Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3071 odpowiedzi w tym temacie

#126 MefistoFX

MefistoFX
  • 47 postów

Napisano 08 października 2010 - 20:07

Chcialbym sobie sprawic takie cudo: link. Wie ktos moze jak to sie sprawuje? Prezentuje sie obiecujaco. Dodatkowo chcialbym folie na tyl obudowy - aby sie nie porysowala. Moglby ktos cos polecic? Temat przegladalem ale nic konkretnego nie znalazlem :)

#127 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 09 października 2010 - 12:50

Ja tam wolę mieć tłuszcz ;) łatwiej paluchem się jeździ :D a folię zmieniać raz na pół roku... jeśli się ostro porysuje wycierając co jakiś czas o coś... Folia ma być czymś niczym prezerwatywa, ma chronić a potem jak się zniszczy to wyrzucamy... a nie że inwestujemy w jakieś drogie, czy w wynalazki typu IS, znalazłem w swoim mieście sklep, gdzie sprzedawali taka samą folię co kupił misiekgruby dałem 10 zł i jestem zadowolony ;)

#128 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 października 2010 - 13:05

metalic69 dobrze powiedziane :)
Ja teraz jadę "bez zabezpieczenia", z tyłu tylko zostawiłem folię SGP.
Nabyłem coś takiego: Sena Cases - Designer Leather Cases : iPhone 4 Leather Cases UltraSlim for Apple
Bardzo dobrze chroni, nie jest gruby jak większość skórzanych pokrowców.
Denerwowały mnie folie na ekranie, zbierało się pełno brudu - dookoła głośnika, kamerki do FaceTime, przycisku home, i wokół samej folii, która jest nieco mniejsza niż ekran.

#129 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2010 - 11:56

a nie że inwestujemy w jakieś drogie, czy w wynalazki typu IS, znalazłem w swoim mieście sklep, gdzie sprzedawali taka samą folię co kupił misiekgruby dałem 10 zł i jestem zadowolony ;)

A ja zainwestowałem w wynalazek jakim jest IS, i od ponad roku mam iPhone'a w idealnym stanie (tam gdzie jest folia ofc) ;).

#130 MefistoFX

MefistoFX
  • 47 postów

Napisano 10 października 2010 - 15:06

Mi chodzi o to ze moglbym kupic cos full body, lecz chcialbym ta folie przetestowac i potrzebne mi jest cos na tyl obudowy :>

#131 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 października 2010 - 16:06

A ja od samego początku używam tej oto folii i jestem bardzo zadowolony (na przód telefonu) http://allegro.pl/fo...1267125581.html

#132 Beck

Beck
  • 237 postów
  • SkądUK

Napisano 17 października 2010 - 11:20

Chcę kupić ZAGG Invisible Shield, w porównaniu do innych jest dosyć droga więc mam jedno pytanie, wie ktoś czy te folie są wielokrotnego użytku?

#133 PETER-SZEF12

PETER-SZEF12
  • 208 postów

Napisano 17 października 2010 - 12:02

na 100% można je założyć tylko raz :/ ale podobno dobrze chronią urządzenie, ja już czekam na swoją folie na iPhone 4 :)

#134 Beck

Beck
  • 237 postów
  • SkądUK

Napisano 17 października 2010 - 12:22

Chodzi o to że jak źle założę i zostaną bomble albo inne śmieci pod folią to dupa!

#135 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 17 października 2010 - 12:34

No dupa, trzeba założyć dobrze, albo zamówić dwie :D

#136 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 października 2010 - 12:35

Nie polecam IS... Mój kolega miał na iP4 i mu się odkleiła przy wkładaniu do kieszeni. Jest też wiele innych wad. Opisałem je w innym temacie.

#137 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 października 2010 - 16:30

Tez miałem IS na IP4 i również nie bylem z niej zadowolony. Generalnie łatwo się ją zakłada. Ale w użytkowaniu jest jakaś taka dziwna. Palec się nie ślizga po ekranie tak jak powinien, z wyglądu tez jest nie taka jak powinna. Można o niej poczytać sobie w podobnym wątku dotyczącym akcesoriów do Iphona, są tez zdjęcia. Z tych tez powodów zamówiłem sobie folie z SGP do IP4 i IPada. I teraz jestem zadowolony z folii na IP4 i IPad. Dla mnie są to najlepsze folie na ekrany.

#138 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 października 2010 - 19:22

Chodzi o to że jak źle założę i zostaną bomble albo inne śmieci pod folią to dupa!

Jeżeli założysz DOKŁADNIE według instrukcji, to nie ma żadnych szans na przypadkowe odklejenie się/dostania się bąbli. Na swoim 3G używam IS od 1,5 roku i jedynym mankamentem jest to, że folia zżółkła. Wspomniane anty-ślizganie się ustaje z pierwszym tygodniem użytkowania.

#139 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 października 2010 - 20:35

Wspomniane anty-ślizganie się ustaje z pierwszym tygodniem użytkowania.

Nie zgodzę się. U mnie po miesiącu się nie skończyło. Dalej nie wiem bo ją zerwałem by nałożyć folie SGP.

#140 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 października 2010 - 21:09

Więc na pewno nie był to miesiąc. Chyba, że kupiłeś jakąś lewą IS. U mnie po dokładnie 5 dniach ślizgało się jak poprzednio.

#141 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 października 2010 - 21:43

Przyzwyczaiłeś się i tyle. Ja mam IS od kilku miesięcy i nadal palec ciężej chodzi. I nie wiem o co chodzi Ci z tym 'dokładnym założeniem'. Kolega założył wg instrukcji, odczekał 2 dni. I się odkleiła.

#142 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2010 - 15:42

Przyzwyczaiłeś się i tyle.

Może i racja.

Ja mam IS od kilku miesięcy i nadal palec ciężej chodzi.

A mi nie.

I nie wiem o co chodzi Ci z tym 'dokładnym założeniem'. Kolega założył wg instrukcji, odczekał 2 dni. I się odkleiła.

Chodzi o to, że zakładając wg. instrukcji nie można nic spieprzyć, a jak się spieprzy, to albo się kupuje nową i nie narzeka, albo się oddaje na gwarancji.

#143 Foxter

Foxter
  • 59 postów

Napisano 20 października 2010 - 22:05

mam takie pytanie. skladalem dzisiaj po raz drugi zamowienie w sklepie: sgpstore.com za pierwszym razem wszystko ok, paczka w miare szybko doszla itp. teraz mam maly problem. W potwierdzeniu przeslanym na maila mam adres dostawy, tylko, ze brakuje ulicy z nr., nie wiem jakim cudem im to wcielo. To samo jest, gdy przegladam zamowienie poprzez ich strone... to normalne? nic nie zmienialem, zalogowalem sie i po raz drugi zlozylem zamowienie tylko ;) Trzeba dodatkowo interweniowac na poczcie? W ogole czy to przejdzie przez urzad celny :/

#144 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 października 2010 - 23:12

U mnie adres pobrało poprawnie z PayPala.

#145 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 października 2010 - 06:57

Foxter, chyba nie pozostaje nic innego jak tylko czekać :) A podałeś telefon? W międzyczasie można do nich napisać maila z zapytaniem.

#146 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 października 2010 - 07:26

W przypadku SGP, wsparcie i pomoc techniczna na maila kuleje bardzo i trwa wieczność. Wystarczy poczytać nieco komentarzy. W każdym razie powodzenia :)

#147 Foxter

Foxter
  • 59 postów

Napisano 21 października 2010 - 08:09

W trakcie skladania zamowienie adres byl poprawny, placac w pay-pal rowniez, dopiero po zaplaceniu otrzymalem maila, ze paczka zostala wyslana i to w nim brakowalo ulicy ;) Telefon tez byl wpisany, ale to chyba w zaden sposob nie ulatwi kontaktu urzedu/poczty ze mna. Teraz tylko czekac, zeby przez urzad przeszlo, a na poczcie to juz inna sprawa :D

#148 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 października 2010 - 08:18

Kod pocztowy i miasto był? W głównej mierze to po kodzie idzie. W ostatniej "fazie" (Twój Urząd Pocztowy) patrzą na ulicę. Najlepiej przejdź się za jakiś czas do swojego urzędu i pytaj. Kontakt z supportem SGP też nie zaszkodzi.

#149 Foxter

Foxter
  • 59 postów

Napisano 21 października 2010 - 18:30

tak, kod i miejscowosc byly, tak czy inaczej. napisalem wczoraj do nich wieczorem i dzisiaj dostalem odpowiedz, ze ulica z numerem byla uwzgledniona, sie zobaczy :)

#150 krakersssss

krakersssss
  • 30 postów

Napisano 21 października 2010 - 19:50

Na razie czekam na folie SGP, ale póki co zamówiłem oto takie folie: Folia ochronna Poliwęglanowa iPhone 3G 3GS, 4 4G (1271709613) - Aukcje internetowe Allegro , i szczerze powiem - są dobre, myślałem że będą do wyrzucenia po chwili, a tu miła niespodzianka. Jeżeli ktoś chce to wrzucę zdjęcia ;).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych