Była przepakowana przez nich, ale sam kartonik z foliami nie ruszany, pewnie po rachunku sprawdzają. Do tego do podpisania kilka papierów, opis dokładny co w paczce (co ciekawe, raz skategoryzowali jako folie na telefon i zapłaciłem 15% a innym razem jako folie PCV (czy coś takiego) i dowalili 22%...). Podobno jak się coś sprowadzi kilka razy to oni potem już pilnują tego nazwiska i i tak dowalą cło - nawet jak nie będzie kwitka z ceną, tam nie pracują idioci co nie wiedzą, o co w tym chodzi.Faktycznie, nie zauważyłem tego. Następnym razem jak bede coś u nich kupował to wybiorę przesyłkę z trackingiem dla ciekawości. Oklejona Twoja paczka była jakimiś nalepkami Urzędu Celnego? Teraz juz rozumiem Twoje kosmiczne ceny na allegro.
Od kiedy sprzedaje te folie przeraża mnie głupota tego kraju ... załóżmy, że chcę je legalnie sprzedawać: folie + wysyłka + jakieś cło + podatek od sprzedaży, + moja prowizja (pewnie już w granicach 5 pln od sztuki) + 900 pln na ZUS czy co tam + co miesiąc skarbowy + prowizja allegro + pewnie coś o czym jescze nie wiem --- to bym je na wystawił za 200 pln i jeszcze bym się bał, czy nie stracę... na serio porażka...
Jak zamawiałem słuchawki ze Stanów o wartości ponad 100$ to poprosiłem w sklepie żeby przy wysyłce paczki ustalono jej wartość na 0$ dzieki czemu, dostałem ją bez podatku. Moze w SGP też mozna sie w ten sposób dogadać. Tymbardziej ze jestes ich Polskim resellerem
Tu jak pisałem wyżej, jedną sztukę raz puszczą, ale jak się powtarza nazwisko to zapomnij. Poza tym wiele firm z góry zastrzega, że nie wysyłają paczek bez rachunków albo z fakeami i opisem "gift" SGP nie wiem akurat jak by zareagowało.