Odświeżę temat. Od Października zeszłego roku korzystałem z Benksa KR+ PRO 3D 0,23mm, które sporo już przeszło, zdążyło pęknąć i w ogóle wyglądało masakrycznie, a najbardziej bałem się tego co stanie się po odklejeniu tego szkła i mówiąc szczerze mocno się zdziwiłem, oczywiście na plus, bo telefon miał pełno brudu na krawędziach, ale po dokładnym czyszczeniu mikrofibrą wyświetlacz wyglądał jak nowy, prosto z pudła w każdym możliwym miejscu, także bardzo polecam. Jedynymi mankamentami były nadmierne rysy na tym szkle, które psuły wygląd telefonu i inny odcień czarnego pod światło, ale to tylko szczegóły, także za 40 zł chyba nie ma lepszej opcji niż to szkło (Na ali można je dostać jeszcze taniej)
Dzisiaj przyszły do mnie dwa inne szkła na próbę firmy Baseus. Założyłem jedno na telefon Brata (Biały 6S) i na swój (Czarna 7). Szkło na 6S przylega super, jest świetnie spasowane i wszystkie wycięcia idealnie pasują po nałożeniu szkła. Tworzywo tego szkła jest dosyć specyficzne i ma lekko chropowatą strukturę, ale ogólnie jest bardzo fajne i na pierwsze wrażenie polecam, zobaczymy co będzie po paru tygodniach użytkowania.
Co do szkła na 7, to szczerze mówiąc jestem trochę zawiedziony, zrobił mi się jeden pęcherzyk na rogu, ale nie rzuca się w oczy więc można to przeboleć. Co do wyglądu, to na czarnym telefonie prezentuje się to naprawdę spoko, ale czy taka forma szkła jest lepsza od tych podstawowych i poprzedniego Benksa, to będę w stanie ocenić po paru dniach użytkowania. Za te szkła zapłaciłem około 15zł po przecenie, więc tutaj też nie ma się do czego przyczepić.
No i generalnie, to polecam szkła 0,23mm. Naklejałem już takie szkła wielokrotnie znajomym i póki co każdy był zadowolony bardziej niż ze szkła 0,3mm
Edited by swiatek94, 05 December 2017 - 23:22.