Jak dla mnie to tylko Nillkin. Benks jest ok, ale jakoś bardzo się nie różni jakością od Nillkina, więc nie warto przepłacać, ale właściwie nie o tym chciałem pisać
Właśnie nakleiłem na iPhone'a 6 szkło Benks Magic OKR+ Pro 0,3mm. Jeśli ktoś się przymieża do takiego szkła (nie taniego) , a nosi telefon w etui, to odradzam. Plusem tego szkła jest fakt, że zakrywa cały ekran, jednak minusów jest zdecydowanie więcej. Po pierwsze wysoka cena, po drugie szkło jest niby idealne, ale jednak troszkę za duże i patrząc na telefon (a raczej jego ramkę) prostopadle od góry czy z boku widać, na rogach, że szkło odstaje, wygląda to nieciekawie. Jednak największym minusem dla kogoś kto używa etui, jest fakt, że praktycznie żaden bumper nie podejdzie tzn podejdzie ale wypycha szkło do góry. Mam w tej chwili pod ręką 5 różnych etui i żadno z nich nie pasuje, więc jeśli ktoś zdecyduje się na zakup tego szkła to ratuje go jedynie wsuwka. Podobno propozycję ma w swojej ofercie Nillkin i z tego co pamiętam sytuacja wyglądała podobnie, więc jeśli ktoś chce kupować szkło to lepiej kupić zwykłe , to któro może nie jest idealnie przycięte i jest nieco maławe, ale przynajmniej można dzięki temu założyć każdy jeden bumper czy etui, w przypadku szkieł na cały ekran sprawa się mocno komplikuje i jak już wspominałem wczesniej pozostaje nam noszenie telefonu bez zabepieczenia pleców i boku , albo wsuwka.