Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#176 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 listopada 2010 - 13:20

Możesz zamówić cały komplet na iPhone 3GS od SGP - na przodzie jest CC (chociaż chwile, sam teraz nie jestem pewien czy przypadkiem nie jest to matowa) a na tyle jakaś tam inna. Od siebie polecam oczywiście SGP sam mam, sprzedawałem trochę i nie można powiedzieć złego słowa :-) Jak na przodzie jest matowa to kup zestaw CC na przód telefonu od SGP, a na tył cokolwiek innego :-) Tył i tak nie musi mieć przecież perfekcyjnie przejrzystaj foli. Może jakiś tył od GelaSkin, albo coś takiego?

#177 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 12 listopada 2010 - 13:27

Dzięki bardzo :) ale cały komplet od SGP jest tylko Incredible Shield dla 3GS. Zobacz jeśli mozesz i mnie popraw w razie czego.

#178 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 listopada 2010 - 13:32

Jak na przodzie jest matowa to kup zestaw CC na przód telefonu od SGP, a na tył cokolwiek innego Tył i tak nie musi mieć przecież perfekcyjnie przejrzystaj foli. Może jakiś tył od GelaSkin, albo coś takiego?

#179 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 12 listopada 2010 - 13:36

Czyli podsumowując : na ekran najlepszym wyborem będzie taka folia SGP STEINHEIL Screen Protector CRYSTAL CLEAR for iPhone 3G(S) - zgadza się ? A na tył już cokolwiek innego ? Sorry ze tak pytam ale chce miec ten problem z głowy i wybrac najlepszą folie :)

#180 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 listopada 2010 - 13:53

Dokładnie tak, ja obkleiłem tą folią łącznie 5 telefonów, w tym dwa swoje i każdy jest zadowolony :-)

#181 Non Adson

Non Adson
  • 94 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 listopada 2010 - 18:29

Ja mam pytanko. Jak odbywa się z tego SGP Store takie zamówienie do Polski ? Koszty przesyłki etc.
I jeszcze jedno. Która z tych folii będzie najlepsza do Toucha 4 ? Interesuje mnie nie tylko ekran, ale i tył.
SGPStore.com | Stylish Premium Quality Cases and Protectors for Your iPhone, iPod, iPad, Android, Blackberry, Laptop, Camera, and More!

#182 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 listopada 2010 - 19:53

@up Ja na iP4 zamówiłem SGP Steinheil EX CC z ebay'a od użytkownika unitedsgpcorp, cena za wszystko wyniosła mnie 24,49$ (w tym 2,50$ przesyłka).

#183 Ziomex2073

Ziomex2073
  • 133 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 12:41

Chciałem kupić folię do mojego iPhone 4... Nie mam dużych wymagań.... Jedynie aby miała również folię na boki... I dobrze by było aby nie miała efektu pomarańczowej skórki... Jaką możecie polecić?? Myślałem nad wrapsol lub SGP (tylko nie wiem jaką bo są chyba 3 rodzaje)... Znalazłem na allegro folie SGP ale kosztuje 115zł i w skład zestawu chodzą 2 folie przód, 2 folie tył telefonu, 2 zestawy foli na boki oraz górę i dół telefonu... Ale nie potrzebuję aż tylu... Mi by wystarczyło 1 folia na przód, 1 folia na tył, 1 zestaw na boki, górę oraz tył tel...

#184 kriski

kriski
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 listopada 2010 - 13:40

Ja polecam Wrapsol wrapsol | complete scratch-proof protection systems for iphone, ipod, macbook, blackberry, nokia, lg, samsung, sony, htc, nintendo and more., Miałem już różne ale ta jest naprawdę super, może nie najtańsza ale rewelka. mam ją na ipodzie, iphone i i iPadzie przy Wrapsolu IS ZAGGa wypada blado, jakby ktoś był zainteresowany to została mi jedna sztuka na IP 3G/3GS(nowa).
gg 4438797

#185 Non Adson

Non Adson
  • 94 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 listopada 2010 - 18:50

Siemanko. Chcę sobie zakupić folię SGP Incredible Shield na całego iToucha 4. Na eBayu takie są dostępne: Transparency, Ultra Coat Gloss, Ultra Matte Smooth Touch. Która z nich będzie najlepsza i dlaczego ?

#186 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 16 listopada 2010 - 19:28

Kupilem folie Macally Anti-Fingerprint, ktora zgodnie z informacja otrzymana od sprzedawcy miala nie byc matowa, czego sie obawialem i okazalo sie, ze... Oczywiscie jest to folia matowa. Tyle na temat znajomosci wlasnych artykulow przez licencjonowanych sprzedawcow. Jako ciekawostke dodam, ze nie jest docieta na wymiar - brakuje w kazda strone okolo 1 mm zarowno w przypadku wersji ekranowej jak i tylnej. Zobaczymy jak to wyjdzie w zestawieniu z bumperem, ktory teoretycznie ma przyjsc jutro ;)

#187 Non Adson

Non Adson
  • 94 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 listopada 2010 - 16:27

Siemanko. Chcę sobie zakupić folię SGP Incredible Shield na całego iToucha 4. Na eBayu takie są dostępne: Transparency, Ultra Coat Gloss, Ultra Matte Smooth Touch. Która z nich będzie najlepsza i dlaczego ?

Podbijam moje pytanie, bo to dosyć pilne :)

#188 porter_1983

porter_1983
  • 362 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 19 listopada 2010 - 15:33

Witam wszystkich jak sie ma folia SGP do futerału, chodzi mi o to czy po czestym wyciąganiu telefonu z futerału nie zacznie sie ona odklejac na brzegach ?? Np przy takim futerale :

LUXUSOWY futerał etui HPouch skóra iPhone 3Gs 3G (1308155757) - Aukcje internetowe Allegro

A moze lepiej kupic coś takiego :

SGP IPHONE 4 NEO HYBRID GOLD+FOLIA PRZÓD TYŁ (1325364426) - Aukcje internetowe Allegro

#189 Ziomex2073

Ziomex2073
  • 133 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 20:00

Czy ktoś mógł by porównać folie WRAPSOL oraz SGP?? Która lepsza? Czy ktoś posiadał obie? Chyba że ktoś może polecić inną(lepszą) folię która posiada również folie na boki?? Bo słyszałem że ZAGG to słaba folia a innych(oprócz tych 3 folii) nie znalazłem żadnych z bokami...

#190 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 21 listopada 2010 - 15:08

Musze ponowic swoje pytanie bo na stronie SGP zmienili ofertę dla 3GS i teraz z foli dostępne są : SGP iPhone 3GS Screen and Body Protector Set Incredible Shield Series - iPhone 3G(S) - Apple iPhone - Cell Phone - SGP iPhone 3GS Screen and Body Protector Set Incredible Shield Ultra Coat Series - iPhone 3G(S) - Apple iPhone - Cell Phone i SGP iPhone 3GS Screen Protector Steinheil Series - iPhone 3G(S) - Apple iPhone - Cell Phone
I teraz mam pytanie, która folia będzie najlepsza na ekran? Bo na tył to już zakupie sobie jakąkolwiek, choćby na Allegro. Zależy mi na najlepszej foli na ekran, żeby nie stracić kontrastu itp.

#191 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 listopada 2010 - 15:14

Musze ponowic swoje pytanie bo na stronie SGP zmienili ofertę dla 3GS i teraz z foli dostępne są : SGP iPhone 3GS Screen and Body Protector Set Incredible Shield Series - iPhone 3G(S) - Apple iPhone - Cell Phone - SGP iPhone 3GS Screen and Body Protector Set Incredible Shield Ultra Coat Series - iPhone 3G(S) - Apple iPhone - Cell Phone i SGP iPhone 3GS Screen Protector Steinheil Series - iPhone 3G(S) - Apple iPhone - Cell Phone
I teraz mam pytanie, która folia będzie najlepsza na ekran? Bo na tył to już zakupie sobie jakąkolwiek, choćby na Allegro. Zależy mi na najlepszej foli na ekran, żeby nie stracić kontrastu itp.

SGP iPhone 3GS Screen Protector Steinheil Series - iPhone 3G(S) - Apple iPhone - Cell Phone
Oczywiście wersja Crystal Clear!

---------- Wpis dodano o 15:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:12 ----------

Witam wszystkich jak sie ma folia SGP do futerału, chodzi mi o to czy po czestym wyciąganiu telefonu z futerału nie zacznie sie ona odklejac na brzegach ?? Np przy takim futerale :

LUXUSOWY futerał etui HPouch skóra iPhone 3Gs 3G (1308155757) - Aukcje internetowe Allegro

A moze lepiej kupic coś takiego :

SGP IPHONE 4 NEO HYBRID GOLD+FOLIA PRZÓD TYŁ (1325364426) - Aukcje internetowe Allegro

Link 1: Nigdy nie używałem, ale bardzo wątpię, żeby się oderwała.
Link 2: Zdejmowałem i zakładałem ze 100 razy oryginalnego bumpera Apple i folia ani drgnęła. Dodatkowo, co jakiś czas "skrobię" jej brzegi, bo się brud potrafi zbierać i też nigdy nic się nie oderwało - moim zdaniem trzymanie się powierzchni jest na 5+.

#192 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 21 listopada 2010 - 15:15

Tak właśnie myślałem bo widziałem tą Crystal Clear i wcześniej tez mi ją polecałeś ale teraz widzę SGP zmieniło oferte dlatego wolałem spytać. Crystal Clear będzie idealna? Kolory itp. bedą bez zmian? :)

#193 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 listopada 2010 - 15:32

Ja mam Crystal Clear na iPhone 4 i nic się nie zmieniło... więc chyba o 3GS nie masz co się bać :-P Zresztą na ten model też naklejałem i jest idealnie. Rysy zakryje, a ekran gładszy niż w oryginale.

#194 Damass

Damass
  • 118 postów

Napisano 21 listopada 2010 - 15:51

@narkoman, czy ta folia Crystal Clear pozwala na zdjęcie i nałożenie ponowne ?
Pytam bo źle mi się przykleiło i odchodzi w dwóch miejscach :( może da się to jakoś poprawić ?

edit:
Tył wyszedł wprost rewelacyjnie mam Ultra Mate, naprawdę kozacka folia...

#195 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 listopada 2010 - 16:11

@narkoman, czy ta folia Crystal Clear pozwala na zdjęcie i nałożenie ponowne ?
Pytam bo źle mi się przykleiło i odchodzi w dwóch miejscach :( może da się to jakoś poprawić ?

Generalnie możesz spróbować, tylko nie dotykaj niczym powierzchni z klejem i zrób to w miarę szybko, żeby żadne paprochy się nie dostały pod folię, bo będzie tylko gorzej. Niestety ta folia tak ma, że czasem się nie uda. Na pocieszenie powiem, że mi po naklejeniu około 10 idzie już perfekcyjnie :-P

#196 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 21 listopada 2010 - 16:19

ja szukam foli z efektem lustra używał ktoś? Do ipka 4 of kors ;)

#197 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 21 listopada 2010 - 16:26

Czy ktoś mógł by porównać folie WRAPSOL oraz SGP?? Która lepsza? Czy ktoś posiadał obie? Chyba że ktoś może polecić inną(lepszą) folię która posiada również folie na boki?? Bo słyszałem że ZAGG to słaba folia a innych(oprócz tych 3 folii) nie znalazłem żadnych z bokami...

Ja tylko tak od siebie: od trzech iPhonów używam IS ZAGG i bardzo ją sobie chwalę. Na iPhone 4 jest o tyle lepiej, że o wiele łatwiej się nakleja ze względu na jego budowę. Mam full body.

#198 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 21 listopada 2010 - 16:27

Nie używałem,ale czytałem że najgorszy bubel jaki może być

#199 Damass

Damass
  • 118 postów

Napisano 21 listopada 2010 - 16:30

Generalnie możesz spróbować, tylko nie dotykaj niczym powierzchni z klejem i zrób to w miarę szybko, żeby żadne paprochy się nie dostały pod folię, bo będzie tylko gorzej. Niestety ta folia tak ma, że czasem się nie uda. Na pocieszenie powiem, że mi po naklejeniu około 10 idzie już perfekcyjnie :-P

O nie dziękuję to już wolę zostawić tak jak jest i za jakiś czas kupić nową :)

#200 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 21 listopada 2010 - 18:09

Nie używałem,ale czytałem że najgorszy bubel jaki może być

A ja używałem i jest świetna.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych