Folie LCD / Szkła (Opinie)
Napisano 07 października 2013 - 20:39
Napisano 07 października 2013 - 21:37
Napisano 08 października 2013 - 00:56
Napisano 08 października 2013 - 07:38
Napisano 08 października 2013 - 12:54
Napisano 08 października 2013 - 13:28
Napisano 08 października 2013 - 13:32
Napisano 08 października 2013 - 13:47
Napisano 10 października 2013 - 07:17
Napisano 10 października 2013 - 21:11
Napisano 13 października 2013 - 10:45
Napisano 13 października 2013 - 21:14
Ostatnio założyłem 3mk solid na jednego iphonea bez większych problemów, założyłem bumper ILuv i… masakra. Męczyłem się dobrą godzinę, by wyeliminować odklejające się rogi. Myślałem, że może bumper jakiś wadliwy i dokładnie to samo zrobiłem na drugim iPhonie z innym modelem bumpera i… kolejna katastrofa. Ostatecznie swój bumper ściągnąłem, bo na czarnym telefonie odklejające się rogi wyglądają fatalnie. Z kolei na białym Iphonie żony ( na którym tak nie widać odklejającej się folii) zostawiłem i folię i bumper.
Są jakieś folie w rozsądnych cenach, przy których będę miał pewność, że folia nie odejdzie pod bumperem? Muszę założyć, bo żony IPhone wygląda jak jakaś chińska podróba.
Pytanie jest czy folia jest zbyt gruba i nie kombatybilna z etui czy etui jest zbyt mocno spasowane i przez to nie mozna zalozyc folii
Napisano 17 października 2013 - 19:31
Też kupiłem tą folię. A też masz o jeden otworek wycięty za dużo - na górze obok kamery przedniej? Ogólnie jest spoko, zobaczymy tylko za jakiś czas czy nie będzie się na krawędziach odklejać.Ja używam 3MK Solid z przodu i Matte z tyłu. Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony. Folia nie jest aż taka droga, a wygląda i pasuje idealnie. Poniżej zdjęcie folii na moim tel.
Napisano 18 października 2013 - 06:52
Napisano 18 października 2013 - 10:22
Pytanie jest czy folia jest zbyt gruba i nie kombatybilna z etui czy etui jest zbyt mocno spasowane i przez to nie mozna zalozyc folii
Słusznie kwestię poruszyłaś. Trochę offtop, ale.. Mam dobre porównanie ponieważ posiadam trzy bumpery ILuv i na zmiane zakładałem je na IPhone'y, by porównać. Niby produkt taki oryginalny, w dodatku z szumnie brzmiącym napisem "designed by ILuv in New York", kupiony w salonie formowym, a stwierdzam, że wykonanie tych bumperów jest fatalne. Na dwóch bumperach gumowy przycisk usypiania i wybudzania telefonu jest źle wyprofilowany. Żeby go wybudzić muszę wciskać wycięty przycisk jak w jakiejś taniej podróbce. Tylko na jednym bumperze, przycisk działa płynnie. W dodatku zauważyłem, że w miejscu przełącznika wyciszania telefonu, wycięcia w bumperze nie są takie same.
Dlatego teraz nie wiem czy to nie kwestia bumpera, bo folię 3mk leżą idealnie na telefonie, a ich nakładanie nie sprawia absolutnie żadnych problemów. Zobaczymy jeszcze jak długo wytrzymają...
Napisano 18 października 2013 - 13:57
i mial jakies problemy-czy folia nie niszczy potem ekranu,zostawia jakiś klej lub coś innego ?
dziękuje
PROMO MARKOWE FOLIE APPLE IPHONE 5 ! PRZÓD i TYŁ (3562822871) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Napisano 19 października 2013 - 09:52
Napisano 21 października 2013 - 20:46
Słusznie kwestię poruszyłaś. Trochę offtop, ale.. Mam dobre porównanie ponieważ posiadam trzy bumpery ILuv i na zmiane zakładałem je na IPhone'y, by porównać. Niby produkt taki oryginalny, w dodatku z szumnie brzmiącym napisem "designed by ILuv in New York", kupiony w salonie formowym, a stwierdzam, że wykonanie tych bumperów jest fatalne. Na dwóch bumperach gumowy przycisk usypiania i wybudzania telefonu jest źle wyprofilowany. Żeby go wybudzić muszę wciskać wycięty przycisk jak w jakiejś taniej podróbce. Tylko na jednym bumperze, przycisk działa płynnie. W dodatku zauważyłem, że w miejscu przełącznika wyciszania telefonu, wycięcia w bumperze nie są takie same.
Dlatego teraz nie wiem czy to nie kwestia bumpera, bo folię 3mk leżą idealnie na telefonie, a ich nakładanie nie sprawia absolutnie żadnych problemów. Zobaczymy jeszcze jak długo wytrzymają...
To wyglada na to, ze to wina bumpera.
Reklamowales je?
Napisano 21 października 2013 - 23:28
Coś mnie się zdaje, że się spóźniłem i folii Wrapsol Ultra xtreme nie kupię, gdzieś obiło mi się o uszy, że firma wycofała się z rynku. może ma ktoś namiar na firmę/sklep, która jeszcze ma zapas tej folii? A może jest jakaś inna folia z podobnymi właściwościami... Ta byłą taka trochę jakby sylikonowa i chyba jedyna, z której same znikały bąbęlki - wulkanizowała się...
Zamiast Wrapsola polecam Invisible Shield ZAGGa. Przód + tył iPhone :: Folie ochronne :: ZAGG InvisibleShield folia na całe urządzenie iPhone 5 (HD) - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
Śmiało! Raz, że naprawdę dobrze leży na urządzeniu, dwa- dowód zakupu daje gwarancje wymiany na nową u producenta (czy nawet u resellerów) jeśli by coś się z nią stało.
Napisano 21 października 2013 - 23:40
i miał jakieś problemy-czy folia nie niszczy potem ekranu,zostawia jakiś klej lub coś innego ?
dziękuje
PROMO MARKOWE FOLIE APPLE IPHONE 5 ! PRZÓD i TYŁ (3562822871) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Napisano 22 października 2013 - 20:02
Zamiast Wrapsola polecam Invisible Shield ZAGGa. Przód + tył iPhone :: Folie ochronne :: ZAGG InvisibleShield folia na całe urządzenie iPhone 5 (HD) - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
Śmiało! Raz, że naprawdę dobrze leży na urządzeniu, dwa- dowód zakupu daje gwarancje wymiany na nową u producenta (czy nawet u resellerów) jeśli by coś się z nią stało.
Domyślam się, że używasz tej folii. Mnie zaciekawiły testy folii Wrapsol podczas upadku, myślisz, że ta folia działa podobnie?
Napisano 24 października 2013 - 21:44
Napisano 24 października 2013 - 21:52
- - - Połączono posty - - -
Zapomniałem dodać że śmiało można dodatkowo zakładać etui,futerał bumber i nic się nie dzieje (nie odkleja się)
Napisano 25 października 2013 - 19:20
Jesli masz gdzies szanse to kup wraposla
Problem w tym, że się chyba spóźniłem. Nigdzie już nie mogę znaleźć. Może ktoś ma na zbyciu?
Napisano 25 października 2013 - 19:51
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych