Jeżeli chodzi o szybę, dzisiaj właśnie założyłem 3MK HardGlass Max. Po założeniu nie widać, że coś jest nałożone. Jedynie czuć to jak się naciska "przycisk początek". Zobaczymy co czas pokaże jeżeli chodzi o ew. odklejanie się tego szkła.
Stety i niestety ale pierwsze szkło 3MK HardGlass Max po 4 dniach poszło się .... (80 dych w plecy).
Powód - kilka razy odklejałem bo był paproszek na czujnikach i niestety warstwa klejąca wyschła (szukam patentu jak to zregenerować).
W serwisie gsm założyli mi wczoraj drugie takie samo, a skoro mam jedno uszkodzone to można podać kilka informacji dla potomnych.
Na oficjalnej stronie 3MK szkło HardGlass MAX kosztuje 99,99zł
Za tą cenę jednak wymagałbym czegoś bardziej dopracowanego, bo samo szkło ma wady konstrukcyjne i szczerze trzeci raz już nie założę tego produktu.
1 - Po nałożeniu szkła zauważyłem, że kiedy zadziała czujnik, który wygasza ekran podczas rozmowy, to często po odłożeniu słuchawki od ucha ekran nadal pozostaje czarny.
2 - Na zdjęciu (załącznik) widać dokładnie co mam na myśli. Warstwa klejąca nie jest na całej powierzchni i zagięcia oraz ranty szkła są bez "kleju", a dodatkowo widać, że przy czujnikach też nie ma warstwy klejącej, co powoduje dostawanie się paprochów na czujniki i ogólnie dookoła rantu szkła pod spodem zbiera się syf.
Myślę, że rozwiązaniem było zaaplikowanie na brzegach od wewnętrznej strony jakiejś gąbeczki, żeby nie dostawały się syfki.
Szczerze z zewnątrz wygląda to fajnie bo nie widać żeby było coś naklejone, a jedyną oznaką tego jest troszkę głębszy dostęp do "klawisza początek", no i co chwila coś dostaje się na czujniki.
Szkoda, że nie przyjrzałem się konstrukcji wcześniej i z pośpiechu wczoraj założyli mi takie samo szkło na moje życzenie.
Ogólnie ciężko powiedzieć czy polecam czy też nie, ale należę do osób, które mają "fioła" na punkcie syfków pod szkłem, więc sam osobiście więcej już bym tego nie kupił.