Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Pilne] Nowe GG vs Adium

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
115 odpowiedzi w tym temacie

#76 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 12 kwietnia 2010 - 21:19

To chyba niezbyt związane z tym tematem, ale nie chciałem zakładać nowego tematu i zaśmiecać forum. Ma ktoś problemy z zalogowaniem na GG używając Adium właśnie? U mnie było wszystko ok, aż tu nagle od około 30min nie mogę się zalogować (a jeszcze 1h temu się logowałem...). Sprawdzałem, na 2 komputerach (oby dwa komputery to Maki, więc za pomocą Adium próbowałem) i bez skutku - a dawniej wszystko było ok. Zastanawiam się czy to chwilowe, czy coś może mi się skiermasiło w Adium (?). Dziękuję z góry na pomoc i liczę nas szybką odpowiedź w miarę możliwości. //Pozdrawiam EDIT: Ehh... głupio mi trochę, bo teraz spróbowałem i .. się zalogowało. Ale na swoją obronę mogę napisać tylko, że jednak dobrze zrobiłem, że tematu nie założyłem, a próbowałem kilkanaście razy w ciągu tej pół godziny i to na 2 kompach, więc dlatego się zapytałem.. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.

#77 nostri

nostri
  • 559 postów
  • SkądOxapampa, PE

Napisano 12 kwietnia 2010 - 21:21

cos sie spier.... w gg na pc tez nie loguje , na macu co chwile wywala

#78 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 13 kwietnia 2010 - 18:00

cos sie spier.... w gg
na pc tez nie loguje , na macu co chwile wywala

Mogę potwierdzić - tak jak pisałem wyżej, wciąż mam pewne problemy z zalogowaniem. Ahh to gg... ;)
//Pozdrawiam

#79 marcins

marcins
  • 6 postów

Napisano 02 maja 2010 - 17:33

nighty 1.5 adiuma dzilaa z nr >17mln wkoncu widze swoja kobite ktora uzywa 1.3

#80 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 maja 2010 - 16:25

Nie rozumiem... To Nightly Adium to jakaś wersja alfa?

#81 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 maja 2010 - 16:28

to wersja 'super aktualna' nad którą nadal pracują (jak tyle osób pracuje nad jakimś kodem to gdzieś całość musi być trzymana i tam gdzie trzymają musi być sprawdzanie czy nie ma błędów w tym kodzie [podczas kompilacji])
Neutral build - Wikipedia, the free encyclopedia
raczej dla developerów niż zwykłych użytkowników

#82 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 maja 2010 - 16:31

Rozumiem, dziękuję. W takim razie... ktoś to używa? I czy jest to zjadliwe? Zależy mi na dużych numerach...

#83 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 24 maja 2010 - 17:46

Ja używam, jest ok. Niedawno jeden build był popsuty chyba (nie działały konta jabberowe), ale to można wrócić zawsze do poprzedniego/poczekać dobę ;-) I takie kwiatki wychodzą rzadko. Poza tym było napisane kilka postów temu, że nowa beta też umie te wysokie numerki. Najlepszą metodą i tak jest wywalenie całego durnego GG (MSPANC).

#84 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 24 maja 2010 - 18:20

Ej no GG jest passe, nie wiecie ze teraz wsyzscy sa na Face i Face ma swoj chat oparty na jabberze? Which means, ze mozecie sobie np z iChata korzystac. Polecam iChat + CHAX (cos jak Glims do Safari:)) Takie rzeczy jak GG nie powinny nigdy miec miejsca w Internecie.

#85 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 maja 2010 - 18:21

Ej no GG jest passe, nie wiecie ze teraz wsyzscy sa na Face i Face ma swoj chat oparty na jabberze? Which means, ze mozecie sobie np z iChata korzystac.
Polecam iChat + CHAX (cos jak Glims do Safari:))

Takie rzeczy jak GG nie powinny nigdy miec miejsca w Internecie.

Ty jesteś niemożliwa :D :D :D

#86 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 24 maja 2010 - 19:43

Wandzia, ale mnie zadziwiłaś! Polecasz Facebook Chat zamiast Google Talk. Kim jesteś i co zrobiłaś z prawdziwą vendisse?! @Ka: ona w ostatnim zdaniu ma rację.

#87 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 maja 2010 - 19:50

@Ka: ona w ostatnim zdaniu ma rację.

Ja jej racji nie odmawiam. Ale rozbawiła mnie, no :P

#88 Numb

Numb
  • 256 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 maja 2010 - 20:17

Ja używam, jest ok. Niedawno jeden build był popsuty chyba (nie działały konta jabberowe), ale to można wrócić zawsze do poprzedniego/poczekać dobę ;-) I takie kwiatki wychodzą rzadko.

Poza tym było napisane kilka postów temu, że nowa beta też umie te wysokie numerki.

Najlepszą metodą i tak jest wywalenie całego durnego GG (MSPANC).

Już drugi raz dzisiaj widziałem w Twoim poście MSPANC i zachodziłem w głowę co to może znaczyć:P A wystarczyło googlnąć ^^

#89 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 24 maja 2010 - 20:22

Hehe (MSPANC) :P

#90 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 24 maja 2010 - 21:11

gtalka oczywiscie tez uzywam:D Face jest dla tych ludzi ktorzy w swojej proznosci nie docenili jeszcze Jabbera (na szczescie malo ich:D) Wole face od GG, choc to takie samo g...:D

#91 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 24 maja 2010 - 21:20

Z Face to trzeba powoli uciekać, bo się dzieci neostrady już złażą z jakichśtam naszych-klas, nawet u nas już się skarżą.

#92 Haseo

Haseo
  • 245 postów
  • Skądinąd

Napisano 24 maja 2010 - 21:50

Z Face to trzeba powoli uciekać, bo się dzieci neostrady już złażą z jakichśtam naszych-klas, nawet u nas już się skarżą.

Taki już urok serwisów społecznościowych, trzeba samemu w profilu przesiać wśród znajomych i zostawić tych, na których nam zależy, a nie mieć pierdylion ludzi w kontaktach, z czego połowy się nie zna.
Nawet w south parku był odcinek o facebook'u i dickroulette.

Wracając do Adium, developerzy pracują nad 1.5, a jeszcze 1.4 nie została wypuszczona w wersji finalnej. Nie wiem jak długo już 1.4 posiada status bety, ale imho trochę za długo zwlekają z jej wypuszczeniem.

#93 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 24 maja 2010 - 22:15

ale co maja przepraszam bardzo dzieci neo do takiego face? Przeciez ten serwis jest tak zbudowany ze dopoki nie dodasz kogos to nie bedzie ci przeszkadzal. Ja mam osobiscie dodatkowo tych znajomych co pi.... duperele w stylu "nudno mi", albo "tralalalala" schowanych tak ze nie wyswietlaja mi sie ich przefajoskie opisy (niestety takie osoby zawsze sie znajda:), a profil ukryty calkowicie, tak ze tylko znajomi maja kontakt. Nie bardzo rozumiem co by mialy tu miec dzieci neo do powiedzenia? Przeciez to nie gg ze kazdy do ciebie tam napisze:D

Moda na face tez przeminie, mam nadzieje, choc pewnie tak sie nie stanie znajac spoleczenstwa i ich glupote ze taki social networking pojdzie jednak w strone odtwartych protokolow i dostepu bez "konta". Pewnie jabber moglby cos wskórac jakby sie ruszyl, ale z tego co widze to od lat stoi w miejscu:(

W face lubie glupie testy odmozdzajace kompletnie. To jest jedyne co tam im wyszlo, uwielbiam po ciezkim dniu pracy otworzyc piwo i sprawdzic ktora piosenka micheala jacksona jestem;))))

A GG? Naprawde, nie rozumiem. Czy ten komunikator cokolwiek poza reklamami naprawde oferuje? No powaznie, jest skype, wszyscy go maja. Sa nasze klasy, face, tez wszyscy to maja. Kazdy ma po milion kont ale nie potraficie sie porozumiewac? Naprawde, GG - nie rowna sie - "komunikacja w necie:D

#94 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 24 maja 2010 - 22:25

ej, na gg można wyłaczyć przychodzenie wiadomości od nieznajomych i nie ma tego problemu. Masz parę osób na liście które mają gadu i tyle.

#95 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 maja 2010 - 22:27

A GG? Naprawde, nie rozumiem. Czy ten komunikator cokolwiek poza reklamami naprawde oferuje?

Był od dłuższego czasu na rynku więc się nazwa "ubiła". No i ma to cholerne słoneczko, znaczek, który każdy lubi ;P

#96 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 24 maja 2010 - 22:28

1) "wskurać", ej? 2) no ja wiem, że muszę ich dodać, żeby bruździli, ale weź, to wstyd - mieć konto tam, gdzie gówniarzeria ;-) 3) GG oferuje jeszcze brak szyfrowania, centralizację serwerów i okropną licencję! Nie można tego nie docenić; 4) skype śmierdzi, bo nie dostarcza wiadomości, dopóki obie strony rozmowy nie są online.

#97 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 25 maja 2010 - 08:42

2) no ja wiem, że muszę ich dodać, żeby bruździli, ale weź, to wstyd - mieć konto tam, gdzie gówniarzeria ;-)

Wyobraź sobie, że na Facebooku konta mają przeróżne organizacje pozarządowe, muzea i galerie. Moim zdaniem to świetne medium, dzięki któremu można np. przekazywać światu informacje o nadchodzących wydarzeniach (co wcześniej odbywało się zazwyczaj via newsletter, co było czasem dość irytujące).

Co mnie wkurza, to nagminne wrzucanie otagowanych zdjęć - człowiek musi się pilnować na każdym kroku :D

#98 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 25 maja 2010 - 13:58

Rozumiem, dziękuję.
W takim razie... ktoś to używa? I czy jest to zjadliwe?
Zależy mi na dużych numerach...

Ja używam wersji Nightly Adium, podczas uruchamiania programu wyskakuję błąd, klikam ignoruj i program działa bardzo dobrze, nie zauważyłem rzeczy które mogłyby mnie niepokoić odnośnie korzystania z programu, nie zawiesza się, nie wysypuje.

#99 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 25 maja 2010 - 15:22

No ja też używam, ale ostatnia wersja jaką mam to hgr 3206, późniejsze nie pozwalają mi się logować na jabber :/ Ktoś sobie z tym poradził? Mam konto na gmail.com.

#100 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 25 maja 2010 - 17:18

Wyobraź sobie, że na Facebooku konta mają przeróżne organizacje pozarządowe, muzea i galerie. Moim zdaniem to świetne medium, dzięki któremu można np. przekazywać światu informacje o nadchodzących wydarzeniach (co wcześniej odbywało się zazwyczaj via newsletter, co było czasem dość irytujące).

Oj ja wiem, jaja sobie robiłem ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych