Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Nocne marki: jeśli jest późno w nocy, a Ty pracujesz czy nie możesz spać - napisz.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4979 odpowiedzi w tym temacie

#4001 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 lipca 2012 - 22:07

Ten temat zdecydowanie bardziej powinien być rozreklamowany na forum ;]

#4002 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 22:18

A jak odcień wyświetlacza w SGS? Egzemplarz, którym się bawiłem miał jakiś dziwnie zieloną biel, bardzo irytujące na dłuższą metę. Zadziwiła mnie przeglądarka na tym telefonie. Pod szybkim wifi rysowała strony szybko, jak komputer, a nie jak telefon. Pod tym względem ogromny plus dla Samsunga.

#4003 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 lipca 2012 - 22:30

Odcień jest zimno niebieski .
Jeśli chodzi o przeglądarke to nie korzystam z systemowej, a z google chrome .
Czasem szybciej niż na komputerze ;).

---------- Wpis dodano o 23:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:21 ----------

Nie spodziewałem się takiego przeskoku wydajności oraz funkcjonalności między andkiem, a iOS .

---------- Wpis dodano o 23:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:24 ----------

BTW współczuje Ci renqien.
Masz strasznie niewidzięczną funkcję na tym forum.
Codziennie użerać się z ''polaczkami'' potrafiłbym, ale jak jest z tym na dłuższą metę?
Chciałem kiedyś temu forum pomóc i na moderatora zgłosić, ale nie wiem jak to teraz tutaj z tym wygląda .

#4004 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 29 lipca 2012 - 22:34

Jeśli chodzi o przeglądarke to nie korzystam z systemowej, a z google chrome .

Ja nie potrafiłem się przestawić na chrome... ani na Tab'ie, ani fonie... Ciągle czegoś mi brakowało ;/ Przeciwnie do wersji komputerowej.
Jak tobie trzyma bateria przy tym procku? :D Pytam bo zużycie baterii to osobliwa sprawa. Jakiego smartfona bym nie złapał i tak padnie po jednym dniu, a często nawet przed 18 ;D

#4005 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 22:35

Jeśli chodzi o funkcjonalność, to jest mi to obojętne, bo iOS mi wystarczy do wszystkiego, czego potrzebuję. Natomiast wydajność, w porównaniu z moim "czterybezes" faktycznie, nieporównywalnie wręcz, większa. Kiedyś bawiłem się kilkoma androidowcami ze starszym systemem i gorszymi bebechami i muszę przyznać, że zarówno Android, jak i sam hardware zrobił duży postęp. Nadal mi troszkę nie leży Andek, bo ja już stary dziad jestem i nie chce mi się myśleć żeby coś odnaleźć, ale faktycznie, jest sporo lepiej i da się ten sprzęt polubić. Mam nadzieję, że kilku mądrych od Apple kupi sobie po sztuce SGS-a albo innego nowoczesnego telefonu i weźmie się ostro do roboty. Mają chłopaki nad czym posiedzieć, to prawda.

#4006 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 lipca 2012 - 22:40

@renqien Racja mają nad czym posiedzieć bo w iOS wieje nudą :/. Interesuje mnie jeszcze funkcja moda na forum - jak to teraz wygląda i z rekrutacją i z samą funkcją . Chętnie bym pomógł :). @TTomekk Bateria trzyma mi 13 godzin full użytkowania (czyt. filmy internet youtube) .

#4007 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 22:50

Funkcja moderatora... wieje nudą ;) Dziś, po całym dniu nieobecności miałem 5 stron nowych postów do przewalenia i kilka PW do załatwienia. Trzeba sobie zdać sprawę, że to nie jest zabawa i rozrywka, tylko ciężka robota. Gdybym miał robić to za pieniądze, to musiałyby to być duuuże pieniądze ;) Dlatego robię to za free. W dodatku, taka funkcja nie daje satysfakcji, bo ciągle ktoś ma pretensje, jaki to z ciebie (piiii). Najlepszy dowód, że każdemu znajomemu odradzam moderowanie i staram się chronić go przed taką propozycją. To naprawdę wymaga poświęcenia i przede wszystkim konsekwencji. Tutaj nie ma możliwości, że po kilku tygodniach komuś się "znudzi" i przestanie działać. Jeśli chodzi o nabór, to nie ma czegoś takiego, jak zgłaszanie się na moderatora. To administracja wyławia ludzi i wysyła im propozycję. Jeśli ktoś ma prawidłowe nastawienie do forum, do użytkowników, jeśli umie zażegnywać konflikty i nie wdaje się w zbędne dyskusje, to pewnie z czasem otrzyma propozycję. Wszystko zależy od człowieka.

#4008 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 29 lipca 2012 - 22:58

Tutaj nie ma możliwości, że po kilku tygodniach komuś się "znudzi" i przestanie działać.

To będzie dla ciebie kretyńskie pytanie, ale... dlaczego? Podpisujesz coś, że nie możesz się wycofać? Raczej nie.

#4009 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 lipca 2012 - 23:03

Wiadomo, że jest to odpowiedzialne i nudne zadanie i nie każdy się do niego nadaje ;). Aczkolwiek jak człowiek (np. ja) jest na forum już jakiś kawałek czasu i patrzy na rozpaczliwe teksty 13 latków o tym, że jeden głośnik u dołu ekranu im nie działa to chętnie samemu wręczyło by się ostrzeżenie . Jestem bardzo wyczulony na punkcie perfekcji i pedantyzmu. Mam do tego forum pewny rodzaj sentymentu który popycha mnie w stronę pomocy właśnie ;). Jeśli byście potrzebowali dodatkowego człowieka to ja grzecznie stoję w kolejce :D . To już północ :D Czas bardzo szybko leci, a szczególnie latem. TTomekKK tutaj chodzi zapewne, że człowiek się zgłosi i po kilku tygodniach napisze '' ehh jednak to nie dla mnie'' i wypnie się na to do czego wcześniej się zobowiązywał... nie lubię takich ludzi są przez nich tylko problemy.

#4010 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 23:09

Wiesz, jak to jest w służbach specjalnych :D Na poważnie, po prostu bierzesz na siebie odpowiedzialność nie po to, żeby potem rezygnować. Zobowiązujesz się do czegoś, to to robisz konsekwentnie, przez jakiś dłuższy czas. Gdyby tak każdy sobie przyszedł, spróbował i poszedł, to byłoby ciężko. Moderator, to ma być ułatwienie dla administracji, a nie utrudnienie. Wbrew pozorom, wyszkolenie moderatora, to dość długa i żmudna praca. Nikt nie rodzi się moderatorem, musi się wszystkiego nauczyć. Nie tylko technicznych zagadnień, jak przenosić i usuwać, jak edytować i naprawiać, ale przede wszystkim kwestii (tu mi brakuje słowa), czyli kiedy i jak interweniować, jak się w danej sytuacji zachować, co można, a czego nie. To są niuanse, bardzo czasem trudne i wymagają delikatności, praktyki i wiedzy. Pracuje się na żywym organizmie, jakby nie było ;)

#4011 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 lipca 2012 - 23:24

Piszesz z dużym dystansem ;). Wojska udało mi się uniknąć (takie czasy ;)). Dokładnie tak jak piszesz. Jest to duży serwis i kłopotem byłoby wzięcie na barki kolejnej osoby stracenie cennego czasu na przekazanie jej odpowiedniej wiedzy i później na PW dostać wiadomość, że ten ktoś odchodzi. Porównam to do wojskowej sytuacji. Środek wojny w Iraku (czy też w innych rejonach świata*) ważny żołnierz podchodzi do dowódcy i mówi, że odpada mimo tego że przysięgał walczyć do końca. I co taki dowódca robi? Nie może go wyrzucić albo oddelegować bo zabraknie jednego karabinu. Z tym, że tutaj na forum warunki są nieco bardziej przyjazne to sytuacja i zasada może być w miarę podobna. Często czytam wątek ''najlepsze tematy'' i to co ludzie wypisują to przechodzi czasem najśmielsze oczekiwania i tutaj trzeba wykazać się dozą cierpliwości. Z czasem rodzi się doświadczenie ;).

#4012 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 29 lipca 2012 - 23:32

Bycie "słownym" i odpowiedzialnym, szczególnie przy podejmowaniu jakby nie było, dosyć istotnej funkcji na forum rozumie się "samo przez się".
Co do pracy moderatora - tak jak renqien powiedział, jest to niełatwe i niewdzięczne zajęcie, pochłaniające dużo czasu. Więc Mercz, lepiej się zastanów czy będziesz na dłuższą metę w stanie wytrzymywać ludzką głupotę. Bo to, że teraz wydaje ci się to wykonalne, nie znaczy, że za pół roku dalej będziesz podchodzić do tego zajęcia tak optymistycznie ;)
Chociaż, to forum nie jest mocno "zasyfione" dziećmi neo, więc nie powinno być tak źle ;)

#4013 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 lipca 2012 - 23:37

Nawet jeśli udało by mi się zostać moderatorem to wyglądało by to mniej więcej tak : Pierwsze 3 miesiące zdeterminowanie pełne obroty. Po 3 miesiącach według mnie stało by się to obowiązkiem który wciąż chętnie bym wykonywał i by tak zostało :). Wiadomo - nie naciskam bo o to nie tutaj mi chodzi. Napisałem tylko, że staję w kolejce i grzecznie czekam :P.

#4014 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 29 lipca 2012 - 23:42

Mów tak dalej, a przeczyta to code i serio cię zgarnie ;)

#4015 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 lipca 2012 - 23:44

Nie piszę tego dlatego żeby podbić swoją postawę w oczach osób które mogą mnie '' zgarnąć '' jak to zgrabnie określiłeś, a dlatego, że po prostu piszę o tym jak ja to widzę .

#4016 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 29 lipca 2012 - 23:50

Wiem, spoko, późno, ale żart jeszcze wyłapać można ;D

#4017 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 lipca 2012 - 23:53

Tak właśnie myślałem ;).....

#4018 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 30 lipca 2012 - 19:48

Już jutro jedziemy z dziewczyną na Mazury na 12 dni ;) ...

#4019 bercow

bercow
  • 618 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 20:13

Ale o 20:48 to chyba tutaj jeszcze nie wolno sie wypowiadac xD Nie boisz sie pogody, teraz chyba przypada weekend deszczowy.

#4020 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 30 lipca 2012 - 20:16

Oj wolno ;) Jak jestem z drugą połówką to raczej pogoda nie może przeszkadzać :).

#4021 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 30 lipca 2012 - 23:12

Dzięki iLolek za poruszenie tematu. Oto kilka cytatów z komentarzy pod artykułem na temat iPhone'a na WP oczywiście : ''Apple to najgorsze telefony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'' ''iPhone - 90% polskich użytkowników to szpanerzy, którzy ciułali by mieć telefon z jabłkiem. Teraz im żal kupić coś na appstore, komputera Apple na oczy nie widzieli - a to z komputerami Apple najlepiej współpracuje ten telefon. Ale dla przeciętniaka polaka liczy się metka i szpan. Już widzę jak te dresiki z ajfonami kupują muzykę albo programy na appstore, aha...;)'' ''NIE KUPOWAĆ NIC CO MA LOGO APPLE - niech się zadławią tymi patentami.'' I JEDEN mądry koleś który został zjechany od góry do dołu : ''Zastanawia mnie ilu z was używało iPhone'a na codzień, a nie bawiło się 5 minut w salonie, że tak go mieszacie z błotem :P Z czego wiem to w Polsce z iPhone'ów korzysta tylko 8% naszej społeczności, reszta to Samsungi i Nokie... A z takich tekstów jak 'brak blutut' to mi się chce śmiać, od 4 lat nie miałem ani razu potrzeby wysyłania czegokolwiek przez BT '' Samsunga będę bronić bo to dobra firma, ale gościu ma rację .

#4022 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 23:28

Dzięki iLolek za poruszenie tematu.
I JEDEN mądry koleś który został zjechany od góry do dołu :

''Zastanawia mnie ilu z was używało iPhone'a na codzień, a nie bawiło się 5 minut w salonie, że tak go mieszacie z błotem :P Z czego wiem to w Polsce z iPhone'ów korzysta tylko 8% naszej społeczności, reszta to Samsungi i Nokie... A z takich tekstów jak 'brak blutut' to mi się chce śmiać, od 4 lat nie miałem ani razu potrzeby wysyłania czegokolwiek przez BT ''

Samsunga będę bronić bo to dobra firma, ale gościu ma rację .

Dzięki, to ja :D

#4023 bercow

bercow
  • 618 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 23:29

Nie trzeba miec iP w reku aby stwierdzic, ze ktos kto ma ten telefon to szpaner, niestety bardzo czesto tak jest :/ Telefon od rodzicow, czy cos kupione uzywane, iP i koszula z krokodylkiem xD

#4024 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 23:30

Żeby nie było, taka godzina, lepiej przeniosę swoja wypowiedz tu

Apple otrzymało patent, którym może wykosić całą konkurencję, zwłaszcza Androida - Tech - WP.PL
Co za hating tam się urządza, ze apple to dla ciot, dla zakompleksionych, co się z tymi ludźmi dzieje?! Szlag mnie trafia jak czytam te głupoty, i bynajmniej nie dlatego, ze sam mam ajfona.

#4025 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 23:31

Burakowo Dolne: to My w większości. Nieliczni odszczepieńcy zawsze tu dostają baty.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych