Czy benks okr+ pro będzie pasować z oryginalnym silicone case do iphone'a 7?
Folie LCD / Szkła (Opinie)
Napisano 22 maja 2017 - 19:16
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Napisano 23 maja 2017 - 16:08
Gdyby ktoś chciał skompletować podobny zestaw, to pasuje idealnie.
Napisano 24 maja 2017 - 20:33
Nie chce go wsadzać w żadne etui aby kolor nie utracił swojej klasy, bo w etui nie będzie już wyglądał tak samo, więc etui na pewno odpada
Napisano 06 czerwca 2017 - 15:39
Witam, jestem na etapie kupna szkła do ip7 black, jakie szkło polecacie do 50 zł?
Pozdrawiam
Napisano 07 czerwca 2017 - 17:08
Czy Nillkin 9h+ do 5s/SE będzie kolidował z etui Benks lollipop?
I drugie pytanie, czy szkło od Benksa Magic OKR+ jest równie dobre co nillkin?
Napisano 27 czerwca 2017 - 18:34
Kupowałem już różne szkła na iPhone 7 Plus i każde po Max 3 tygodniach odkleja się po bokach.
U was tez tak jest?
Napisano 27 czerwca 2017 - 19:22
Benks i Nillkin to najlepsze szkła. Dla mnie Nillkin na plus, bo lepszy ma poślizg i nie palcuje się, a jednak w Benks było to trochę widoczne. Górą u mnie Nillkin niezmiennie już na piątym lub szóstym telefonie.
iPhone 14 PRO Max
Napisano 09 lipca 2017 - 11:46
U siebie na mam etui spigen tough armor + szkło pełne od Nillkin i ogólnie szkło na plus lecz po dwóch miesiącach pojawiła się plama w prawym rogu i strasznie rysują się te elementy na których nie ma szkła a jest tworzywo góra i duł...
Napisano 10 lipca 2017 - 13:19
Co to jest "duł" ?!
Napisano 10 lipca 2017 - 13:37
Co to jest "duł" ?!
Polska być very trudny język, trzeba zrozumieć kolegę
Napisano 11 lipca 2017 - 11:07
Powiedzcie mi co jest nie tak.
Kupowałem już różne szkła na iPhone 7 Plus i każde po Max 3 tygodniach odkleja się po bokach.
U was tez tak jest?
Ja przetestowałem mnóstwo szkieł od Benksa, Jcpal czy też 3mk. I jedyne szkło pasujące na mojego ip 7 to 3mk Hard Glass max. W każdym coś bylo nie tak, właśnie zwykle nie przylegało na krawędziach ekranu. W Cortlandzie ustaliłem jedynie, że nie każdy iPhone jest tak samo wyprofilowany, stąd problemy. Za każdym razem udalo mi się uzyskać zwrot pieniędzy za szkła, dlatego nie jestem w plecy grube setki złotych. Jednak jeśli na początku jest ok, a potem odchodzi to dość dziwna sytuacja, musi Ci się tam zbierać mnóstwo brudu, albo źle odtłuściłeś ekran. Trudno powiedzieć.
Wydaje mi się, że w tym temacie gdzieś czytałem, że ktoś posiada Apple Silicone(lub leather) Case i Hard Glass Max. Czy takie połączenie na pewno pasuje? Bo jednak szkło dochodzi do krawędzi i boje sie, że etui będzie go podważać, a chętnie spróbowałbym case od Apple.
Napisano 19 lipca 2017 - 06:56
Czy ktos poleci pelne szklo 3d dla iphone 6? Mam na myśli takie na caly ekran, które nie psuje wygladu tel.
Poprzednio mialem szklo benks z allegro (rzekomo oryginalne). Ponizej wrzucam zdjecia jak tel. wyglada po sciagnieciu.. Warstwa adhezyjna byla wylacznie na czesci przezroczystej, w dodatku niefortunnie naklejona w sposob taki, ze tworzyla ramke na ekranie. Brak czesci adhezyjnej na calym szkle powodowal dostawanie sie syfu i rysowanie ekranu. Ktos poleci cos sprawdzonego?
Sory, to nie był benks a nilkin cp+
Czy ktos poleci pelne szklo 3d dla iphone 6? Mam na myśli takie na caly ekran, które nie psuje wygladu tel.
Poprzednio mialem szklo benks z allegro (rzekomo oryginalne). Ponizej wrzucam zdjecia jak tel. wyglada po sciagnieciu.. Warstwa adhezyjna byla wylacznie na czesci przezroczystej, w dodatku niefortunnie naklejona w sposob taki, ze tworzyla ramke na ekranie. Brak czesci adhezyjnej na calym szkle powodowal dostawanie sie syfu i rysowanie ekranu. Ktos poleci cos sprawdzonego?
Załączone pliki
Napisano 19 lipca 2017 - 22:28
Mam dziwny problem z pełnym szkłem na iPhone 7. Testowałem MyScreen Protector, a obecnie mam 3MK.
Otóż po odłożeniu telefonu od ucha nie zawsze podświetla się ekran. Muszę naciskać HOME.
I teraz najciekawsze: Jeśli zrobię to i przyłożę telefon znów do ucha, to telefon wygaśnie i już podświetli się za każdym razem, jak odejmę telefon od ucha.
W dyktafonie problem nie występuje. Ściemnia ekran przy przyłożeniu i zapala po odjęciu. Za każdym razem.
Jak zdejmę szkło to wszystko jest OK. Jednak czemu w opisanych wyżej sytuacjach wszystko jest ok? Ktoś może to sprawdzić u siebie?
Witam. Mam identyczną sytuację z iphonem 7 i szkłem nillkin 3D Cp+max. Piszesz, że benks rozwiązał sprawę. Ale który dokładnie model. Mój nillkin ma niewycięte otwory na czujnik, ma szybkę i to pewnie ta dodatkowa warstwa miesza. Zamówiłam teraz benks xpro+3D, nie wiem czy ma wycięte otwory czy nie. W iphonie 6s miałam benks KR prod 3D miał wycięte otwory na czujnik i aparat i było ok. Chociaż w tych otworach często zatrzymywał się brud.
Napisano 21 lipca 2017 - 14:05
Napisano 21 lipca 2017 - 14:09
Ja mam Benks, to tańsze i nie mam już problemów z czujnikami.
Otwory na czujniki nie są wycięte.
iPhone 15 Pro 256GB Mac mini (Late 2014) Apple Watch Ultra 2 AppleTV 4K
Napisano 21 lipca 2017 - 14:16
Wnioskuje po opisie ze okr bo kr miał wycięte otwory i elastyczna ramkę
Napisano 21 lipca 2017 - 14:19
Stosunkowo tanie, bo dałem za nie około 40 zł. Służy mi od początku roku i ciągle jest w stanie idealnym. Poprzednie, to samo wymieniłem ze względu na ryskę - Pod spodem było zdecydowanie czyściej, niż po np. 3MK.
To dokładnie to szkło, kupione w tym sklepie:
https://brick.pl/pro...4-7-Czarne.html
Użytkownik untaztood edytował ten post 21 lipca 2017 - 14:19
Napisano 21 lipca 2017 - 14:28
Stosunkowo tanie, bo dałem za nie około 40 zł. Służy mi od początku roku i ciągle jest w stanie idealnym. Poprzednie, to samo wymieniłem ze względu na ryskę - Pod spodem było zdecydowanie czyściej, niż po np. 3MK.
To dokładnie to szkło, kupione w tym sklepie:https://brick.pl/pro...4-7-Czarne.html
Dziękuje. Tak myślałam ze to kr. A czy ono ma również ramkę z tworzywa czy jest jedna gładka powierzchnia, tzn nie ma efekty jakby szkło było niżej niż ramka i widać dokładnie połączenie. w tych droższych modelach czujnik jest jakby w takim lekkim tunelu i niestety pewnie wystarczy lekkie odbicie światła od tej wierzchniej warstwy i zaczyna głupiec. W przypadku kr szkło jest cieńsze i może lepiej przylega w tym miejscu stad brak zaburzeń.
Napisano 27 lipca 2017 - 21:29
Napisano 01 sierpnia 2017 - 09:35
Szkło pełne poszło do kosza i zagościło nillkin amazing h+ pro plus etui bardzie zachodzące na szkło.
Cześć. Mógłbyś zrobić zdjęcie jak to szkło wygląda na telefonie? Mam identyczny problem jak ty ze szkłem Benks XPRO+ 3D dla iPhone 7
Szklo co prawda prezentuje się świetnie, na pierwszy rzut oka w ogóle nie widać, ze cos jest na ekranie, jednak czujniki światła nie działają prawidłowo przez to ze sa przysłonięte szkłem..
Napisano 01 sierpnia 2017 - 09:51
Dodatkowo idealnie współgra z oryginalnym etui.
Napisano 02 sierpnia 2017 - 14:14
Rozumiem, że to szkło Benks to jest szkło hartowane na cały ekran tak? Pytam bo mam w swoim iPhone 7 szkło 3D z allegro i jest to średni wynalazek. Wygląda to tak, że na ekranie jest szkło hartowane a czarna ramka jest wykonana z jakiegoś miekkiego "szkła" folii, nie wiem co to ale strasznie się rysuje i już po paru dniach wygląda tragicznie. Dodatkowo widać połączenie między tym szkłem a tą czarną ramką.
Czy w tym Benks też widać przejście ze szkła na tą czarną ramkę czy jest idealnie płaskie? Nie rysuje się ta ramka?
Napisano 11 sierpnia 2017 - 20:50
Miałem kilka szkieł i każde się pobiło. Kiedyś były folie i może gorzej wyglądały ale nie wymieniałem ich co chwila. Zacząłem szukać jakiejś alternatywy dla szkła i na forum telefonów z innym systemem mnóstwo ludzi poleca folię Skinomi. Trochę poczytałem, obejrzałem kilka filmików i wydaje mi się być dobrym wyborem. Dodatkowo zakrywa cały ekran. Czy ktoś używał?
Napisano 14 sierpnia 2017 - 16:19
Ja posiadam od października takie szkło - http://allegro.pl/be...6544435695.html
Póki co cały czas się trzyma, ale tydzień temu spadł mi telefon i szkło puściło. Mimo to szczerze polecam. Zero problemów z czujnikami, dobrze przylega i nie rzuca się w oczy. Oczywiście nie można oczekiwać cudów, bo szkło lubi się rysować, ale na czarnym szkle jest to naprawdę niewidoczne. Jak na 9 miesięcy użytkowania, to naprawdę nie mam do czego się przyczepić.
@untaztood
Mógłbyś podać model tego etui, bo z tego co się orientuje jest wersja silikonowa i jakaś tam jeszcze. Jaką ty posiadasz?
Napisano 14 sierpnia 2017 - 17:05
Ja posiadam od października takie szkło - http://allegro.pl/be...6544435695.html
Póki co cały czas się trzyma, ale tydzień temu spadł mi telefon i szkło puściło. Mimo to szczerze polecam. Zero problemów z czujnikami, dobrze przylega i nie rzuca się w oczy. Oczywiście nie można oczekiwać cudów, bo szkło lubi się rysować, ale na czarnym szkle jest to naprawdę niewidoczne. Jak na 9 miesięcy użytkowania, to naprawdę nie mam do czego się przyczepić.
@untaztood
Mógłbyś podać model tego etui, bo z tego co się orientuje jest wersja silikonowa i jakaś tam jeszcze. Jaką ty posiadasz?
Jest wersja silikonowa i skórzana (wydaje mi się, że to jest silikon)
Apple Silicone Case
https://www.x-kom.pl...ne-7-black.html
Polecam zakup z alliexpress, jakość wykonania niemalże identyczna, a koszt znacznie mniejszy, właśnie zamówiłem dzisiaj.
https://pl.aliexpres...57-18998477a563
Na zdjęciu nie widać, ale także ma logo, jedyne czym można odróżnić od oryginału to wyściółka w środku.
Miałem dwa oryginały i jeden z alli, stwierdziłem, że nie ma sensu wydawać 150 zł, za 30 zł mamy produkt podobnej jakości.
Użytkownik rafal886 edytował ten post 14 sierpnia 2017 - 17:06
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych