Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3073 odpowiedzi w tym temacie

#2326 MiL

MiL
  • 1 486 postów
Napisano 10 lipca 2017 - 13:19

Co to jest "duł" ?!

#2327 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 10 lipca 2017 - 13:37

Co to jest "duł" ?!

Polska być very trudny język, trzeba zrozumieć kolegę :D

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#2328 rowers

rowers
  • 18 postów

Napisano 11 lipca 2017 - 11:07

Powiedzcie mi co jest nie tak.
Kupowałem już różne szkła na iPhone 7 Plus i każde po Max 3 tygodniach odkleja się po bokach.
U was tez tak jest?

Ja przetestowałem mnóstwo szkieł od Benksa, Jcpal czy też 3mk. I jedyne szkło pasujące na mojego ip 7 to 3mk Hard Glass max. W każdym coś bylo nie tak, właśnie zwykle nie przylegało na krawędziach ekranu. W Cortlandzie ustaliłem jedynie, że nie każdy iPhone jest tak samo wyprofilowany, stąd problemy. Za każdym razem udalo mi się uzyskać zwrot pieniędzy za szkła, dlatego nie jestem w plecy grube setki złotych. Jednak jeśli na początku jest ok, a potem odchodzi to dość dziwna sytuacja, musi Ci się tam zbierać mnóstwo brudu, albo źle odtłuściłeś ekran. Trudno powiedzieć.

Wydaje mi się, że w tym temacie gdzieś czytałem, że ktoś posiada Apple Silicone(lub leather) Case i Hard Glass Max. Czy takie połączenie na pewno pasuje? Bo jednak szkło dochodzi do krawędzi i boje sie, że etui będzie go podważać, a chętnie spróbowałbym case od Apple.

#2329 Anperis

Anperis
  • 9 postów

Napisano 19 lipca 2017 - 06:56

Czy ktos poleci pelne szklo 3d dla iphone 6? Mam na myśli takie na caly ekran, które nie psuje wygladu tel.

Poprzednio mialem szklo benks z allegro (rzekomo oryginalne). Ponizej wrzucam zdjecia jak tel. wyglada po sciagnieciu.. Warstwa adhezyjna byla  wylacznie na czesci przezroczystej, w dodatku niefortunnie naklejona w sposob taki, ze tworzyla ramke na ekranie. Brak czesci adhezyjnej na calym szkle powodowal dostawanie sie syfu i rysowanie ekranu. Ktos poleci cos sprawdzonego?

Sory, to nie był benks a nilkin cp+

Czy ktos poleci pelne szklo 3d dla iphone 6? Mam na myśli takie na caly ekran, które nie psuje wygladu tel.

Poprzednio mialem szklo benks z allegro (rzekomo oryginalne). Ponizej wrzucam zdjecia jak tel. wyglada po sciagnieciu.. Warstwa adhezyjna byla  wylacznie na czesci przezroczystej, w dodatku niefortunnie naklejona w sposob taki, ze tworzyla ramke na ekranie. Brak czesci adhezyjnej na calym szkle powodowal dostawanie sie syfu i rysowanie ekranu. Ktos poleci cos sprawdzonego?

Załączone pliki

#2330 gigi_25

gigi_25
  • 20 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 lipca 2017 - 22:28

Mam dziwny problem z pełnym szkłem na iPhone 7. Testowałem MyScreen Protector, a obecnie mam 3MK.

Otóż po odłożeniu telefonu od ucha nie zawsze podświetla się ekran. Muszę naciskać HOME.

I teraz najciekawsze: Jeśli zrobię to i przyłożę telefon znów do ucha, to telefon wygaśnie i już podświetli się za każdym razem, jak odejmę telefon od ucha.

W dyktafonie problem nie występuje. Ściemnia ekran przy przyłożeniu i zapala po odjęciu. Za każdym razem.

Jak zdejmę szkło to wszystko jest OK. Jednak czemu w opisanych wyżej sytuacjach wszystko jest ok? Ktoś może to sprawdzić u siebie?

Witam. Mam identyczną sytuację z iphonem 7 i szkłem nillkin 3D Cp+max. Piszesz, że benks rozwiązał sprawę. Ale który dokładnie model. Mój nillkin ma niewycięte otwory na czujnik, ma szybkę i to pewnie ta dodatkowa warstwa miesza. Zamówiłam teraz benks xpro+3D, nie wiem czy ma wycięte otwory czy nie. W iphonie 6s miałam benks KR prod 3D miał wycięte otwory na czujnik i aparat i było ok. Chociaż w tych otworach często zatrzymywał się brud. 

#2331 gigi_25

gigi_25
  • 20 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 lipca 2017 - 14:05

Witam. Właśnie doszło szkiełko benks xpro + 3d na iphona 7 i niestety sytuacja identyczna. Ale jak nillkin nie ma wyciętych otworów na czujnik i aparat. Dalej zaburza działanie czujnika w identyczny sposób. Chyba jedyne wyjście to cos w rodzaju kr 3d z benksa lub inne co maja wycięte otwory. Czy to wina szkła czy telefonu? Skoro bez szkła działa prawidłowo.

#2332 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 21 lipca 2017 - 14:09

Ja mam Benks, to tańsze i nie mam już problemów z czujnikami.
Otwory na czujniki nie są wycięte.

 iPhone 15 Pro 256GB  Mac mini (Late 2014)  Apple Watch Ultra 2  AppleTV 4K

#2333 gigi_25

gigi_25
  • 20 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 lipca 2017 - 14:16

a pamiętasz dokładnie który posiadasz model szkła? Na razie i tak przemęcze się z tym. Zmienię jak coś się stanie. Już za dużo kasy mi na to idzie.
Wnioskuje po opisie ze okr bo kr miał wycięte otwory i elastyczna ramkę

#2334 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 21 lipca 2017 - 14:19

Stosunkowo tanie, bo dałem za nie około 40 zł. Służy mi od początku roku i ciągle jest w stanie idealnym. Poprzednie, to samo wymieniłem ze względu na ryskę - Pod spodem było zdecydowanie czyściej, niż po np. 3MK.

To dokładnie to szkło, kupione w tym sklepie:
https://brick.pl/pro...4-7-Czarne.html

Użytkownik untaztood edytował ten post 21 lipca 2017 - 14:19

#2335 gigi_25

gigi_25
  • 20 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 lipca 2017 - 14:28

Stosunkowo tanie, bo dałem za nie około 40 zł. Służy mi od początku roku i ciągle jest w stanie idealnym. Poprzednie, to samo wymieniłem ze względu na ryskę - Pod spodem było zdecydowanie czyściej, niż po np. 3MK.
To dokładnie to szkło, kupione w tym sklepie:https://brick.pl/pro...4-7-Czarne.html

Dziękuje. Tak myślałam ze to kr. A czy ono ma również ramkę z tworzywa czy jest jedna gładka powierzchnia, tzn nie ma efekty jakby szkło było niżej niż ramka i widać dokładnie połączenie. w tych droższych modelach czujnik jest jakby w takim lekkim tunelu i niestety pewnie wystarczy lekkie odbicie światła od tej wierzchniej warstwy i zaczyna głupiec. W przypadku kr szkło jest cieńsze i może lepiej przylega w tym miejscu stad brak zaburzeń.

#2336 gigi_25

gigi_25
  • 20 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 lipca 2017 - 21:29

Witam. Niestety czujnik mnie pokonał. Szkło pełne poszło do kosza i zagościło nillkin amazing h+ pro plus etui bardzie zachodzące na szkło. A szkoda. Benks xpro i nillkin cp max było naprawdę ładnie wykonane i dobrze prezentowało się na ekranie. Przez moment myślałam że to może soft. Wgranie na czysto nie pomogło. Wsparcie telefoniczne Apple również poleciło wgranie softu na czysto a jak nie pomoże to niestety pozbyć się szkła. Wykonując zdalnie testy nie stwierdzili błędnego działania czujnika które podłego pod serwis.

#2337 luffa

luffa
  • 118 postów

Napisano 01 sierpnia 2017 - 09:35

Szkło pełne poszło do kosza i zagościło nillkin amazing h+ pro plus etui bardzie zachodzące na szkło. 

Cześć. Mógłbyś zrobić zdjęcie jak to szkło wygląda na telefonie? Mam identyczny problem jak ty ze szkłem Benks XPRO+ 3D dla iPhone 7

Szklo co prawda prezentuje się świetnie, na pierwszy rzut oka w ogóle nie widać, ze cos jest na ekranie, jednak czujniki światła nie działają prawidłowo przez to ze sa przysłonięte szkłem.. 

#2338 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 01 sierpnia 2017 - 09:51

Ja mam Benksa i nie mam żadnych problemów z czujnikami.
Dodatkowo idealnie współgra z oryginalnym etui.

e18304096ddece36ad3a2529a5888f3d.jpg

#2339 ryjki

ryjki
  • 2 postów

Napisano 02 sierpnia 2017 - 14:14

Rozumiem, że to szkło Benks to jest szkło hartowane na cały ekran tak? Pytam bo mam w swoim iPhone 7 szkło 3D z allegro i jest to średni wynalazek. Wygląda to tak, że na ekranie jest szkło hartowane a czarna ramka jest wykonana z jakiegoś miekkiego "szkła" folii, nie wiem co to ale strasznie się rysuje i już po paru dniach wygląda tragicznie. Dodatkowo widać połączenie między tym szkłem a tą czarną ramką.

Czy w tym Benks też widać przejście ze szkła na tą czarną ramkę czy jest idealnie płaskie? Nie rysuje się ta ramka?

#2340 fiko7

fiko7
  • 49 postów

Napisano 11 sierpnia 2017 - 20:50

Miałem kilka szkieł i każde się pobiło. Kiedyś były folie i może gorzej wyglądały ale nie wymieniałem ich co chwila. Zacząłem szukać jakiejś alternatywy dla szkła i na forum telefonów z innym systemem mnóstwo ludzi poleca folię Skinomi. Trochę poczytałem, obejrzałem kilka filmików i wydaje mi się być dobrym wyborem. Dodatkowo zakrywa cały ekran. Czy ktoś używał?

#2341 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 14 sierpnia 2017 - 16:19

Ja posiadam od października takie szkło - http://allegro.pl/be...6544435695.html

Póki co cały czas się trzyma, ale tydzień temu spadł mi telefon i szkło puściło. Mimo to szczerze polecam. Zero problemów z czujnikami, dobrze przylega i nie rzuca się w oczy. Oczywiście nie można oczekiwać cudów, bo szkło lubi się rysować, ale na czarnym szkle jest to naprawdę niewidoczne. Jak na 9 miesięcy użytkowania, to naprawdę nie mam do czego się przyczepić.

@untaztood

Mógłbyś podać model tego etui, bo z tego co się orientuje jest wersja silikonowa i jakaś tam jeszcze. Jaką ty posiadasz?

#2342 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 14 sierpnia 2017 - 17:05

Ja posiadam od października takie szkło - http://allegro.pl/be...6544435695.html

Póki co cały czas się trzyma, ale tydzień temu spadł mi telefon i szkło puściło. Mimo to szczerze polecam. Zero problemów z czujnikami, dobrze przylega i nie rzuca się w oczy. Oczywiście nie można oczekiwać cudów, bo szkło lubi się rysować, ale na czarnym szkle jest to naprawdę niewidoczne. Jak na 9 miesięcy użytkowania, to naprawdę nie mam do czego się przyczepić.

@untaztood

Mógłbyś podać model tego etui, bo z tego co się orientuje jest wersja silikonowa i jakaś tam jeszcze. Jaką ty posiadasz?

Jest wersja silikonowa i skórzana (wydaje mi się, że to jest silikon)

Apple Silicone Case :)

https://www.x-kom.pl...ne-7-black.html

Polecam zakup z alliexpress, jakość wykonania niemalże identyczna, a koszt znacznie mniejszy, właśnie zamówiłem dzisiaj.

https://pl.aliexpres...57-18998477a563

Na zdjęciu nie widać, ale także ma logo, jedyne czym można odróżnić od oryginału to wyściółka w środku.

Miałem dwa oryginały i jeden z alli, stwierdziłem, że nie ma sensu wydawać 150 zł, za 30 zł mamy produkt podobnej jakości.

Użytkownik rafal886 edytował ten post 14 sierpnia 2017 - 17:06

#2343 Germ@n

Germ@n
  • 210 postów
Napisano 17 sierpnia 2017 - 11:17

Które szkło w cenie ok. 50zł do iPhone'a 6 polecicie?
Chodzi o bezbarwne, przeźroczyste. Najważniejsze: przylegające do krawędzi telefonu (bez luk, które szczególnie są narażone na pęknięcie). Będę wdzięczny za podanie konkretnych produktów. Marki znam.

6, 7, 14, 15, 16 Pro White Titanium

#2344 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 17 sierpnia 2017 - 18:12

Użytkownik rafal886 edytował ten post 17 sierpnia 2017 - 18:14

#2345 PanMikoo

PanMikoo
  • 40 postów

Napisano 24 sierpnia 2017 - 10:51

Czy używał ktoś z was szkła " Belkin InvisiGlass Ultra", podobno jest wykonane w technologi gorila glass 2, więc jest o wiele mocniejsze niż zwykłe szkła. 

tutaj recenzja:

iMac 27"(2013) - i7 3.4GHz/8GB/128GB SSD+1TB/GTX 680MX/10.12                MacBook 12"(2016)Core m3 1.1GHz/8GB/256GB SSD/HD Graphics 515/10.12

iPhone 7 Plus 32 GB Matte Black  +   Apple Watch Matte Black 42mm Series 1

#2346 luffa

luffa
  • 118 postów

Napisano 24 sierpnia 2017 - 18:19

witam,

czy ktoś z was spotkał się z dobrej jakośći szkiełkiem dla iPhone 7 na aliexpress? 

pytam bo już mam któreś z kolei szkiełko, które miało być super i się zawiodłem.. podejrzewam, że gdzieś u chinczyka dostanę podobnej jakości. najbardziej mi zależy na tym, żeby się nie palcowało 

#2347 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 30 sierpnia 2017 - 10:54

Które szkło w cenie ok. 50zł do iPhone'a 6 polecicie?
Chodzi o bezbarwne, przeźroczyste. Najważniejsze: przylegające do krawędzi telefonu (bez luk, które szczególnie są narażone na pęknięcie). Będę wdzięczny za podanie konkretnych produktów. Marki znam.

Nillkin 9H CP+ MAX w oficjalnym sklepie na allegro z najtańszą przesyłką 65 zł. Przed chwilą założyłem i wygląda super, aplikacja też bezproblemowa. Wcześniej miałem Benksa (też na cały ekran) i generalnie też był spoko ale droższy (chyba coś ok. 90 zł) i z jego aplikacją miałem trochę problemów (pojawiły się bąble, zdejmowałem i poprawiałem, dopiero po jakimś czasie znikły). Oczywiście nie znaczy to, że Benks był gorszy, mogłem po prostu mieć teraz więcej szczęścia lub lepiej udało się doczyścić ekran - trudno powiedzieć czego to była wina.

• Germ@n lubi to

#2348 Germ@n

Germ@n
  • 210 postów
Napisano 30 sierpnia 2017 - 22:41

Dzięki za namiary.

Nie podoba mi się tylko ten czarny pasek przy Touch ID.

Znasz coś zupełnie przeźroczystego w podobnej cenie?

6, 7, 14, 15, 16 Pro White Titanium

#2349 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 31 sierpnia 2017 - 07:04

Dzięki za namiary.

Nie podoba mi się tylko ten czarny pasek przy Touch ID.

Znasz coś zupełnie przeźroczystego w podobnej cenie?

Jest do wyboru czarny lub biały, dokładnie tak jakie są kolory na froncie iPhone  :) Nie wiem czy ktoś produkuje przezroczyste na cały ekran ale też i nie bardzo widzę sens - takiego szkła po nałożeniu nie widać patrząc od frontu.

#2350 disaster3

disaster3
  • 95 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2017 - 09:16

Hejka,

przeglądam ten temat co jakiś czas ale szczerze się troche pogubiłem. Mam pytanie. Czy ktoś z użytkowników iphone'a 7 (nie plusa), posiada lub posiadał taka kombinację szkło + etui?

etui: silicon case apple'a

szkło: BENKS 3D X PRO+

Nie miałem nigdy do czynienia z ani z w/w etui ani z pełnym szkłem na 7'kę. Do tej pory miałem 4s i SE gdzie front nie jest tak zaokrąglony jak od 6'ki w gore i tam się nic nie odkleja. To co wiem to no właśnie od 6'ki w gore front na krawędziach jest zaokrąglony a oryginalne etui apple'a zachodzi na ekran. Zanim rozpakuję i stracę możliwość zwrotu to chciałbym się dowiedzieć, czy taka kombinacja jest ok, ktoś może to przetestował?

iPhone 4s 8GB white, iPhone XS 256GB gold, iPhone 14 Pro 256GB Purple, iPhone 13 Pro 256GB Sierra blue, iPad Pro 11 256GB silver,

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych