Folie LCD / Szkła (Opinie)
Posted 26 October 2013 - 06:09
Posted 26 October 2013 - 08:32
Posted 30 October 2013 - 23:11
Posted 30 October 2013 - 23:35
Posted 04 November 2013 - 09:14
Posted 04 November 2013 - 10:15
co z folia na 5S? pasuje ta od 5 ?
Tak to jest to samo ja mam teraz jaks niby od 5 ale jest dziwniie wycieta, rozmeiszczenie w 5 i 5s kamery jest to samo wiec mozna brac smialo.
Ja chyba zakupie sobie folie screenguard skoro nie ma roznicy w foli za 100zl albo za 150zl prawdzie mowiac to placi sie za marke wiekszosc bo produkt nie jest wart tych pieniedzy
Posted 04 November 2013 - 10:38
Posted 04 November 2013 - 11:17
Posted 04 November 2013 - 12:28
Posted 04 November 2013 - 13:04
Nie ma różnicy w foli za 100 czy za 1,5 zł(jedynie cena)
Absolutnie się nie zgodzę z ta opinia. Obecnie używam od 2 lat folii Zagg HD. Przepuszczalność światła i reakcja na dotyk nie ma konkurencji. Folie poprzedniej generacji Zagg (nie HD) miały taką jakby ''pomarańczową skórkę'', która w wersji HD została wyeliminowana. Dla osób, które pierwszy raz chciały by zakładać folię Zagg polecam zobaczyć gdzieś filmik na YT jak to się robi. Procedura jest bardziej złożona od zwykłych foli, ale efekt końcowy bez porównania.
Posted 04 November 2013 - 13:17
Absolutnie się nie zgodzę z ta opinia. Obecnie używam od 2 lat folii Zagg HD. Przepuszczalność światła i reakcja na dotyk nie ma konkurencji. Folie poprzedniej generacji Zagg (nie HD) miały taką jakby ''pomarańczową skórkę'', która w wersji HD została wyeliminowana. Dla osób, które pierwszy raz chciały by zakładać folię Zagg polecam zobaczyć gdzieś filmik na YT jak to się robi. Procedura jest bardziej złożona od zwykłych foli, ale efekt końcowy bez porównania.
No dobra spoko ale folia ochoronna to folia ochronna a nie podkrecacz kolory w telefonie no chyba, ze tak wolisz. Dla mnie ma pelnic jedna funkcje najwazniejsza zeby sie nie rysowalo proste. Wiadomo, ze kazda folia odbija w jakis psosob swiatlo z wyswietlacza i nigdy nie jest tak pieknie jak bez niej ale bez przesady przeciez nie bede obrabial grafiki w photoshopie na telefonie
Posted 04 November 2013 - 13:27
Ale o co kamon? Moja folia za 1,5 zł nie ma żadnej pomarańczowej skórki, jest idealnie bezbarwna i przezroczysta (mam biały telefon), nie odbarwiła się, ani nic z tych rzeczy...więc co daje dopłacenie 100 zł do "profesjonalnej" folii?
Poza tym co znaczą określenia:
...Przepuszczalność światła i reakcja na dotyk nie ma konkurencji...
Z czym nie ma konkurencji, to taki ogólnik mówiący dokładnie nic? Tym bardziej że moja folia za 1,5 zł. jest niezauważalna - moja wife wieży na słowo, że na telefonie jest folia
...Procedura jest bardziej złożona od zwykłych foli, ale efekt końcowy bez porównania...
Ale efekt czego jest bez porównania? Znowu ogólnik mówiący dokładnie nic... To ja mogę napisać "Moja folia za 1,5 zł (i tak przepłaciłem) jest o wiele bardziej bez porównania
Posted 04 November 2013 - 13:50
Posted 04 November 2013 - 13:59
Przepuszczalność światła oznacza brak jakikolwiek zniekształceń obrazu, kolorów. Praktycznie ekran z nalepioną Zagg Hd jest taki jak i bez niej. To nie tylko moje odczucia, ale także innych ludzi z mojego otoczenia stosujących tą folie. Tanie folie z którymi miałem do czynienia nie miały takich walorów. Na foli taniej wg mojej opinii palec też się mniej komfortowo ślizga. Różnicę odczułbyś w sytuacji bezpośredniego porównania. Chyba, że folia za 1,5 zł na którą trafiłaś jest wybitnie ponadstandardowa.
Co do przepuszczalności światła tak jak mówiłem, postronna osoba nawet nie zauważyła że na telefonie jest folia...co do "ślizgania" się palca trudno mi się wypowiadać...w tej za 1,5 zł. się ślizga...nie wiem, czy w tej za sto jest bardziej ślisko ...ale jeśli miałby to być jedyny argument za to nie za tę cenę.
Posted 04 November 2013 - 14:02
Następna generacja czyli HD jest jeszcze bardziej przezroczysta. Miałem obie wersje na iPadzie.
Posted 04 November 2013 - 14:27
Posted 04 November 2013 - 16:27
Mnie się wydaję że to po prostu efekt placebo. A wgl. szczerze mówiąc - która folia na rynku (i ta za 1,5 złotego i 100) odkształca obraz? Zawszę używałem jak najtańszej folii i nigdy ale to przenigdy nie odkształcała obrazu czy widoczności jej (patrząc bokiem czy dokładnie się przyglądając można było tylko zobaczyć).Przepuszczalność światła oznacza brak jakikolwiek zniekształceń obrazu, kolorów. Praktycznie ekran z nalepioną Zagg Hd jest taki jak i bez niej. To nie tylko moje odczucia, ale także innych ludzi z mojego otoczenia stosujących tą folie. Tanie folie z którymi miałem do czynienia nie miały takich walorów. Na foli taniej wg mojej opinii palec też się mniej komfortowo ślizga. Różnicę odczułbyś w sytuacji bezpośredniego porównania. Chyba, że folia za 1,5 zł na którą trafiłaś jest wybitnie ponadstandardowa.
EDIT. Jedyna rzecz w tych "droższych" foliach to tylko nano-memory (choć takie folie zaczynają się od 30 zł).
Posted 04 November 2013 - 16:53
- - - Połączono posty - - -
czyli robiłem porównanie wrapsol ultra VS screen guard i nie widziałem osobiście różnicy,jak pisałem wcześniej,folie zmieniam co 3-4 miesiące bo nie lubię mieć rys nawet na folii.
Posted 04 November 2013 - 21:09
Zastanawiałem się nad tą obudową:
ETUI SGP SPIGEN Ultra Hybrid do iPhone 5 5S FV (3674464049) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
bo kolor space grey tak bardzo mi się podoba, że nie chciałbym go niczym zasłaniać, ale jednocześnie nie wiem czy ten przezroczysty plastik z czasem nie będzie się rysował i szpecił telefonu.
Co do folii myślałem nad szkłem:
SPIGEN SGP iPhone 5S / 5 Screen Protector GLAS.tR NANO SLIM Premium Tempered Glass | SPIGEN SGP
lecz nie wiem czy to nie jest przesada wydawać tyle kasy na jeden egzemplarz, do którego mamy tylko jedną szansę by go założyć. Osobiście nienawidzę rys na folii, a miałem przy iPhone 4 już kilka takich które strasznie się rysowały a kosztowały w granicach 30zł w Media Markt. Dlatego chciałbym coś porządnego.
Taka ciekawostka. Byłem dziś w iSpocie we Wrocławiu (Galeria Dominikańska) i rozglądałem się właśnie za etui i foliami. Pan sprzedawca mi zaproponował, że za 70zł nakleją mi folię od ręki i na miejscu. Folia podobno jest matowa, antyrefleksyjna, nie rysuje się i nie zostawia palców. Pytałem czy ekran przez to nie traci na swojej zajefajności i odpowiedział, że nie. Czy faktycznie iSpot robi takie rzeczy jak zakładanie folii? Dla mnie bomba, bo jak będzie krzywo albo zostaną jakieś bąble w środku to po prostu nie zapłacę, ale boje się żeby nie było folia 4,99zł - montaż 65zł.
Posted 04 November 2013 - 21:38
...Taka ciekawostka. Byłem dziś w iSpocie we Wrocławiu (Galeria Dominikańska) i rozglądałem się właśnie za etui i foliami. Pan sprzedawca mi zaproponował, że za 70zł nakleją mi folię od ręki i na miejscu. Folia podobno jest matowa, antyrefleksyjna, nie rysuje się i nie zostawia palców. Pytałem czy ekran przez to nie traci na swojej zajefajności i odpowiedział, że nie. Czy faktycznie iSpot robi takie rzeczy jak zakładanie folii? Dla mnie bomba, bo jak będzie krzywo albo zostaną jakieś bąble w środku to po prostu nie zapłacę, ale boje się żeby nie było folia 4,99zł - montaż 65zł.
Za 70 zł będziesz miał 14 folii, przyklejenie którejś na pewno Ci się uda
Ja za 70 zika to chyba bym kupił folii (tej za 1,5 plnów) na obklejenie wszystkich telefonów na dzielnicy
Posted 04 November 2013 - 21:44
Posted 05 November 2013 - 07:08
Za 70 zł będziesz miał 14 folii, przyklejenie którejś na pewno Ci się uda
Ja za 70 zika to chyba bym kupił folii (tej za 1,5 plnów) na obklejenie wszystkich telefonów na dzielnicy
Szczytny cel jesli mialbys startowac w jakis wyborach moglo by to przesadzic na twoja korzysc
Posted 05 November 2013 - 22:40
Witam. W ciągu tygodnia zostanie mi dostarczony nowiutki iPhone 5S Space Grey i chciałbym go jakoś przyzwoicie zabezpieczyć. Myślałem nad produktami firmy Spigen, jako iż mieszkam we Wrocławiu, a tutaj jest sklep który ma właściwie wszystkie folie i ochraniacze tej marki. Chciałbym coś lekkiego, nie zwiększające gabarytów telefonu, ale jednocześnie dobrze chroniącego.
Zastanawiałem się nad tą obudową:
ETUI SGP SPIGEN Ultra Hybrid do iPhone 5 5S FV (3674464049) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
bo kolor space grey tak bardzo mi się podoba, że nie chciałbym go niczym zasłaniać, ale jednocześnie nie wiem czy ten przezroczysty plastik z czasem nie będzie się rysował i szpecił telefonu.
Co do folii myślałem nad szkłem:
SPIGEN SGP iPhone 5S / 5 Screen Protector GLAS.tR NANO SLIM Premium Tempered Glass | SPIGEN SGP
lecz nie wiem czy to nie jest przesada wydawać tyle kasy na jeden egzemplarz, do którego mamy tylko jedną szansę by go założyć. Osobiście nienawidzę rys na folii, a miałem przy iPhone 4 już kilka takich które strasznie się rysowały a kosztowały w granicach 30zł w Media Markt. Dlatego chciałbym coś porządnego.
Taka ciekawostka. Byłem dziś w iSpocie we Wrocławiu (Galeria Dominikańska) i rozglądałem się właśnie za etui i foliami. Pan sprzedawca mi zaproponował, że za 70zł nakleją mi folię od ręki i na miejscu. Folia podobno jest matowa, antyrefleksyjna, nie rysuje się i nie zostawia palców. Pytałem czy ekran przez to nie traci na swojej zajefajności i odpowiedział, że nie. Czy faktycznie iSpot robi takie rzeczy jak zakładanie folii? Dla mnie bomba, bo jak będzie krzywo albo zostaną jakieś bąble w środku to po prostu nie zapłacę, ale boje się żeby nie było folia 4,99zł - montaż 65zł.
Folia antyrefleksyjna zawsze pogarsza jakosc obrazu.
Plus jest taki,ze nie odbija swiatla, nie zostaja slady po paluchach
a czy ktoś korzysta z tej foli PURO Folia anti-finger na ekran iPhone 5 / 5S FV! (3628107528) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ??
Moj kolega, folia fajna, spelnia swoje funkcje
co z folia na 5S? pasuje ta od 5 ?
Tak
Posted 09 November 2013 - 00:29
Jedyną folią, gdzie bąbelki powietrza znikały na drugi dzień był WRAPSOL. Byłem w szoku, gdyż nigdy w to nie wierzyłem. Ja ostatecznie kupiłem folię BODYGUARD firmy MyScreen kupiłem, gdyż myślałem, że będzie podobna do folii Wrapsol gdyż zroibiona z Poliuretanu.... Myślałem, że będzie się tak rozciągała jak prawie silikon.... Niestety na drugi dzień to bąbelki powietrza dopiero się pokazały:) Pomijając fakt, że kawałki na krótszy bok odkleiły się po 20 minutach i jednym wyciągnięciu Iphona z kieszeni...Nie polecam zatem folii BODYGUARD firmy MyScreen.Szczytny cel jesli mialbys startowac w jakis wyborach moglo by to przesadzic na twoja korzysc
Posted 09 November 2013 - 09:05
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users