Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#1501 KubusTST

KubusTST
  • 77 postów

Napisano 11 lutego 2016 - 11:58

Jak folia to możesz śmiało brać 3MK za jakieś śmieszne 10 zł :) no chyba że chcesz szkło to polecam Benks, Nillkin (od 50 zł do 100 zł).

ofc chodziło o szkło :)

chyba wybiorę Benks X PRO 3D, co prawda to max budżetu ale może warto?

MBP 15" /  i7 / 16GB / 512 / M370X +  u2515 + iPhone 6s 64gB + iPad

#1502 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lutego 2016 - 12:34

@tomasov

Jak kupisz daj znać co i jak, ja wczoraj zdjąłem Moshi i kupiłem tego Spigen Airskin + nakleilem folię na przód 3mk. Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony (etui jest minimalistyczne - czyli tak jak lubię).

Użytkownik inuictus edytował ten post 11 lutego 2016 - 12:35

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#1503 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 11 lutego 2016 - 15:07

Czy te etui jest całkowicie przeźroczyste czy mleczne?Zastanawiałem się jeszcze nad tym:

http://allegro.pl/sp...5696308159.html

Prezentacja:

Użytkownik tomasov edytował ten post 11 lutego 2016 - 15:09

#1504 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lutego 2016 - 16:27

Jeżeli chodzi o tego Spigena to jest lekko mleczny (ale logo, napisy i wszystko widać).

Ja z automatu odrzuciłem wszystkie etui które zakrywają przyciski.

#1505 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 11 lutego 2016 - 19:28

Odpuść sobie to 3mk. Dwa razy mi naklejały po moich reklamacjach. Aż odpuściłem i naklejałem zwykle szklo

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#1506 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 11 lutego 2016 - 21:02

Szukam szkła na tył iP6.Pytanie czy takie szkło nie będzie się odklejać na "fugach" tylnego panelu.Nie wiem czy nie lepiej będzie kupić 3 częściowej folii? 

Radzę odpuścić sobie szkło na tył, bo pamiętaj, że aluminiowa obudowa, nie ma struktury takiej jak praktycznie gładkie szło, więc nie będzie dobrze przylegać do telefonu, wiem to z autopsji. Raczej, jeśli już chcesz zabezpieczyć tył, to polecam dobrego skórzanego sticker'a (na ebayu jest gościu z Niemiec sprzedający naprawdę dobrej jakości plecki, z tym że kosz to jakieś 40zł) , ewentualnie kup sobie przeźroczyste etui, ale firmowe, jeśli chcesz aby telefon idealnie w nim leżał,a  samo etui było wykonane z wysokiej klasy surowców. Z tym, że etui przeźroczyste ma jeden minus. Jeśli nosisz telefon w kieszeni spodni, czy marynarki, to niestety nie unikniesz dostających się i niestety widocznych paprochów. Chodź byś prał "gatki" dwa razy dziennie i trzepał kieszenie :D to i tak zawsze, nie wiadomo skąd , pod silikon się coś dostanie. Przerobiłem kilkanaście silikonowych etui na różnych telefonach, głównie marki apple i przyznaje, że najlepsze etui było niestety to najdroższe, a ceny ich wahały się od 5 do 100zł.

#1507 keniutek

keniutek
  • 414 postów
  • Skąd3m

Napisano 15 lutego 2016 - 11:24

Jest jakaś folia, szkło, które przykleja się całkowicie do tego debilnie zaokrąglonego ekranu? Używam flexible glass od 3Mk ale starcza średnio na 3mce, no i "kończy się" tuż przed zaokrągleniami. Chociaż to akurat może byc prozaicznie plus ;).

#1508 Miłosz Mejnartowicz

Miłosz Mejnartowicz
  • 16 postów

Napisano 18 lutego 2016 - 17:28

Nie polecam szkła 3mk arc do iphone 6. Nie przylega na rogach tak jak zapewnia producent... Spigen Curved Crystal dużo lepiej się spisywała.

#1509 3mkpl

3mkpl
  • 13 postów

Napisano 19 lutego 2016 - 14:22

@up przepraszam Cię, że miałeś takie doświadczenie z naszą folią. 

Jeśli mogę Ci jakoś pomóc, daj znać na pytania@3mk.pl :)

Trzymka, Paulina z 3mk

#1510 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lutego 2016 - 19:44

Chyba folii arc?

Ja mam pytanie, kiedy w końcu będą te wasze szkła w Warszawie?

Lepsze są niż taki excośtam i Nilkin a nie ma na stoisku w Promenadzie i w Złotych :)

Idzie mi konkretnie o Hard Glass 2 do iP6s.

Użytkownik MaciejNowak edytował ten post 19 lutego 2016 - 19:49

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#1511 Miłosz Mejnartowicz

Miłosz Mejnartowicz
  • 16 postów

Napisano 20 lutego 2016 - 15:42

Chyba folii arc?

Ja mam pytanie, kiedy w końcu będą te wasze szkła w Warszawie?

Lepsze są niż taki excośtam i Nilkin a nie ma na stoisku w Promenadzie i w Złotych :)

Idzie mi konkretnie o Hard Glass 2 do iP6s.

Tak, chodziło mi o folię. Ja polecam szkło benks magic okr+ pro. Trochę szybko się rysuje, ale ogólnie jest okej. Na flavour design po wpisaniu kodu "prezent10" wychodzi za nie jakoś niecałe 50zł.

(ale i tak lepiej kupić na aliexpress za 1.7$ ;) )

#1512 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lutego 2016 - 18:27

Nie przekonuje mnie szkło na cały ekran z tym malowaniem :)

#1513 Son3k

Son3k
  • 13 postów

Napisano 27 lutego 2016 - 08:49

Ktoś, coś jakieś bardzo dobre szkło na ip6s ? :C

#1514 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lutego 2016 - 10:35

Wystarczy poczytać temat.

Benks, Nillkin

#1515 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lutego 2016 - 11:49

Ja kupiłem ostatnio JCPAL 0,15 mm. Fajne w dotyku, niestety lekko odstaje bokami...

Niemniej 0,15 jest fajniejsze niż 0,3.

#1516 Son3k

Son3k
  • 13 postów

Napisano 02 marca 2016 - 21:34

Które dokładnie szkła kryją cały ekran, z tymi bokami... ??

#1517 domciok13

domciok13
  • 51 postów

Napisano 04 marca 2016 - 01:05

Cześć, czy ktoś mi wyjaśni mój fenomen? Nałożyłem nowiutką folię na nowiutkiego iPhone 6s plus, folia benks 0,2 kr pro , tylko zastanawia mnie jedna rzecz, ekran jest gładziutki ,ale jak chuchnie by go wyczyścić to jest linia na szkle? Pojawia się tylko pod wpływem chuchnięcie i zaraz znika , nie widać jej nawet w ostrym świetle ? Wiec chyba to żadna rysa? Telefon nie miał prawa mieć jej bo był nowy? Folia tez, to wyglada jak mały defekt szkła, co sądzicie ?

#1518 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2016 - 10:54

Poczekaj kilka dni. Przylgnie :)

#1519 KubusTST

KubusTST
  • 77 postów

Napisano 06 marca 2016 - 14:07

założyłem Benks X PRO 3D, dla mnie rewelacja :)

folię nakładali chłopaki z macsupport, szacun bo robota pierwszorzędna

MBP 15" /  i7 / 16GB / 512 / M370X +  u2515 + iPhone 6s 64gB + iPad

#1520 mnrch0

mnrch0
  • 2 postów

Napisano 06 marca 2016 - 15:32

Witam,

zastanawiam się nad kupnem szkła 3D do iPhone 6s. Mam w tym momencie upatrzone szkła dwóch różnych firm i zastanawiam się, które z nich wybrać.

Jedno z nich to Perfect Glass 3D firmy JCPAL, a drugie to magic KR PRO firmy Benks.

Czy ktoś posiada szkła wyżej wymienionych firm i zechciałby podzielić się swoimi opiniami na ten temat?

Z góry dziękuję.

#1521 brachu

brachu
  • 83 postów

Napisano 07 marca 2016 - 13:27

Dobra czy to ja mam takiego pecha czy te 0,15mm szkła są na tyle delikatne ,że lekko jak się przywali o krawędź szkła to jest już defekt. Moje 3 szkło i znów kuźwa jakiś odprysk. A Telefon lekko przy krawędziował z wyskokowi max 10cm. Mam juz tego dosyć 

#1522 tribal07

tribal07
  • 15 postów

Napisano 07 marca 2016 - 22:46

Dobra czy to ja mam takiego pecha czy te 0,15mm szkła są na tyle delikatne ,że lekko jak się przywali o krawędź szkła to jest już defekt. Moje 3 szkło i znów kuźwa jakiś odprysk. A Telefon lekko przy krawędziował z wyskokowi max 10cm. Mam juz tego dosyć 

Potwierdzam, miałem 2 takie szkła (niemalowane). Jedno po 3 miesiącach zaczęło pękać w okolicach przycisku home, potem pęknięci poszły w zasadzie w każdym kierunku, a w 2 telefonie szkło zamieniło się w pajęczynkę jak upadła torebka w której telefon był schowany z wysokości 50 cm.

W chwili obecnej testuje szkło 0,2 mm Benk Magic KR i zobaczymy jak będzie.

#1523 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 07 marca 2016 - 23:38

Ja mojemu założyłam folię na 6s to po 15 minutach zdjął
Czekamy na szkiełka, bo moje już też nadaje się do wymiany. Ponownie Nillkin.

iPhone 14 PRO Max

#1524 czopeder

czopeder
  • 1 postów

Napisano 11 marca 2016 - 11:26

Zakupiłem szkło ochronne JCPAL 0,15 Perfect Glass mm do mojego iPhone 6s kierując się m.in. sugerowaną przez cenę z wyższej półki jakością i niestety zawiodłem się bardzo mocno. Dwukrotnie (!)... Szkło z czarną ramką rzeczywiście wygląda dobrze, bo jest niewidoczne na ekranie – przylega niemal do całego wyświetlacza i dzięki temu sprawia wrażenie jakby w ogóle go tam nie było. To rzeczywiście super. Teraz mam „normalne” szkło i nie wygląda to już tak dobrze. Ale do rzeczy – szkło JCPAL 0,15 po mniej więcej dwóch-trzech tygodniach po zainstalowaniu na ekranie, nagle pękło w połowie. Pęknięcie ciągnęło się w poprzek ekranu nierówną linią, przy czym z lewej strony pojawiła się niewielka pajęczynka jakby od mocnego uderzenia w sam rant szkła. Rzecz w tym, że na pewno szkło nie zostało uderzone, zahaczone, oderwane. Jedyną „niestandardową” sytuacją była zmiana temperatur po wyjściu z domu (załóżmy 20 stopni), gdzie na zewnątrz było 5 stopni (sprawdzałem) i z powrotem do środka.

OK, pewnie wadliwy produkt. Bo co się okazało – że szkło istotnie pękło, ale po zdemontowaniu można je sobie zginać w miejscu pęknięcia, nie łamie się, ale... zgina się do wewnątrz! Po cichu myślałem, że może zahaczyłem samym szkłem podczas wkładania telefonu do kieszeni (bo jeśli szkło jest przyklejone na całej powierzchni ekranu, to łatwo nim samym zahaczyć lub je podważyć), ale wówczas szkło wyginałoby się w drugą stronę – od ekranu, a nie w jego stronę. Poza tym samoistnie nie przykleiłoby się z powrotem idealnie do ekranu. No i wyczułbym, że połowa szkła nagle się odrywa. I skąd ta pajęczynka kruszącego się szkła w jednym punkcie? Później wierzchnia warstwa szkła w tym miejscu zaczęła się kruczyć i odpadła pozostawiając jakiś biały podkład w formie kleju lub czegoś podobnego.

Szkło zostało wymienione na nowe na gwarancji. Drugi egzemplarz przykleiłem, zrobiłem to bardzo dokładnie i delikatnie. Trzy dni później szkło pęknięte w IDENTYCZNY sposób, tyle że teraz pajęczynka o średnicy 3-4 mm na rancie z prawej, a nie z lewej strony. Zdjąłem szkło – oczywiście ta sama historia – złamane i zgina się... do wewnątrz. Absurd. 130 zł wywalone w błoto, musiałem kupić kolejne, nie na cały ekran, ale tym razem już zwykłe, tańsze, grubsze (nie widzę różnicy, a ranty nie są tak ostre i wyczuwalne jak przy JCPAL – okazuje się, że nieprzyleganie do całej powierzchni to w tym przypadku jednak zaleta). Jednym słowem „szkło” JCPAL to niestety bubel z jakiegoś powodu sprzedawany za co najmniej kilkunastokrotnie wyższą cenę niż powinien. Trwałość od 3 dni do 2-3 tygodni, dalej samouszkodzenie. Przedziwny produkt, którego zakup niestety muszę odradzić bazując na swoim przykładzie. Dwa razy to już nie jest przypadek. To śmietnik.

#1525 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 26 marca 2016 - 14:05

Panowie czy możecie polecić mi jakie dobre szkło do iPhona 6 które ma na prawdę zaokrąglone krawędzie tzw. 2,5 D ??? Kupiłem już dwie sztuki gdzie sprzedawca piszę, że jego szkło posiada takie właśnie zaokrąglone krawędzie, lecz kiedy je otrzymałem okazało się, że są ostre jak brzytew! :/ cena do 60zł.Dziękuję

Użytkownik tomasov edytował ten post 26 marca 2016 - 14:05

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych