Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#1876 kalvin

kalvin
  • 789 postów
  • SkądDE

Napisano 07 lutego 2017 - 20:36

Witam,
zakupiłem Case SPIGEN SGP NEO HYBRID do iPhone 6. Jakie szkło polecacie jakie będzie odpowiednie do tego zestawu ?

Dzięki z góry.

  MacBook Air 2020    iPhone 12    HomePod mini    Apple TV 4k   

#1877 krissolek

krissolek
  • 431 postów
  • SkądLubań/Wrocław

Napisano 08 lutego 2017 - 10:02

Prawdopodobnie to etui za długo Ci nie wytrzyma.
Ze szkieł polecam te od 3MK. Są wytrzymałe oraz idealnie przylegają na całej powierzchni telefonu. 

 iPhone X  iPad Pro 12,9  Pencil  Macbook Pro 13" Retina  Watch Steel

#1878 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 08 lutego 2017 - 12:54

Zgadza się. Również mam 3mk i jak na razie jest ok.

iPhone 11

#1879 kalvin

kalvin
  • 789 postów
  • SkądDE

Napisano 08 lutego 2017 - 16:37

Super dzięki za informacje co do etui to miałem w poprzednim iPhone SE i bardzo dobrze się trzymało. Zobaczymy jak będzie teraz :) 

  MacBook Air 2020    iPhone 12    HomePod mini    Apple TV 4k   

#1880 Dafy

Dafy
  • 11 postów

Napisano 08 lutego 2017 - 18:05

W związku z tym, że tak bardzo polecacie szkło od 3mk również zdecydowałem się je zakupić jednak nie wiem która wersja będzie odpowiednia dla mojego telefonu.

Korzystając z tej strony - https://folie-ochronne.3mk.pl/pl/c/iPhone-7-Plus/1214 - rozważałem zakup wersji FlexibleGlass na przód i tył.

Czy to szło będzie odpowiednie? Dzięki za pomoc ;)

#1881 krissolek

krissolek
  • 431 postów
  • SkądLubań/Wrocław

Napisano 08 lutego 2017 - 18:47

FlexibleGlass - miałem na 6S Plus, mam na 7 Plus - polecam. 
Telefon pewniej leży w dłoni, nie ślizga się. 
Zapewnia na prawdę dużą ochronę całego urządzenia przed zarysowaniami.

 iPhone X  iPad Pro 12,9  Pencil  Macbook Pro 13" Retina  Watch Steel

#1882 Dafy

Dafy
  • 11 postów

Napisano 08 lutego 2017 - 18:50

Super, dzięki, poszło zamówienie. Do tego Spigen Crystal Neo Hybrid i powinno być okej. :)

#1883 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 08 lutego 2017 - 18:54

Ja mam na iphonie 7 flexible glass 3d w wersji matte-coat wyglada dobrze, chroni przed lekkimi uderzeniami, zarysowaniami a najlepsze że ma rok gwarancji, bo prawda jest taka że odchodzi to nieco jesli nie ma się żadnej dodatkowej obudowy i bez słowa zmieniają jak zacznie odchodzić. Szkoda że nie ma takiej matowej foli która mogłaby pokryć również cały ekran 

#1884 Dafy

Dafy
  • 11 postów

Napisano 08 lutego 2017 - 19:00

Czy Flexible Glass 3d pokrywa cały przód iPhone 7 Plus czy wygląda to tak, że boki i dół telefonu nie są do końca pokryte?

#1885 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 08 lutego 2017 - 19:15

Czy Flexible Glass 3d pokrywa cały przód iPhone 7 Plus czy wygląda to tak, że boki i dół telefonu nie są do końca pokryte?

Na 7 zwykłej boki i dół są odkryte, więc na plus pewnie to samo :D z 3mk na cały ekran są jedynie te okropnie grube szkła z ramkami dostępne.

#1886 Danioo

Danioo
  • 1 057 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 lutego 2017 - 20:33

Na 7 zwykłej boki i dół są odkryte, więc na plus pewnie to samo :D z 3mk na cały ekran są jedynie te okropnie grube szkła z ramkami dostępne.

Do 7 w ogóle ciężko o dobre szkło 3D. Ja mam zwykłe i nie narzekam. Przynajmniej nie mam problemu z kompatybilnością pokrowców a nie osłanianą przez szkło powierzchnię w większości zakrywa case.

iMac 21,5 Mid 2014 (1,4GHz,8GB,500GB) + 128GB SSD USB | MacBook Air 11 Early 2014 (1,4Ghz,4GB,256GB)

Samsung Galaxy S8 Arctic Silver / iPhone 7 Matte Black 32GB 

#1887 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 09 lutego 2017 - 06:23

Flexible Glass to tylko folia która na ekranie bardzo się brudzi. Bez ściereczki ani rusz. a folia na tył i boki to też lipa bo na częściach plastikowych się nie klei.

Nie ma nawet startu do Hard Glass Max. szkło pokrywa całą przednią powierzchnię, bardzo dobra powierzchnia oleofobowa niemal wcale nie zbiera odcisków palców a poślizg palca jest bardzo dobry. Dosłownie zero oporu.

Minus jest taki, że nie da się założyć większości etui.

iPhone 11

#1888 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 09 lutego 2017 - 08:35

Dlatego polecam Benksa, który idealnie współgra z oryginalnym etui.

 iPhone 15 Pro 256GB  Mac mini (Late 2014)  Apple Watch Ultra 2  AppleTV 4K

#1889 Tak Esi

Tak Esi
  • 8 postów

Napisano 09 lutego 2017 - 09:07

Witam Pany,

Jest to mój pierwszy Iphone 7 plus (nówka funkiel orange), od razu założone szkło hybrydowe 3MK FLEXIBLE GLASS. Mam takie pytanie do Was forumowicze, czy możliwy jest mniej czulszy dotyk po przyklejeniu szkła? Przyznam że czasami dotyk jest mniej czulszy niż był przed założeniem szkła hybrydowego.Nie mam pojęcia czy Iphony tak mają czy nie, ale po przesiadce z np. Note 4 (założona folia 3mk), którego ledwo się dotknęło palcem, reagował od razu na dotyk. Dlatego przy Iphone 7 plus jest to już trochę uciążliwe. Gdyż muszę mocniej i pewniej dotknąć ekranu, aby reagował.

Pozdrawiam

#1890 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 09 lutego 2017 - 10:44

Pewnie zależy od szkła alecwydaje mi się, że Ty masz zwykłą palcującą się folię. Być może ona jest problemem. Ja mam szkło i nie mam żadnego problemu z czułością. To na pewno nie jest wina iPhone'a.

iPhone 11

#1891 darekpoznan

darekpoznan
  • 201 postów

Napisano 09 lutego 2017 - 11:21

Flexible Glass to tylko folia która na ekranie bardzo się brudzi. Bez ściereczki ani rusz. a folia na tył i boki to też lipa bo na częściach plastikowych się nie klei.

Nie ma nawet startu do Hard Glass Max. szkło pokrywa całą przednią powierzchnię, bardzo dobra powierzchnia oleofobowa niemal wcale nie zbiera odcisków palców a poślizg palca jest bardzo dobry. Dosłownie zero oporu.

Pytanie - czy Hard Glass Max nie zakrywa częściowo ekranu?

Pytam, bo kupiłem szkło na Aliex…es i barwiona część szkła w pionie pasuje idealnie, ale ramki po bokach są szersze i zakrywają ekran po ok. 1 mm z każdej strony:

#1892 MiL

MiL
  • 1 453 postów
Napisano 09 lutego 2017 - 13:14

Miałem kilka szkieł z ramką i każde zakrywało część ekranu po bokach. Nie wiem po co.

#1893 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 09 lutego 2017 - 13:33

Pytanie - czy Hard Glass Max nie zakrywa częściowo ekranu?

Pytam, bo kupiłem szkło na Aliex…es i barwiona część szkła w pionie pasuje idealnie, ale ramki po bokach są szersze i zakrywają ekran po ok. 1 mm z każdej strony:

Zakrywa, niewiele, ale zakrywa... najgorzej jest na dole, przez co czasami jest ciężko wyciągnąć tą dolną belkę z przyciskami.

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#1894 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 09 lutego 2017 - 17:30

No że się brudzi to przyznam, co jakiś czas trzeba przetrzeć plus mimo wszystko nie pokrywa boków. Ale jest stousunkwo cienka. Co do foli to na 7 trzyma mi się naprawdę dobrze, miejscami widać że w ogóle ją mam, głównie przy dolnej antenie oraz logo. A jak się zużywa czyli odchodzi do do 3mk i wymieniają na nową 

Do 7 w ogóle ciężko o dobre szkło 3D. Ja mam zwykłe i nie narzekam. Przynajmniej nie mam problemu z kompatybilnością pokrowców a nie osłanianą przez szkło powierzchnię w większości zakrywa case.

U mnie jedyny problem z tym szkłem które nie pokrywa całego ekranu, to, to że telefon z 20cm uderzył w miejsce w którym szkła nie ma, i mam ekran pod szkłem potłuczony xD 

#1895 pingwin71

pingwin71
  • 291 postów

Napisano 09 lutego 2017 - 21:01

Witam! wiem że zaraz mnie odeślecie do przeczytania wątku, ale właśnie to robię ,a im więcej czytam, tym więcej wątpliwości, a głowa coraz większa. Krótko, 6s plus i 5s , do obu potrzebne zabezpieczenie ,przód i tył całkowicie przeźroczyste. Najlepszy stosunek ceny do jakości. Co możecie polecić i gdzie kupować,lepiej sklepy ,czy jak już się wie co konkretnie ,może być alledrogo?

z góry dziękuję, pozdrawiam.

#1896 przegajos

przegajos
  • 5 postów

Napisano 09 lutego 2017 - 23:51

Zakupiłem szkło Nilkina do iP7. Wszystko pięknie, ale mam mały problem - pod szkło wchodzą paprochy. Szkło wydaje się dobrze i równo przyklejone, ale jakimś cudem przy brzegach i blisko nich wchodzą pojedyncze paprochy. Ktoś się już z czymś takim spotkał?

Pytanie: czy taki paproch który będzie pomiędzy szkłem a ekranem przez kilka miesięcy, może uszkodzić wyświetlacz?

#1897 vcore

vcore
  • 31 postów

Napisano 10 lutego 2017 - 15:31

Zakupiłem szkło Nilkina do iP7. Wszystko pięknie, ale mam mały problem - pod szkło wchodzą paprochy. Szkło wydaje się dobrze i równo przyklejone, ale jakimś cudem przy brzegach i blisko nich wchodzą pojedyncze paprochy. Ktoś się już z czymś takim spotkał?

Pytanie: czy taki paproch który będzie pomiędzy szkłem a ekranem przez kilka miesięcy, może uszkodzić wyświetlacz?

Daj spokój, ja zmarnowałem 220 zł, trzecie szkło właśnie wywaliłem do śmieci, przed chwilą. Szkoda pieniędzy. To szkło jest naelektryzowane i przyciąga wszystkie paprochy z powietrza, po prostu żenada. Instalowałem to w prawie sterylnych warunkach w łazience, w gumowych rękawiczkach, a na szkle miałem tyle paprochów, że ponad 20% powierzchni było pokryte bąblami. Na krawędziach mam to samo co ty, szkło się odkleja na połowie wysokości. Te tasiemki które służą do usuwania paprochów spod szkła nie nadają się do niczego. Jestem totalnie wkurzony i zawiedziony. Ładne opakowanie i nic więcej. Szczególnie, że to szkła nie kosztujące 10 czy 15 zł, a ponad 60.

Do samego telefonu nie przylega NIC, a szkło po paru sekundach od wyczyszczenia jest całe oblepione.

Użytkownik vcore edytował ten post 10 lutego 2017 - 15:36

#1898 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 10 lutego 2017 - 21:21

JAk już pisałem, szczerze polecam 3mk hard glass Max.
Na prawdę mam dobre doświadczenia. Szkło ma dory poślizg i przede wszystkim nie palcuje się jak inne niewiele tańsze szkła.
  • vcore lubi to

iPhone 11

#1899 vcore

vcore
  • 31 postów

Napisano 10 lutego 2017 - 23:25

Zamówiłem dzisiaj 3MK, bo wyczytałem, że sporo osób poleca.

Co do szkieł Nillkin to dodam też, że szkło było całe w paprochach i wiórkach z kleju po wyjęciu z folii, paprochy były na krawędziach ale także w miejscu home button i nie dało się ich usunąć przed zdjęciem plastiku zabezpieczającego. 

Użytkownik vcore edytował ten post 10 lutego 2017 - 23:28

#1900 przegajos

przegajos
  • 5 postów

Napisano 11 lutego 2017 - 00:22

Waham się co do HardGlass Max bo nie wiem jak u niego z kompatybilnością z case'ani (szczególnie z siliconem od Apple)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych