Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uchwyty Tom Tom i Navigon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#1 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 21 października 2009 - 22:13

Witam ! Czy orientujecie się kiedy będą dostepne w Polsce uchwyty tych producentów? Tom Tom kit chyba już się ukazał ale nie w Polsce prawda? Czekam na oba towary ale niestety coś się cicho zrobiło o tych dwóch uchwytach.

#2 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 25 października 2009 - 15:46

Tu coś wiecej na temat uchwytu Navigona
Promocja na MobileNavigator

#3 piotrmi

piotrmi
  • 227 postów

Napisano 25 października 2009 - 23:09

w sklepie Apple w USA jest juz uchwyt TT za $119

TomTom Car Kit for iPhone - Apple Store (U.S.)

#4 raffaello128

raffaello128
  • 3 postów

Napisano 26 października 2009 - 18:29

mam pytanie czy ktoś może się orientuje czy Tom Tom Car Kit będzie współpracować z innymi aplikacjami czy to jest tylko fizycznie odbiornik sygnału GPS niezależnie współpracujący z innymi programami

#5 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 17 listopada 2009 - 22:43

no wlasnie- czy uchwyt TomToma wspolpracuje z Navigonem ?

#6 ferrari_enzo

ferrari_enzo
  • 365 postów
  • SkądTomaszów Mazowiecki, 50km to Woodź

Napisano 17 listopada 2009 - 22:51

Myślę, że tak

#7 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 18 listopada 2009 - 01:11

no kurde wolalbym wiedziec na pewno zanim wydam ponad 100 euro...

#8 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2009 - 06:53

Ktos tu na forum ma bo sie chwalil. Poczekajcie moze odpise

#9 BatMan

BatMan
  • 414 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 18 listopada 2009 - 07:52

Uchwyt do TomToma ma byc w PL przed świętami - tak mi odpisali w mailu :)

#10 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 postów
  • SkądPoland

Napisano 18 listopada 2009 - 16:25

Ktos tu na forum ma bo sie chwalil. Poczekajcie moze odpise

Kto sie chwalił?:lol:

mam pytanie czy ktoś może się orientuje czy Tom Tom Car Kit będzie współpracować z innymi aplikacjami czy to jest tylko fizycznie odbiornik sygnału GPS niezależnie współpracujący z innymi programami

Uchwyt TomTom car kit jak najbardziej współpracuje z kazda dostępną aplikacją gps na iphone. Z tego co zaobserwowałem to jest tylko problem z "IGO" przy uruchamianiu programu. Po prostu program nie chce sie włączyć gdy iphone jest w uchwycie, wiec trzeba najpierw uruchomić aplikacje i potem ipka zainstalować w uchwycie.

Na co dzień używam z Navigon-em i jestem naprawde pod wrażeniem... piękny wygląd, fixa łapie momentalnie i nie zdarzyło mi się żeby chociaż na moment zgubil sygnał, wszystko chodzi jak powinno, komendy glosowe słychać zdecydowanie głośniej i wyraźniej, zestaw glosno-mowiacy jest jeszcze lepszy niż ten w ipku(bardzo dobry mikrofon w uchwycie) no i w koncu mam na stale przymocowana ladowarke;)
Rozumiem ze cena odstrasza, ale osobiscie myślę ze naprawdę warto i szczerze polecam.;)

#11 poison ivy

poison ivy
  • 39 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 19:28

oszczednosci

w sklepie Apple w USA jest juz uchwyt TT za $119

TomTom Car Kit for iPhone - Apple Store (U.S.)

kupujac ze strony tomtoma mozna zaoszczedzic na podatku (moim przypadku CT = 6%)w przeciwienstwie do apple store

#12 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 18 listopada 2009 - 22:27

Wszedłem na www.navigon.pl i widzę że w sklepie jest:

iPhone Design Car Kit | NAVIGON. And the world is yours

Tylko czemu wszystko jest w Euro ? Czyżby Navigon nie miał polskiej wersji sklepu?

#13 ferrari_enzo

ferrari_enzo
  • 365 postów
  • SkądTomaszów Mazowiecki, 50km to Woodź

Napisano 18 listopada 2009 - 22:31

Uchwyt do TomToma ma byc w PL przed świętami - tak mi odpisali w mailu :)

Dzięki za wiadomość, bo już zaczęłem polować na ten uchwyt.

#14 poison ivy

poison ivy
  • 39 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 19:27

car kit na sprzedaz SPARZEDAM: tomtom car kit, cena 120$, stan: otwarte pudelko, (mial byc dla mojego ipoda, do ktorego nie pasuje, dzialal tez z navigonem). Odbior: Wroclaw. /// nieaktualne

#15 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 20:45

Z ktorymi iPodami to dziala? Na stronie TomTom sa dwie wersje dla iP i iToucha. Gdzies czytalem ze gosciowi dziala iPod - niestety nienapisal jaki. Wspomnial tez ze musial tylko czyms od gory dodatkowo zlapac toucha bo jest mniejszy niz iphone O.o Jesli jeden uchwyt dzialalby z moim touchem 1G i iP 3G to rewelacja :D

#16 poison ivy

poison ivy
  • 39 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 22:00

ipod jest cienszy od iphona, wiec rozwiazalem to w ten sposob ze podlozylem kawalek filcu na uchylnego docka w uchwycie a od gory wsadzalem gumowy waleczek ~ fi 7mm i trzymalo w kazdej pozycji i pieknie dzialalo, ale takie rozwiazanie mnie nie zadowalo, wiec dlatego sie pozbywam sie car kit do iphona i czekam na car kit do ipoda, ipoT 1G

#17 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 02 grudnia 2009 - 16:21

No, wkoncu doczekalem sie konkretnej odpowiedzi :) Dzieki. Gdyby pokombinowac to pewnie mozna by dopiescic jakies rozwiazanie z trzymaniem ipoda. Juz nawet probowalem go wcisnac do silikonowej oslony na iphona i nawet niezle tylko niewiem jak to bedzie trzemalo od gory.

#18 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 02 stycznia 2010 - 15:49

Wyczaiłem ostatnio car kit od magellana ciekawa alternatywa dla tom tom'a cena 130 $
Magellan GPS- Magellan RoadMate for iPhone App Premium Car Kit

#19 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 08:36

Świetna cena dla kogoś kto nie ma co z kasą zrobić. To już lepiej kupić osobną nawigacją niż wyrzucać na to 6 stów.

#20 olo6353

olo6353
  • 23 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 10:05

Wyczaiłem ostatnio car kit od magellana ciekawa alternatywa dla tom tom'a cena 130 $
Magellan GPS- Magellan RoadMate for iPhone App Premium Car Kit

Na razie nie do kupienia niestety.

#21 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 06 stycznia 2010 - 12:42

No to zostaje tylko opcja z allegro:/ wkurza mnie to że Polska traktowana jest jak kraje trzeciego świata... Trzeba się nieźle nagimnastykować żeby kupić tomtom albo navigon w PL gdzie w każdym innym kraju to jak pierdnięcie. A te premiery i zapewnianie że będzie to pic na wodę, a z tego co zauważyłem jest wiele osób które nie mają co z kasą robić. Ja osobiście wolę GPS w iPhonie po co mi dodatkowe urządzenie... za grubą kase. Pozdro!

#22 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 07 stycznia 2010 - 08:48

Plusem TomToma jest, to że jest automatycznie ładowarką i ma wzmocniony sygnał GPS i ten głosniczek. Gdyby nie te rzeczy, nawet bym nie chciał tego za darmo. Długo ustawiałem się na Navigona, ale wyżej wymienione "dodatki" mnie przekonały do TT. tylko czemu nie ma go jeszcze w Polsce. Miało być przed świętami.

#23 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 07 stycznia 2010 - 15:16

Navigon też jest fajny, w zestawie ma ładowarkę, ja nie widzę różnicy pomiędzy podłączeniem ładowarki bezpośrednio do iPhone, a do kawałka plastiku. Navigon nie ma dodatkowych bajerów, ale jest elegancki i bardzo stabilny, wracając do TomTom'a jak komuś zależy to kupi w PL na allegro są już dostępne dwie aukcje. Pozdro!

#24 wdylag

wdylag
  • 182 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 12:35

Uzywam od kilku dni TomTom CarKit i moge go szczerze polecic! Naprawde swietny sprzet a jakosc rozmow w trybie glosnomowiacym jest o niebo lepsza niz bezposrednio przez iPhona. Oczywiscie fakt ze nie trzeba za kazdym razem ladowarki podpinac to telefonu jest tez gigantycznym plusem... wreszcie nie ma przebierania w kablach jak wsiadam do samochodu.

#25 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 08 stycznia 2010 - 17:44

Hmm... mam pytanie, a iPhone możesz podłączyć w etui? Gelaskinie? itp. czy musi być goły iPhone? Mam nowe zaje... Etui z niby giętkiego plastiku, całkiem prześwitujący 0,88 mm i nie widzi mi się go ściągać i Ciekawi mnie czy można zamontować iPhone z czymś takim;) Pozdro!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych