Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#1401 storm36

storm36
  • 14 postów

Napisano 13 listopada 2015 - 23:17

Dokładnie tak mam na 6s+ żony....

Na moim 6 jest idealnie a na jej tak jak u Ciebie.

Tyle, że szkła iLuv mamy....

No i moze u niej jest to delikatniejsze.

Aż się wkurwiłem i pojechałem do iSpota gdzie mi to naklejali i .... złożyłem reklamację :)

Zobaczymy co z tym zrobią.

Może w 6s, 6s+ jest bardziej zaokrąglony ekran niż w IP6 i dlatego nie dolega ? lub wina samego szkła...

#1402 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 13 listopada 2015 - 23:30

Ja myślę, że to wina złego odtłuszczenia ekranu.

iPhone 14 PRO Max

#1403 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2015 - 23:37

Ta. Odtłuszczenia :)

Szkło z dupy mi się trafiło :)

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#1404 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 13 listopada 2015 - 23:57

Ja porządnie odtłuszczałam i nie miałam takich problemów. Benks tylko przy boczkach lekko się nie trzymał.

Teraz porządnie tymi mokrymi ściereczkami wycierałam, po kilka razy i cały ekran i pięknie leży.

iPhone 14 PRO Max

#1405 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2015 - 00:09

plus czy zwykłe 6?

#1406 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 00:11

iP6

iPhone 14 PRO Max

#1407 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2015 - 00:12

otóż to :P

Na moim 6 tez jest idealnie.

#1408 damiannx

damiannx
  • 13 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 00:34

Czy posiada ktoś szkło firmy Benks ?

- KR Pro

- OKR+ Pro

- X Pro 3D

Czy rzeczywiście jest wyprofilowane i zakrywa cały ekran? nie ma żadnych szczelin na rantach ekranu gdzie mógłby się gromadzić kurz?

Bardzo bym prosił o jakąś fotografię ? (interesują mnie szkła które zakrywają cały ekran i idealnie przylegają)

#1409 mpyro

mpyro
  • 154 postów
  • SkądDen Haag

Napisano 14 listopada 2015 - 12:21

Odnosnie Nillkina zgodze sie z Brawurką.Wczoraj wieczorem naklejałem na 6s i tylko na poczatku miałem taki efekt po bokach .Dobrze podociskałe,wytarłem i rano wszystko znikneło.Na poprzednim Iphonie 6 miałem tak samo,ale tak jak mówie po paru godzinach znikneło.

#1410 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 12:36

Odnosnie Nillkina zgodze sie z Brawurką.Wczoraj wieczorem naklejałem na 6s i tylko na poczatku miałem taki efekt po bokach .Dobrze podociskałe,wytarłem i rano wszystko znikneło.Na poprzednim Iphonie 6 miałem tak samo,ale tak jak mówie po paru godzinach znikneło.

A czujesz w porównaniu do tych badziewiastych szkieł różnicę w dotyku szkła? Jest takie śliskie i przyjemnie się na nim operuje paluchami ;)

iPhone 14 PRO Max

#1411 mecei

mecei
  • 99 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 15:25

ja nie rozumiem jak można się pakować w szkła 0.3mm ... na rynku dostępne są szkiełka o grubości 0.15mm -> różnica podczas korzystania z telefonu jest kolosalna, od siebie mogę polecić 2 modele:

1. benks kr 0.15mm -> mam na iphone 6 (wielokrotnie odklejałem, przyklejałem, 0 problemu z aplikacją jak i z ponowną aplikacją), świetnie wykonane, krawędzie idealnie zaokrąglone, szkło świetne w dotyku.

2. jcpal glass film 0.15mm -> podobnie jak wyżej, użytkuję na iphone 6s+, 0 problemów i świetne w dotyku.

testowałem również szkła grubości 0.3mm (modele benksa i nillkina) -> niestety grubość jest odczuwalna, miałem problemy z aplikacją (niekiedy występował ten pasek niedoklejenia wzdłuż ekranu), tyle ode mnie :) 

 iMac 27" 5K (2020)  MacBook Pro 13" (Touch Bar, 2018)  iPad mini (eSIM, 2019) +  Pencil  iPhone 12 Pro (Pacific Blue, 256GB)  Watch Series 4 44mm (GPS + Cellular) + Space Black Milanese Loop  AirPods 2 (Wireless Charging Case)

#1412 polubinski7

polubinski7
  • 68 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 15:32

Damian ja będę brał benksa kr pro to dam znać. Ma dobre opinie wiec wywalę te 90zl :) zobaczymy :)

#1413 haakonsen

haakonsen
  • 86 postów
  • SkądKrk, PL

Napisano 16 listopada 2015 - 14:02

Do tej pory zarówno w iP jak i w HTC uzywałem szkła Nillkin Amazing H+ i nie mogę mu nic zarzucić. Zestaw kompletny, wszystko czego trzeba, samo szkło się palcuje w bardzo małym stopniu, slizg po ekranie świetny.

Tylko wraz z zakupem iP6 trochę przeszkadza mi wizualnie, że nie nachodzi na cały ekran i stąd moje pytanie:

Używa ktoś może szkła Nillkin CP+ ? to jest ta wersja, która zakrywa całą (największą) powierzchnie ekranu.  

Benks'a nie chce z racji sporej ilości negatywnych opinii.

Użytkownik haakonsen edytował ten post 16 listopada 2015 - 14:36

#1414 undecided

undecided
  • 242 postów

Napisano 16 listopada 2015 - 14:21

Ktoś poleci jakieś szkło, które zakrywa też krawędzie ekranu.

#1415 storm36

storm36
  • 14 postów

Napisano 16 listopada 2015 - 17:42

Dokładnie tak mam na 6s+ żony....

Na moim 6 jest idealnie a na jej tak jak u Ciebie.

Tyle, że szkła iLuv mamy....

No i moze u niej jest to delikatniejsze.

Aż się wkurwiłem i pojechałem do iSpota gdzie mi to naklejali i .... złożyłem reklamację :)

Zobaczymy co z tym zrobią.

MaciejNowak uznali Ci reklamację w iSpocie ?

Ja myślę, że to wina złego odtłuszczenia ekranu.

Ekran został odtłuszczony parokrotnie zamieszczonymi nawilżonymi chusteczkami, nie jest to pierwsze szkło z którym mam do czynienia więc procedure naklejenia znam.

Wysłałem reklamację do sklepu w którym kupiłem, odpisali że wysłali zdjęcia które im przesłałem do "ekspertyzy" :-) która wykazała krzywo naklejone szkło i być może nie odtłuszczona powierzchnia. Prosząc ich o rzekomą ekspertyzę kontakt z nimi się urwał. Podejście do klienta słabe o reklamowaniu czegokolwiek nie ma mowy. Ku przestrodze sprzedawca ma nick na allegro www_telefere_pl.

#1416 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 listopada 2015 - 19:09

ma ktoś jakąś fajną folię do 6 matową ? do 100zł.

#1417 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2015 - 22:47

MaciejNowak uznali Ci reklamację w iSpocie ?

Ekran został odtłuszczony parokrotnie zamieszczonymi nawilżonymi chusteczkami, nie jest to pierwsze szkło z którym mam do czynienia więc procedure naklejenia znam.

Wysłałem reklamację do sklepu w którym kupiłem, odpisali że wysłali zdjęcia które im przesłałem do "ekspertyzy" :-) która wykazała krzywo naklejone szkło i być może nie odtłuszczona powierzchnia. Prosząc ich o rzekomą ekspertyzę kontakt z nimi się urwał. Podejście do klienta słabe o reklamowaniu czegokolwiek nie ma mowy. Ku przestrodze sprzedawca ma nick na allegro www_telefere_pl.

Czekam cały czas.

#1418 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 18 listopada 2015 - 22:55

ma ktoś jakąś fajną folię do 6 matową ? do 100zł.

Zobacz Moshi iVisior AG. Powinno oscylować w granicach 100 zł.

A tu masz filmik, jak to wygląda:

• p3nisaider lubi to

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#1419 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 20 listopada 2015 - 16:11

Ja od dobrych kilku lat kupuje albo coś z nillkina, ewentualnie benks'a. Właściwie uważam, ze podoobna półka. Z tym , że to nie koniec tematu. Bo faktycznie można zauwazyć różnice w "poślizgu" palca między poszczególnymi rodzajami szkieł, jak również palcowanie się szkła. Pozatym nie jest prawdą , że te szkła "no name" są zawsze gorsze od tych firmowych. Czasami takie szkło do 10zł-15zł z ebay, lepiej leży niż to firmowe za 100 (a zdarzają się i takie), jeśli ktoś zaprzeczy, to znaczyć może tylko tyle, że niewiele szkieł w swoim życiu przetestował B). No i kwestia też słabej jakości telefonów, ich wyginania się... wtedy na pewno szkło chodźby nie wiem z jakiej firmy będzie, idealnie nie siądzie. 

#1420 ZDanek

ZDanek
  • 3 postów

Napisano 22 listopada 2015 - 21:59

Witam

Mam pytanie ktore polecacie szklo hartowane do Iphona 6s tak zeby pasowalo do silicon case (orginalnego od Appla ) ?

Wyczytalem na forum, ze niektore szkla sa zrywane przez silicon casa, poniewaz zachodzi na boki Iphona.

Z gory dzieki za odpowiedz

#1421 riczardo

riczardo
  • 169 postów

Napisano 23 listopada 2015 - 15:56

Miał ktoś do czynienia z folią 3mk 3d arc? Założyłem sobie ostatnio szkło hartowane, ale jest za bardzo widoczne i mi przeszkadza. Ta folia na papierze wyglada ok, przykrywa całą powierzchnie ekranu, dodatkowo ma ta opcje leczenia rys

#1422 myszy

myszy
  • 200 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 listopada 2015 - 08:53

Nie polecam 3mk arc. Największy syf jaki miałem. Nie pokrywa całej powierzchni, z każdej strony około 1-1,5mm odkrytej powierzchni zostaje, jest strasznie cienka, jak przejedziesz paznokciem to zostaje ślad. Jak popatrzysz pod kątem to sprawia wrażenie jakby była jakaś pofalowana. Do tego przylegała na bokach przez jakieś 20 minut po czym zaczęła odłazić. Zakładana była na stoisku 3mk. Miałem ją jeden dzień, nie wytrzymałem i ją zdjąłem.

MacBook Pro Retina 13" Early 2015
iPhone XR 64Gb RED

#1423 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 27 listopada 2015 - 11:09

Nie polecam 3mk arc. Największy syf jaki miałem. Nie pokrywa całej powierzchni, z każdej strony około 1-1,5mm odkrytej powierzchni zostaje, jest strasznie cienka, jak przejedziesz paznokciem to zostaje ślad. Jak popatrzysz pod kątem to sprawia wrażenie jakby była jakaś pofalowana. Do tego przylegała na bokach przez jakieś 20 minut po czym zaczęła odłazić. Zakładana była na stoisku 3mk. Miałem ją jeden dzień, nie wytrzymałem i ją zdjąłem.

Ja to żadnej folii nie polecam, tych 3mk też nie. Tylko szkło.

iPhone 14 PRO Max

#1424 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 27 listopada 2015 - 12:55

ja też nie polecam folii 3mk na pewno nie bierzcie na cały ekran bo zaraz kurz wchodzi pod folie.

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#1425 riczardo

riczardo
  • 169 postów

Napisano 28 listopada 2015 - 12:41

Trochę za późno odpisaliście, zdążyłem już założyć folie arc. Jak na razie jestem zadowolony. Najbardziej zadowolony jestem z faktu, że jej prawie nie widać i z tego, że ma całkiem przyjemna powłokę. Dopiero jak nacisnę na nią paznokciem, to jestem w stanie ja wyczuć. Jak się zużyje, to zamontuje sobie jakieś szkło. Są szkła, które pokrywają cała powierzchnie ekranu razem z zaokrąglonymi bokami?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych