Folie LCD / Szkła (Opinie)
Napisano 14 sierpnia 2014 - 22:34
Napisano 21 sierpnia 2014 - 16:59
Napisano 21 sierpnia 2014 - 19:05
Napisano 21 sierpnia 2014 - 21:02
wyglada moze i tak samo bo czym ma sie szklo od szkla roznic… mozliwe ze ktores jest twardsze…
ale no stress sam kupilem szklo forewera i piersze poszlo na testy… klucze noz udekrzenia o posadzke przeszlo bez problemu… jedynie co to piasek dal sobie z nim rade no i wyciecie o 90st. je zniszczylo
No oczywiście zgadza się, ale testy były, podobne jak w przypadku zakupu pierwszego glassa na ip5 "benksa" ....czyli jeżdziłem nożem , troche stukałem i wszystko ok , no i potem kupiłem jeszcze jedno szkło, to które dzisiaj pękło (pajęczyna). Co do twardości, to też bez przesady... zresztą, w czym ta twardość pomaga niby ?? Im twardsze tym sztywniejsze i szybciej pęknie . Jedno i drugi będzie ok i myśle, że oba w równomiernym stopniu pomogą w razie upadku. Oczywiście każdy podejmie decyzję sam. Ja lubię uczyć się na własnych błędach, więc teraz wiem, że przepłacanie było błędem. No ale jak nie daj Boże, pójdzie mi ip z tym szkłem, to dam znać , że było wielkim błędem zakup tańszej wersji haha
Napisano 30 sierpnia 2014 - 19:16
Szkło Hartowane PREMIUM na do Iphona 4 4s 5 5s 9H (4497625643) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Groupon Goods Global GmbH Oferta Dnia | Groupon
proszę o odpowiedź i pozdrawiam
Napisano 30 sierpnia 2014 - 19:37
witam co sądzicie o poniższych szkłach na iphona 5s - czy ktoś używa takich i czy warto je kupić za taką cenę:
Szkło Hartowane PREMIUM na do Iphona 4 4s 5 5s 9H (4497625643) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Groupon Goods Global GmbH Oferta Dnia | Groupon
proszę o odpowiedź i pozdrawiam
Gdybym był na kupnie, brałbym bez wahania to z allegro. Odpowiednia twardość H9, grubość 0,3mm (ja właśnie takie używam) no i jakby nie było, każdy glass będzie lepszy od jakiejś folii. Do tego niepodważalnym plusem tego glassa jak i każdego innego jest montaż. Parę sekund i gotowe, w przypadku folii, schodziło parę minut i nie było gotowe, a folia albo lądowała na ekranie z małymi bąbelkami, albo lądowała w koszu.
Napisano 30 sierpnia 2014 - 20:34
Gdybym był na kupnie, brałbym bez wahania to z allegro. Odpowiednia twardość H9, grubość 0,3mm (ja właśnie takie używam) no i jakby nie było, każdy glass będzie lepszy od jakiejś folii. Do tego niepodważalnym plusem tego glassa jak i każdego innego jest montaż. Parę sekund i gotowe, w przypadku folii, schodziło parę minut i nie było gotowe, a folia albo lądowała na ekranie z małymi bąbelkami, albo lądowała w koszu.
rozumiem, że nie przykleja się szkła ?
Napisano 30 sierpnia 2014 - 21:15
rozumiem, że nie przykleja się szkła ?
Przykleja, tylko jest to o wiele prostsze i łatwiejsze Poradzisz sobie na 100 %
Napisano 31 sierpnia 2014 - 12:24
Napisano 31 sierpnia 2014 - 12:26
Napisano 31 sierpnia 2014 - 12:36
Napisano 31 sierpnia 2014 - 12:37
Napisano 31 sierpnia 2014 - 12:39
Napisano 31 sierpnia 2014 - 12:44
Napisano 31 sierpnia 2014 - 12:57
mk polecam bez zstanowienia choc szkolo nie przebije nawet fili za 200 pln
wez szklo i przymierz czy bedzie pasowac do tych twoich akcerosriow
dokładnie , nie ma to jak szkiełko, ale człowiek uczy się na błędach i zanim dojdzie do szkiełka, musi przejść przez kilkanaście nieudanych "przylepień" folii, w tym także firmy 3mk
Napisano 31 sierpnia 2014 - 13:37
Napisano 31 sierpnia 2014 - 19:36
a czy po założeniu szkła można założyć etui na iphona ? czy jest za grube ?Przykleja, tylko jest to o wiele prostsze i łatwiejsze Poradzisz sobie na 100 %
Napisano 31 sierpnia 2014 - 19:45
Napisano 14 września 2014 - 07:51
I teraz mam pytanie: jak naklejaliscie swoje? Od gory cala powierzchnie? Czy zaczynacie od dolu- od przyciska home lub od gory od otworu glosnika? Na co zwrocic uwage?
Chce zeby bylo idealnie naklejone tak mnie irrutuje gdy z jednej strony jest np 1mm odstepu a z drugiej np nie ma...
Ponizej szkielko ktore zakupilem:
NILLKIN SZKŁO HARTOWANE NA PRZÓD I TYŁ IPHONE 5/5S (4574674645) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Napisano 14 września 2014 - 12:07
Czekam na szklo nillkina (juz jedno kiedys nakleilem i tego samego dnia wywalilem - wyszlo ciut krzywo - jestem strasznym pedantem...)
I teraz mam pytanie: jak naklejaliscie swoje? Od gory cala powierzchnie? Czy zaczynacie od dolu- od przyciska home lub od gory od otworu glosnika? Na co zwrocic uwage?
Chce zeby bylo idealnie naklejone tak mnie irrutuje gdy z jednej strony jest np 1mm odstepu a z drugiej np nie ma...
Szkło to nie folia, żeby nie dało jej się nakleić drugi a nawet trzeci raz na telefon bez jakiichkolwiek widocznych śladów podwójnego czy też potrójnego zabiegu, więc bardzo mnie dziwi fakt,że wyrzuciłeś szkło, po jednym użyciu ?! Folia do naklejania to masakra, ale glass, od pierwszego razu kleił mi się bez problemu. Ja to zawsze robią od góry , bo tam jest mniejszy otwór (ten z głośnikiem), patrzę na boki czy wszystko jest ok i powoli kładę. W razie konieczności, póki jeszcze jest świeżo naklejone, przesuwam je naciskając od góry w prawo czy w lewo. Zdarzało się też, że ściągałem szkło ze swojego telefonu i naklejałem na innym i nadal wyglądało jak nowe, tylko trzeba bardzo uważać, żeby nic nie dostało się pod spód i oczywiście ekran telefonik musi być dobrze wyczyszczony przed nałożeniem szkła.
Napisano 14 września 2014 - 13:06
Szkło to nie folia, żeby nie dało jej się nakleić drugi a nawet trzeci raz na telefon bez jakiichkolwiek widocznych śladów podwójnego czy też potrójnego zabiegu, więc bardzo mnie dziwi fakt,że wyrzuciłeś szkło, po jednym użyciu ?! Folia do naklejania to masakra, ale glass, od pierwszego razu kleił mi się bez problemu. Ja to zawsze robią od góry , bo tam jest mniejszy otwór (ten z głośnikiem), patrzę na boki czy wszystko jest ok i powoli kładę. W razie konieczności, póki jeszcze jest świeżo naklejone, przesuwam je naciskając od góry w prawo czy w lewo. Zdarzało się też, że ściągałem szkło ze swojego telefonu i naklejałem na innym i nadal wyglądało jak nowe, tylko trzeba bardzo uważać, żeby nic nie dostało się pod spód i oczywiście ekran telefonik musi być dobrze wyczyszczony przed nałożeniem szkła.
Kurczę wcześniej też kupiłem nillkina u tego samego sprzedawcy zresztą, i jak naklejałem drugi raz to już słabo to wyglądało ze względu na ,,paprochy,, więc wywaliłem… Zresztą jak raz przyklejasz to musisz ją potem trochę podważyć i w miejscu podważenia zazwyczaj zostaje ślad nie do usunięcia…
a co do przesuwania to też próbowałem ale było już ,,pozamiatane,,
Napisano 14 września 2014 - 14:53
Kurczę wcześniej też kupiłem nillkina u tego samego sprzedawcy zresztą, i jak naklejałem drugi raz to już słabo to wyglądało ze względu na ,,paprochy,, więc wywaliłem… Zresztą jak raz przyklejasz to musisz ją potem trochę podważyć i w miejscu podważenia zazwyczaj zostaje ślad nie do usunięcia…
a co do przesuwania to też próbowałem ale było już ,,pozamiatane,,
No właśnie, trzeba bardzo uważać, aby te paprochy nie dostały się, dlatego w miejscu, w którym to robisz, nie powinno być przeciągu, i najlepiej dobrze wysprzątane (stół, biurko). Jak się coś dostanie pod spód szkiełka, to praktycznie jest pozamiatane. Trzeba być ostrożnym i uważnym, żeby nie musieć kupować kolejnego.
Napisano 18 września 2014 - 21:49
Takiego typu:
[url=http://www.perfectfittech.com/products/iphone-5-5c-5s-champagne-gold-glassshield-premium-color-glass-screen-protector-ultra-tough-protection]iPhone 5 / 5C / 5S Champagne Gold Premium Glass Screen Protector by Perfect Fit Tech[/url]
Z góry dziękuje i pozdrawiam!
Napisano 23 września 2014 - 23:04
Napisano 25 września 2014 - 11:56
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych