przesadzasz uzywam Win tak prawie czesto jak osx, wiec wiem o czym pisze;),
Cenie sobie wygode jaka daje mi apple, instalacja systemu i wszystko dziala jak nalezy, niestety z windowsem tak nie jest nawet z tymi ostatnimi, instalacja + instalacja driverow od grafiki, muzyki czipsetu bo inaczej cos tam sie sypie ..
To dziwne, ja używam w domu tylko i wyłącznie Windowsów (w tym także demonizowaną Vistę) i nie mam z nimi większych problemów. Mało tego, po instalacji Win 7 na składaku nawet nie ruszyłem palcem w celu instalacji jakichkolwiek sterowników. Wszystko zrobiło się samo.
Nie myślcie sobie tylko, że jestem jakimś fanatykiem Microsoftu czy zażartym przeciwnikiem Apple. Mac OS X jest bardzo fajnym systemem, wygodnym i przejrzystym i chwała za to Apple, sam zastanawiam się nad zakupem MacBooka dla urozmaicenia. Po prostu sytuacje na tym forum w których wyśpiewuje się pełne patosu peany wobec Apple Inc. i Steva Jobsa (czasami zupełnie bezpodstawnie) a najpopularniejszy OS na świecie (który nie jest pozbawiony wad, tak jak wszystko zresztą) przedstawiany jest czasami niczym dziecię szatana są po prostu nie zdrowe. Przypuszczam, że gdyby nie obecność tych kilkunastu osób widzących w Windowsach pełnoprawny system operacyjny na którym każdy wykona pracę którą ma wykonać to forum było by (przynajmniej dla mnie) nie warte uwagi i nie zdatne do czytania.
Poza tym muszę powiedzieć, że jeszcze na żadnym forum dla PC nie widziałem takiej ilości kłótni PC vs Mac jak tutaj.