Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#276 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 25 stycznia 2011 - 19:50

Miałeś tą folię i doświadczyłeś tego? Czy wróżysz z fusów? To, że coś jest droższe nie oznacza od razu, że będzie lepsze od wszystkiego innego.

#277 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 stycznia 2011 - 22:55

Zgadzam się, ale folie od Zagg i od SGP mają gwarancję, a z tego co wiem (przeglądając parę tańszych folii w sklepie) te tańsze nie mają. Więc nawet jak te tańsze dorównują jakością tym droższym, to droższe mają przewagę, którą jest gwarancja ;).

#278 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 stycznia 2011 - 17:23

Gdzie w PL zareklamujesz folię SGP? Odsyłanie, nie ma większego sensu, za dużo zachodu, więc gwarancja w tym przypadku nie jest mocnym argumentem...

#279 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 26 stycznia 2011 - 17:55

Trochę mnie dziwą wasze wymysły. Zastanówcie się po co jest folia....? Dla mnie ma ona ochronić telefon. Folia się zarysuje, coś się z nią stanie-odklejam i przyklejam nową. Nawet nie myślę o gwarancji na folie...eh

#280 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 stycznia 2011 - 18:24

Trochę mnie dziwą wasze wymysły. Zastanówcie się po co jest folia....? Dla mnie ma ona ochronić telefon. Folia się zarysuje, coś się z nią stanie-odklejam i przyklejam nową. Nawet nie myślę o gwarancji na folie...eh

O właśnie, o to mi chodzi...

#281 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 stycznia 2011 - 19:28

Folia się zarysuje, coś się z nią stanie-odklejam i przyklejam nową.

I właśnie po to dobre folie kosztują tyle, żeby się nie zarysowały ani nie odkleiły.

#282 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 26 stycznia 2011 - 19:37

Dobra, jest po prostu najlepsza bo jest najdroższa. Próżna tutaj widzę jest jakakolwiek dyskusja...

#283 mastachaz

mastachaz
  • 41 postów
  • SkądMielec

Napisano 26 stycznia 2011 - 20:33

ja uzywam folii za 3 funty , 2 komplety na iphone 4 , uzywam juz gdzies z 8 miesiecy i zero problemow , takze glupota jest placic duzo za kawalek folii , lepiej wydac mniej i zmieniac czesciej

#284 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 stycznia 2011 - 20:38

Gdzie w PL zareklamujesz folię SGP?
Odsyłanie, nie ma większego sensu, za dużo zachodu, więc gwarancja w tym przypadku nie jest mocnym argumentem...

Reklamowałem folię w SGP, bo przysłali matową w opakowaniu Clear. Oddali całe nowe komplety, a stare poprosili o odesłanie - za przesyłkę również zwrócili. Nie sądzę więc, że by był jakiś problem z reklamacją nawet jednej sztuki.

#285 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 26 stycznia 2011 - 20:43

To była ich ewidentna wina i tutaj raczej nie mogło być inaczej. Wątpię jednak aby w przypadku gwarancji było tak samo.

#286 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 stycznia 2011 - 16:27

Sorry za drobny off-top ale nie mogłem się powstrzymać :D Pewna osoba sprzedaje na Allegro iPhona z "profesjonalnie naklejoną folią" :D

Dołączona grafikaDołączona grafika

#287 escobol

escobol
  • 72 postów

Napisano 31 marca 2011 - 12:00

Ktos ma i uzywa matowa folie do iphona 4? szukam czegos co nie zostawia takiej ilosci palcow na ekranie, teraz mam sgp crystal, ale troche mnie meczy czyszczenie ciagle wyswietlacza Moze ktos cos polecic? SGP? Belkin (widzialem ze maja w ofercie matowa)? nie wiem jaka jest roznica pomiedzy SGP ultra fine a ultra optics (obie matowe)

#288 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 kwietnia 2011 - 10:06

Nie polecam folii Xqisit iPhone 4 iVest (zestaw dwa niby bumpery i dwa komplety folii - 2x przód i 2 x tył). Folia jest bardzo źle dopasowana, miejscami wystaje ok. 1-2 mm., szczególnie tył, przód jest do zaakceptowania. Bumpery też się do niczego nie nadają bo spadają cały czas - są również źle dopasowane. Jedynie co można z tym zrobić to wyrzucić :)

#289 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 02 kwietnia 2011 - 12:03

Sorry za drobny off-top ale nie mogłem się powstrzymać :D Pewna osoba sprzedaje na Allegro iPhona z "profesjonalnie naklejoną folią" :D

Heh ja ostatnio naklejałem folie matującą na mojego ZTE Blade i udało mi się pozbyć powietrza pomiędzy ekranem a folią praktycznie do zera pomimo że robiłem to po raz pierwszy. Niestety kilka dni później telefon mi spadł centralnie na ekran (wyślizgną się z etui) po czym ślizgiem przejechał się po parkiecie co na szczęście skończyło się tylko na rysce na folii ekran się wydaje być oki :)

#290 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 03 kwietnia 2011 - 23:19

ja do pokrowca sgp neo hybrid ex dostałem folię steinheil i jestem bardzo zadowolony:) minimalnie krzywo ją przykleiłem z przodu, ale i tak jest naprawdę dobra. praktycznie nie widać.

#291 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2011 - 15:45

Ja aktualnie używam SGP Oleophobic i rysuje się znacznie mniej niż Crystal Clear, po ok. 2 miesiącach nie mam żadnej mikroryski, jedynie ze dwie grubsze, jak mi się śrubokręt posunął za dobrze ;D. Wcześniej miałem Crystal Clear, ale powstawało dużo rysek i trochę się odklejała po bokach, chociaż nie wiem czy to nie wina bumpera, bo od Oleophobic'a nie noszę go. Oleo~ trzyma się znakomicie. Jedynym mankamentem oleophobic jest to, że jest gruba i telefon nie reaguje tak bardzo dokładnie jak przy Crystal Clear. Nie jest to bardzo uciążliwe ale czasami trzeba "tap'nąć" 2/3 razy. Oleophobic wydaje się też brudzić bardziej od palców, ale to chyba tylko subiektywne odczucie.

#292 Masa

Masa
  • 22 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 14:50

Po przewertowaniu całego tematu postanowiłem zamówić folię SGP CDMA Verizon iPhone 4 Screen and Body Protector Set Steinheil EX Series - Apple iPhone - Cell Phones, co jest chyba najlepszym możliwym wyborem.
Zastanawiam się jeszcze nad SGP CDMA Verizon iPhone 4 Skin Guard Set Series - iPhone 4 [Verizon CDMA] - Apple iPhone - Cell Phones, prawdopodobnie wersję carbon, jednak nie wiem, czy można to nałożyć na folię, czy przed nałożeniem trzeba się jej pozbyć. Chciałbym się też was zapytać o jakość tej skórki. Na filmach sprawia dobre wrażenie, ale wolałbym zasięgnąć opinii kogoś, kto miał z nią styczność.
Co do Bumpera: słyszałem, że potrafi on porysować boki iPhone'a. Czy po nałożeniu na nie folii SGP problem ten znika, czy część krawędzi nie jest pokryta?
I na koniec pytanie: czy zakładanie tych folii naprawdę jest takie proste na jakie wygląda? Niby w zestawie są dwa komplety, jednak mając na uwadze moje nie najlepsze doświadczenia z foliami ochronnymi, jestem trochę zaniepokojony.

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

#293 Narmer

Narmer
  • 556 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 15:44

Kiedyś ludzie zdejmowali buty idąc do kościoła (żeby się nie zniszczyły). Później oklejali folią piloty TV (żeby się nie kurzyły). Oklejanie folią iPhone'a i iPad'a to to samo. Dla mnie WIOCHA.

#294 Masa

Masa
  • 22 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 20:02

Dla Ciebie wiocha, dla innych nie, nie o tym tutaj dyskutujemy.

Odnośnie tematu: słyszałem, że na Allegro można łatwo natknąć się na podróbki, ale z racji tego, że zależy mi na czasie, wolałbym zamówić akcesoria już teraz. Stąd moje pytanie: czy możecie polecić jakichś konkretnych sprzedawców, czy trzeba po prostu kupować na wyczucie?
Znalazłem kilka aukcji godnych uwagi:

SGP iPhone 4 Neo Hybrid EX GUN METAL +FOLIA wys24h (1558026636) - Aukcje internetowe Allegro (moim zdaniem zbyt tanio)
iPhone 4 APPLE BUMPER + SGP STEINHEIL ULTRACRYSTAL (1570621405) - Aukcje internetowe Allegro
iPhone 4 SGP CARBON FIBER + FOLIA + APPLE BUMPER (1570621371) - Aukcje internetowe Allegro
SGP Steinheil EX Ultra Crystal Apple iPhone 4 FV (1574394912) - Aukcje internetowe Allegro

Ta ostatnia wydaje się najbardziej wiarygodna z racji ceny. Co myślicie?

#295 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 kwietnia 2011 - 20:55

Ja kupiłem od narkoman z MyApple, swego czasu sprzedawał folie SGP na allegro.

#296 4PPL3

4PPL3
  • 82 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 18:41

Ja sobie kupiłem zestaw neo hybrid ex, jest to bumper z folią (niby steinheil ultra crystal), ale po tym co przeczytałem kilka stron wstecz stwierdzam, że to jakaś podróbka. Możliwe, abym miał bardzo, ale to bardzo dużo rysek po miesiącu użytkowania? Telefonu z niczym innym w kieszeni nie trzymam, ryski pojawiają się od samego szurnięcia po biurku. Co o tym sądzicie? Edit. Jeżeli to prawda, że ten bumper (w wersji oryginalnej) ma w wewnątrz napis to znaczy, że mnie ktoś na Allegro wydymał. Pózniej sprawdze nick tej osoby i podam tutaj.

#297 Masa

Masa
  • 22 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 23:22

Czy mógłby ktoś napisać co i jak z foliami SGP z Allegro? Wolałbym uniknąć zamawiania zza granicy, ale jeszcze gorsze byłoby otrzymanie podróbki.

SGP Steinheil EX Ultra Crystal Apple iPhone 4 FV (1574394912) - Aukcje internetowe Allegro - ta aukcja wydaje się być w porządku, cena normalna, co myślicie?

#298 Masa

Masa
  • 22 postów

Napisano 02 maja 2011 - 16:37

Dzisiaj dotarła do mnie Ultra Crystal Clear do iP4. Niestety, popsułem montaż. Zabrałem się za przód, odleiłem trochę dolnej warstwy i zauważyłem, że folia ma kilka widocznych rys po prawej stronie, a że wygląda na to, że mam wersję bez folii na zewnątrz (tylko jeden papierek od dolnej warstwy), postanowiłem założyć drugi egzemplarz.
Nie udało mi się jej odpowiednio dopasować po bokach, więc zacząłem kombinować odklejąc ją i naklejając ponownie (tylko początek folii, nie całość). Po kilku razach uznałem, że jest już równo i zacząłem zakładać do końca. Niestety, pojawiło się mnóstwo bąbli, których nie byłem w stanie usunąć za pomocą dołączonego squeegee, niektóre wyglądały nieco inaczej, niż standardowe bąble, było tam widać klej. Po kilku próbach folia nie wyglądała już najlepiej, pod spód dostało się sporo kurzu i nie wiem co dalej.
Nie wiem, co się stało, bo oglądałem kilka filmików na YT, gdzie proces ten przebiegał wzorowo, a bąble niedość, że nieliczne, to jeszcze dawały się łatwo usunąć.

Pytanie - co teraz? Czy da się coś zrobić z tą folią (foliami), czy nadaje się to do wyrzucenia? Mam jeszcze dwie folie na tył i boki, ale przecież przód jest najważniejszy, a wydawanie kolejnych stu złotych na komplet niezbyt mi się uśmiecha.

EDIT: Udało mi sie odratować pierwszą folię i ją nakleić. Na retinie wygląda praktycznie bardzo dobrze, jedynie na środku ekranu jest widoczny mikrowłos i w prawym górnym rogu mogłoby być lepiej. Gorzej nad wyświetlaczem, gdzie mam jeden bąbel po jednej stronie, a po drugiej po prostu widać, że folia była dotknięta od spodu.
Tył poszedł już dużo lepiej - tylko jeden, niewielki bąbel.

Generalnie więc nie wyszło tak tragicznie, jak początkowo myślałem, jednak do ideału sporo brakuje.
Została mi jeszcze jedna folia na tył, więc w przypadku nowego montażu, który chciałbym kiedyś przeprowadzić, musiałbym wyposażyć się w folię na przód.
I teraz pytanie - gdzie można takową dostać? Wiem, że zawsze dorzucają folię na przód do etui SGP lub skórek na tył, ale osobno chyba nie da się jej kupić, prawda?

#299 4PPL3

4PPL3
  • 82 postów

Napisano 02 maja 2011 - 20:24

Da rade kupić osobno: SGP iPhone 4 Screen Protector Steinheil Ultra Series

#300 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 maja 2011 - 20:36

Da rade kupić osobno: SGP iPhone 4 Screen Protector Steinheil Ultra Series

Poszukaj na allegro. Czasami ludzie, po wykorzystaniu kompletu folii na przód i tył, sprzedają resztę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych