Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#126 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 09 października 2010 - 12:50

Ja tam wolę mieć tłuszcz ;) łatwiej paluchem się jeździ :D a folię zmieniać raz na pół roku... jeśli się ostro porysuje wycierając co jakiś czas o coś... Folia ma być czymś niczym prezerwatywa, ma chronić a potem jak się zniszczy to wyrzucamy... a nie że inwestujemy w jakieś drogie, czy w wynalazki typu IS, znalazłem w swoim mieście sklep, gdzie sprzedawali taka samą folię co kupił misiekgruby dałem 10 zł i jestem zadowolony ;)

#127 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 października 2010 - 13:05

metalic69 dobrze powiedziane :)
Ja teraz jadę "bez zabezpieczenia", z tyłu tylko zostawiłem folię SGP.
Nabyłem coś takiego: Sena Cases - Designer Leather Cases : iPhone 4 Leather Cases UltraSlim for Apple
Bardzo dobrze chroni, nie jest gruby jak większość skórzanych pokrowców.
Denerwowały mnie folie na ekranie, zbierało się pełno brudu - dookoła głośnika, kamerki do FaceTime, przycisku home, i wokół samej folii, która jest nieco mniejsza niż ekran.

#128 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2010 - 11:56

a nie że inwestujemy w jakieś drogie, czy w wynalazki typu IS, znalazłem w swoim mieście sklep, gdzie sprzedawali taka samą folię co kupił misiekgruby dałem 10 zł i jestem zadowolony ;)

A ja zainwestowałem w wynalazek jakim jest IS, i od ponad roku mam iPhone'a w idealnym stanie (tam gdzie jest folia ofc) ;).

#129 MefistoFX

MefistoFX
  • 47 postów

Napisano 10 października 2010 - 15:06

Mi chodzi o to ze moglbym kupic cos full body, lecz chcialbym ta folie przetestowac i potrzebne mi jest cos na tyl obudowy :>

#130 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 października 2010 - 16:06

A ja od samego początku używam tej oto folii i jestem bardzo zadowolony (na przód telefonu) http://allegro.pl/fo...1267125581.html

#131 Foxter

Foxter
  • 59 postów

Napisano 20 października 2010 - 22:05

mam takie pytanie. skladalem dzisiaj po raz drugi zamowienie w sklepie: sgpstore.com za pierwszym razem wszystko ok, paczka w miare szybko doszla itp. teraz mam maly problem. W potwierdzeniu przeslanym na maila mam adres dostawy, tylko, ze brakuje ulicy z nr., nie wiem jakim cudem im to wcielo. To samo jest, gdy przegladam zamowienie poprzez ich strone... to normalne? nic nie zmienialem, zalogowalem sie i po raz drugi zlozylem zamowienie tylko ;) Trzeba dodatkowo interweniowac na poczcie? W ogole czy to przejdzie przez urzad celny :/

#132 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 października 2010 - 23:12

U mnie adres pobrało poprawnie z PayPala.

#133 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 października 2010 - 06:57

Foxter, chyba nie pozostaje nic innego jak tylko czekać :) A podałeś telefon? W międzyczasie można do nich napisać maila z zapytaniem.

#134 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 października 2010 - 07:26

W przypadku SGP, wsparcie i pomoc techniczna na maila kuleje bardzo i trwa wieczność. Wystarczy poczytać nieco komentarzy. W każdym razie powodzenia :)

#135 Foxter

Foxter
  • 59 postów

Napisano 21 października 2010 - 08:09

W trakcie skladania zamowienie adres byl poprawny, placac w pay-pal rowniez, dopiero po zaplaceniu otrzymalem maila, ze paczka zostala wyslana i to w nim brakowalo ulicy ;) Telefon tez byl wpisany, ale to chyba w zaden sposob nie ulatwi kontaktu urzedu/poczty ze mna. Teraz tylko czekac, zeby przez urzad przeszlo, a na poczcie to juz inna sprawa :D

#136 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 października 2010 - 08:18

Kod pocztowy i miasto był? W głównej mierze to po kodzie idzie. W ostatniej "fazie" (Twój Urząd Pocztowy) patrzą na ulicę. Najlepiej przejdź się za jakiś czas do swojego urzędu i pytaj. Kontakt z supportem SGP też nie zaszkodzi.

#137 Foxter

Foxter
  • 59 postów

Napisano 21 października 2010 - 18:30

tak, kod i miejscowosc byly, tak czy inaczej. napisalem wczoraj do nich wieczorem i dzisiaj dostalem odpowiedz, ze ulica z numerem byla uwzgledniona, sie zobaczy :)

#138 krakersssss

krakersssss
  • 30 postów

Napisano 21 października 2010 - 19:50

Na razie czekam na folie SGP, ale póki co zamówiłem oto takie folie: Folia ochronna Poliwęglanowa iPhone 3G 3GS, 4 4G (1271709613) - Aukcje internetowe Allegro , i szczerze powiem - są dobre, myślałem że będą do wyrzucenia po chwili, a tu miła niespodzianka. Jeżeli ktoś chce to wrzucę zdjęcia ;).

#139 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 22 października 2010 - 21:59

Na razie czekam na folie SGP, ale póki co zamówiłem oto takie folie: Folia ochronna Poliwęglanowa iPhone 3G 3GS, 4 4G (1271709613) - Aukcje internetowe Allegro , i szczerze powiem - są dobre, myślałem że będą do wyrzucenia po chwili, a tu miła niespodzianka. Jeżeli ktoś chce to wrzucę zdjęcia ;).

Identyczną kupiłem, są świetne ;)

#140 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 23 października 2010 - 09:29

Ja kupiłem to Skórka SGP Guard WHITE or BLACK do Apple iPhone 4 (1257310682) - Aukcje internetowe Allegro
Wczoraj dojechało, zamontowane i powiem szczerze, że ipek wygląda naprawdę dostojnie.
Folia jak folia ale ta skóra jest the best.

#141 Non Adson

Non Adson
  • 94 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 października 2010 - 09:36

Jak myślicie, która z tych będzie lepsza na Toucha 4 ? Chyba, że polecacie coś lepszego do 30 zł...

Folia iPod Touch 4G 4gen czysta clear (1269427531) - Aukcje internetowe Allegro
PURO folia ochronna Apple iPod Touch 4G + DODATKI (1283363899) - Aukcje internetowe Allegro

#142 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 23 października 2010 - 13:27

Ja osobiście nie używam żadnej folii na przód, zawsze wydawało mi się, że to ograniczałoby moje ruchy, albo np. zmniejszało poślizg. Na tył mam GelaSkina i dbam o sprzęt, jakoś nie widzę, żeby przód się rysował, jedyne, co mnie wkurza, to kurz pod szybką, przez nieudolną naprawę poprzedniego właściciela.

#143 martinez3city

martinez3city
  • 38 postów

Napisano 25 października 2010 - 12:31

Mam pytanko do osób, które zamówiły folie ze sklepu SGPstore - jaki jest koszt wysyłki? Nie mogę go niestety nigdzie znaleźć na ich stronie:/

#144 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 25 października 2010 - 16:44

ja placilem 6.32 usd

#145 martinez3city

martinez3city
  • 38 postów

Napisano 25 października 2010 - 17:56

Dzięki za info:) a mógłbyś powiedziec mi jeszcze jak wygląda sprawa cła? Czy trzeba później coś dopłacac przy odbiorze przesyłki?

#146 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 25 października 2010 - 18:10

ja mialem pieczatke z urzedu celnego ze dopuszczono do obrotu na terytorium polski czy z czyms podobnym dokladnie nie pamietam. zadnego cla placic nie musialem.

#147 Damass

Damass
  • 118 postów

Napisano 25 października 2010 - 18:44

Mam pytanko do osób, które zamówiły folie ze sklepu SGPstore - jaki jest koszt wysyłki? Nie mogę go niestety nigdzie znaleźć na ich stronie:/

Nie kupowałem w SGPstore. Za to polecam gościa z Ebay.com ceny te same a przesyłka tylko 2,5$ http://myworld.ebay.pl/unitedsgpcorp/

Dzięki za info a mógłbyś powiedziec mi jeszcze jak wygląda sprawa cła? Czy trzeba później coś dopłacac przy odbiorze przesyłki?

U mnie też pieczątka z Urzędu Celnego przesyłka nie otwierana.

#148 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 października 2010 - 19:27

Cena wysyłki zależy od wielkości zamówienia.
Nie płaciłem cła - pieczątka z urzędu celnego, że dopuszczono do obrotu - paczka otwarta, ale wszystko na swoim miejscu.

#149 Non Adson

Non Adson
  • 94 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 października 2010 - 17:52

Wie ktoś coś na temat tej folii ?
Folia iPod Touch 4G 4gen Antyrefleks (1289118206) - Aukcje internetowe Allegro

#150 martinez3city

martinez3city
  • 38 postów

Napisano 27 października 2010 - 15:43

Nie kupowałem w SGPstore. Za to polecam gościa z Ebay.com ceny te same a przesyłka tylko 2,5$ http://myworld.ebay.pl/unitedsgpcorp/

U mnie też pieczątka z Urzędu Celnego przesyłka nie otwierana.

Super - dzięki za cynk, też od niego zamówię:) Zastanawiam się tylko czy brać Ultra Crystal (full body) czy jakaś matową..jaką polecacie?boje się że na tej błyszczącej będzie bardzo mocno widać odciski palców. Ale z kolei matowa napewno nie jest tak przejrzysta (chodzi mi głównie o wyświetlacz)..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych