Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#76 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 września 2010 - 20:26

SGP Steinheil EX Series iPhone 4 Screen & Body Protector Set [Ultra Crystal]
W tej znajduje się folia na przód + tył + boki.

SGP Steinheil Ultra Series iPhone 4 Screen Protector [Ultra Crystal]
Tutaj tylko na sam ekran.

#77 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 września 2010 - 20:32

@misiekgruby ja miałem duże problemy z założeniem ale w końcu się udało :) Przy zakładaniu mi tak w prawo ściągało i mam lekko krzywo ale da się przeżyć ;)

#78 BBB255

BBB255
  • 13 postów

Napisano 15 września 2010 - 20:42

Mam pytanie. po co zakładacie folię na wyświetlacz. Mam iPhone 3G już 2 lata i ani jedna ryska sie nie pojawiła. Miałem folię na początku ale wygląd z naklejoną folią był nieciekawy. Jestem za ochroną tyłu telefonu który bez pokrowca lub chociaż siliconu rysuje sie strasznie.

#79 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 września 2010 - 20:50

@misiekgruby ja miałem duże problemy z założeniem ale w końcu się udało :) Przy zakładaniu mi tak w prawo ściągało i mam lekko krzywo ale da się przeżyć ;)

Polecam zaczynać przyklejać od dołu telefonu - łatwiej wycelować na home buttonie i należy zwrócić dużą uwagę na dolną krawędź, żeby była idealnie równo z ramką telefonu. Wtedy powinna u góry też być prawie idealnie ustawiona.

#80 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 września 2010 - 21:13

Jeśli macie problem z naklejeniem folii i obawę że ją zmarnujecie a przypadkiem jesteście z Łodzi - chętnie pomogę :)

#81 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 września 2010 - 23:48

Jeśli macie problem z naklejeniem folii i obawę że ją zmarnujecie a przypadkiem jesteście z Łodzi - chętnie pomogę :)

Ja zapraszam do BDG - mam już zdecydowaną wprawę w tym.

#82 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 16 września 2010 - 03:43

Moje pytanie do osób, które zamówiły folie ze strony SGP - jaki rodzaj przesyłki wybraliście i ile czekaliście na listonosza? :)

#83 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 16 września 2010 - 07:10

United States Postal Service (1 x 0.33lbs) (First-Class Mail International Package (Varies by country) ): $6.32 Czekałem 5 dni roboczych.

#84 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 września 2010 - 09:07

Do naszego świetnego kraju od tygodnia do dwóch. Z USA przylatuje w 3 dni a potem około 7 w urzędzie celnym spędza.

#85 ludzik6

ludzik6
  • 61 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 września 2010 - 10:27

Dwa dni temu kupiłem sobie na allegro folię ELAGO smudge free anti-fingerprint. Folia jest genialna. Koniec z obrzydliwymi odciskami palców na ekranie! Folia zmienia minimalnie strukturę wyświetlacza ale mi to całkowicie nie przeszkadza. Polecam tą folię. Za folię + przesyłkę zapłaciłem 34zł.

#86 kermitjr

kermitjr
  • 211 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 września 2010 - 10:32

Dwa dni temu kupiłem sobie na allegro folię ELAGO smudge free anti-fingerprint. Folia jest genialna. Koniec z obrzydliwymi odciskami palców na ekranie! Folia zmienia minimalnie strukturę wyświetlacza ale mi to całkowicie nie przeszkadza. Polecam tą folię. Za folię + przesyłkę zapłaciłem 34zł.

Chodzi o tą folię?
elago - folia bezsmugowa, matowa iPhone 3G 3GS (1197788829) - Aukcje internetowe Allegro
Czy mógłbyś porobić zdjęcia iPhone'a z założoną folią? Zarówno z podświetlonym wyświetlaczem jak i bez? ;) I powiedz czy faktycznie nie widać odcisków palców na ekranie? Sam właśnie szukam folii na ekran i powiem szczerze, że kwestia odcisków na ekranie jest dla mnie ważna :)

#87 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 16 września 2010 - 11:23

@skc, @narkoman - dzięki za informacje :)

#88 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 16 września 2010 - 15:35

Do naszego świetnego kraju od tygodnia do dwóch. Z USA przylatuje w 3 dni a potem około 7 w urzędzie celnym spędza.

Jezeli faktycznie trzeba czekać 2 tygodnie to możecie kupujac, podać moj adres. Moze to przyspieszy ten proces.

#89 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 września 2010 - 15:44

No tak, do Ciebie 5 dni, a od Ciebie kolejne 5 dni do Polski... tu czas płynie inaczej.. ;-D

#90 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 16 września 2010 - 15:56

Mysle że tutaj nie chodzi tylko o czas. Podejżewam ze jak wyśla to z SGP Store, to przesyłka w tyle samo dni dojdzie zarówno do IE jak do PL. A poźniej to już wszystko w rekach pracownikow Poczty Polskiej. A oni są jacyś paranormalnie upośledzeni. Przypomniała mi sie historia zaproszenia na slub wysłanego z Polski do Irlandii. I zaadresowanego w ostatniej linijce Dublin, IE. Zaproszenie tułało sie gdzieś nie wiadomo gdzie przez 3 tygodnie po czym wróciło do nadawcy. Podejrzewam ze gdyby było zaadresowane w ostatniej linijce Dublin, Ireland to dostałbym je. A tak nie wiedomo za co pracownicy sortowni wzieli IE i gdzie je wysłali... :D

#91 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 września 2010 - 16:08

Generalnie to tak wygląda, czasem więcej zajmuje:

Attempted Delivery Abroad, September 09, 2010, 5:00 pm, POLAND
At Foreign Delivery Unit, September 09, 2010, 7:23 am, POLAND
Out of Foreign Customs, September 08, 2010, 1:36 pm, POLAND
Into Foreign Customs, September 03, 2010, 4:32 pm, POLAND
Arrived Abroad, September 03, 2010, 8:52 am, POLAND
International Dispatch, August 31, 2010, 10:23 pm, ISC LOS ANGELES CA (USPS)

I jak trafi się Wam do zapłacenia cło, to nie liczcie, że koleś to przyniesie do domu - za bardzo się boją kilku podpisów na papierach od UC...

#92 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 16 września 2010 - 16:12

A Tobie narzucili cło? Od 3ego do 9ego była w posiadaniu Poczty Polskiej. Tragedia. Skąd masz takiego loga? Wysyłka do Polski jest z Trackingiem?

#93 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 września 2010 - 16:19

Za każdym razem mi to robią :-/ Foreign Customs to nie PP tylko urząd celny - PP tu jest określone jako "Foreign Delivery Unit" Bo UC wysyła paczkę dalej za pośrednictwem PP. A tracking miałem tylko raz wykupiony, byłem ciekaw co gdzie leci.

#94 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 września 2010 - 16:28

Od jakiej ilości clo doliczają? Przy jednej na pewno nie bo nic nie dostałem

#95 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 16 września 2010 - 16:31

Faktycznie, nie zauważyłem tego. Następnym razem jak bede coś u nich kupował to wybiorę przesyłkę z trackingiem dla ciekawości. Oklejona Twoja paczka była jakimiś nalepkami Urzędu Celnego? Teraz juz rozumiem Twoje kosmiczne ceny na allegro.

#96 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 września 2010 - 16:33

Moja była ostęplowana przez UC

#97 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 16 września 2010 - 16:42

Ja składałem zamówienie w sgpstore 31 sierpnia, została wysłana 1 września, dostarczono 8 września - listonosz wsadził mi ją do skrzynki. Cło ani VAT nie były nałożone. Z doświadczenia wiem, że przesyłki o wartości powyżej $35 idą do oclenia i do oVATowania. Nie mam pewności, ale na przesyłki do $35 nie wysyłane jako GIFT powinien zostać nałożony VAT - na moją nie został, a na przesyłce zaznaczono "Commercial Sample". Jest pieczątka z urzędu celnego z Warszawy: Objęto procedurą dopuszczenia do obrotu. Słowem, do $35 nie ma co się martwic o cło i VAT (cło nie jest złe, bo jest to 3-4%, gorzej z VAT'em by było :P). PS. Za $25 wziąłem Ultra Crystal Clear do iPhone 4 i Crystal Clear do iPhone 3GS. Dodam jeszcze, że zmieniono design Ultra Crystal Clear - teraz wycięcie na głośniczek obejmuje również przednią kamerę - w poprzednich wersjach kamera była zakrywana folią. I mój (zgapiony z neta) sposób na założenie, a próbowałem wszystkich i ten zadziałał doskonale i to 2x pod rząd (na innych telefonach oczywiście, z poprzednich montaży nie byłem zadowolony): 1. Dokładnie odtłuścić telefon - odtłuścić, czyli użyć odpowiedniego środka. 2. Dokładnie wytrzeć wyświetlacz, ma być wolny od smug i wszelkich opiłków kurzu - wiadomo. Najlepiej robić to pod mocne światło. 3. Odklejamy całą dolną folię ochronną (tę z szerszym paskiem). 4. Oburącz, trzymając za krawędzie, zakładamy jednocześnie na głośniczek i home button - dzięki temu założymy folię idealnie równo - inne sposoby tego nie gwarantują. 5. Folia, po upuszczeniu, zetknie się z wyświetlaczem wzdłuż osi telefonu, po zetknięciu puszczamy folie i resztę załatwiamy dołączonym Squeegee.

#98 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 16 września 2010 - 16:56

Jak zamawiałem słuchawki ze Stanów o wartości ponad 100$ to poprosiłem w sklepie żeby przy wysyłce paczki ustalono jej wartość na 0$ dzieki czemu, dostałem ją bez podatku. Moze w SGP też mozna sie w ten sposób dogadać. Tymbardziej ze jestes ich Polskim resellerem :D

#99 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 września 2010 - 18:04

Oficjalny limitdla przesylek bez cla to 22euro. Przesylki idace zwykla poczta (lotnicza itp) sa losowo sprawdzane wyrywkowo (do listow raczej nie zagladaja - duze dobrze zabezpieczone paczki bardziej przyciagaja ich uwage). Natomiast przesylki kurierskie sprawdzane sa wszystkie.

#100 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 września 2010 - 18:23

Kiedyś jak kupowałem płyty na Amazonie to nigdy cła nie naliczali, bo poniżej jakiejś kwoty były. Najlepiej zamawiać małymi partiami, nie przekraczając limitu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych