Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#2051 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 04 listopada 2017 - 12:40

Bardziej niż o grubość chodzi raczej o szerokość szkła, żeby nie podważało etui. 

Na forum widziałem ludzie mieli Nillkin CP+ MAX i leather case i współgrało to ze sobą.

Jeśli masz idealnie naklejone, to powinno być okej ;)

Ja miałem OKR+ pro benksa i silicone case i współgrało.

Miałem również na 7-ce szkło na cały ekran za 25 zł i silicone z aliexpress, najpierw etui podważało szkło, ale lekko poprawiłem szkiełko i już było dobrze.

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#2052 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 05 listopada 2017 - 18:47

Dobra, na szybko Panowie. 

http://flavour-desig...ack,id6323.html

czy 

http://flavour-desig...ack,id6518.html

Zamierzam dokupić Silicone Case od Apple'a do Iphone'a 8, aktualnie posiadam Spigen Liquid Crystal.

Grubość będzie ta sama? Nie ma nigdzie danych na temat nillkina

Użytkownik rafal886 edytował ten post 05 listopada 2017 - 18:57

#2053 nesiasps

nesiasps
  • 176 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 05 listopada 2017 - 18:55

Co prawda do 8 plus ale NILLKIN CP+ MAX mogę polecić z czystym sumieniem - do iPhone 8 Plus / 7 Plus Leather Case pasuje idealnie, idealnie przylega - jak oryginalne szkło.

#2054 Piotrapn1

Piotrapn1
  • 41 postów
  • SkądŁańcut

Napisano 05 listopada 2017 - 21:24

Dobra, na szybko Panowie. 

http://flavour-desig...ack,id6323.html

czy 

http://flavour-desig...ack,id6518.html

Zamierzam dokupić Silicone Case od Apple'a do Iphone'a 8, aktualnie posiadam Spigen Liquid Crystal.

Grubość będzie ta sama? Nie ma nigdzie danych na temat nillkina

Testowałem jedno i drugie ,jak dla mnie Nillkin jest lepszym rozwiązaniem zdecydowanie mniej się palcuje .Jedynie silikon musi być na 8 jest deko głębszy 7 natomiast podważa bokiem szkło .

#2055 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 07 listopada 2017 - 12:33

A nie rysuje się Wam ten NIllkin? Używam CP+ MAX dla 6S i po ponad dwóch miesiącach mam dwie dość głębokie rysy widoczne bez specjalnego wysiłku i całkiem sporo mikrorys widocznych pod odpowiednim kątem. A nie używam telefonu w jakiś trudnych warunkach, raczej bym nawet powiedział, że ma u mnie lekko. Wcześniej miałem na nim Benks XPRO+ 3D i nie widziałem żeby tak się rysowało, niestety nie przeżyło upadku  ;) Tak poza tym to faktycznie bardzo przyjemne szkło. Acha, u mnie jest OK z silikonowym etui Apple, no ale to 6S a nie 8.

#2056 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 08 listopada 2017 - 21:58

Witam, zakupiłem nillkina CP+ MAX, montowałem w swoim życiu już z 20 szkieł, każde idealnie, bez paproszków.

Dzisiaj zamontowałem na swojej 8-ce Nillkina CP+ MAX, patrzę masa paproszków po lewej stronie, prawa czysta.

Wróciłem do domu, wziąłem te naklejeczki do pozycjonowania, te większe paproszki powyciągałem, pół godziny roboty i jakoś to wygląda.

Teraz jak patrzę pod światło to widać malutkie kropeczki pod szkłem, na białym tle w sumie niewidoczne.

Montował ktoś szkło na mokro, po zmyciu wodą pod kranem? Jestem estetą i będzie mnie to denerwować, a nie chce wywalać szkła.

#2057 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 08 listopada 2017 - 22:25

Witam, zakupiłem nillkina CP+ MAX, montowałem w swoim życiu już z 20 szkieł, każde idealnie, bez paproszków.

Dzisiaj zamontowałem na swojej 8-ce Nillkina CP+ MAX, patrzę masa paproszków po lewej stronie, prawa czysta.

Wróciłem do domu, wziąłem te naklejeczki do pozycjonowania, te większe paproszki powyciągałem, pół godziny roboty i jakoś to wygląda.

Teraz jak patrzę pod światło to widać malutkie kropeczki pod szkłem, na białym tle w sumie niewidoczne.

Montował ktoś szkło na mokro, po zmyciu wodą pod kranem? Jestem estetą i będzie mnie to denerwować, a nie chce wywalać szkła.

Na mokro nie da rady. Kiedyś próbowałem - zostają pęcherzyki wody, które powodują, że nie działa poprawnie dotyk. Woda nie chce odparować nawet po tygodniu.

Osobiście mam na to inny, w 100% skuteczny sposób. Szkło moczysz intensywnie w wodzie z mydłem. Następnie je kładziesz na papierowy ręcznik - w tym momencie przykleja się kurz z ręcznika, ale to nic.
Bierzesz szeroką taśmę samoprzylepną - może być zarówno papierowa (malarska), jak i do paczek. Scotch też się nada, ale jest wąski i nie zdaje do końca egzaminu.

Tę taśmę naklejasz na suche szkło, od wewnętrznej strony, ważne by przylegało wszędzie. Następnie odklejasz powoli i kładziesz na oczyszczone szkło telefonu.

Ja zawsze tak naklejam, bo też nienawidzę pyłków kurzu, a zawsze mi jeden wpadnie, jak naklejam za pierwszym razem.

Użytkownik untaztood edytował ten post 08 listopada 2017 - 22:26

 iPhone 15 Pro 256GB  Mac mini (Late 2014)  Apple Watch Ultra 2  AppleTV 4K

#2058 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 08 listopada 2017 - 23:35

@untaztood

Uff, 15 minut zabawy i efekt zadowalający, jeden paproszek został ale już jest dużo, dużo lepiej!

Dzięki. Nawet nie myłem, tylko taśmą pozbierałem kurz i nakleiłem :D

Udało mi się tego ostatniego paproszka wyciągnąć :D sukces :D normalnie piwko bym postawił!

Użytkownik rafal886 edytował ten post 08 listopada 2017 - 23:49

#2059 Piotrapn1

Piotrapn1
  • 41 postów
  • SkądŁańcut

Napisano 11 listopada 2017 - 21:54

Stało się 10 listopada w piątek otrzymałem iphona X, cierpliwie wytrzymałem do soboty by przygotować fona do użytku .Zakupiłem etui skórzane od apple i szkło Benks xpro + 3d szt.2 inauguracja zakończyła się falstartem szkło nr.1 przykleiło się tylko środkiem mimo prób docisku boków nie udało się ,pierwsze przypuszczenie ,o matko mam źle wyprofilowany wyświetlacz.Trudno muszę to sprawdzić ,biorę szkło nr.2 jeszcze bardziej się staram no i...trochę lepiej ,ale to nie tak ma być dołem prawa jak i lewa strona nie dolega ,sprawdzam wieczorem niestety bez poprawy.Przestrzegam przed tym szkłem nie sądzę bym tylko ja miał takiego pecha! Zamówiłem na szybko 3mk Hard Gkass Max było tylko jedno mam nadzieję ,że się uda.OBY :)

#2060 Wojtek1989PL

Wojtek1989PL
  • 107 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 listopada 2017 - 07:19

Stało się 10 listopada w piątek otrzymałem iphona X, cierpliwie wytrzymałem do soboty by przygotować fona do użytku .Zakupiłem etui skórzane od apple i szkło Benks xpro + 3d szt.2 inauguracja zakończyła się falstartem szkło nr.1 przykleiło się tylko środkiem mimo prób docisku boków nie udało się ,pierwsze przypuszczenie ,o matko mam źle wyprofilowany wyświetlacz.Trudno muszę to sprawdzić ,biorę szkło nr.2 jeszcze bardziej się staram no i...trochę lepiej ,ale to nie tak ma być dołem prawa jak i lewa strona nie dolega ,sprawdzam wieczorem niestety bez poprawy.Przestrzegam przed tym szkłem nie sądzę bym tylko ja miał takiego pecha! Zamówiłem na szybko 3mk Hard Gkass Max było tylko jedno mam nadzieję ,że się uda.OBY :)

To lepiej zrezygnuj z zamówienia :), ja zamówiłem 2 sztuki i po zamontowaniu pierwszej odpuściłem drugą sztukę na drugi telefon - fatalnie dopasowane krawędzie (zaokrąglenia przy wycięciu na sensory oraz w rogach wyświetlacza), dodatkowo to szkło strasznie się palcuje.
Ja poczekam chyba na pojawienie się szkła Nillkina (te najtańsze za 20-30 zł są wg mnie najlepsze).

Załączone pliki

MacBook Pro 13, iPhone 11 Pro Max, Apple Watch 5 44mm, AirPods 2, Apple TV 4

#2061 Piotrapn1

Piotrapn1
  • 41 postów
  • SkądŁańcut

Napisano 12 listopada 2017 - 23:04

To lepiej zrezygnuj z zamówienia :), ja zamówiłem 2 sztuki i po zamontowaniu pierwszej odpuściłem drugą sztukę na drugi telefon - fatalnie dopasowane krawędzie (zaokrąglenia przy wycięciu na sensory oraz w rogach wyświetlacza), dodatkowo to szkło strasznie się palcuje.
Ja poczekam chyba na pojawienie się szkła Nillkina (te najtańsze za 20-30 zł są wg mnie najlepsze).

Potwierdzam twoją opinię ,kupiłem jeszcze dziś wieczorem taką tanią wąską za 30 zł i jest ok ,ale prawda jest taka ,że nałożyć szkło na iphona X to i trudność duża . :o A i straty znaczne 2x 69zł + 79zł no i mam taką marną za 30 zł ale chociaż przylega. Dziesięć lat przyklejałem sobie i swoim dzieciom folie póżniej szkła ,ale takiej straty to nigdy :wub: Zawsze musi być ten pierwszy raz. :D

#2062 Wojtek1989PL

Wojtek1989PL
  • 107 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2017 - 20:13

Potwierdzam twoją opinię ,kupiłem jeszcze dziś wieczorem taką tanią wąską za 30 zł i jest ok ,ale prawda jest taka ,że nałożyć szkło na iphona X to i trudność duża . :o A i straty znaczne 2x 69zł + 79zł no i mam taką marną za 30 zł ale chociaż przylega. Dziesięć lat przyklejałem sobie i swoim dzieciom folie póżniej szkła ,ale takiej straty to nigdy :wub: Zawsze musi być ten pierwszy raz. :D

Mi w ramach nazwijmy to ,,customer care,, 3mk wyslalo 2x flexible glass - rekompensata za 2x hard glass, ktore im opisalem ze jest najkulturalniej stwierdzajac b. slabe (1x hard glass mam im odelsac w najblizszych dniach listem). Rozpakowalem dzis to flexbile glass, zeby zobaczyc jak to wyglada - bez rewelacji, wyglada jak gruba folia (nie wiem jak można za to zapłacić normalnie 50 zł za sztukę!!!???!!!!). Jutro mam nadzieję odbierę swoją X'tkę z wymiany gwarancyjnej i po naklejeniu dam znać.  Na drugiej X'tce mam narazie naklejone szkło za 18 zł z allegro i jest lepiej niż w wypadku hard glassa od 3mk...
Przy obecnych wadach produkcyjnych i kwiatkach, ktore wychodza wraz z uzytkowaniem telefonow Apple (czeste wymiany gwarancyjne) placenie za szklo/folie wiecej niz 30 zl jest moim zdaniem glupota. Dobre szklo (najtanszy Nillkin mozna kupic za 20-30 zl - z niecierpliwoscia czekam az pojawi sie wersja na iP X)

MacBook Pro 13, iPhone 11 Pro Max, Apple Watch 5 44mm, AirPods 2, Apple TV 4

#2063 azak43

azak43
  • 315 postów

Napisano 14 listopada 2017 - 18:21

Używał ktoś tego szkła:

https://www.apple.co...h=458b%2B4959

Będzie dobrze współgrało z silikonowym etui od Apple ?

#2064 chrobro

chrobro
  • 171 postów
  • Skądzachodniopomorskie

Napisano 14 listopada 2017 - 19:03

Używał ktoś tego szkła:

https://www.apple.co...h=458b%2B4959

Będzie dobrze współgrało z silikonowym etui od Apple ?

Ma bardzo kiepskie opinie, sam zerknij http://www.belkin.com/us/p/P-F8W862/

Osobiście zawsze najbardziej zadowolony byłem ze szkieł Nillkina, czekam na dostępność w PL wersji H+, CP+

#2065 azak43

azak43
  • 315 postów

Napisano 14 listopada 2017 - 19:34

Faktycznie, opinie nie ciekawe. Kurcze szkła potrzebuje na teraz. 

#2066 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 14 listopada 2017 - 20:40

nieantyfan chwali w swojej recenzji szkło Puro edge to edge.
Chyba chodzi o to https://puro.com.pl/...x-czarna-ramka/

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#2067 SaV1

SaV1
  • 42 postów

Napisano 15 listopada 2017 - 15:46

NILLKIN CP+ MAX to chyba najbardziej polecane szkło tutaj na forum. Takie przynajmniej odniosłem wrażenie po przewertowaniu ostatnich kilkunastu stron.

#2068 azak43

azak43
  • 315 postów

Napisano 15 listopada 2017 - 16:55

Zgadza się, jednak w tej chwili jeszcze nie dostępne w Polsce.

A co myśliście o szkłach firmy JCPAL iClara ? warto brać ?

#2069 guzik1

guzik1
  • 26 postów

Napisano 18 listopada 2017 - 20:29

Zastanawiam się nad wyborem szkła do iphone x na który czekam :) Z tego co widzę są trzy rodzaje: 1. szkło z wycięciem na czujniki np. Spigen, 2. szkło bez wycięcia z czarnym nadrukiem (czujniki zasłania szkło) np. Puro Premium Full Edge Tempered Glass, 3. szkło bez wycięcia z czarnym nadrukiem (wycięte są tylko otwory na czujniki) JCPAL HARDNESS GLASS . Na szybkiego kupiłem już wariant pierwszy - właśnie Spigena. Obejrzałem filmik z instrukcją naklejenia i widać, że wcięcie jest duże i samo szkło dookoła jest dużo mniejsze od wyświetlacza. Pewnie po włożeniu do etui będzie tam szczelina i będzie tam się zbierał kurz. Teraz zastanawiam się czy aby nie kupić drugiego i dwie opcje wchodzą w grę Puro lub JCPAL - które polecacie? Może już któreś macie na swoim wyświetlaczu? Z góry dziękuję za pomoc w wyborze :)

#2070 gogoartur

gogoartur
  • 128 postów

Napisano 18 listopada 2017 - 22:14

Panowie, ja założyłem ostatnio na swojego iPhone'a 8 szkło 3mk hardglass max, oraz folię na tył również od 3mk, będącą w zestawie z flexible glass. Dzięki temu, mając etui spigen slim armor, case nie podważa szkła na żadnej z krawędzi. Samo szkło ma według mnie świetny ślizg, a testowałem już wiele szkieł, od tanich chińskich, przez nillkina, benksa, na spigenie i różnuch 3mk kończąc. 

#2071 Xyhu777

Xyhu777
  • 47 postów

Napisano 19 listopada 2017 - 00:40

Ja natomiast na ip7 mam założone szkiełko Spigen Glass TR Slim, a ipX Zagg Invisible Shield Glass+. Oba bardzo fajne szkiełka, plus dla Zagg'a za dożywotnią gwarancję i wymianę na nowe w razie stłuczenia. 

MBA 13"  X/7  AW 42  ATV3 

#2072 adiibr

adiibr
  • 31 postów

Napisano 19 listopada 2017 - 13:35

Witam, zastanawiam się nad szkłem na cały ekran "edge to edge" np. Moshi Ion Glass, czy warto dopłacić 100 zł względem np zwykłego Spigen TR Slim? I jak wygląda sprawa z Case'ami ? czy nie będzie odstawał? posiadam Spigen Liquid Armor? 

(Do iPhone 8) 

Użytkownik adiibr edytował ten post 19 listopada 2017 - 13:37

#2073 gogoartur

gogoartur
  • 128 postów

Napisano 20 listopada 2017 - 01:12

Ze szkłami całościowymi jest tak, że nie każde etui jest z nimi kompatybilne. Moishi ion glass używałem ze speckiem grip i to combo sprawowało się wyśmienicie, idealnie do siebie pasowały etui ze szkłem. Nosiłem to przez 5 miesięcy, po czym szkło lekko pękło na krawędzi samo z siebie, a etui się zużyło. Teraz używam 3mk hardlass ze sloganem slim armor i polecam to połączenie, albo zwykle szkło i inne etui, np tough armor, które sobie bardzo cenie ze względu na wytrzymałość i długowieczność.

#2074 SaV1

SaV1
  • 42 postów

Napisano 21 listopada 2017 - 13:33

Niestety, ale ja poległem na iPhone 7 + NILLKIN 3D CP+ MAX. Mam pełno pęcherzyków powietrza. Szkło nakładam już czwarty raz i za każdym razem to samo. Po prostu są miejsca, gdzie szkło nie przylega. Za każdym razem to są te same punkty. Wypychanie nic nie daje, bo po chwili wracają. 

#2075 Piotrapn1

Piotrapn1
  • 41 postów
  • SkądŁańcut

Napisano 21 listopada 2017 - 15:01

Niestety, ale ja poległem na iPhone 7 + NILLKIN 3D CP+ MAX. Mam pełno pęcherzyków powietrza. Szkło nakładam już czwarty raz i za każdym razem to samo. Po prostu są miejsca, gdzie szkło nie przylega. Za każdym razem to są te same punkty. Wypychanie nic nie daje, bo po chwili wracają. 

Zdarzyło się mi się to na szkle Benksa w ilości 2 szt .i 3mk Hard Glass szt.1 kupiłem za 19,90 i bez problemu ,poślizg kiepski ale dopasowanie idealne plus brak pęcherzyków,widać .że nie jestem sam. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych