Folie LCD / Szkła (Opinie)
Napisano 15 stycznia 2013 - 11:05
Napisano 16 stycznia 2013 - 20:26
Ja zainstalowałem folię z zestawu, który kupiłem SGP Neo Hybrid Ex Slim i naprawdę prezentuje się bardzo fajnie. Na przód jest clear, bardzo ładnie się przykleiła co zawsze z tym miałem problem. Na tył 5 jest w trzech częściach. Jedna na ten element z logo jest taka lekko jakby matowa, a pozostałe dwie są clear na część z soczewką od aparatu oraz na sam dół.
a jak ogolnie prezentuje się ten bumper SGP Neo Hybrid EX Slim? Mam zamiar taki sobie sprawić, tylko nie wiem czy warto:P
Napisano 16 stycznia 2013 - 21:32
a jak ogolnie prezentuje się ten bumper SGP Neo Hybrid EX Slim? Mam zamiar taki sobie sprawić, tylko nie wiem czy warto:P
Jest oddzielny temat, zerknij. Tam jest też mój krótki opis http://myapple.pl/ip...-touch-335.html
Napisano 19 stycznia 2013 - 16:48
Napisano 23 stycznia 2013 - 00:10
Napisano 23 stycznia 2013 - 22:55
Czy jakieś folie oprócz Wrapsol posiadają tą właściwiość wypuszczania bąbelków powietrza samoczynnie? Próbowałem już kiedyś nakleić folię na ekran, która nie miała tej funkcji i nie chcę przechodzić przez to ponownie.
Problem w tym, że z oferty Wrapsol Essentials nie ma sensu bo to 2 folie na przód, Clean jest matowa, co uważam za pomyłkę na Retinie a Ultra kosztuje 100zł... Dlatego szukam czegoś, co załatwi sprawę powietrza, będzie niewidoczne na ekranie (względnie) i nie koniecznie zrujnuje mój portfel
To moze folia Puro na przod i tyl? 39 zl
Napisano 31 stycznia 2013 - 01:20
Napisano 01 lutego 2013 - 02:52
Napisano 02 lutego 2013 - 14:28
Jesteś pewien, że prawidłowo założyłeś folie i nie przykleiłeś warstwy, która ma być u góry (front) bezpośrednio na ekran i stąd to odwrócenie otworu czujnika światła? Raczej mało prawdopodobne, aby trafił się jeden felerny model folii z otworem nie po tej stronie co trzebaPozniej przyszla pora na chwalonego Wrapsola...montaz w miare poszedl ok, tylko trafilem na folie z mikro usterka, bialym paproszkiem wtopionym w jej warstwe. Tak wiec na czarnym tle byl widoczny bo byl bialy, a po zaswieceniu ekranu jako czarna kropka. Dopasowanie zdecydowanie lepsze niz Zagg, tylko trafilem na jakas kolejna wade, ze wyciecie na czujnik swiatla mialem po prawej stronie glosnika, a nie po lewej(czujnik i tak mi nie dziala wiec przebolalem). Ta folia tak bardzo nie krzywi obrazu jak Zagg, ale jednak pogarsza go na tyle, ze tel trzymany blizej niz 30 cm od oczu jest niemilym doswiadczeniem. 1 dzien i poszla do kosza.
Napisano 02 lutego 2013 - 15:58
Ja sie poddaje z tymi foliami...
Najpierw zalozylem folie Zagg Invisible Shield na iphone 5, ktorej jedyna zaleta byl latwy "mokry" montaz. Najpierw bylem zdziwiony wymiarami czy dopasowaniem tej folii. Otoz jest ona za mala, rozumiem max 1 mm mniejsza od ekranu, ale ona byla co najmniej 2 mm dookola za mala, tak ze nawet silicone case, ktory nachodzi na ekran, nie byl w stanie przyslonic wielkiej nieofoliowanej ramy dookola ekranu. Wygladalo to tragicznie. Natomiast co do walorow uzytkowych to tragicznie zniszczona jakosc retiny w iphonie, nie wiem jak niektorzy moga normalnie korzystac z ekranu majac ta folie na nim. Wystarczylo ze przeczytalem kilka wiadomosci na necie i juz mnie oczy bolaly. Dodam, ze w iphonie mojej zony tez to dziadostwo nakleilem i ona tylko 2 dni wytrzymala, a ja tydzien. Absolutnie odradzam Zagga na iP5. Jak oni moga to nazywac Invisible Shield?
Pozniej przyszla pora na chwalonego Wrapsola...montaz w miare poszedl ok, tylko trafilem na folie z mikro usterka, bialym paproszkiem wtopionym w jej warstwe. Tak wiec na czarnym tle byl widoczny bo byl bialy, a po zaswieceniu ekranu jako czarna kropka. Dopasowanie zdecydowanie lepsze niz Zagg, tylko trafilem na jakas kolejna wade, ze wyciecie na czujnik swiatla mialem po prawej stronie glosnika, a nie po lewej(czujnik i tak mi nie dziala wiec przebolalem). Ta folia tak bardzo nie krzywi obrazu jak Zagg, ale jednak pogarsza go na tyle, ze tel trzymany blizej niz 30 cm od oczu jest niemilym doswiadczeniem. 1 dzien i poszla do kosza.
Ile wydalem to nie chce liczyc na te super "niewidoczne" folie. Olewam to, ze pozniej sprzedam tel po troche nizszej cenie bo bedzie mial ryski. Wazne, ze tych rysek nie widac podczas uzywania tel, natomiast folie pogarszaja obraz i wyglad tel. Szkoda sie meczyc rok czasu, do wymiany na kolejny model i tak w kolko. No chyba, ze ktos zamierza nosic tel z kluczami w kieszeni.
Jakis dziwny niefart
Napisano 02 lutego 2013 - 16:25
Napisano 02 lutego 2013 - 16:39
Hehheh, sam się temu dziwilem i po tym założeniu ogladnelem ze 20 filmikow jak zakładać ta folie i na pewno dobrze założyłem, poza tym raczej by się nie dało folii odwrotnie czy nie ta warstwę przykleic do ekranu:) Dobrze bo mnie to wyleczylo z tych badziewnych folii:)Jesteś pewien, że prawidłowo założyłeś folie i nie przykleiłeś warstwy, która ma być u góry (front) bezpośrednio na ekran i stąd to odwrócenie otworu czujnika światła? Raczej mało prawdopodobne, aby trafił się jeden felerny model folii z otworem nie po tej stronie co trzeba
Napisano 05 lutego 2013 - 13:50
Napisano 05 lutego 2013 - 13:57
Napisano 05 lutego 2013 - 14:04
Napisano 09 lutego 2013 - 16:02
Napisano 13 lutego 2013 - 20:56
Link:
FOLIA SGP iPHONE 4 / 4S NOWOŚĆ WYPRZEDAŻ (3008851341) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Napisano 14 lutego 2013 - 07:20
Napisano 14 lutego 2013 - 10:42
SGP STEINHEIL ULTRA CRYSTAL FOLIA iPhone 4 NOWOŚĆ! (2980232578) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Folia Ochronna CIRO UltraClear + Matowa iPhone 4 S (2963518191) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Chodzi mi o folie na przód i tył ; )
Napisano 15 lutego 2013 - 22:16
To nie jest żaden oryginał. Kupiłem dla syna i zapakowane to było w kartkę papieru.
Nie ma 2 warstw do ściągnięcia i widać folię. Gorsza jakość niż za 10 zł w TELETORIUM.
Zlozyles reklamcje?
- - - Połączono posty - - -
Ok, dzięki. W takim razie która byście z tych tanich folii polecali?
SGP STEINHEIL ULTRA CRYSTAL FOLIA iPhone 4 NOWOŚĆ! (2980232578) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Folia Ochronna CIRO UltraClear + Matowa iPhone 4 S (2963518191) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Chodzi mi o folie na przód i tył ; )
Wrapsol
Napisano 23 lutego 2013 - 15:46
Co sądzicie o tej folii? Ma ktoś ją?
Napisano 24 lutego 2013 - 23:09
Napisano 27 lutego 2013 - 22:22
Witam
Niedawno kupiłem Iphone'a 5 i planuję zakup folii. Myślę nad Wrapsol Ultra Xtreme i Brando Ultra Clear. Miał ktoś do czynienia z tymi foliami ? Która z nich będzie lepsza ? Z góry dzięki za pomoc
Ja od poczatku jak mam iPhone uzywam Wrapsola. Folia rewelacjs, w kazdym calu.
juz sie powtarzam.
ale poki co nie mam do czego sie przyczepic.
- - - Połączono posty - - -
Folia Retina Full Body iPhone 5 Przód Tył Boki FV (3042027381) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co sądzicie o tej folii? Ma ktoś ją?
Dziwnie tania
Napisano 01 marca 2013 - 13:30
Napisano 10 marca 2013 - 18:11
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych