Ja chyba właśnie spróbuję 3MK.

Folie LCD / Szkła (Opinie)
Napisano 21 grudnia 2014 - 00:53
NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.
Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4
Napisano 21 grudnia 2014 - 00:58
Tylko solida albo rocka nie kupuj. Strasznie sztywne i ciezko sie naklada. Kup zwykłą za 7 pln po 3 mieiacach zmieniam na nowa. No moze polece jeszcze "mate" bo nie widac sladów na folii i latwo sie naklada. W zwyklej masz chyba tył i przod.
Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64 --> Black 12/128
Napisano 21 grudnia 2014 - 01:00
Ja to o ile miałem ochronę to szkło i byłem zadowolony.
Napisano 21 grudnia 2014 - 01:03
3mk wypuścili teraz szklo. Wczesniej kupilem szklo ale mi sie na rantach odklejało wiec dalem na looz zreszta 0.3 mm juz pod palcem na home buttonie juz wyczuwalne. Wiec dalem sobie looz ze szklem/
Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64 --> Black 12/128
Napisano 21 grudnia 2014 - 12:08
Tylko solida albo rocka nie kupuj. Strasznie sztywne i ciezko sie naklada. Kup zwykłą za 7 pln po 3 mieiacach zmieniam na nowa. No moze polece jeszcze "mate" bo nie widac sladów na folii i latwo sie naklada. W zwyklej masz chyba tył i przod.
Kleilem juz tego tyle zaczynajac od iPhona 4S konczac na iP6 przod i tyl, wszystko na Solid i nie moge powiedziec nic, ze folia jest sztywna.
Nowoscia jest FlexibleGlass ale nie jest to szklo w pelni:
http://blog.3mk.pl/2014/11/3mk-szklo/
Napisano 21 grudnia 2014 - 12:59
Właściwie od pierwszego iPhone zawsze mam folie na ekranie, na iP6 kupiłem InvisibleShield HDX, ale niestety z przykrością stwierdzam, że przez obecność zakrzywionego ekranu, naklejona folia staje się nagle bardzo widoczna i trochę przynajmniej w moim odczuciu zaburza wygląd telefonu. Z kolei zaokrąglone folie/szkła nadal mają pewne wady techniczne (m.in. właśnie ta szczelina zbierająca kurz). Także zwracajcie wcześniej uwagę na zdjęcia pokazujące jak iPhone będzie wyglądał w folii, bo nie jest to tak oczywiste jak w przypadku poprzednich "płaskoszklistych" iPhonów;)
Napisano 21 grudnia 2014 - 14:59
Witam. Zastanawiam się nad dobrym zabezpieczeniem na szybę, która by nie pogarszała jakości ekranu i nie zostawiała paluchów, tak szukałem i szukałem i chyba najlepsze będzie szkło od Moshi iVisior Glass, ktoś miał i testował? Jak opinie? I czy to szkło pasuje od Aira 1 do Aira 2? Bo nigdzie nie widzę do Aira 2, a przód tabletu się nie zmienił tylko czytnik i grubość...
Witam. Poszukuje dobrej ochrony na iPad Aira 2, żeby nie pogarszało jakości wyświetlanego obrazu i nie zostawiało na nim paluchów. Z tego co widziałem najlepszym wyjściem będzie Moshi iVisior Glass. Ktoś testował? I drugie pytanie czy to szkło przeznaczone do iPada Air będzie pasowało do Aira 2? Sam przód iPada się nie zmienił tylko czytnik... Bo nie widzę do Aira 2. Pozdrawiam
Użytkownik The Player edytował ten post 21 grudnia 2014 - 15:00
Napisano 22 grudnia 2014 - 00:20
- Szkło Benks Okr+ Pro (na cały ekran)
- Etui Spigen Ultra Hybrid
Iphone wygląda w tym ładnie, kto nie wie, nie zobaczy, że na telefonie jest szkło.
Ktoś wyżej pisał o kurzu między łaczeniem się szkła z telefonem. Na razie nie zaobserwowałem tego, ale to może dlatego, że tam nachodzi już etui.
Telefon jest całkowicie chroniony.
Jeśli jednak ktoś chce całkowitą ochronę, to polecam lifeproof'a.
Napisano 22 grudnia 2014 - 11:42
Wrzuc foto jak to wyglada z tym szklem Benksa
Napisano 22 grudnia 2014 - 17:18
Wrzuc foto jak to wyglada z tym szklem Benksa
Cześć, pozwole sobie skomentować, szkło Benksa OKR+Pro jest tragiczne, odstaje na rantach, jak masz case-a który chroni twój telefon dookoła to spoko, mozesz próbować, ale w kejsie Apple-a i szkle Benksa co chwile trzeba dociskac szkło, zaczyna poprostu odstawać. Jest kiepsko... - zmarnowane 60zl
Napisano 22 grudnia 2014 - 20:23
Dzieki za info. W takim razie pozostaje przy foli 3MK Solid i jej zapasie.
Napisano 23 grudnia 2014 - 12:14
Napisano 24 grudnia 2014 - 13:45
Podsumowując jeśli dokładnie nałożysz to nie ma żadnych problemów, a jak używasz etui to tylko ty wiesz, że masz coś na ekranie

Napisano 27 grudnia 2014 - 01:29

Napisano 30 grudnia 2014 - 08:36
Witam
Wczoraj zakupiłem Iphone 6, do niego Case firmy Puro ( takie silikonowe 0.3mm grubośći w Media za 35zł) jest genialnemoge każdemu polecić. Przezroczyste więc nie zakrywa w ogóle telefonu bardzo cienkie i lekkie.
Zastanawiam się tylko teraz nad jakąś folią na ekran, szkła nigdy nie miałem. Widze, że dużo osóbpoleca to szkło Nillkina, znalazłem taką aukcje
http://allegro.pl/folia-szklo-nillkin-amazing-h-iphone-6-4-7-i4853275278.html
Zastanawia mnie tylko czemu są takie szpary w sensie ,żę szkło nie zakrywa całego ekranu. Pozdrawiam
iPhone X
MacBook Pro Retina 13" 2016 I7 16GB RAM
Napisano 30 grudnia 2014 - 09:09
To teraz potestuje jcpal 0,15 grubości
Napisano 30 grudnia 2014 - 12:12
Ja się zastanawiam nad benksem 0.15 srednio widze co mu może dorównać na rynku.
Jeszcze wczoraj zainteresowało mnie to : http://4phones.pl/pl/p/Szyba-Nillkin-Amazing-H-iPhone-6/474 ale żadnej opinii nie znalazłem.
Napisano 30 grudnia 2014 - 12:15
fmaliow opinie ma dobre, poczytaj w tym temacie. Na allegro możesz kupić od kolesia z certyfikatem za 35 zł tego Nillkina
Napisano 30 grudnia 2014 - 12:30
Sam o niej mówiłem jak coś. Jedyną wadą jest to, że jest gruba :/
Napisano 30 grudnia 2014 - 13:23
nigdy nie miałem szkła na telefonie jedynie folia, właśnie chce go jak najlepiej zabezpieczyć starając się przy tym nie robić z niego jakiegoś kloca. Dlatego właśnie słysze, że niektórym 0.3 już przeszkadza nieco więc na pierwszą się skuszę chyba coś 0.15
Napisano 30 grudnia 2014 - 13:23
Jutro nałożę 0,15 i dam znać
Napisano 01 stycznia 2015 - 13:00
Kupilem szklo "Panzer Glass" o ktorym pialem wczesniej. Napisze kilka slow, moze przydadza sie innym zainteresowanym.
Szklo jest naprawde szklem, a raczej szklanym kompozytem. Nie jest to folia, plastik czy inny poliweglan, tylko cienka i sztywna szklana plytka z nalozonymi dodatkowymi warstwami. Ma to swoje plusy i minusy. W skrocie:
Minusy:
- Szklo jest mniejsze niz ekran iPhona na ktory jest dedykowane. Rozumiem dlaczego - ekran nowych szostek jest zaokraglony na brzegach wiec sztywne szklo nie mialoby sie tam jak i czego trzymac. Mimo to majac na uwage grubosc szkla i to ze jego krawedz jest dobrych kilka mm od krawedzi ekranu BARDZO WYRAZNIE widac ze jest naklejone na ekranie.
- wspomniana powyzej grubosc. Nie oszukujmy sie 0.4 mm na ekranie to bardzo duzo, widac to w kazdej sytuacji z niemal dowolnej (rozsadnej) odleglosci. Wiec jezeli estetyka odgrywa duza role to niestety trzeba zapomniec o panzer glass
- powloka ktora przywiera do ekranu jest sprytnie pomyslana, nie jest to klej, raczej cos jak silikon, dziala na zasadzie mocnego "przywierania" do ekranu a nie przyklejania. Ma to swoje plusy i minusy. Ewentualne pecherzyki powietrza latwo usunac poprzez wypchniecie ich do krawedzi. Niestety przywieranie jest slabsze niz klejenie - u mnie szklo nie chce przywrzec dokladnie przy swojej gornej krawedzi na dlugosci okolo 15 mm. Widac cieniutki pecherzyk powietrza grubosci moze 1 mm. Naciskanie i wypychanie nic nie daje, pecherzyk znika po czym powraca po czasie.
- zestaw zawiera "mokra chusteczke" do odtluszczenia ekranu, niestety chusteczka co prawda dobrze odtluszcza ale.. zostawia smugi
- cena, to jedno z najdrozszych rozwiazan na rynku
Plusy:
- najwiekszy i najwazniejszy. To szklo jest rzeczywiscie pancerne ! Nie moglem sie oprzec i potraktowalem je po nalozeniu kolejno: kluczami, srubokretem, ostrym nozem, ziarnami piasku i kawalkiem kamienia. Znioslo wszystko bez zadnej rysy. Szklo ma tez zapobiegac przed rozbiciem ekranu przy upadku, tego nie testowalem.
- szklo jest idealnie przezroczyste, zadnych interferencji czy znieksztalcen, tu naprawde jest idealnie
- nie wplywa w zaden sposob na dzialanie ekranu dotykowego
W skali do 5 dalbym 4. Jeden punkt mniej za grubosc przez co jest mocno widoczne.
Napisano 01 stycznia 2015 - 22:24
Jutro nałożę 0,15 i dam znać
i jak się spisuje szyba ?
Napisano 02 stycznia 2015 - 00:33
Sorry, nie miałem czasu. Leży w pudełku. Dziś w ciągu dnia będzie montaż
Napisano 02 stycznia 2015 - 10:21
Właśnie przyszedł mi Nilkin Amazing H+, pierwsze wrażenie mega pozytywne, super zapakowane , cały zestaw do instalacji no i szkłó moim zdaniem jest mega cienkie Tylko teraz zastanawiam się jak się do tego zabrać ? Jest tu ktoś taki kto by napisał jak to poprawnie nałożyć na telefon ?? Na opakowaniu wszystko jest po chińsku
no i po co są te takie kółeczka ?
iPhone X
MacBook Pro Retina 13" 2016 I7 16GB RAM
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych