Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#926 SaV1

SaV1
  • 42 postów

Napisano 27 marca 2014 - 17:52

Ja dalem szybke pod zimna wode i jest ok:)

Ale mokre szkło naklejasz na telefon czy czekasz aż wyschnie?

#927 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 27 marca 2014 - 18:05

Poczekalem az chwile wyschnie, ale bylo pare babelkow wody ktore wypchnalem na bok, z foliami tez zawsze tak robilem jak nie udawalo mi sie za pierwszym razem.

#928 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 28 marca 2014 - 01:07

Mi tam nie chciały zejść paproszki pod zimną wodą.

#929 olopiotrek

olopiotrek
  • 144 postów

Napisano 28 marca 2014 - 16:57

Ja zdecydowanie polecam folie firmy Spiegen! Na kazdym iphonie odrazu naklejam SGP Ultra Crystal;) sa tak niewidoczne ze zapominam ze cokolwiek nakleilem;)

#930 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 28 marca 2014 - 19:36

Ja zdecydowanie polecam folie firmy Spiegen! Na kazdym iphonie odrazu naklejam SGP Ultra Crystal;) sa tak niewidoczne ze zapominam ze cokolwiek nakleilem;)

Kiedyś też przepłacałem. Wypróbuj folie 3mk to się przekonasz że nie warto przepłacać. Ponad to, nie porównywałem cen pomiedzy allegro i ebay akurat tych folii, ale na innych cena jest o połowe niższa na ebay

#931 stuxnet

stuxnet
  • 10 postów

Napisano 28 marca 2014 - 20:13

Dobry wieczór, Od kilku dni sprawdzam jaka jest korzyść z przyklejenia Nillkin Amazing H+. Postaram się obiektywnie. Na + 1.Cena w stosunku do folii za 50 złociszy i więcej. 2.O niebo prostsza aplikacja niż folii 3.Faktycznie znikoma ilość śladów palca i pochodnych 4.Nie wyczułem jakiejkolwiek opóźnionej reakcji ekranu na dotyk 5.Touch ID. Dla mnie lepiej. Przez grubość szkła idealnie (zwłaszcza przy słabym świetle) trafia się w przycisk Na - 1.Szkło na tył zdjąłem po 15 minutach (iPhon jeździł gdzie chciał) bez względu na powierzchnię na jaką go kładłem. 2.Jeśli ktoś używa bumpera czy etui mocno spasowanego może być problem z dopasowaniem 3.Minimalnie gorszy kontrast ale to odczucie przy sztucznym świetle Suma na + folii już nie przylepię.

#932 Dabby6363

Dabby6363
  • 1 postów

Napisano 01 kwietnia 2014 - 20:11

Przepraszam jeśli piszę w złym dziale. Otóż wszędzie pisze się JAK zakładać folie szklane na iphone, ale jak je zdjąć ? Otóż po nieszcześliwym wypadku na schodach pojawiło się pęknięcie na ekranie iphona. Mam niby szklana folię naklejoną ale nie potrafię określić czy pęknięcie znajduje się na foli czy też pod nią. Wydaje mi się że chyba pod nią :C Chciałabym to sprawdzić .. Jak odkleić folie ochronną szklana?

#933 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 kwietnia 2014 - 16:06

Przyklej do niej pasek mocnej taśmy klejącej i pociągnij. Lepiej nie ściągaj jej jak zwykłej folii, bo możesz ją uszkodzić. Ja podważyłem narożnik i mi lekko popękał. Szkło jest grubsze, a do tego mocno trzyma się ekranu.

#934 ulababu

ulababu
  • 42 postów

Napisano 03 kwietnia 2014 - 17:35

Polecam 3MK Matte w nowej wersji. Na czarnym iP wygląda fenomenalnie, dobrze czytelna na słońcu, mało palcuje i niewiele kosztuje ;]

#935 elooo84

elooo84
  • 2 postów

Napisano 16 kwietnia 2014 - 10:06

Witam, Ostatnio kupiłem na swoje jabłuszko 5 szkło ochronne (jakieś firmy BESTGUARD) na stronie alleshop.pl i powiem szczerze, że za taką cene było warto. Ładnie się nakleja, boki zaokrąglone. Mogę ją polecić naprawdę. Pozdrawiam

#936 ShockPL

ShockPL
  • 29 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 21 kwietnia 2014 - 23:56

Korzystał ktoś ze szkła na ekran JCPAL Szkło ochronne dla iPhone 5/5S/5C lub Vitrifender Szkło ochronne dla iPhone 5/5S/5C

1. Czy odczucia z dotykania ekranu są takie same, podobne czy nie ?
2. I jaka jest wytrzymałość takiego szkła ? Ochroni przed upadkiem czy tylko chroni przed rysami ?
3. I które będzie najlepsze z tych które wrzuciłem ? Czy są jakieś lepsze od tych które zapodałem ?

I czy można gdzieś kupić folię lub szkło na tył iphone'a ? bo znalazłem tylko opcję folii full body

#937 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 22 kwietnia 2014 - 07:39

JCPAL jest lepsze. Vitrifender jest 3 razu grubszy.

#938 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 22 kwietnia 2014 - 08:34

ZObacz sobie nillkin amazig h+

#939 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 22 kwietnia 2014 - 18:12

Ivisor moshi

#940 domin74

domin74
  • 50 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 22 kwietnia 2014 - 19:08

Ja ze swojej strony mogę gorąco polecić szkło ochronne BENKS MAGIC KR GLASS 0,2mm. Ma twardość 9H (JCPAL ma 6H). Idealnie przylega, bezproblemowo się zakłada. O wiele łatwiej niż folię. Mam od ponad tygodnia założone na iPhonie 5S. Reakcja na dotyk jest taka sama jak bez szkła. TouchID też bezproblemowo działa (z resztą nie rozumiem dlaczego miałoby nie działać - przy JCPAL piszą, że to jedyne szkło, które współpracuje z TouchID?). Poza tym ma wyprofilowane krawędzie, dzięki którym jeszcze łatwiej "trafić" w przycisk. Kupiłem na najpopularniejszym polskim portalu aukcyjnym po cenie zbliżonej do tych powyższych szkieł. Tak mi się podoba, że na iPada mini też będę zakładał to szkło.

#941 ShockPL

ShockPL
  • 29 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 23 kwietnia 2014 - 00:10

A wie ktoś czy można gdzieś dostać dobrej jakości folię lub szkło na tył telefonu ?

#942 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 23 kwietnia 2014 - 00:14

A może skórkę na tył ?

#943 ShockPL

ShockPL
  • 29 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 23 kwietnia 2014 - 04:51

nie wejdzie mi wtedy do futerału :/

- - - Połączono posty - - -

chyba że coś takiego http://www.slickwrap...-aip45-cork.htm ale nie mogę znaleźć takiej skórki w sklepie PL

#944 kukisp

kukisp
  • 25 postów
  • SkądSanok

Napisano 23 kwietnia 2014 - 19:31

Dzisiaj założyłem nillkin amazing h+ , szczerze polecam każdemu. Dla mnie całkiem inny feeling ekranu - przyjemniejszy

#945 ShockPL

ShockPL
  • 29 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 24 kwietnia 2014 - 18:27

dziś przyszło mi szkło JCPAL i głupio się przyznać ale nie wiem jak je założyć w pudełku znalazłem oprócz szkła :

-naklejki do usuwania pęcherzyków i demontacji szkła
- i niebieską naklejkę wielkości ekranu (właśnie z nią nie wiem co zrobić )

Tu fotki zestawu i instrukcji

https://docs.google....3I5ZjdrZUE/edit
https://docs.google....nVFWTU5Rm8/edit

Ktoś pomoże ?

#946 TRE-JM

TRE-JM
  • 5 postów

Napisano 29 kwietnia 2014 - 21:53

Witam. Mam pytanko a nie będę zakładał nowego tematu. Mianowicie czy można dostać gdzieś folie na tył iphone'a z nadrukiem? Przegrzebałem internet i nic nie znalazłem, może wy coś wiecie o tym. Chodzi mi o napis białym kolorem. Pozdrawiam

#947 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 29 kwietnia 2014 - 22:26

Kupiłem na iPhone 5 folie matowe firmy 3MK. Jeśli chodzi o jakość wyświetlanego obrazu to bardzo dobry (nie widać ziarna), ale tak bardzo rysuje się folia, że normalnie masakra. Nie polecam bo przez 3 dni ma tyle rys, że głowa mała.

#948 Thunderbolt

Thunderbolt
  • 24 postów

Napisano 04 maja 2014 - 15:41

3MK to solid albo rock. Matowe i classic można sobie darować.

#949 JerzyB

JerzyB
  • 6 postów

Napisano 29 maja 2014 - 13:46

Witam. Zastanawiam się na zakupem szkła Nillkin Amazing H+ na przód i tył iphone 5s, i mam dodatkowe pytanie czy potrzebny jest jakiś specjalny ( grubszy ) bumper ? Czy ktoś korzysta z takiej opcji szkło na przodzie i tyle plus bumper ? Jeśli tak to proszę o polecenie bumpera który będzie odpowiedni do takiego rozwiązania. Pozdrawiam

#950 MsKubek123

MsKubek123
  • 40 postów

Napisano 02 czerwca 2014 - 12:09

mediapart szkło iphone 5c czy szybka tej firmy będzie dobra?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych