Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#626 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 29 listopada 2012 - 22:52

Dzisiaj przyszła folia Wrapsol full body :) Przed nałożeniem muszę jednak zdjąć folie no-name z przodu i skina z tyłu. Jakieś porady co robić, aby nie zostawały ślady kleju?

Pozdrawiam.

Daj znać jak folia full body Wrapsol kryje telefon na ramce.Czy zasłania dokładnie tak żeby się nie rysował ?

#627 deejayscream

deejayscream
  • 163 postów
  • SkądWałcz

Napisano 01 grudnia 2012 - 06:04

Po kilkunastu recenzjach które obejrzałem,zdecydowałem się jednak na folie SGP Antifinger print na przód i Ultra Matte na tył.To oczywiście zamiłowanie do antiglare:) Pytanie jest takie,czy te dwie folie muszę kupować osobno,czy jest jakiś zestaw,że dostanę obie na raz? Możecie polecić coś,czy pozostaje tylko oficjalny sklep?

#628 appleliker

appleliker
  • 6 postów

Napisano 01 grudnia 2012 - 12:34

ja dzisiaj założyłem wrapsol ultra na iphone 5 i jest fajna bo jest przejzysta ale zostało kilka bąbelkow , no cóż według producenta znikna w ciągu 24 godzin :)

#629 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 postów

Napisano 01 grudnia 2012 - 13:40

Daj znać jak folia full body Wrapsol kryje telefon na ramce.Czy zasłania dokładnie tak żeby się nie rysował ?

Minęło około 15 godzin i dalej jest kilka bąbelków, mam nadzieje że niedługo znikną. Ramkę chroni dobrze, chociaż wiadomo że są odsłonięte elementy (np.obszar dookoła przycisku power, czy miejsce pomiędzy przyciskami głośności). W jednym miejscu musiałem przyciąć 1mm ponieważ nachodziła na slot microsim.

Jeżeli bąbelki znikną będę naprawdę zadowolony, kolory ekranu są takie same, obsługa jest równie przyjemna :)

#630 vcd6

vcd6
  • 4 postów

Napisano 02 grudnia 2012 - 16:01

Odrazu po kupieniu iPhone 5 kupiłem folię matową, jakościowo była ok, bez odcisków palców, ale dzisiaj ją zdjąłem, i to jest zupełnie inny ekran. Matowe folie zabijają jakość retiny. Nie polecam!!

#631 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 02 grudnia 2012 - 17:00

Zastanawiam się nad folią która będzie miała efekt prywatności. Czy forumowicze są w stanie mi doradzić jaką folie wybrać?
Folia ochronna GRIFFIN Privacy Apple iPhone 4 4s (2784335969) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Folia ochronna Belkin ScreenGuard iPhone 4/4S (2784691803) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Elago - Folia zapewniająca prywatność iPhone 4S, 4 (2823992008) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Która z podanych będzie najlepsza? A może macie jakieś inne sprawdzone folie?

#632 shook

shook
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2012 - 22:14

ktory screen protector polecacie. Czy ktos testował tą pierwsza ?

1. Spigen SGP PREMIUM GLAS.tR dla Apple iPhone 5 FV (2791320103) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2.Apple iPhone 5 Screen Protector | invisibleSHIELD by ZAGG

#633 0TIS

0TIS
  • 1 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 22:33

Z czystym sumieniem mogę polecić Wrapsola. Miałem już kilka folii ale żadna nie mogła się równać z Wrapsolem. A tylko przy naklejaniu użyj patentu który podłapałem na jakimś forum. Idziesz do łazienki puszczasz gorącą wodę tak żeby łazienka zaparowała (wtedy opadają drobinki kurzu latające w powietrzu) i dopiero zabierasz się za klejenie folii. Inaczej jak byś nie przykleił pod warstwę z klejem dostanie Ci się kurz i będzie to wyglądało mało estetycznie pod naklejeniu.

#634 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 21:44

ktory screen protector polecacie. Czy ktos testował tą pierwsza ?

1. Spigen SGP PREMIUM GLAS.tR dla Apple iPhone 5 FV (2791320103) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej
2. Apple iPhone 5 Screen Protector | invisibleSHIELD by ZAGG

Miałem obydwie, aktualnie mam GLAS.t (na 4S) i tę właśnie polecam. Tutaj małe info ode mnie - http://myapple.pl/ip...tml#post1982708

#635 miksunio

miksunio
  • 59 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 12:08

Jaką folię do 30zł Panowie polecacie na przód Iphona 4?

#636 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 08 grudnia 2012 - 09:59

3MK

#637 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 12 grudnia 2012 - 09:05

Panowie i panie, chciałbym wam przedstawić mój nabytek z okazji mikołajek(biedny ja, muszę sam sobie prezenty kupować):
Dołączona grafika
Co prawda nie jest to folia, lecz szkło, ale mam nadzieję, że moderatorzy nie wydłubią mi za to oczu, oraz nie dadzą chłosty. :)
Przjedźmy do rzeczy:
Kupiłem wcześniej folię ZAGG (za bagatela 200koron). Problemy przy jej założeniu (aplikatory i inne szmery bajery) tak skutecznie mi tę niełatwą sztukę utrudniły, że folia wyglądała jak wyciągnięta psu z .. no, sami sobie dopowiedzcie. Ponadto, pomarańczowa skórka na jej fakturze poprostu mną ruszyła- z obrzydzenia. Nigdy więcej ich produktów.

Szukając ideału (ta, jestem singlem..) kupiłem Spigen SGP GLAStR for iPhone 5 (Cena 35$). Założyłem(wstawię zdjęcie jutro, jak uda mi się zrobić normalne). Jest to ABSOLUTNY must-have, jeśli cenicie sobie wygląd. Mam na myśli fakt, że tego szkła praktycznie nie widać. tzn, nasze myapplowskie oczy dostrzegą je bez problemu, ale wystarczy spojrzeć z odległości jednego metra, żeby nie mieć możliwości rozpoznania wyżej wymienionego szkiełka. Nie chce mi się wywodzić zbytnio o jej możliwościach- od tego macie rączki i stronę producenta a także masę filmików na youtube.

Z mojej strony chciałbym tylko powiedzieć że jest idealna, i jak narazie same pozytywy. Jednak! Jest to jednorazowa opcja. To znaczy, że jak ją założysz to nie ma szans na odklejenie, pozbycie się brudu i przyklejenie na nowo(u mnie jest jedna mała drobinka, nie tak bardzo irytująca). Także, moi mili rozważnie. Dodatkowo- Jako, że szkiełko to szkiełko a nie folia, jest gruba i ciężka (nie aż tak żeby dało się to odczuć). Jednak, skok na przycisku home staje się wręcz studnią. Żeby temu zaradzić, Spigen daje w zestawie nalepki na homebutton, dokładniej 6(2 białe/czarne i 2 kolorwe). Nie jestem osobą o zdolnościach manualnych i źle przykleiłem pierwszą naklejkę... Ze zdejmowaniem jej męczyłem się dobre 25min. I to bez szkła (lepiej założyć nalepkę przed założeniem, potem ułatwia to dopasowanie). Jestem pewien, że po założeniu szkła nie jest możliwym bez posiadania jakiś mega tajemniczych mocy zdjęcie tej nalepki. (Drugą też przykleiłem źle, ale już trudno). Także, na te dwie rzeczy uważajcie. Jest warto, choćby dla samego faktu że to takie same szkło jakie macie normalnie na telefonach, a które można wymienić jeśli się zniszczy. Ekranu za 35dolców nie dostaniecie :).

Noo, to się rozpisałem.
Jeśli ktoś ma zamiar zamówić, mam do oddania kod rabatowy na Spigen SGP GLAS.t lub GLAS.tR (poczytajcie jakie różnice, łapki macie). Jednakże kod oddam tylko osobie która ma powyżej 100postów, i jest na naszym forum dłużej niż pół roku (proszę o uszanowanie tej decyzji, ale to moja wola- wiem, jestem okropny). Kod rabatowy jest na 30% upustu, więc chyba warto :). Jeśli ktoś jest pewien swojego zakupu i tego że powinienem mu dać ten kod, śmiało pisać na pw. nie potrzebuję historyjek ani ślicznych pobożnych życzeń, wystarczy mi zapewnienie że kod zostanie dobrze wykorzystany i nie pójdzie na marnę. Wybiorę jedną osobę (zupełnie losowo) i jej wyślę kod. Jeśli nie dostaniecie kodu do piątku to znaczy, że nie mieliście szczęścia- proszę, nie wieszajcie na mnie psów, mam tylko jeden.
ufff, nie lubię takich długich postów.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.

#638 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 grudnia 2012 - 20:54

Postanowiłem sprawić mojemu iPhone'owi prezent na święta i zmienić mu ubranko. Do tej pory miałem Wrapsol Ultra (dobrze chroniła, ale była mocno wyczuwalna i trochę zbyt gumowa, poza tym pożółkła po pół roku), a aktualnie od kilku miesięcy SwitchEasy Vulcan. W tym drugim telefon wygląda bardzo ociężale i grubo, więc mimo świetnej ochrony, chciałbym się tego etui pozbyć. Kiedyś telefon spadał mi bardzo często, aktualnie raczej się nie zdarza, więc pomyślałem o czymś mniej pancernym. Rozważam trzy opcje: HardCase od Gelaskins, dobrej jakości folia przód + tył lub bumper ze słabszymi foliami. Co polecicie? :)

#639 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 23:10

Postanowiłem sprawić mojemu iPhone'owi prezent na święta i zmienić mu ubranko. Do tej pory miałem Wrapsol Ultra (dobrze chroniła, ale była mocno wyczuwalna i trochę zbyt gumowa, poza tym pożółkła po pół roku), a aktualnie od kilku miesięcy SwitchEasy Vulcan. W tym drugim telefon wygląda bardzo ociężale i grubo, więc mimo świetnej ochrony, chciałbym się tego etui pozbyć.

Kiedyś telefon spadał mi bardzo często, aktualnie raczej się nie zdarza, więc pomyślałem o czymś mniej pancernym. Rozważam trzy opcje: HardCase od Gelaskins, dobrej jakości folia przód + tył lub bumper ze słabszymi foliami. Co polecicie? :)

Wrapsol Ultra xtreme bedzie idealna. To jest nowa wersja folii - są nieco cieńsze od poprzednich.
Wrapsol | folie ochronne do smartfonów iPhone, Samsung, HTC, BlackBerry + laptopów Apple MacBook - Apple

#640 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 grudnia 2012 - 00:49

Wrapsol Ultra xtreme bedzie idealna. To jest nowa wersja folii - są nieco cieńsze od poprzednich.
Wrapsol | folie ochronne do smartfonów iPhone, Samsung, HTC, BlackBerry + laptopów Apple MacBook - Apple

Tylko na iPhone'a 5 mają takowe, jestem posiadaczem staruśkiego 4S :(.

#641 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 17 grudnia 2012 - 22:35

Tylko na iPhone'a 5 mają takowe, jestem posiadaczem staruśkiego 4S :(.

To może taka do 4s na przód i tył
PURO Screen Protector 2x folia ochronna iPhone 4 4S iShock.pl - Sklep z produktami marki Apple - iPhone, iPad, iPod, Mac Pro, MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, MacBook Pro Retina, iMac, Mac Mini, Apple TV, OS X Mountain Lion | iShock.pl - Zapraszamy

#642 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 13:37

Witam, Założyłem folię ochronną zagg na ip5. Z tyłu perfekcyjnie za pierwszym podejsciem. Niestety z przodu pojawił się problem. Najpierw założyłem nierówno. Przy drugim podejsciu pod folią znalazły się 3 paprochy... Skończył się ten aplikator, którym natryskuje się folie. Czy można go czymś zastąpić? Lub czy można gdzieś kupić sam taki aplikator. Kupowanie z folią mija się z celem, skoro folie już mam... Czy te bąble, których nie udało się usunąć recznie, one znikną?

#643 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 22:59

Witam,
Założyłem folię ochronną zagg na ip5. Z tyłu perfekcyjnie za pierwszym podejsciem. Niestety z przodu pojawił się problem. Najpierw założyłem nierówno. Przy drugim podejsciu pod folią znalazły się 3 paprochy... Skończył się ten aplikator, którym natryskuje się folie. Czy można go czymś zastąpić? Lub czy można gdzieś kupić sam taki aplikator. Kupowanie z folią mija się z celem, skoro folie już mam...

Czy te bąble, których nie udało się usunąć recznie, one znikną?

Najlepiej nie kombinuj tylko zglos na serwis.
na pewno cos poradza

#644 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 08:39

Najlepiej nie kombinuj tylko zglos na serwis.
na pewno cos poradza

Moglabys wyjasnic na jaki serwis mam to zglosic? Jeżeli chodzi o zwrot folii to raczej nie da rady. Powiedza ze nieprawidlowo zalozona

#645 kajet24

kajet24
  • 153 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 09:55

Z czystego lenistwa nie chce mi się przeglądać całego wątku i szukać odpowiedzi na moje pytanie, dlatego napisze osobny post.
Czy folia z iSpot'a na iPhone 5 jest dobrym zakupem? Zastanawiam się nad czymś takim, a nigdy nie miałem na iPhone 4, na 'piątce' chcę sprobować. Podobno nie widać, żadnych zmian w jakości ekranu po jej założeniu? To prawda?

Tu link:
Apple iSpot Premium Reseller i-Luv folia ochronna dla iPhone 5 - wersja antyodblaskowa - Folie

#646 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 20:54

Skończył się ten aplikator, którym natryskuje się folie. Czy można go czymś zastąpić? Czy te bąble, których nie udało się usunąć recznie, one znikną?

Podobno ten aplikator co Zagg dorzuca do folii to zwykła woda, więc możesz z nią spróbować. Co do drugiego pytania - tak, powinny zniknąć po/do 24 godzin. Jednak u mnie, jakiś czas temu zakładałem IS, nie zniknęły.

#647 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 22:01

Z czystego lenistwa nie chce mi się przeglądać całego wątku i szukać odpowiedzi na moje pytanie, dlatego napisze osobny post.
Czy folia z iSpot'a na iPhone 5 jest dobrym zakupem? Zastanawiam się nad czymś takim, a nigdy nie miałem na iPhone 4, na 'piątce' chcę sprobować. Podobno nie widać, żadnych zmian w jakości ekranu po jej założeniu? To prawda?

Tu link:
Apple iSpot Premium Reseller i-Luv folia ochronna dla iPhone 5 - wersja antyodblaskowa - Folie

Pytanie czy chcesz miec super foie czy zwykla?

- - - Połączono posty - - -

Moglabys wyjasnic na jaki serwis mam to zglosic? Jeżeli chodzi o zwrot folii to raczej nie da rady. Powiedza ze nieprawidlowo zalozona

Powinni ci cos poradzic co zrobic w takim przypadku

#648 kajet24

kajet24
  • 153 postów

Napisano 20 grudnia 2012 - 11:04

[QUOTE=Attiss;2036208]Pytanie czy chcesz miec super foie czy zwykla?

A czym się różni super folia od zwykłej? Jakościowo i cenowo.

#649 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 20 grudnia 2012 - 11:41

[QUOTE=kajet24;2036393][QUOTE=Attiss;2036208]Pytanie czy chcesz miec super foie czy zwykla?

A czym się różni super folia od zwykłej? Jakościowo i cenowo.[/QUOTE]

Sam sobie odpowiedziałeś.

#650 jacob13

jacob13
  • 49 postów

Napisano 20 grudnia 2012 - 15:09

Co myślicie o tej folii?
WRAPSOL ULTRA DROP FULL BODY IPHONE 5 (2837560925) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych