Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sklep Apple w Poznaniu(Stary Browar) juz na wiosnę ??!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
300 odpowiedzi w tym temacie

#151 Brzoska

Brzoska
  • 104 postów
  • SkądLodz

Napisano 12 marca 2007 - 11:15

Otoz nie! Po prostu wystarczylo w preferencjach systemowych przelaczyc sound output na sticki (co tez zrobilem) zeby dzwiek zaczal zrywac czapki z glow. Byly podlaczone, ale ktos nie dal na nie dzwieku.

moze i wystarczylo tyle tylko ze potencjalnie zielony uzytkownik nie mial o tym pojecia a obsluga informowala ze sond sticki nie sa podlaczone. Ja nie mialem czau na grzebanie po preferencjach bylem w ispocie krotko choc dwa razy :)

#152 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 12 marca 2007 - 11:26

Dołączona grafika

iSpot sprawil dobre wrazenie. Ekipa myapple chyba nie miala co narzekac, wprawdzie nic nie kupowalismy, ale kierownik sklepu powiedzial ze caly asortyment, oprocz xserve , jest dostepny "od reki", co moze sie podobac.. Jak na pierwszy dzien, to bylo niezle z organizacja, w porownaniu do Zlotych Tarasow chlopcy odwalili kawal dobrej roboty.

W salonie bylo troszke goraco, ale ciezko stwierdzic czy to przez awarie klimatyzacji (Zlote Tarasy welcome to..), czy przez nadmiar zwiedzajacych. Szkoda tez, ze Mail nie byl skonfigurowany, co utrudnialo zwiedzajacym wysylanie zdjec, zrobionych w Photo Booth (to jeden z glownych bajerow, pokazywanych w USA poczatkujacym userom -jak prosto zrobic i wyslac zdjecie na maczku) Brak dostepnosci gier, to chyba jednak nie wina SADu..

Fajnie zostalismy przywitani, uscisk dloni itp, bardzo mila atmosfera, tylko chlopcy zza lady troche niesmiali.. (trema w pierwszy dzien..?)Na ladach pelna gama komputerow, ipodow a takze nowe, kolorowe, shuffle.Jak na pierwszy dzien, fajnie! Obsluga chetna do niesienia pomocy, a nad nia prym wiodl Pan w garniturze, czyli Quant, ktory staral sie byc w kilku miejscach na raz, by wszystko wszystkim wytlumaczyc :)

PS: Do innych rzeczy, hehe nie nadazalem z tlumaczeniem ludziom, ze iMac 24" to nie tylko monitor,ale takze komputer, i dlatego byl taki drogi :)

Koniec pierwszego dnia, zobaczymy co bedzie dalej, zwlaszcza kiedy przyjdzie do kupowania..

#153 arth

arth
  • 75 postów

Napisano 12 marca 2007 - 12:13

:shock: holipa! wyglada fajnie na ten nasz iSpot! musze tam jak najszybciej zajrzec nie wiecie może czy znajdę tam jakąś gustowną japkolubną podkładkę pod mysz?

#154 bogus

bogus
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2007 - 17:12

wątpie byś w iSpot znalazł podkładkę pod mysz. Możesz raczej kupić samą mysz :P

#155 Patra

Patra
  • 87 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 marca 2007 - 17:13

halo , halo to nie cala ekipa, oczywiscie o mnie zapomnieliscie, i zdjatka nie mam przed ispotem mimo ze jestem z Poznania:-( no coz moze nastepnym razem...

#156 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 12 marca 2007 - 17:15

Kilka osob zabraklo na zdjeciu, ale jestes na flickr-u. :)

#157 bogus

bogus
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2007 - 17:29

Widze, że mieliscie spory ruch na otwarciu. Zastanawia mnie troche co tak bardzo nie pasuje niektorym w iSpot ZT :) Pozdrawiam

#158 DP1990pl

DP1990pl
  • 160 postów

Napisano 12 marca 2007 - 18:33

Kiedy będę te nowe fotki od tego co mu net siadł wczoraj :) ??

#159 Artur Kaiser

Artur Kaiser
  • 178 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 12 marca 2007 - 19:20

Będąc na otwarciu iSpotu usłyszałem kawałek rozmowy stojących dwóch gości obok mnie i patrzących w monitor MAC-a: Jeden do Drugiego:..."zobacz on wygląda jak Vista"...(chodziło o biurko/pulpit) Może dzięki otwarciu iSpotu w Poznaniu niektórzy zrozumieją,że komputery to nie tylko PC-ty i Windowsy... :-) :-)

#160 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 12 marca 2007 - 20:20

Jest git. Troche szkoda, ze iSpoty maja tak ograniczony asortyment ( patrzac podich stronie), glownie do kompow i akcesoriow ipodowych. Ale potencjalne miejsce jednoczace jest. Ale mamy iSpota w Poznaniu!! W ktorys dzien pojda tak na spokojnie.

#161 bogus

bogus
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2007 - 20:22

Kiedy będę te nowe fotki od tego co mu net siadł wczoraj :) ??

no wlasnie, tez czekam :)

#162 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 12 marca 2007 - 20:40

Będąc na otwarciu iSpotu usłyszałem kawałek rozmowy stojących dwóch gości

A przy mnie wnuk do dziadka mowil "To jest gowno bo nie ma na to GG." - chcialem z nim porozmawiac, ale nie mialem sily ;) W dzien otwarcia dowiedzialem sie, ze nie akceptuja platnosci kartami i musialem jechac dzisiaj z gotowka. Oficjalnie oglaszam, ze zostalem posiadaczem mojego kochaniutkiego MacBooka ;) (bylem rano, wolalbym spotkac was o czwartej, ale coz ;))
A panowie w iSpocie bardzo mili, zeszli nawet z ceny :)

#163 Artur Kaiser

Artur Kaiser
  • 178 postów

Napisano 12 marca 2007 - 21:06

Wicko niezły motyfff... :-) :-) :-) 10 punktów dla małolata :-) -to się uśmiałem...(bo dziś rozmawiałem ze znajomymi, którzy korzystali z GG a ja iChat-i mogę się porozumieć...!)

#164 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 12 marca 2007 - 21:23

eeee tam . To jak trendy ... Moim zdaniem wszystkie małolaty i kinderpunki widzą reklame WOW Vista i jest cool mimo że gg nawet na Vista nie chodzi poprawnie :D Maci są do zdecydowanych potrzebujących kompa ludzi a nie do dzieciaków co myślą , że to że im windows muli to wina zmiany napięcia z 220 na 230 .. heh I co najważniejsze są to kompy do profesjonalistów - w polsce jak ktoś jest zielony to mu powiedzą że mac jest trudny i żeby kupił coś innego ... a taki pro wie co to mac dlaczego taki a nie inny ...

#165 Artur Kaiser

Artur Kaiser
  • 178 postów

Napisano 12 marca 2007 - 21:47

Bardzo się ciesze z otwarcia iSpot-u w Poznaniu, no i tyle-każdy wie chyba że jest to duży + dla nas "poznańskich użytkowników"...

#166 bogus

bogus
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2007 - 22:23

Ciesze sie Waszym szczesciem :) podpisano Warszawiak :P

#167 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 marca 2007 - 22:25

Z vista to norma ;) Ile to razy ludzie przychodza i slychac komentarz - "paaaaatrz, oni tu juz ta nowa viste maja"

#168 Patra

Patra
  • 87 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 marca 2007 - 22:34

haha dobre a ja bedac dzis w ispocie slyszalam takie zdanie o IMacu:"a to jest tylko monitor i on az tyle kosztuje a gdzie reszta?";-)

#169 Artur Kaiser

Artur Kaiser
  • 178 postów

Napisano 12 marca 2007 - 22:58

Patra, to jest bardzo częste spostrzeżenie-też się spotkałem z "...to komputer jest w monitorze?-dziwne, ale naprawde...?" ...itp, itd... Ja ok.1988 miałem ATARI 800 XE i mój komputer był w klawiaturze :-)

#170 bogus

bogus
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2007 - 23:01

wiecie, ja jakis czas temu spotkalem sie z pyatniem o pb g5 19" :)

#171 Quant

Quant
  • 38 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 marca 2007 - 23:59

@Wicko - gratuluję zakupu. Sam ci go chyba pakowałem :) Jeśli chodzi o SoundSticki to faktycznie nie były podłączone... potem ja wsadziłem kabelek ale ktoś mnie zagadał i nie ustawiłem w preferencjach... ale dają równo :D Dzisiaj do komputerów i ipodów dojechało dodatkowo oprogramowwanie... kilka jeszcze bajerków dzisiaj zamówiłem... myślę że w przeciągu kilku tygodni ukształtujemy jakiś godny arsenał tego co poznaniacy chcą mieć :D pozdrawiam i do zobaczenia w salonie.

#172 solak

solak
  • 64 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 marca 2007 - 00:03

Nie wiem czy ktos juz wspomnial.... .... widzieliscie te 30 calowe cinema display? :D:D:D ;)

#173 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 13 marca 2007 - 00:24

Ja widzieliście, w myslach mialem slinotok na kazdy sprzet w iSpocie ;) Pomyslalem tylko, ze nie wypada lazic od jednej zabawki do drugiej i sie gapic ;) Quant: Hah ^^ Mialem nadzieje, ze spotkam tutaj kogos z iSpota ^^ A kto mówił "1-2 dni na maku i nie chce sie wracać"? ;)

#174 Popmarek

Popmarek
  • 35 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 marca 2007 - 09:13

Szkoda, że nie mogłem być :( Tak czy siak trzeba się wybrać obejrzeć - wreszcie iSpot gdzieś blisko mnie :D :D :D P.S. Fajne fotki 8) Pozdr,

#175 Babidi

Babidi
  • 330 postów
  • SkądJeżyce Terrorists

Napisano 13 marca 2007 - 11:04

A ja się bardzo cieszę, że przetestowałem wczoraj te głośniczki JBL na ibooku pro. Bardzo ładnie dawały jak odpaliłem red hotów :) a myślałem, że to tylko tak wizualnie wygląda a dzwięk to badziew :) ale było słodko:) Poza tym pełno nie kumatej wiary i obsługa słabo znająca się na rzeczy :) no ale może to się zmieni...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych