Wczoraj założyłem na iP 6S szkło Benks X Pro+ 3D i początkowo nieźle się wkurzyłem - 3 bąble i jedna cienka nieregularna kreska (wyglądało to jak rysa - ale nią oczywiście nie była). Całość wykonywałem mega starannie, nawet w rękawiczkach silikonowych
poprawiałem, próbowałem "rozmasować", trochę pomogło ale nie do końca. Ostatecznie to zostawiłem bo słyszałem nieraz, że takie rzeczy potrafią po jakimś czasie zniknąć i rzeczywiście - dziś rano biorę tel do ręki i jest idealnie, zero śladu po tych bąblach i kresce. Szkło wygląda ekstra, jest bardzo przyjemne w dotyku, myślę, że przeciętny użytkownik bez dokładnych oględzin nawet by się nie zorientował, że coś jest naklejone na ekranie. Wcześniej miałem MyScreen Diamond Glass także nie było ono na cały ekran i różnica moim zdaniem jest kolosalna pod każdym względem, na korzyść Benks oczywiście. Jak komuś przeszkadza większe zagłębienie przycisku Home to w zestawie jest też załączone okrągłe szkiełko, które można na niego nakleić. Ja początkowo nie naklejałem bo byłem przyzwyczajony do większego zagłębienia ale na próbę dziś nakleiłem i jest spoko, Touch ID działa nadal bez zarzutu. Podsumowując: zdecydowanie polecam szkło na cały ekran, z tego Benksa jestem zadowolony choć nie twierdzę, że jest najlepszy na świecie, ten Nillkin też wygląda solidnie, jak zrobi się bąbel i nie daje się usunąć dać mu trochę czasu - a nuż sam zniknie