Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#1076 kwiatu

kwiatu
  • 11 postów

Napisano 22 grudnia 2014 - 17:18

Wrzuc foto jak to wyglada z tym szklem Benksa

Cześć, pozwole sobie skomentować, szkło Benksa OKR+Pro jest tragiczne, odstaje na rantach, jak masz case-a który chroni twój telefon dookoła to spoko, mozesz próbować, ale w kejsie Apple-a i szkle Benksa co chwile trzeba dociskac szkło, zaczyna poprostu odstawać. Jest kiepsko... - zmarnowane 60zl :)

#1077 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 22 grudnia 2014 - 20:23

Dzieki za info. W takim razie pozostaje przy foli 3MK Solid i jej zapasie.

#1078 jastrzab09

jastrzab09
  • 12 postów

Napisano 24 grudnia 2014 - 13:45

Zdjęcia na razie nie mam czym zrobić. Jak ściągnę etui to i tak jest dobrze. Fakt, przy zaokrągleniach zostaje taka milimetrowa szparka, ale widać ją tylko jak się patrzy z boku. Szkło nałożyłem bardzo dokładnie, pasuje idealnie. Ostatni, gdy powiedziałem znajomym, że na telefonie mam szkło zdziwili się. Dopiero gdy przypatrzyli się, że homebutton jest troszkę niżej i te dwa czujniki nad glosniczkiem są troszkę bardziej widoczne, zobaczyli że coś jest na ekranie. Uważam, że w etui sprawdza się doskonale, bez też dobrze, jednak minimalnie odstawało mi z dołu. Z boków i na górze niewyczuwalne. Etui docisnęło to trochę i jest dobrze nawet bez.

Podsumowując jeśli dokładnie nałożysz to nie ma żadnych problemów, a jak używasz etui to tylko ty wiesz, że masz coś na ekranie :P Uważam, że zakup udany.

#1079 sigreg

sigreg
  • 89 postów
  • SkądZabrze

Napisano 27 grudnia 2014 - 01:29

A korzystal ktos z PanzerGlass ? W sieci widac ze daje rade ale.. Z opiniami w internecie bywa roznie ;) na razie widze dwa minusy - cena i grubosc (0.4 mm). Ale jesli jest takie rzeczywiscie "panzer" to moze warto ? Reszte telefonu bedzie chronil Urban Armor Gear.

#1080 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 30 grudnia 2014 - 08:36

Witam

Wczoraj zakupiłem Iphone 6, do niego Case firmy Puro  ( takie silikonowe 0.3mm grubośći w Media za 35zł) jest genialnemoge każdemu polecić. Przezroczyste więc nie zakrywa w ogóle telefonu bardzo cienkie i lekkie.

Zastanawiam się tylko teraz nad jakąś folią na ekran, szkła nigdy nie miałem. Widze, że dużo osóbpoleca to szkło Nillkina, znalazłem taką aukcje

http://allegro.pl/folia-szklo-nillkin-amazing-h-iphone-6-4-7-i4853275278.html

Zastanawia mnie tylko czemu są takie szpary w sensie ,żę szkło nie zakrywa całego ekranu. Pozdrawiam

iPhone  X

MacBook Pro Retina 13"  2016 I7 16GB RAM

#1081 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 30 grudnia 2014 - 09:09

To teraz potestuje jcpal 0,15 grubości ;)

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#1082 fmalinow

fmalinow
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 grudnia 2014 - 12:12

Ja się  zastanawiam nad benksem 0.15 srednio widze co mu może dorównać na rynku.

Jeszcze wczoraj zainteresowało mnie to : http://4phones.pl/pl/p/Szyba-Nillkin-Amazing-H-iPhone-6/474 ale żadnej opinii nie znalazłem.

#1083 Wiesiek333

Wiesiek333
  • 22 postów

Napisano 30 grudnia 2014 - 12:15

fmaliow  opinie ma dobre, poczytaj w tym temacie.  Na allegro możesz kupić od kolesia z certyfikatem za 35 zł tego  Nillkina :)

#1084 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 30 grudnia 2014 - 12:30

Sam o niej mówiłem jak coś. Jedyną wadą jest to, że jest gruba :/

#1085 fmalinow

fmalinow
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 grudnia 2014 - 13:23

nigdy nie miałem szkła na telefonie jedynie folia, właśnie chce go jak najlepiej zabezpieczyć starając się przy tym nie robić z niego jakiegoś kloca. Dlatego właśnie słysze, że niektórym 0.3 już przeszkadza nieco więc na pierwszą się skuszę chyba coś 0.15

#1086 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 30 grudnia 2014 - 13:23

Jutro nałożę 0,15 i dam znać ;)

#1087 sigreg

sigreg
  • 89 postów
  • SkądZabrze

Napisano 01 stycznia 2015 - 13:00

Kupilem szklo "Panzer Glass" o ktorym pialem wczesniej. Napisze kilka slow, moze przydadza sie innym zainteresowanym.

Szklo jest naprawde szklem, a raczej szklanym kompozytem. Nie jest to folia, plastik czy inny poliweglan, tylko cienka i sztywna szklana plytka z nalozonymi dodatkowymi warstwami. Ma to swoje plusy i minusy. W skrocie:

Minusy:

- Szklo jest mniejsze niz ekran iPhona na ktory jest dedykowane. Rozumiem dlaczego - ekran nowych szostek jest zaokraglony na brzegach wiec sztywne szklo nie mialoby sie tam jak i czego trzymac. Mimo to majac na uwage grubosc szkla i to ze jego krawedz jest dobrych kilka mm od krawedzi ekranu BARDZO WYRAZNIE widac ze jest naklejone na ekranie.

- wspomniana powyzej grubosc. Nie oszukujmy sie 0.4 mm na ekranie to bardzo duzo, widac to w kazdej sytuacji z niemal dowolnej (rozsadnej) odleglosci. Wiec jezeli estetyka odgrywa duza role to niestety trzeba zapomniec o panzer glass

- powloka ktora przywiera do ekranu jest sprytnie pomyslana, nie jest to klej, raczej cos jak silikon, dziala na zasadzie mocnego "przywierania" do ekranu a nie przyklejania. Ma to swoje plusy i minusy. Ewentualne pecherzyki powietrza latwo usunac poprzez wypchniecie ich do krawedzi. Niestety przywieranie jest slabsze niz klejenie - u mnie szklo nie chce przywrzec dokladnie przy swojej gornej krawedzi na dlugosci okolo 15 mm. Widac cieniutki pecherzyk powietrza grubosci moze 1 mm. Naciskanie i wypychanie nic nie daje, pecherzyk znika po czym powraca po czasie.

- zestaw zawiera "mokra chusteczke" do odtluszczenia ekranu, niestety chusteczka co prawda dobrze odtluszcza ale.. zostawia smugi

- cena, to jedno z najdrozszych rozwiazan na rynku

Plusy:

- najwiekszy i najwazniejszy. To szklo jest rzeczywiscie pancerne ! Nie moglem sie oprzec i potraktowalem je po nalozeniu kolejno: kluczami, srubokretem, ostrym nozem, ziarnami piasku i kawalkiem kamienia. Znioslo wszystko bez zadnej rysy. Szklo ma tez zapobiegac przed rozbiciem ekranu przy upadku, tego nie testowalem.

- szklo jest idealnie przezroczyste, zadnych interferencji czy znieksztalcen, tu naprawde jest idealnie

- nie wplywa w zaden sposob na dzialanie ekranu dotykowego

W skali do 5 dalbym 4. Jeden punkt mniej za grubosc przez co jest mocno widoczne.

#1088 fmalinow

fmalinow
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2015 - 22:24

Jutro nałożę 0,15 i dam znać ;)

i jak się spisuje szyba ?

#1089 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 00:33

Sorry, nie miałem czasu. Leży w pudełku. Dziś w ciągu dnia będzie montaż ;)

#1090 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 10:21

Właśnie przyszedł mi Nilkin Amazing H+, pierwsze wrażenie mega pozytywne,  super zapakowane ,  cały zestaw do instalacji  no i szkłó moim zdaniem jest mega cienkie :)  Tylko teraz zastanawiam się jak się do tego zabrać ? Jest tu ktoś taki kto by napisał jak to poprawnie nałożyć na telefon ?? Na opakowaniu wszystko jest po chińsku :P  no i po co są te takie kółeczka ?

iPhone  X

#1091 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 10:32

Zrób zdjęcie bo już nie pamietam o jakie kółeczka chodzi. Ja to dobrym nauczycielem nie będę po miałem paprochy xD

#1092 dario13d

dario13d
  • 530 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 10:42

@Gontar3d  Google nie gryzie klik

WIDZEW ŁÓDŹ 1910 & RUCH CHORZÓW 1920

•  Macbook Pro 13'' Mid 2012      iPhone 5s 32GB White +JB      iPad Air 32 GB White WiFi +JB

#1093 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 14:56

Dzieki jednak chyba zwróce towar gdyż to szkło które   dostałem jest za małe... na wysokośc sięga tylko do konca przycisku Home  i w szerokości też nie zakrywa całego ekranu, porażka..

iPhone  X

#1094 dario13d

dario13d
  • 530 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 15:06

Do iP 6 wszystkie szkła takie są niestety, proponuje zakup dobrej folii np 3MK ;)

• Gontar3d lubi to

•  Macbook Pro 13'' Mid 2012      iPhone 5s 32GB White +JB      iPad Air 32 GB White WiFi +JB

#1095 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 15:14

Kurcze nie jest zle. Szkła w ogóle nie czuć, nie ma ani jednego bąbla , udało się też bez odrobinki kurzu, jednak teraz mam takie pytanko: lewa strona szkła jest zakryta prawie cała a prawa no dosłownie 0,5mm widać ekran, patrząc jednak na przycisk Home wydaje sie byc równo naklejone, no mogłem troche bardziej w prawo. Moge odkleić i spróbować jeszcze raz ?image.jpg

Użytkownik Gontar3d edytował ten post 02 stycznia 2015 - 15:31

iPhone  X

#1096 dario13d

dario13d
  • 530 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 15:33

Pewnie szkła można odklejać i naklejać ponownie, z folia tak się nie da ;)

• Gontar3d lubi to

#1097 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 16:33

Jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc :) Próbowałem to zmienić jednak nałapałem paprochów , sporo czasu zajeło mi aby sie ich pozbyć, co do tych rogów to chyba dam sobie spokój mi to osobiście nie przeszkadza,na gorze jest idealnie szpary są mniej więcej po równi na dole lewa strona jest delikatnie odkryta a prawa ciutke bardziej. Ale tak jak napisałem nie przeszkadza mi to, boje się tylko że tam może zbierać sie kurz  oraz że ta malutka częśc ekranu porysuje mi się np od kluczy ?

Co do użytkowania samego szkła jestem pełem podziwu :)  Nie czuć w ogóle że coś jest założone na telefonie.

iPhone  X

#1098 dario13d

dario13d
  • 530 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 16:47

Nic ci się nie powinno porysować  ;) co do szkła jest super w porównaniu 

do folii ( przerabiałem kilkanaście od najtańszych po 3zł do topowych po 50-70zł )

Każda folia nawet te najdroższe, nie miały takiego odwzorowania kolorów jak to szkło, używaj i ciesz się sprzętem :)

• Gontar3d lubi to

#1099 fmalinow

fmalinow
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2015 - 17:06

benks 0.15mm z dniem dzisiejszym spoczywa na moim ip 6

#1100 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 21:15

I jak wrażenia  ??

Ja poprawiłem  sobie tego Niklina i teraz jest idealnie, śmiało mogę polecić to szkło, 38 zł z przesyłką , szkła w ogóle nie czuć, nie łapie odcisków ,grubość też mi nie przeszkadza.

iPhone  X

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych