Ja również dołączę się do pytania, bo również jestem zdecydowany wybrać konfigurację Apple Case ( silikonowe albo skórzane ) + takie szkło jak te z BENKS lub 3MK które zachodzi na boki.

Folie LCD / Szkła (Opinie)
Posted 21 September 2017 - 15:32
Posted 21 September 2017 - 16:18
iPhone 11
Posted 05 October 2017 - 12:09
Posted 15 October 2017 - 17:09
Czesc,
Posiadam iphone 7 z etui spigen case ultra hybrid. Etui jest dosc grube i dosc mocno obudowuje telefon).
Szukam dla niego szkla. Przejrzalem chyba wszystie strony w temacie (troche ich jest ) ale nie znalazlem satysfakcjonującej dla mnie odpowiedzi.
Chcialbym szkla ktore zachodzi na caly ekran oraz nie bedzie podwazane przez moje etui. Podoba mi sie firma 3mk, jest tania i tam sa dwa fajne szkla. 3mk hardglass max oraz Flexible glass.
Hardglass 0,3 mm caly ekran ( czy moje etui nie podwazy szkla? ktos ma widzial testowal z takim etui albo podobnym, dosc grube i czy te boki na kolor czy nie zaslonia troche ekranu?)
Flexible glass nie tyka calego ekranu (ale pewnosc ze nie bedzie podwazone oraz jest ciensze)?
Ktore lepsze, moze jakies inne propozycje (wolalbym na caly ekran cos)
dziekuje bardzo!
Posted 18 October 2017 - 18:26
Jaką polecacie folię do IP 7 wraz z etui Benks Lollipop?
Folii Benks OKR+ Pro 3d nie udało mi się założyć - tak źle nakładającej się folii nie widziałem.
Macie więc może jakąś inną dobrą propozycję?
Pozdrawiam
Posted 19 October 2017 - 11:32
Kto się nie przejmuje i używa iPhone bez żadnego szkła na ekranie. Kal to wyglada w codziennym użytkowaniu?
Czy ekran się mocno rysuje, jakie są szanse na załapanie znaczącej rysy od noszenia w kieszeni?
W zasadzie chodzi mi o ósemkę ale wcześniejsze modele mają to samo szkło.
iPhone 11
Posted 19 October 2017 - 11:39
A ja mam takie pytanie.
Kto się nie przejmuje i używa iPhone bez żadnego szkła na ekranie. Kal to wyglada w codziennym użytkowaniu?
Czy ekran się mocno rysuje, jakie są szanse na załapanie znaczącej rysy od noszenia w kieszeni?
Ja noszę 7 Plusa bez niczego od lutego tego roku.
Na ekranie są mikroryski widoczne pod światło dopiero po dokładnym wyczyszczeniu ekranu.
Z tyłu na aluminium kilka mikrorys też widzianych pod odpowiednim kątem pod światło.
Nic poza tym.
iPhone 13 Pro Max / Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.
Posted 19 October 2017 - 11:40
Ja mam bez szkła i nic się nie rysuje, żona od 1.5 roku ma też bez szkła i ekran jest w porządku. Mam tylko silikonowe etui bo iphony są śliskie jak mydło, inaczej się ich trzymać nie da.
Posted 19 October 2017 - 11:50
A ja mam takie pytanie.
Używałem z 1,5 roku 6 bez szkła i trochę mikrorysek złapała ale to nie przeszkadza w normalnym użytkowaniu, trzeba się postarać żeby je zauważyć, tak jak kolega wyżej pisze. Natomiast w komplecie do 6S dostałem szkło więc stwierdziłem, że spróbuję i zobaczę jak to będzie i prawdę mówiąc przekonałem się co do szkła. Jak jest dobrej jakości i na cały ekran to właściwie zapomina się, że ono jest założone a raz mi uratowało ekran przy upadku - szkło oczywiście do wyrzucenia ale na ekranie ani śladu. Także ja to traktuję bardziej jako zabezpieczenie przed rozbiciem przy upadku niż ochronę przed mikroryskami.
Posted 23 October 2017 - 15:13
Czy ja wiem czy się zapomina, przy szkle na cały ekran jest wrażenie jakby ekran się zapadł, cieżko się przyzwyczaic do tego.
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Posted 23 October 2017 - 18:19
Swoją drogą, polecicie coś na 8-kę co nie przekłamuje kolorów i nie powoduje zapadania ekranu?
Także najlepiej, żeby było jak najcieńsze i jak najmniej widoczne Etui jakie sobie zamówiłem to spigen liquid crystal, także fajnie gdyby pasowało
Edited by rafal886, 23 October 2017 - 18:24.
Posted 24 October 2017 - 11:49
Witam. Zakupiłem wczoraj szkło hartowane JCPAL Preserver http://allegro.pl/ip...6734436843.html na swojego iphone 7 i mam do Was bardzo ważne pytanie. Czy powyższe szkło będzie dobrze współpracowało z oryginalnym case APPLE leather??? Czy będzie źle spasowane??
Posted 24 October 2017 - 20:08
Serio nikt nie pomoże? Szkło 0,15mm czy OKR+ PRO?
Posiadam Spigen LIQUID Crystal, więc obawiam się, że pełne szkła 3D mogę się podważać.
Posted 24 October 2017 - 22:11
Pozdrawiam
Posted 03 November 2017 - 07:57
Sorry za głupie pytanie, ale czy pokrowce i etui a także szkła z IP7 pasują do IP8? Bo IP8 trochę jest inny.
Chce kupić taki pokrowiec http://allegro.pl/ip...iant=6976447425
Jaka folia/szkło będzie z tym współgrać?
Edited by jadrian, 03 November 2017 - 08:16.
Posted 03 November 2017 - 14:51
Witam.Kupiłem ostatnio szkło hartowane firmy JCPAL PRESERVER 0,26 GLASS CZARNE
i mam problem ponieważ planuję kupić oryginalne etui skórzane z Apple i nie wiem czy będzie to ze sobą współgrało.Ma z Was ktoś taki zestaw i są z tym jakieś problemy?Myślę,że skoro nowy Iphone 8 jest o 0.2mm grubszy od 7 to etui z 8 powinno idealnie pasować do iphone 7 ze szkłem o grubości 0,26.Jak uważacie???Bardzo proszę o wasze opinie na ten temat.
Posted 04 November 2017 - 11:13
Nikt z Was nie ma bladego pojęcia na ten temat Panowie??
Posted 04 November 2017 - 12:40
Bardziej niż o grubość chodzi raczej o szerokość szkła, żeby nie podważało etui.
Na forum widziałem ludzie mieli Nillkin CP+ MAX i leather case i współgrało to ze sobą.
Jeśli masz idealnie naklejone, to powinno być okej
Ja miałem OKR+ pro benksa i silicone case i współgrało.
Miałem również na 7-ce szkło na cały ekran za 25 zł i silicone z aliexpress, najpierw etui podważało szkło, ale lekko poprawiłem szkiełko i już było dobrze.
Posted 05 November 2017 - 18:47
Dobra, na szybko Panowie.
http://flavour-desig...ack,id6323.html
czy
http://flavour-desig...ack,id6518.html
Zamierzam dokupić Silicone Case od Apple'a do Iphone'a 8, aktualnie posiadam Spigen Liquid Crystal.
Grubość będzie ta sama? Nie ma nigdzie danych na temat nillkina
Edited by rafal886, 05 November 2017 - 18:57.
Posted 05 November 2017 - 18:55
Co prawda do 8 plus ale NILLKIN CP+ MAX mogę polecić z czystym sumieniem - do iPhone 8 Plus / 7 Plus Leather Case pasuje idealnie, idealnie przylega - jak oryginalne szkło.
Posted 05 November 2017 - 21:24
Dobra, na szybko Panowie.
http://flavour-desig...ack,id6323.html
czy
http://flavour-desig...ack,id6518.html
Zamierzam dokupić Silicone Case od Apple'a do Iphone'a 8, aktualnie posiadam Spigen Liquid Crystal.
Grubość będzie ta sama? Nie ma nigdzie danych na temat nillkina
Testowałem jedno i drugie ,jak dla mnie Nillkin jest lepszym rozwiązaniem zdecydowanie mniej się palcuje .Jedynie silikon musi być na 8 jest deko głębszy 7 natomiast podważa bokiem szkło .
Posted 07 November 2017 - 12:33
A nie rysuje się Wam ten NIllkin? Używam CP+ MAX dla 6S i po ponad dwóch miesiącach mam dwie dość głębokie rysy widoczne bez specjalnego wysiłku i całkiem sporo mikrorys widocznych pod odpowiednim kątem. A nie używam telefonu w jakiś trudnych warunkach, raczej bym nawet powiedział, że ma u mnie lekko. Wcześniej miałem na nim Benks XPRO+ 3D i nie widziałem żeby tak się rysowało, niestety nie przeżyło upadku Tak poza tym to faktycznie bardzo przyjemne szkło. Acha, u mnie jest OK z silikonowym etui Apple, no ale to 6S a nie 8.
Posted 08 November 2017 - 21:58
Witam, zakupiłem nillkina CP+ MAX, montowałem w swoim życiu już z 20 szkieł, każde idealnie, bez paproszków.
Dzisiaj zamontowałem na swojej 8-ce Nillkina CP+ MAX, patrzę masa paproszków po lewej stronie, prawa czysta.
Wróciłem do domu, wziąłem te naklejeczki do pozycjonowania, te większe paproszki powyciągałem, pół godziny roboty i jakoś to wygląda.
Teraz jak patrzę pod światło to widać malutkie kropeczki pod szkłem, na białym tle w sumie niewidoczne.
Montował ktoś szkło na mokro, po zmyciu wodą pod kranem? Jestem estetą i będzie mnie to denerwować, a nie chce wywalać szkła.
Posted 08 November 2017 - 22:25
Witam, zakupiłem nillkina CP+ MAX, montowałem w swoim życiu już z 20 szkieł, każde idealnie, bez paproszków.
Dzisiaj zamontowałem na swojej 8-ce Nillkina CP+ MAX, patrzę masa paproszków po lewej stronie, prawa czysta.
Wróciłem do domu, wziąłem te naklejeczki do pozycjonowania, te większe paproszki powyciągałem, pół godziny roboty i jakoś to wygląda.
Teraz jak patrzę pod światło to widać malutkie kropeczki pod szkłem, na białym tle w sumie niewidoczne.
Montował ktoś szkło na mokro, po zmyciu wodą pod kranem? Jestem estetą i będzie mnie to denerwować, a nie chce wywalać szkła.
Na mokro nie da rady. Kiedyś próbowałem - zostają pęcherzyki wody, które powodują, że nie działa poprawnie dotyk. Woda nie chce odparować nawet po tygodniu.
Osobiście mam na to inny, w 100% skuteczny sposób. Szkło moczysz intensywnie w wodzie z mydłem. Następnie je kładziesz na papierowy ręcznik - w tym momencie przykleja się kurz z ręcznika, ale to nic.
Bierzesz szeroką taśmę samoprzylepną - może być zarówno papierowa (malarska), jak i do paczek. Scotch też się nada, ale jest wąski i nie zdaje do końca egzaminu.
Tę taśmę naklejasz na suche szkło, od wewnętrznej strony, ważne by przylegało wszędzie. Następnie odklejasz powoli i kładziesz na oczyszczone szkło telefonu.
Ja zawsze tak naklejam, bo też nienawidzę pyłków kurzu, a zawsze mi jeden wpadnie, jak naklejam za pierwszym razem.
Edited by untaztood, 08 November 2017 - 22:26.
iPhone 15 Pro 256GB Mac mini (Late 2014) Apple Watch Ultra 2 AppleTV 4K
Posted 08 November 2017 - 23:35
@untaztood
Uff, 15 minut zabawy i efekt zadowalający, jeden paproszek został ale już jest dużo, dużo lepiej!
Dzięki. Nawet nie myłem, tylko taśmą pozbierałem kurz i nakleiłem
Udało mi się tego ostatniego paproszka wyciągnąć sukces
normalnie piwko bym postawił!
Edited by rafal886, 08 November 2017 - 23:49.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users