Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#276 fanatykpsp

fanatykpsp
  • 30 postów

Napisano 18 października 2009 - 14:47

czy jest jakaś nadzieja że autor programu wyda jakąś poprawioną wersje programu bo ta wogole mi nie działa ??

#277 ssebaa25

ssebaa25
  • 37 postów

Napisano 18 października 2009 - 14:54

witam :] chce zrobic jb, a mam z tym problem, gdy probuje wgrac orginalnego softa 3.1.2 przez itunes wyskakuje mi blad 13. poczym ip nie chce wgrac zadnego softu nowszego niz 3.0. Wie ktos jak to rozwiazac?

#278 robihehe

robihehe
  • 46 postów

Napisano 18 października 2009 - 15:37

nareszcie mi się udało:D wiecie jaki jest sps na tego JB???: nie ma.trzeba kombinować.wciskać wszystkie przyciski po kolei(home,power).no i napewno trzeba iśc wg instrukcji.

#279 ChudyPit

ChudyPit
  • 3 postów

Napisano 18 października 2009 - 16:57

opisałem kilka stron wcześniej sposób jak to zrobić, nikt z was nawet nie czyta czy coś takiego już było tylko od razu piszecie swoje pytanie na które jest już odpowiedz, szukajcie a nie idźcie na łatwiznę że ktoś wam napisze po waszym poście co i jak

#280 robihehe

robihehe
  • 46 postów

Napisano 18 października 2009 - 17:03

sam napisałeś żeby ktoś się odezwał jak mu się uda.ja twojego sposobu próbowałem kilka rady lecz się nie udał więc spróbowałem po swojemu i sie udało.

#281 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 października 2009 - 17:16

Po swojemu tzn jak?

#282 robihehe

robihehe
  • 46 postów

Napisano 18 października 2009 - 18:07

poprostu musisz próbować wszystkich instrukcji.ja zrobiłem tak że od razu po kliknięciu make it rain trzymałem home+power aż do tą aż pokazał mi się na chilę IT i kabelek.później wyskoczyła mi postać tamtego faceta ale się nie ładowało to wszystko więc nacisłem tylko przycisk home i nagle zaczęło się ładować.to chyba zależy od szczęścia

#283 ssebaa25

ssebaa25
  • 37 postów

Napisano 18 października 2009 - 18:59

ja nie moge zaladowac nawet orginalnego softu 3.1.2 przez itunes, wyskakuje mi nieznany blad 13... Nie znalazlem na forum odpowiedzi na moje pytanie, weic probuje sie dowiedziec tego dalej...

#284 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 października 2009 - 19:11

nie szczescia... wciskasz power i home..pojawia sie jablko puszczasz power i caly czas trzymasz home...dopuki blackrain ci nie poinforumuje ze juz po jb...

#285 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 października 2009 - 19:18

shivan raz Ci sie udalo i fisiujesz. Mi tez sie za pierwszym razem udalo. Ale po kilku dniach musialem zrobic restore i teraz od 2 dni probuje zrobic JB blackrainem. I nie mow mi ze nie umiem czytac bo umiem. Probowalem juz wszystkich sposobow jakie sa, po kilka razy

#286 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 października 2009 - 19:22

shivan raz Ci sie udalo i fisiujesz. Mi tez sie za pierwszym razem udalo. Ale po kilku dniach musialem zrobic restore i teraz od 2 dni probuje zrobic JB blackrainem. I nie mow mi ze nie umiem czytac bo umiem. Probowalem juz wszystkich sposobow jakie sa, po kilka razy

zrobilem juz 3 iphony...

w domu;]

zostaly jeszcze kolegow...

i nie umiesz czytac;] (hehe)

dodam jeszcze ze wszystkie tak samo i tylko na moim wpieprzylo wszystkie dane-.-
biedne savy z gier eeeh

pozdrawiam

#287 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 października 2009 - 19:31

Własnie robie po raz 20 restore w ciagu 2 dni i probuje Twojej metody jeszcze raz. Napisz cala operacje jak robisz. Krok po kroku. Wylaczasz iP i dopiero odpalasz blackraina i naciskasz make it rain? I dopiero pozniej ta kombinacja ktora napisales wyzej? I czy skonfigurowac iP po restore od nowa ? Czy wylaczyc itunes od razu po restore?

#288 robihehe

robihehe
  • 46 postów

Napisano 18 października 2009 - 19:33

a może mi ktoś jeszcze pomóc.bo niby istaluję w tej cidi programy ale nie wiem czemu one mi się nie pokazuję na screenie nigdzie i nie mogę ich uruchomić a pisze że zainstalowane

#289 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 października 2009 - 19:36

Nie robmy offtopu. Napisz na priv jakie instalujesz programy

#290 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 października 2009 - 19:55

bekas postaram sie w miare opisac jak ja to robilem 1.wgrywam 3.12 przez itunes 2.podlaczam do itunesa i aktywuje iphona 3.iphone zostaje podpiety wylaczam itunsa oraz iphona 4.kasuje WSZYSTKIE procesy itunesa (alt ctrl del i menadzer zadan) 5.odpalam black rain klikam make it rain! 6.home+power na iphonie...pojawia sie jablko puszczam power caly czas trzymam home! (okolo 30 sekund) (zauwazylem ze gdy nie trzyma sie homa black rain sie na nas wypnie) 7.wyskakuje jakas paplanina o super prostym jb (hahaha) w black rainie wtedy puszczam home..i staje sie swiatlo

#291 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 października 2009 - 20:00

Zrobilem tak jak napisales i efekt taki jak zawsze czyli kabelek itunsa na ekranie. Moze tez zalezy od systemu na jakim sie robi. Ja mam XP ale moj ziomek robil na Viscie i tak samo jak ja mial ze raz mu sie udalo pozniej nie dalo rady zrobic przez 2h i za jakis czas znowu zalapal. Powinni to dopracowac a nie taki bubel wypuszczac

#292 Numb

Numb
  • 256 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 października 2009 - 20:06

System: Windows 7 Ja to zrobiłem tak: 1)Wrzuciłem 3.1.2 przez iTunes 2)Miałem podłączonego iPoda do komputera, odpaliłem Blackra1n i poczekałem aż się wszystko zrobi.

#293 fanatykpsp

fanatykpsp
  • 30 postów

Napisano 18 października 2009 - 20:07

postanowiłem ostatni raz przed położeniem sie przed tv i udało sie. Zrobiłem tak: podłaczylem ip WYŁĄCZONEGO kliknołem na make it rain i włączyłem ip poprzez przytrzymanie poweri home tak długo aż ta morda sie wyświetliła potem mulił aż się zrobiło. Radze próbować niestety nie ma reguły na ten program :)

#294 misio_z_bgp

misio_z_bgp
  • 1 postów

Napisano 18 października 2009 - 21:32

dzięki shivan poszło,małe info dla reszty jak pokaże sie nieszczęsny kabei i itunes to trzymac home dalej aż pojawi sie twarz z iphon'nami

#295 antro

antro
  • 99 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:15

za ktoryms razem w koncu poszlo. robilem pod mac osem. 1. wrzucilem blackra1n na biurko 2. przywrocilem ustawienia fabryczne w telefonie i wylaczylem go 3. uruchomilem blackra1n i nacisnalem make it rain 4. na telefonie power+home, po pojawieniu sie jablka zwolnilem power i praktycznie od razu pojawilo sie logo blackra1n po czym zwolnilem home powodzenia

#296 peron

peron
  • 5 postów

Napisano 18 października 2009 - 22:33

Witam Sprawdz czy masz model o poczatku MC podobno nie dziala..

#297 pudzio

pudzio
  • 23 postów

Napisano 18 października 2009 - 23:01

Święta racja;]

dzięki shivan poszło,małe info dla reszty jak pokaże sie nieszczęsny kabei i itunes to trzymac home dalej aż pojawi sie twarz z iphon'nami

I tu podłączam się do kolegi. trzymać tak długo HOME aż wyskoczy twarz gościa

#298 lanchlan

lanchlan
  • 5 postów

Napisano 19 października 2009 - 01:27

potrzebuje pomocy ,nie doczytałem i zrobiłem sobie skok do 3.1.2, a ma Ip2g i dupa czarny deszcz nie pomógł , zrobiłem podmiankę na 3.0 i zonk redsn0w 8 sie wiesza a 7 wywala błąd 1167 co zrobić , próbowałem wsiadać 2.2 i zonk nie da sie , co robić ,. N a tą chwile ma telefon z lokiem 3.0, pomocy.

#299 Skotnik

Skotnik
  • 13 postów

Napisano 19 października 2009 - 07:41

Nie ma różnicy które iTunes posiadamy ? Czy lepiej mieć jakąś konkretną wersję ?

#300 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2009 - 10:06

I tu podłączam się do kolegi. trzymać tak długo HOME aż wyskoczy twarz gościa

trzymalem 5minut i nie wyskakuje nic procz kabelka ituns

---- Dodano 19-10-2009 o godzinie 11:14 ----
No w koncu sie udalo. Ale zrobilem troche inaczej. Wylaczylem tel, odpalilem black raina, nacisnalem make it rain nacisnalem home + power na ip i jak sie pokazalo jabłko to puscilem oba guziki i po 2 minutach zalapalo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych