Martwy pixel w iMac 27 i7? Czy to się reklamuje?
Posted 15 January 2010 - 20:53
Posted 15 January 2010 - 21:12
Powiedziałem nie czepiaj bo równie dobrze mogłem mieć na myśli nas jako firmy, która je kupuje. A dwa, że zaprzeczyłem, że to mi chodziło, więc po co dalej ciągniesz temat?(Pytanie retoryczne)
Sorry ale nic z tego nie rozumiem :roll:
Posted 15 January 2010 - 21:28
Dokładnie, a co do drugiego fragmentu twojej wypowiedzi to na rynku istnieją pewne standardy/klasy produkcji matryc i faktycznie wg tego jakiej klasy jest matryca, pewne wady są dopuszczalne. Jednak w praktyce firmy, którym zależy na renomie i dobrej opinii klientów, stosuję politykę gwarancji 0 wadliwych pixeli i po prostu wymieniają na nowy produkt, w przypadku wystąpienia wady. Apple mówi tylko i wyłącznie o tych normach/klasach produkcji matryc, ale nie mówi już nic o tym, że wiele firm mimo tych norm, prowadzi znacznie korzystniejszą politykę. I to jest właśnie oszukiwanie, wprowadzanie w błąd konsumentów, którzy, zwłaszcza ci naiwni i niezorientowani są karmienie błędną wiedzą, że "nigdzie indziej lepiej nie będzie", a jest to oczywista nieprawda.Nie mają. Krótko i na temat. A Apple stwierdza "nie tylko my lipę sprzedajemy, wszyscy tak robią" - Nie wszyscy. Matryca służy do wyświetlania pikseli, wszystkich, a nie większości. Jak się nie umie zrobić to się nie robi, albo się wymienia jak się źle zrobiło.
Co do cen monitorów z gwarancją 0 pixeli to np taka firma jak LG stosuje te politykę do bardzo tanich kiepskich ekranów na najgorszej matrycy TN, więc nie wiem czemu ktoś tu znowu mąci, że monitory idealnie poprawne byłyby strasznie drogie. Większość monitorów jest produkowanych w klasie II (właśnie ze względu na koszty), jednak wiele firm po prostu wymienia ekrany bez gadania, jeśli klientowi ich jakość nie będzie odpowiadała, zauważą wadliwe pixele. I tak powinno być wszędzie, chyba każdy się ze mną w tym zgodzi. Niestety u Apple tak nie ma. Kropka.
Posted 16 January 2010 - 00:12

Posted 16 January 2010 - 00:48
Posted 16 January 2010 - 10:26

Posted 16 January 2010 - 11:37

Posted 16 January 2010 - 12:16
Posted 16 January 2010 - 12:38

Na youtube jest pokazane że zewnętrzny wyświetlacz dokładnie ma takie same problemy po podłączeniu do iMaka, także problem na pewno dotyczy grafik ATi, pytanie czy jest to problem sprzętowy czy programowy.
---- Dodano 16-01-2010 o godzinie 14:43 ----
Łatwo sobie wyobrazić jaki żal i rozgoryczenie będzie panował u kogoś kto nabył iMaka za 3 średnie pensje, żeby napawać się na środku monitora walącym po oczach uszkodzonym pixelem i żeby sprzedawca go z uśmiechem na ustach informował, że taki komputer nie podlega wymianie
Wizerunek Apple na tym mocno traci i wątpię, aby klient po takim doświadczeniu ponownie zakupił sprzęt tej firmy.
I kupi po raz drugi, wiedząc że jest to wolne gówno ładnie zapakowane i jedyne co jest na poziomie to cena. I nie dlatego kupi bo darzy apple miłością, nie kupi po to aby pisać jakie ma cudo bo wie że jest to gówno tylko kupi aby nie mieć problemów które są z PC i właśnie z tego powodu także i ja kupiłem iMaca.
Posted 16 January 2010 - 12:59
I kupi po raz drugi, wiedząc że jest to wolne gówno ładnie zapakowane i jedyne co jest na poziomie to cena. I nie dlatego kupi bo darzy apple miłością, nie kupi po to aby pisać jakie ma cudo bo wie że jest to gówno tylko kupi aby nie mieć problemów które są z PC i właśnie z tego powodu także i ja kupiłem iMaca.
Podziwiam Twoją osobowość na tym forum, seb

Posted 16 January 2010 - 13:13
Posted 16 January 2010 - 13:31
Posted 16 January 2010 - 13:55

Posted 16 January 2010 - 13:56
Posted 16 January 2010 - 15:30
Posted 16 January 2010 - 17:57
Posted 16 January 2010 - 18:14
Z czym jestem niemiły ? Sarkazm ?
sarkazm- odmiana ironii, szczególnie zdeterminowana przez negatywne nastawienie wobec atakowanych opinii i postaw; drwiący szyderczy sposób mówienia, będący wyrazem rozgoryczenia i rozdrażnienia, mający ugodzić adresata; określany potocznie , zgodnie z greckim źródłosłowem, jako "gryząca ironia".
W którym miejscu ? Zacytowałem goodboy25 i napisałem swoją opinie na ten temat, koniec nie widzę w tym nic nie miłego, W maku lubię oprogramowanie a ganie sprzęt w PCcie lubię sprzęt ale ganie oprogramowanie. I nie ma w tym nic złego lub nie miłego, w tematach o wybór sprzętu także już nic nie pisze niech będzie że na mini HD można obrabiać - spoko bo później to ja wychodzę na tego złego ale akurat w tym tematu nie widzę nic co zrobiłem źle.
Co do postanowień noworocznych to mam jedno zdać statystykę i rachunkowość "jakoś"

Posted 16 January 2010 - 18:18
Posted 16 January 2010 - 18:38
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users