Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#751 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 18:36

Nie mam już cierpliwości, do mojego ipka
Po jailbreaku każdorazowa próba restartu, wyłączenia kończy się zwiechą z ekranem wtyczki itune-sa. iTunes twierdzi, że ipek działa w trybie awaryjnym i chce przywracać ustawienia fabryczne. Wystarczy jednak odpalić blackra1n i wszystko wraca do normy. Przywracałem soft kilka razy i kilkanaście razy robiłem blackra1na jednak za każdym razem z takim samym skutkiem. Czy ktoś ma jakieś pomysły na tą uciążliwą przypadłość???

Normalny problem, na razie jedyny sposób to nie restartować telefonu.

#752 ghull

ghull
  • 46 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 18:39

Pocieszające jest więc chyba tylko to, że nie jestem jedyną ofiarą tej przypadłości.... Można więc liczyć perspektywicznie na rozwiązanie problemu.... pzdr

#753 mcmax9

mcmax9
  • 92 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 15 listopada 2009 - 19:04

... a i ja mam to samo .... ech...

#754 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2009 - 19:06

może, ale nie wiadomo czy szybciej nie wyjdzie nowy soft z blokadą nowego Basebandu i wszyscy zostaną z ręką w nocniku :)

#755 ghull

ghull
  • 46 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 19:26

Więc problem tkwi w wersji basebandu?? Czy downgradez 3.1.2 do 3.1 w czymś pomoże? Syn ma ipka z 3.1 i problem u niego nie występuje>

#756 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2009 - 19:29

basebandu ale i bootrom'a, dowgrady nic tu nie pomogą bo tamte zostaną bez zmian pewnie ma ipka kupionego do połowy października bo wtedy były jeszcze ze starym boot romem

#757 ghull

ghull
  • 46 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 20:11

@d3tr000 dzięki za szybką i szczegółową odpowiedź, wypada więc liczyć na to że poza domem mój ipek sie nie "wywali"....... pzdr

#758 rybak

rybak
  • 7 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 22:58

Jeszcze raz wielkie dzięki dla d3tr000 za pomoc i cierpliwość.
U mnie wszystkie operacje przebiegły bez problemów a nawet mam wszystkie programy i dane z przed blokady po wgraniu softu 3.1 a wspominaliście, że najprawdopodobniej wszystko stracę.
Jak to jest?
Czy przeważnie cała pamięć telefonu się resetuje czy powinno zostać tak jak u mnie?

#759 nicho

nicho
  • 11 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 23:21

Panowie szybkie pytanie czekajace na szybka odpowiedz: Czy ten program zdejmie simlocka w moim ip 2g? Chciałbym zrobić update poprzez iTunes i potraktować go tym programem ale nie widzę jednoznacznej odpowiedzi czy oprócz jailbrake'a potrafi również zdjąć blokadę sieci z klasycznego ipka?

#760 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2009 - 23:32

rybak zalezy czy dałes aktualizuj czy Przywroc, jesli aktualizuj to nic nie tracisz ale kupa smiecia ci zostaje ze starego softu
przywracanie jest lepsza metoda bo czysci go doszczetnie, i bez przywracania kopi w iTunes jest jak zupelnie nowy telefon

nicho a od kiedy to IP 2G ma simlocka ? to jest jedyny iphone w ktorym dalo sie zdjac go definitywnie a nie omijac jak w 3G/GS
pozostala aktywacja i tym programem ja zrobisz

#761 nicho

nicho
  • 11 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 00:04

No tak jakiś simlocka jest tzn na sieć matczyna czyli at&t - i zdejmiwalo się go poprzez quickpwn oraz redsnow - dlatego pytam czy ten program tez to potrafi tak jak wyżej wymienione?

#762 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2009 - 00:21

nikt tego nie wie, dorwanie 2G z simlockiem to chyba niewykonalne na dzień dzisiejszy

#763 nicho

nicho
  • 11 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 00:29

Czyli jednym słowem lepiej żebym nie upgrade'owal swojego ip 2g do softu 3.1.2 bo go nie odblokuje?

#764 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2009 - 00:37

co chcesz powiedzieć ? że masz locka na AT&T ? jakiś świeżak ten telefon z softem 1.1.1 prosto z USA ? nikt nic przy nim nie grzebał ? nigdy nie miał styczności z quickpwn ani redsn0w ? jeśli tak to lepiej nie wgrywaj 3.1.2 nie wiadomo czy on potrafi zdjąć simlocka z 2G (wiadomo tylko że aktywuje) ale jeśli choć raz wgrywany był na nim np. redsn0w to ma zdjętego simlocka całkowicie i możesz wgrywać i 3.1.2

#765 nicho

nicho
  • 11 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 00:44

aha chyba wyjasniles mi moje watpliwosci sprawa wyglada tak - sprowadzilem sobie tego ipka z usa, mialem juz soft 2.0 (byl traktowany quickpwn), teraz mam 3.0 (byl traktowany redsnow) pracuje w sieci play - wiadomo po kazdej nowej aktualizacji softu ipek kaze sie aktywowac przez itunes i to nazwalem potocznie "simlockiem" - czyli mowisz mi, ze jezeli zrobie update do wersji 3.1.2 poprzez itunes to pozniej blackra1n obejdzie mi rowniez opcje aktywacji?

#766 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2009 - 00:48

tak bez problemu

#767 nicho

nicho
  • 11 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 00:51

kurcze no to super, dzieki za porady bo siedze na sofcie 3.0 i ciagle balem sie zrobic aktualizacje poniewaz nie wiedzialem czy telefon nie bedzie krzyczal o aktywacje ktorej nie bede mial czy zrobic bo przeciez ani quickpwn ani redsnow z nowym softem nie dziala tzn nie potrafi go aktywowac

#768 iVolvo

iVolvo
  • 9 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 06:30

Witam serdecznie ;) Mam iPhone 3g z francuskiego orange i chciałbym wgrać os 3.1.2 oraz ominać simlocka przy okazji. I teraz moje pytanie : Czy możecie mi podrzucić jakieś linki sprawdzone lub nakierować mnie jak to zrobić. Bardzo zależy mi na simlocku gdyż mam Erę w Polsce :(. A ten soft to przy okazji :) :) Pozdrawiam :D

#769 kubajestdebest

kubajestdebest
  • 25 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 12:30

Witam. Mam 3Gs'a z polskiego orange z softem 3.1.2 od nowości. zastosowalem sie do tego tutoriala, zrobilem jail break'a, zainstalowalem cydie. i niby wszystko było do tej pory ok, ale jak chcialem zainstalować gre to po instalacji pojawil sie napis "Reboot device" i na ekranie wyskoczył napis ze wykryto ze iPhone dziala z trybie awaryjnym i musze przywrócić ustawienia fabryczne. jestem w trakcie przywracania i poniewaz robie to po raz pierwszy to mam pytanie, czy to jest tak zawsze? pozdro

#770 dismarcin

dismarcin
  • 10 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 17:10

Mi się udało za pierwszym razem ale po instalacji icy i kilku aplikacji wysypał się więc zrobiłem drugi raz na cydii wszystko hula prawie wszystko bo mogę rozmawiać tylko przez tryb głośno mówiący :/ głośniczek działa bo np w grach grają oba co też mnie zdziwiło ale może na tym sofcie tak ma być albo zawsze tak było i nie zauważyłem. Teraz pytanie czy jest jakiś fix naprawiający to. Czy pozostaje restore test na czystym 3.1.2 a jak nie bedzie hulać to downgrade:( pomóżcie bo nie chce mi się robić wszystkiego od zera :/

#771 laryzbyszko

laryzbyszko
  • 70 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 12:43

Witam mam pytanko. Czy jeżeli zrobię tego jailbreak'a, w przyszłości będzie można go usunąć poprzez przycisk "restore"? Po drugie czy będzie można korzystać z appstore'a, po 3 czy apple np. blokuje ipoda jeżeli wykryje, że jest po jb? Sry za głupie pytania, ale naprawdę tego nie wiem i nie znalazłem.

#772 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2009 - 12:55

tak, tak, nie

#773 sztyku007

sztyku007
  • 11 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 18:11

Mam Ipoda touch 2G i chcialem zrobic JB na MAC'u za pomaca balckra1n ale po tym jak pojawia mi sie jabluszko to mi wyskakuje zebym podlaczyl go do Itunes i caly czas w itunes pisze ze dziala w trybie awaryjnym i kompletnie nie wiem co zrobic ;/

#774 dismarcin

dismarcin
  • 10 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 18:21

Pisze jeszcze raz bo nikt nie odpowiedział a później nikt posta nie zobaczy więc: Mi się udało za pierwszym razem ale po instalacji icy i kilku aplikacji wysypał się więc zrobiłem drugi raz na cydii wszystko hula prawie wszystko bo mogę rozmawiać tylko przez tryb głośno mówiący :/ głośniczek działa bo np w grach grają oba co też mnie zdziwiło ale może na tym sofcie tak ma być albo zawsze tak było i nie zauważyłem. Teraz pytanie czy jest jakiś fix naprawiający to. Czy pozostaje restore test na czystym 3.1.2 a jak nie bedzie hulać to downgrade pomóżcie bo nie chce mi się robić wszystkiego od zera :/

#775 dylesid

dylesid
  • 123 postów
  • SkądUK

Napisano 18 listopada 2009 - 19:26

@sztyku07 masz chyba ten sam problem, co ja, sprobuj nie odlaczajac telefony uruchomic jeszcze raz blackra1n, powinno sie udac. Tylko ze prawdopodobnie masz najnowasza wersje iPhone, wiec nie mozesz dopiscic do wylaczenia sie telefonu, bo znowu zobaczysz kabelek. Niestety, dla tej wersji IP nie ma jeszcze dobrego jailbreake.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych