Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
* * * * * 1 g艂osy

Folie LCD / Szk艂a (Opinie)

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
3073 odpowiedzi w tym temacie

#126 MefistoFX

MefistoFX
  • 47 post贸w

Napisano 08 pa藕dziernika 2010 - 20:07

Chcialbym sobie sprawic takie cudo: link. Wie ktos moze jak to sie sprawuje? Prezentuje sie obiecujaco. Dodatkowo chcialbym folie na tyl obudowy - aby sie nie porysowala. Moglby ktos cos polecic? Temat przegladalem ale nic konkretnego nie znalazlem :)

#127 metalic69

metalic69
  • 522 post贸w

Napisano 09 pa藕dziernika 2010 - 12:50

Ja tam wol臋 mie膰 t艂uszcz ;) 艂atwiej paluchem si臋 je藕dzi :D a foli臋 zmienia膰 raz na p贸艂 roku... je艣li si臋 ostro porysuje wycieraj膮c co jaki艣 czas o co艣... Folia ma by膰 czym艣 niczym prezerwatywa, ma chroni膰 a potem jak si臋 zniszczy to wyrzucamy... a nie 偶e inwestujemy w jakie艣 drogie, czy w wynalazki typu IS, znalaz艂em w swoim mie艣cie sklep, gdzie sprzedawali taka sam膮 foli臋 co kupi艂 misiekgruby da艂em 10 z艂 i jestem zadowolony ;)

#128 misiekgruby

misiekgruby
  • 3聽212 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 09 pa藕dziernika 2010 - 13:05

metalic69 dobrze powiedziane :)
Ja teraz jad臋 "bez zabezpieczenia", z ty艂u tylko zostawi艂em foli臋 SGP.
Naby艂em co艣 takiego: Sena Cases - Designer Leather Cases : iPhone 4 Leather Cases UltraSlim for Apple
Bardzo dobrze chroni, nie jest gruby jak wi臋kszo艣膰 sk贸rzanych pokrowc贸w.
Denerwowa艂y mnie folie na ekranie, zbiera艂o si臋 pe艂no brudu - dooko艂a g艂o艣nika, kamerki do FaceTime, przycisku home, i wok贸艂 samej folii, kt贸ra jest nieco mniejsza ni偶 ekran.

#129 Fifty-50

Fifty-50
  • 3聽314 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 10 pa藕dziernika 2010 - 11:56

a nie 偶e inwestujemy w jakie艣 drogie, czy w wynalazki typu IS, znalaz艂em w swoim mie艣cie sklep, gdzie sprzedawali taka sam膮 foli臋 co kupi艂 misiekgruby da艂em 10 z艂 i jestem zadowolony ;)

A ja zainwestowa艂em w wynalazek jakim jest IS, i od ponad roku mam iPhone'a w idealnym stanie (tam gdzie jest folia ofc) ;).

#130 MefistoFX

MefistoFX
  • 47 post贸w

Napisano 10 pa藕dziernika 2010 - 15:06

Mi chodzi o to ze moglbym kupic cos full body, lecz chcialbym ta folie przetestowac i potrzebne mi jest cos na tyl obudowy :>

#131 seroMack

seroMack
  • 628 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 10 pa藕dziernika 2010 - 16:06

A ja od samego pocz膮tku u偶ywam tej oto folii i jestem bardzo zadowolony (na prz贸d telefonu) http://allegro.pl/fo...1267125581.html

#132 Beck

Beck
  • 237 post贸w
  • Sk膮dUK

Napisano 17 pa藕dziernika 2010 - 11:20

Chc臋 kupi膰 ZAGG Invisible Shield, w por贸wnaniu do innych jest dosy膰 droga wi臋c mam jedno pytanie, wie kto艣聽czy te folie s膮聽wielokrotnego u偶ytku?

#133 PETER-SZEF12

PETER-SZEF12
  • 208 post贸w

Napisano 17 pa藕dziernika 2010 - 12:02

na 100% mo偶na je za艂o偶y膰 tylko raz :/ ale podobno dobrze chroni膮 urz膮dzenie, ja ju偶 czekam na swoj膮 folie na iPhone 4 :)

#134 Beck

Beck
  • 237 post贸w
  • Sk膮dUK

Napisano 17 pa藕dziernika 2010 - 12:22

Chodzi o to 偶e jak 藕le za艂o偶臋 i zostan膮 bomble albo inne 艣mieci pod foli膮 to dupa!

#135 Konrado

Konrado

• 1聽844 post贸w
  • Sk膮d艢widnica

Napisano 17 pa藕dziernika 2010 - 12:34

No dupa, trzeba za艂o偶y膰 dobrze, albo zam贸wi膰 dwie :D

#136 krl.krl

krl.krl
  • 522 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 17 pa藕dziernika 2010 - 12:35

Nie polecam IS... M贸j kolega mia艂 na iP4 i mu si臋 odklei艂a przy wk艂adaniu do kieszeni. Jest te偶 wiele innych wad. Opisa艂em je w innym temacie.

#137 r4id

r4id
  • 221 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 17 pa藕dziernika 2010 - 16:30

Tez mia艂em IS na IP4 i r贸wnie偶 nie bylem z niej zadowolony. Generalnie 艂atwo si臋 j膮 zak艂ada. Ale w u偶ytkowaniu jest jaka艣 taka dziwna. Palec si臋 nie 艣lizga po ekranie tak jak powinien, z wygl膮du tez jest nie taka jak powinna. Mo偶na o niej poczyta膰 sobie w podobnym w膮tku dotycz膮cym akcesori贸w do Iphona, s膮 tez zdj臋cia. Z tych tez powod贸w zam贸wi艂em sobie folie z SGP do IP4 i IPada. I teraz jestem zadowolony z folii na IP4 i IPad. Dla mnie s膮 to najlepsze folie na ekrany.

#138 Fifty-50

Fifty-50
  • 3聽314 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 17 pa藕dziernika 2010 - 19:22

Chodzi o to 偶e jak 藕le za艂o偶臋 i zostan膮 bomble albo inne 艣mieci pod foli膮 to dupa!

Je偶eli za艂o偶ysz DOK艁ADNIE wed艂ug instrukcji, to nie ma 偶adnych szans na przypadkowe odklejenie si臋/dostania si臋 b膮bli. Na swoim 3G u偶ywam IS od 1,5 roku i jedynym mankamentem jest to, 偶e folia z偶贸艂k艂a. Wspomniane anty-艣lizganie si臋 ustaje z pierwszym tygodniem u偶ytkowania.

#139 r4id

r4id
  • 221 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 17 pa藕dziernika 2010 - 20:35

Wspomniane anty-艣lizganie si臋 ustaje z pierwszym tygodniem u偶ytkowania.

Nie zgodz臋 si臋. U mnie po miesi膮cu si臋 nie sko艅czy艂o. Dalej nie wiem bo j膮 zerwa艂em by na艂o偶y膰 folie SGP.

#140 Fifty-50

Fifty-50
  • 3聽314 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 17 pa藕dziernika 2010 - 21:09

Wi臋c na pewno nie by艂 to miesi膮c. Chyba, 偶e kupi艂e艣 jak膮艣 lew膮 IS. U mnie po dok艂adnie 5 dniach 艣lizga艂o si臋 jak poprzednio.

#141 krl.krl

krl.krl
  • 522 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 17 pa藕dziernika 2010 - 21:43

Przyzwyczai艂e艣 si臋 i tyle. Ja mam IS od kilku miesi臋cy i nadal palec ci臋偶ej chodzi. I nie wiem o co chodzi Ci z tym 'dok艂adnym za艂o偶eniem'. Kolega za艂o偶y艂 wg instrukcji, odczeka艂 2 dni. I si臋 odklei艂a.

#142 Fifty-50

Fifty-50
  • 3聽314 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 19 pa藕dziernika 2010 - 15:42

Przyzwyczai艂e艣 si臋 i tyle.

Mo偶e i racja.

Ja mam IS od kilku miesi臋cy i nadal palec ci臋偶ej chodzi.

A mi nie.

I nie wiem o co chodzi Ci z tym 'dok艂adnym za艂o偶eniem'. Kolega za艂o偶y艂 wg instrukcji, odczeka艂 2 dni. I si臋 odklei艂a.

Chodzi o to, 偶e zak艂adaj膮c wg. instrukcji nie mo偶na nic spieprzy膰, a jak si臋 spieprzy, to albo si臋 kupuje now膮 i nie narzeka, albo si臋 oddaje na gwarancji.

#143 Foxter

Foxter
  • 59 post贸w

Napisano 20 pa藕dziernika 2010 - 22:05

mam takie pytanie. skladalem dzisiaj po raz drugi zamowienie w sklepie: sgpstore.com za pierwszym razem wszystko ok, paczka w miare szybko doszla itp. teraz mam maly problem. W potwierdzeniu przeslanym na maila mam adres dostawy, tylko, ze brakuje ulicy z nr., nie wiem jakim cudem im to wcielo. To samo jest, gdy przegladam zamowienie poprzez ich strone... to normalne? nic nie zmienialem, zalogowalem sie i po raz drugi zlozylem zamowienie tylko ;) Trzeba dodatkowo interweniowac na poczcie? W ogole czy to przejdzie przez urzad celny :/

#144 misiekgruby

misiekgruby
  • 3聽212 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 20 pa藕dziernika 2010 - 23:12

U mnie adres pobra艂o poprawnie z PayPala.

#145 seroMack

seroMack
  • 628 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 21 pa藕dziernika 2010 - 06:57

Foxter, chyba nie pozostaje nic innego jak tylko czeka膰 :) A poda艂e艣 telefon? W mi臋dzyczasie mo偶na do nich napisa膰 maila z zapytaniem.

#146 misiekgruby

misiekgruby
  • 3聽212 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 21 pa藕dziernika 2010 - 07:26

W przypadku SGP, wsparcie i pomoc techniczna na maila kuleje bardzo i trwa wieczno艣膰. Wystarczy poczyta膰 nieco komentarzy. W ka偶dym razie powodzenia :)

#147 Foxter

Foxter
  • 59 post贸w

Napisano 21 pa藕dziernika 2010 - 08:09

W trakcie skladania zamowienie adres byl poprawny, placac w pay-pal rowniez, dopiero po zaplaceniu otrzymalem maila, ze paczka zostala wyslana i to w nim brakowalo ulicy ;) Telefon tez byl wpisany, ale to chyba w zaden sposob nie ulatwi kontaktu urzedu/poczty ze mna. Teraz tylko czekac, zeby przez urzad przeszlo, a na poczcie to juz inna sprawa :D

#148 misiekgruby

misiekgruby
  • 3聽212 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 21 pa藕dziernika 2010 - 08:18

Kod pocztowy i miasto by艂? W g艂贸wnej mierze to po kodzie idzie. W ostatniej "fazie" (Tw贸j Urz膮d Pocztowy) patrz膮 na ulic臋. Najlepiej przejd藕 si臋 za jaki艣 czas do swojego urz臋du i pytaj. Kontakt z supportem SGP te偶 nie zaszkodzi.

#149 Foxter

Foxter
  • 59 post贸w

Napisano 21 pa藕dziernika 2010 - 18:30

tak, kod i miejscowosc byly, tak czy inaczej. napisalem wczoraj do nich wieczorem i dzisiaj dostalem odpowiedz, ze ulica z numerem byla uwzgledniona, sie zobaczy :)

#150 krakersssss

krakersssss
  • 30 post贸w

Napisano 21 pa藕dziernika 2010 - 19:50

Na razie czekam na folie SGP, ale p贸ki co zam贸wi艂em oto takie folie: Folia ochronna Poliw臋glanowa iPhone 3G 3GS, 4 4G (1271709613) - Aukcje internetowe Allegro , i szczerze powiem - s膮 dobre, my艣la艂em 偶e b臋d膮 do wyrzucenia po chwili, a tu mi艂a niespodzianka. Je偶eli kto艣 chce to wrzuc臋 zdj臋cia ;).

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych