Największe porażki Apple
Napisano 23 grudnia 2009 - 21:35
Nie wszystkie urządzenia tej firmy były hitami.
Jeśli ktoś chce o tym poczytać polecam. link.
Napisano 23 grudnia 2009 - 21:43
Napisano 23 grudnia 2009 - 21:44
Napisano 23 grudnia 2009 - 21:46
Napisano 23 grudnia 2009 - 21:48
Napisano 23 grudnia 2009 - 21:48
Napisano 23 grudnia 2009 - 21:52
http://grab.by/1mMK
Ten jest boski.
Pozdrawiam
pomijając czy autor tej wypowiedzi miał racje czy też nie ciekawi mnie ilu z tych krytykujących Apple miało styczność np. z OSX-em dłużej niż 5 minut w sklepie
Napisano 23 grudnia 2009 - 21:53
hitem to tak naprawdę można określić iPody i iPhona. Reszta urządzeń Apple po prostu się sprzedaje. Udział w rynku najlepiej weryfikuje czy coś jest hitem czy nie. Akurat w przypadku produktów masowych to masy determinują*hity i kity jakiejś firmy. To nie jest jakaś nisza, gdzie sprzedaż 500 tysięcy sztuk okaże się sukcesem. Cena tutaj tak naprawdę nie gra roli, bo stosunek ceny do zarobków w zachodnim świecie jest bardzo podobna a to te kraje i ich rynku wyznaczają trendy i potrafię nie jeden produkt wynieś na szczyty. Ale oczwiście poza hitami jak i produktami, które po prostu się sprzedają raz ~5% lepiej lub gorzej istnieją w historii Apple produkty, które nie zyskały wogóle przychylności masowych odbiorców.
Dżizes Thozo nie broń tak Apple albo zrób mi prezent na gwiazdkę i oddaj mi troszkę udziałów w Apple Inc. To jest tylko dyskusja o porażkach Apple, które są. Ot i tyle.
Zgadzam się z tym, że rynek i świadomość większości decydują o sukcesie produktu.
Miałem dopisać, że nie jestem fanem Apple. Lubię używać komputera Apple, bo jest to dla mnie przyjemne.
Nie mam udziałów w Apple, ale wcale bym się nie pogniewał na taki prezent Jakbym miał za dużo, to bym ci trochę oddał na poprawę humoru!
Pozdrawiam
Napisano 23 grudnia 2009 - 21:54
Napisano 23 grudnia 2009 - 21:55
pomijając czy autor tej wypowiedzi miał racje czy też nie ciekawi mnie ilu z tych krytykujących Apple miało styczność np. z OSX-em dłużej niż 5 minut w sklepie
I właśnie na tym polega boskość tego posta. Musiałem wkleić grafikę, by pokazać napis: "Uzytkownik MACa". LOL
Pozdrawiam
Napisano 23 grudnia 2009 - 22:19
Napisano 23 grudnia 2009 - 22:22
---- Dodano 24-12-2009 o godzinie 00:25 ----
co za pie.... pisanie glupot:
"G4 Cube to pełnoprawny Mac, który został umieszczony w bardzo małej obudowie o wymiarach 20 x 20 x 20 cm. I choć debiutujący w 2000 r. G4 wydawał się naprawdę udanym komputerem, jego cena (od 1599 dol.) okazała się zaporowa i Apple nie odnotowało zbyt dużej sprzedaży. Firma najzwyczajniej przesadziła.
Z powodu przesadnie wysokiej ceny G4 trafił tylko do wybrańców i po roku zniknął ze sklepowych półek."
Przeciez to jest jeden z bardziej kultowych maczkow i zostal wycofany z produkcji ze wzgledu na Sun-a, ktory grozil procesem itd, poniewaz pierwsi wypuscili swojego Qube...
Napisano 23 grudnia 2009 - 22:34
Napisano 23 grudnia 2009 - 22:55
Napisano 23 grudnia 2009 - 22:59
Apple przynajmniej jest firmą, która się nie boi. Reszta czeka na okazje, co by skopiować/ukraść. By osiągać sukcesy trzeba mać jaja. Apple zapisze się w historii komputerów tłustą czcionką, a 95% pozostałych firm? Ciekawe kto będzie o nich pamiętać.
No własnie kolega wyżej pisał, dlaczego wycofali sie z Cube, bo właśnie skopiowali od Suna.
Nikt nie twierdzi, że Apple nie ma sukcesów, ale porażki są przez nich skrzętnie ukrywane.
Moim zdaniem ważne jest to, zeby znać obie strony medalu.
Napisano 23 grudnia 2009 - 23:01
Ja też jak mam popracować wole włączyć starego XP, bo o wiele szybciej to samo zrobię. Niby OSX działa szybciej na tym samym kompie, ale coś jednak w tym komentarzu jest.
No popatrz, a ja mam odwrotnie. I kto tu ma racje?
Napisano 23 grudnia 2009 - 23:05
Napisano 23 grudnia 2009 - 23:05
Napisano 23 grudnia 2009 - 23:13
Napisano 23 grudnia 2009 - 23:25
Ciekawe czy macie obrazki Stefcia na scianach?
Ja mam. Wymienisz się na Ballmera?
Napisano 23 grudnia 2009 - 23:29
No własnie kolega wyżej pisał, dlaczego wycofali sie z Cube, bo właśnie skopiowali od Suna.
Nikt nie twierdzi, że Apple nie ma sukcesów, ale porażki są przez nich skrzętnie ukrywane.
Moim zdaniem ważne jest to, zeby znać obie strony medalu.
No, a okrągłą myszkę wycofali ze sprzedaży bo pozwał ich właściwiel patentu na koło...
Swoją drogą elegancji tego kubikowego Suna brakuje wiele w porównaniu do G4 Cube. Spartacusa też uznasz za wtopę firmy? Nie każdy produkt jest dla wszystkich i to, że nie sprzeda się w milionach egzemlparzy nie oznacza że jest nieudany.
Napisano 23 grudnia 2009 - 23:29
Ja mam. Wymienisz się na Ballmera?
To chyba nie jest dobry pomysł
Napisano 23 grudnia 2009 - 23:35
Apple juz chyba raz było na skraju bankructwa, prawda?
Teraz mają dobry okres, czyli jak myslicie co będzie nastepnie? Jeszcze lepiej czy padnie na pysk i sie juz nie podniesie? Wiem wiem, glupie pytania wsród wyznawców kultu. Ciekawe czy macie obrazki Stefcia na scianach? Bo naklejki na samochodach wiem ze tak.
Nie rozumiem w czym problem - owszem, masz racje - wiekszosc uzytkownikow to wyznawcy kultu apple, nikt temu nie przeczy, nikt tez sie z tego powodu nie biczuje... Jestesmy taka sobie mniejszoscia i nie widze powodu, zeby robic z tego problem. Jablko na klapie - a czemu nie, jedni sobie jablko naklejaja, inni rybke, a inni "uwaga baba"
Napisano 23 grudnia 2009 - 23:36
hm, no kolega widzę ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem trochę, bo nic tam takiego napisane nie byłoNo własnie kolega wyżej pisał, dlaczego wycofali sie z Cube, bo właśnie skopiowali od Suna.
nie przeczę - podobieństwo jest (szczególnie nazwy ;] a z nazwy wynika kształt...), możliwe że skopiowali ten projekt
ale nic takiego 'kolega wyżej nie napisał' gwoli ścisłości
jeżeli przez design rozumiesz nie tylko jak coś wygląda ale i działa - to racjaIpod - też design. Sprzęt firm iriver czy iaudio nie jest gorszy, a do tego nie wymaga itunes do obsługi... można wgrywać piosenki dowolnym programem
Moim zdaniem to design, design, design - sprzęt jest porównywalny do innych.
bo takie irivery oferują (bądź oferowały) lepszą jakość dźwięku, ale jakoś iPoda się o wiele wygodniej obsługuje. przynajmniej mi
Maka też jak widać niektórym się wygodniej obsługuje niż PC z windowsem/linuksem (jasne, nie wszystkim, ale to nie powinno nikogo chyba dziwić? jakoś informacja o tym, że ktoś woli Windowsa jakimś wielkim szokiem dla mnie nie jest - każdy pracuje na tym na co go stać - głównie psychicznie)
Napisano 23 grudnia 2009 - 23:41
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych