Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Please log in to reply
3073 replies to this topic

#1726 mecei

mecei
  • 99 posts

Posted 14 November 2015 - 15:25

ja nie rozumiem jak można się pakować w szkła 0.3mm ... na rynku dostępne są szkiełka o grubości 0.15mm -> różnica podczas korzystania z telefonu jest kolosalna, od siebie mogę polecić 2 modele:

1. benks kr 0.15mm -> mam na iphone 6 (wielokrotnie odklejałem, przyklejałem, 0 problemu z aplikacją jak i z ponowną aplikacją), świetnie wykonane, krawędzie idealnie zaokrąglone, szkło świetne w dotyku.

2. jcpal glass film 0.15mm -> podobnie jak wyżej, użytkuję na iphone 6s+, 0 problemów i świetne w dotyku.

testowałem również szkła grubości 0.3mm (modele benksa i nillkina) -> niestety grubość jest odczuwalna, miałem problemy z aplikacją (niekiedy występował ten pasek niedoklejenia wzdłuż ekranu), tyle ode mnie :) 

 iMac 27" 5K (2020)  MacBook Pro 13" (Touch Bar, 2018)  iPad mini (eSIM, 2019) +  Pencil  iPhone 12 Pro (Pacific Blue, 256GB)  Watch Series 4 44mm (GPS + Cellular) + Space Black Milanese Loop  AirPods 2 (Wireless Charging Case)

#1727 polubinski7

polubinski7
  • 68 posts

Posted 14 November 2015 - 15:32

Damian ja będę brał benksa kr pro to dam znać. Ma dobre opinie wiec wywalę te 90zl :) zobaczymy :)

#1728 haakonsen

haakonsen
  • 86 posts
  • SkądKrk, PL

Posted 16 November 2015 - 14:02

Do tej pory zarówno w iP jak i w HTC uzywałem szkła Nillkin Amazing H+ i nie mogę mu nic zarzucić. Zestaw kompletny, wszystko czego trzeba, samo szkło się palcuje w bardzo małym stopniu, slizg po ekranie świetny.

Tylko wraz z zakupem iP6 trochę przeszkadza mi wizualnie, że nie nachodzi na cały ekran i stąd moje pytanie:

Używa ktoś może szkła Nillkin CP+ ? to jest ta wersja, która zakrywa całą (największą) powierzchnie ekranu.  

Benks'a nie chce z racji sporej ilości negatywnych opinii.

Edited by haakonsen, 16 November 2015 - 14:36.

#1729 undecided

undecided
  • 242 posts

Posted 16 November 2015 - 14:21

Ktoś poleci jakieś szkło, które zakrywa też krawędzie ekranu.

#1730 storm36

storm36
  • 14 posts

Posted 16 November 2015 - 17:42

Dokładnie tak mam na 6s+ żony....

Na moim 6 jest idealnie a na jej tak jak u Ciebie.

Tyle, że szkła iLuv mamy....

No i moze u niej jest to delikatniejsze.

Aż się wkurwiłem i pojechałem do iSpota gdzie mi to naklejali i .... złożyłem reklamację :)

Zobaczymy co z tym zrobią.

MaciejNowak uznali Ci reklamację w iSpocie ?

Ja myślę, że to wina złego odtłuszczenia ekranu.

Ekran został odtłuszczony parokrotnie zamieszczonymi nawilżonymi chusteczkami, nie jest to pierwsze szkło z którym mam do czynienia więc procedure naklejenia znam.

Wysłałem reklamację do sklepu w którym kupiłem, odpisali że wysłali zdjęcia które im przesłałem do "ekspertyzy" :-) która wykazała krzywo naklejone szkło i być może nie odtłuszczona powierzchnia. Prosząc ich o rzekomą ekspertyzę kontakt z nimi się urwał. Podejście do klienta słabe o reklamowaniu czegokolwiek nie ma mowy. Ku przestrodze sprzedawca ma nick na allegro www_telefere_pl.

#1731 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 posts
  • SkądKraków

Posted 18 November 2015 - 19:09

ma ktoś jakąś fajną folię do 6 matową ? do 100zł.

#1732 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 November 2015 - 22:47

MaciejNowak uznali Ci reklamację w iSpocie ?

Ekran został odtłuszczony parokrotnie zamieszczonymi nawilżonymi chusteczkami, nie jest to pierwsze szkło z którym mam do czynienia więc procedure naklejenia znam.

Wysłałem reklamację do sklepu w którym kupiłem, odpisali że wysłali zdjęcia które im przesłałem do "ekspertyzy" :-) która wykazała krzywo naklejone szkło i być może nie odtłuszczona powierzchnia. Prosząc ich o rzekomą ekspertyzę kontakt z nimi się urwał. Podejście do klienta słabe o reklamowaniu czegokolwiek nie ma mowy. Ku przestrodze sprzedawca ma nick na allegro www_telefere_pl.

Czekam cały czas.

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#1733 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 18 November 2015 - 22:55

ma ktoś jakąś fajną folię do 6 matową ? do 100zł.

Zobacz Moshi iVisior AG. Powinno oscylować w granicach 100 zł.

A tu masz filmik, jak to wygląda:

• p3nisaider likes this

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#1734 RumburMK

RumburMK
  • 613 posts

Posted 20 November 2015 - 16:11

Ja od dobrych kilku lat kupuje albo coś z nillkina, ewentualnie benks'a. Właściwie uważam, ze podoobna półka. Z tym , że to nie koniec tematu. Bo faktycznie można zauwazyć różnice w "poślizgu" palca między poszczególnymi rodzajami szkieł, jak również palcowanie się szkła. Pozatym nie jest prawdą , że te szkła "no name" są zawsze gorsze od tych firmowych. Czasami takie szkło do 10zł-15zł z ebay, lepiej leży niż to firmowe za 100 (a zdarzają się i takie), jeśli ktoś zaprzeczy, to znaczyć może tylko tyle, że niewiele szkieł w swoim życiu przetestował B). No i kwestia też słabej jakości telefonów, ich wyginania się... wtedy na pewno szkło chodźby nie wiem z jakiej firmy będzie, idealnie nie siądzie. 

#1735 ZDanek

ZDanek
  • 3 posts

Posted 22 November 2015 - 21:59

Witam

Mam pytanie ktore polecacie szklo hartowane do Iphona 6s tak zeby pasowalo do silicon case (orginalnego od Appla ) ?

Wyczytalem na forum, ze niektore szkla sa zrywane przez silicon casa, poniewaz zachodzi na boki Iphona.

Z gory dzieki za odpowiedz

#1736 riczardo

riczardo
  • 169 posts

Posted 23 November 2015 - 15:56

Miał ktoś do czynienia z folią 3mk 3d arc? Założyłem sobie ostatnio szkło hartowane, ale jest za bardzo widoczne i mi przeszkadza. Ta folia na papierze wyglada ok, przykrywa całą powierzchnie ekranu, dodatkowo ma ta opcje leczenia rys

#1737 myszy

myszy
  • 200 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 November 2015 - 08:53

Nie polecam 3mk arc. Największy syf jaki miałem. Nie pokrywa całej powierzchni, z każdej strony około 1-1,5mm odkrytej powierzchni zostaje, jest strasznie cienka, jak przejedziesz paznokciem to zostaje ślad. Jak popatrzysz pod kątem to sprawia wrażenie jakby była jakaś pofalowana. Do tego przylegała na bokach przez jakieś 20 minut po czym zaczęła odłazić. Zakładana była na stoisku 3mk. Miałem ją jeden dzień, nie wytrzymałem i ją zdjąłem.

MacBook Pro Retina 13" Early 2015
iPhone XR 64Gb RED

#1738 Dastia

Dastia
  • 907 posts

Posted 27 November 2015 - 11:09

Nie polecam 3mk arc. Największy syf jaki miałem. Nie pokrywa całej powierzchni, z każdej strony około 1-1,5mm odkrytej powierzchni zostaje, jest strasznie cienka, jak przejedziesz paznokciem to zostaje ślad. Jak popatrzysz pod kątem to sprawia wrażenie jakby była jakaś pofalowana. Do tego przylegała na bokach przez jakieś 20 minut po czym zaczęła odłazić. Zakładana była na stoisku 3mk. Miałem ją jeden dzień, nie wytrzymałem i ją zdjąłem.

Ja to żadnej folii nie polecam, tych 3mk też nie. Tylko szkło.

iPhone 14 PRO Max

#1739 tomczii

tomczii
  • 913 posts

Posted 27 November 2015 - 12:55

ja też nie polecam folii 3mk na pewno nie bierzcie na cały ekran bo zaraz kurz wchodzi pod folie.

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#1740 riczardo

riczardo
  • 169 posts

Posted 28 November 2015 - 12:41

Trochę za późno odpisaliście, zdążyłem już założyć folie arc. Jak na razie jestem zadowolony. Najbardziej zadowolony jestem z faktu, że jej prawie nie widać i z tego, że ma całkiem przyjemna powłokę. Dopiero jak nacisnę na nią paznokciem, to jestem w stanie ja wyczuć. Jak się zużyje, to zamontuje sobie jakieś szkło. Są szkła, które pokrywają cała powierzchnie ekranu razem z zaokrąglonymi bokami?

#1741 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 November 2015 - 12:49

O ile reszta ich produktów jest ok, o tyle ta, o której piszesz to rzeczywiście syf jakich mało....

#1742 iRobert

iRobert
  • 51 posts

Posted 29 November 2015 - 19:44

Witam, jakie szkło polecacie na iP 6s , którego można używać ze skórzanym casem Apple? Myślałem o Spigen, ale jest dosyć gruba.

iPhone 6s 64 GB Silver

MacBook Pro 13" 2015

#1743 3mkpl

3mkpl
  • 13 posts

Posted 30 November 2015 - 11:55

O ile reszta ich produktów jest ok, o tyle ta, o której piszesz to rzeczywiście syf jakich mało....

@myszy @MaciejNowak ogromnie Was przepraszam i jest mi bardzo przykro, że macie takie doświadczenia z naszą folią 3mk ARC, 

jeśli mogę dla Was coś zrobić, jakoś to zrekompensować, proszę odezwijcie się do mnie na pytania@3mk.pl :)

Trzymka, Paulina z 3mk

#1744 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 November 2015 - 12:55

Ja tam wyraźnie Pani Paulino napisałem, że reszta waszych produktów jest dla mnie ok, mam, korzystam i jestem zadowolony.

Przy okazji polecam stoisko w Promenadzie. Panie naklejają to idealnie (i znoszą moje marudzenia...)

Ta folia niestety jest kiepska.

- Odkleja się na tych zaokrąglonych bokach

- W świetle (sztucznym) wygląda na pofalowaną.

Nie wszystko może być wszak idealne.

Na poprawę nastroju powiem, że właśnie zdjąłem szkło iLuv z 6s+ i założyłem Wasze... i jest OK. Polecam :)

#1745 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 posts
  • SkądPsary

Posted 30 November 2015 - 13:03

@myszy @MaciejNowak ogromnie Was przepraszam i jest mi bardzo przykro, że macie takie doświadczenia z naszą folią 3mk ARC, 

jeśli mogę dla Was coś zrobić, jakoś to zrekompensować, proszę odezwijcie się do mnie na pytania@3mk.pl :)

Trzymka, Paulina z 3mk

Tydzień temu założyłem folie 3mk ARC 3d na iPhona 6 dokładnie na stoisku w Silesia City Center. Pani bardzo sprawnie założyła folie na cały telefon początkowo bardzo ostrożnie obchodziłem się z telefonem z racji obaw o ranty tej foli. Z każdym dniem co raz pewnie korzystam z telefonu i nie mam żadnych puki co problemów z odchodzeniem, odstawaniem czy zachodzeniem brudem pod folie. Jeśli tak dalej będzie się spisywać to jest godna polecenia ! 

Edited by kdworaczyk, 30 November 2015 - 13:03.

#1746 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 30 November 2015 - 13:03

Własie kupilem folie arc do 6s. miaem ja 10 minut. Naklejena byla przez pracownika 3mk.
uwagi: 1. jakas ta folia cienka i ciagliwa tak ze zostaja slady jakby ktos paznokciem ja rysowal. 2. na krawedziach odchodzi nawet bez zakładania obudowy (folia była wygrzewana w jakiejs maszynie). 3 Pofalowana na zakrzywionych krawedziach. 

Po zgłoszeniu reklamacji dostalem info ze produkcja folii ARC zostala wstrzymana. Dostalem w zamian szkło ktore tez jest srednie.
Jest mniejsze niz wyswietlacz - o jakis 1 mm z kazdej strony a u gory brakuje ze 3 mm. Na krawedziach tez sie pojawiaja pecherze

słabo

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#1747 tomczii

tomczii
  • 913 posts

Posted 30 November 2015 - 13:05

Dokładnie ogólnie 3mk folie są okej:) ale jeśli chodzi o folie na cały telefon czy sama folia na cały ekran jest niestety kiepska bo odkleja się i kurz wchodz:) pomyślcie nad folią na cały ekran 0.15mm, która jest sztywniejsza :)

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#1748 3mkpl

3mkpl
  • 13 posts

Posted 01 December 2015 - 11:55

@MaciejNowak @tomiczi cieszę się, że inne nasze produkty spełniają Wasze oczekiwania. 

Folia 3mk ARC jest stosunkowo nowym produktem i na pewno będziemy cały czas ją udoskonalać. Wszystkie tego typu zgłoszenia

są dla nas sygnałem co musimy jeszcze poprawić, nad czym popracować. 

@kdworaczyk mega mi miło, że u Ciebie wszystko gra. :D 

@jasiecki czy pisałeś także do nas na Twitterze? 

Trzymka, Paulina z 3mk

#1749 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 01 December 2015 - 12:03

Tak. Pisaliśmy na tt. Temat wyjaśniony. Cieszę sie ze udało nam sie tak szybko i profesjonalnie załatwić. Każdemu może sie przytrafić błąd ale podoba mi sie to u was ze naprawianie tego błędu trwa mała chwile. Tak jak myślałem - zostaje z waszymi produktami dalej. To już 6 model iPhone który jest chroniony przez produkty 3mk.

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#1750 Dastia

Dastia
  • 907 posts

Posted 01 December 2015 - 12:29

Mi folia zupełnie nie podeszła, ale nie pamiętam modelu.

EDIT - SOLID.

Edited by Brawurka, 01 December 2015 - 12:45.

iPhone 14 PRO Max

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users