Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Please log in to reply
1800 replies to this topic

#251 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 17 October 2009 - 08:10

Odtworzyć go w iTunes

#252 fartek

fartek
  • 53 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 October 2009 - 08:21

pomocy! mam nowego iphone'a 3g 16GB z simlockiem orange. Wgrałem soft 3.1.2 i chciałem zrobić JB za pomocą blackra1n (na macu). Kliknąłem "Make it ra1n" i w itunes pojawił się komunikat, że iphone jest w stanie recovery i zapytal czy przywrocic. zamknąłem itunes'a i w tym momencie blackra1n się zaciął... zatrzymal sie na 'entering recovery' i zwis... musiałem zamknąć program przez "wymuś koniec". chciałem w itunes zrobić restore, ale wyskoczył błąd i teraz itunes nie widzi iphone'a a blackrain ciągle ma status "waiting for device.." czy ktoś jest w stanie mi pomóc??? // edit: ok, udało się. jestem laikiem i nie wiedziałem, że wystarczy przytrzymac power+home... pytanie, może troche OT: jak ściągnąć simlock dla iP 3G OS 3.1.2?

#253 banzai

banzai
  • 270 posts
  • SkądGliwice

Posted 17 October 2009 - 08:24

iPhone 3gs, simlock na orange, wcześniej JB na 3.0.1. Zrobiłem wedle instrukcji wedle początkowego postu i działa jak złoto. Jakby ktoś z okoli Katowic potrzebował pomocy z tym to PW proszę :)

#254 kajtus129

kajtus129
  • 10 posts

Posted 17 October 2009 - 09:20

Mam probelm zainstalowalem blackra1n pojawil sie bialy ekran pomocy Mam probelm zainstalowalem blackra1n pojawil sie bialy ekran odlaczylem kabel od telefonu chcialem go zrestartowac zrobil sie czarny ekran i juz niechcial sie właczyc pomocy teraz po podlaczeniu go do komputera telefonu wogole nie widzie pomocy !!

#255 jardins

jardins
  • 160 posts

Posted 17 October 2009 - 09:26

Wszędzie masz jak byk napisane, żeby nie odłączać Iphone od komputera podczas robienia JB!!!!!

#256 wsciekly

wsciekly
  • 335 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 17 October 2009 - 10:00

Witam... A czy jest możliwość w inny sposób zrobienia Jailbreak na XP czy jak na razie tylko przez blackra1n ?!

#257 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 October 2009 - 10:02

Możesz pobrać zmodyfikowany (odblokowany) obraz oprogramowania 3.1.2 z internetu i wgrać go do iPhone’a po wcześniejszym wprowadzeniu go w tryb DFU w programie iREB.

#258 karol14

karol14
  • 173 posts
  • SkądDziałdowo, Poland

Posted 17 October 2009 - 10:04

Co z tego ze mam JB skoro Winterboard mi nie działa. Niby zainstalowany poprawnie i tematy tez, a jak coś zaznacze, potem restart Springboardu i nic się nie zmienia. Czytałem w internecie ze niektórym tez tak się robi. Może zrobię restore i jeszcze raz JB??? Ps. Wam tez nie działają paczki z Icy???

#259 wsciekly

wsciekly
  • 335 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 17 October 2009 - 10:09

Te zmodyfikowane (odblokowany) softy to trochę ryzyko nie wiadomo który jest z jakimś dodatkiem ( specialnym), zależy mi na doinstalowaniu Installer-a żeby wgrać jakieś programy umożliwiające zwiekszenie dźwięku dzwonka bo jakoś cicho graja jak dzwoni tel. Jakby nie wibra to bym nawet nie wiedział ze dzwoni ktoś do mnie. Wcześniej zawsze przy Jailbreak była możliwość zaznaczenia Cydia i Installer a przy tym nie ma, chyba ze są jakieś odpowiedniki takich programów w Cydia o których nie mam pojęcia ?

#260 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 October 2009 - 10:33

Installera już nie ma.

#261 kajtus129

kajtus129
  • 10 posts

Posted 17 October 2009 - 11:39

pomoze mi ktos z moim iphonerem czy juz nie da sie nic zrobic

#262 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 17 October 2009 - 16:27

ok poszlo za pierwszym razem...

Wickman Studios - Exact Steps to Jailbreak Your 3.1.2 iPhone or iPod Touch via blackra1n jailbreak by geoHot RC1

ktos dal linka

ale przeczytajcie jeszcze raz...aha i power/home trzeba przytrzymac trooche dluzej...
zanim pusci sie power (niech bedzie 20 sekund)

btw zobaczcie na koncowke loga:

INFO: welcome to blackra1n for windows
INFO: loaded dll at C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\bin\iTunesMobileDevice.dll
INFO: button clicked
INFO: callbacks registered
INFO: internal recovery callback called
INFO: unregistered normal mode callback
INFO: go go gadget ra1n
INFO: send command started
INFO: file opened
ioctl: 1
INFO: command setenv auto-boot true sent
ioctl: 0
INFO: command saveenv sent
send payload: 0
INFO: start sending exploit
INFO: exploit closed 0
sent exploit
INFO: command geohot sent
send picture: 0
INFO: command setpicture 0 sent
INFO: command bgcolor 1 1 1 sent
send ramdisk: 0
INFO: I JUST DROPPED IT LIKE ITS HOT
WARN: wtf who called this?
INFO: global callback finished
INFO: unused callback called

nie ma to jak "profesjonalne" podejscie;D
pozdrawiam

#263 fanatykpsp

fanatykpsp
  • 30 posts

Posted 17 October 2009 - 17:25

Działa TYLKO na telefonach aktywowanych! - co to znaczy ?? mam tel z orange i w tej sieci go używam.

#264 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 17 October 2009 - 17:31

Działa TYLKO na telefonach aktywowanych! - co to znaczy ?? mam tel z orange i w tej sieci go używam.

bedziesz go mogl nadal uzywac w orange;]

lopatologicznie:

masz iphona z usa i jakis yellow ultra czy inny snow na nim zeby mogl dzialac ci w innej sieci
niz ta w ktorej zostal zakupiony
sciagasz sobie FW robisz jb black rainem a efekt jest taki ze zostaje ci przycisk do papieru...

w twoim wypadku mozesz instalowac smialo...

#265 fanatykpsp

fanatykpsp
  • 30 posts

Posted 17 October 2009 - 17:33

ok to zabieram sie do roboty dziekuje za szybka odpowiedz jak bede mial jakies problemy to napisze jeszcze raz dzieki :)

#266 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 17 October 2009 - 17:52

wejdz na linka ktory podalem...wszystko sie tam zgadza oprocz tego ze trzeba dluzej przytrzymac przyciski power i home

#267 Czesiu16

Czesiu16
  • 49 posts

Posted 17 October 2009 - 20:08

Mam ipoda touch 2g 3.1.2 Chce zrobić JB. Czy muszę dać ,,przywróć" w itunes? Czy muszę wszystko kasować?

#268 fanatykpsp

fanatykpsp
  • 30 posts

Posted 17 October 2009 - 22:30

robie według opisu w pierwszym poście, próbowałem również tym Wickman Studios - Exact Steps to Jailbreak Your 3.1.2 iPhone or iPod Touch via blackra1n jailbreak by geoHot RC1 i nie mam już pomysłu zacina mi się podasz napisu running i wyświetla sie na ip itunes. Oczywiście wszystkie "zabiłem" zalecane procesy. Prosze o pomoc :(

---- Dodano 17-10-2009 o godzinie 23:33 ----
Może to coś pomoże :

ERROR: usb open failed while sending payload
send picture: -1
ERROR: usb open failed while sending command
send ramdisk: -1
INFO: I JUST DROPPED IT LIKE ITS HOT
INFO: unused callback called
WARN: wtf who called this?
INFO: global callback finished

#269 dack19

dack19
  • 13 posts

Posted 18 October 2009 - 12:27

mam ipoda touch pierwszej generacji... mam softa 3.1.2 zrobiłem JB z blackra1n.. wszystko fajnie tylko nie działa mi winterboard! nijak... po prostu nie działa.. nawet tapeta...;/ co mogę zrobić??

#270 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 18 October 2009 - 12:47

ha!...nie wiem co porobili z tym intunsem...ale nie odtworzyl mi wogole kontaktow smsow maili... wszystko trafil szlak 0_o... do konca tez zly nie moge byc...skopiowalo 8 zdjesc z 400-.-

#271 fanatykpsp

fanatykpsp
  • 30 posts

Posted 18 October 2009 - 13:27

robie według opisu w pierwszym poście, próbowałem również tym Wickman Studios - Exact Steps to Jailbreak Your 3.1.2 iPhone or iPod Touch via blackra1n jailbreak by geoHot RC1 i nie mam już pomysłu zacina mi się podasz napisu running i wyświetla sie na ip itunes. Oczywiście wszystkie "zabiłem" zalecane procesy. Prosze o pomoc :(

---- Dodano 17-10-2009 o godzinie 23:33 ----
Może to coś pomoże :

Już nawet na viscie próbowałem z nowozainstalowanym itunsem 9.0.1 :( a tyle kombinacji co powymyślałem to sie ich zliczyć nie da jest jakiś inna możliwość zrobienia JB bez wgrywania zmodyfikowanych softów bo im nie ufam :)

#272 Vardal

Vardal
  • 6 posts

Posted 18 October 2009 - 13:37

Mam pytanie - czy jeśli zjailbreakuje telefon wg. tego poradnika, to wszystkie moje kontakty, piosenki, filmy i aplikacje znikną?

#273 enone

enone
  • 4 posts

Posted 18 October 2009 - 14:00

znikna :)

#274 Vardal

Vardal
  • 6 posts

Posted 18 October 2009 - 14:03

znikna :)

A czy potem jest możliwość ich odzyskania? Tzn. czy mogę znowu przez itunes wrzucić piosenki, a kontakty znowu muisiałbym ręcznie dodawać?

#275 davegrass

davegrass
  • 95 posts

Posted 18 October 2009 - 14:07

ja też nie mogę zrobić tego holerstw, zacina mi się na napisie running jak większości z was:/ może jakiś inny sposób? zna ktoś?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users