Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

Folie LCD / Szk艂a (Opinie)

• Please log in to reply
3075 replies to this topic

#651 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • Sk膮dWarszawa, PL

Posted 04 April 2012 - 10:16

Je偶eli chodzi o prz贸d to na 99% tak, natomiast ty艂 jest na 99% inny. Czytaj na stronie producenta najlepiej :)

#652 hyrdyl

hyrdyl
  • 32 posts
  • Sk膮dWroc艂aw, Poland

Posted 06 April 2012 - 18:42

A czy kto艣 mia艂 t臋 foli臋 Folia Ochronna GLLASER MAX iPhone 4 4S + TY艁 mat (2204548737) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej. i m贸g艂by co艣 o niej napisa膰?

#653 maciejkami1

maciejkami1
  • 204 posts

Posted 10 April 2012 - 18:25

Mia艂em t膮 foli臋 tyle, 偶e w wersji na Iphone'a 3gs. Og贸lnie polecam, zosta艂em ich sta艂ym klientem. Folia bardzo wytrzyma艂a. W sumie kilka tabak w metalowych pude艂kach + kilka kluczy noszonych przez 1 dzie艅 w tej samej kieszeni spowodowa艂y tylko 1 niezbyt widoczn膮 rysk臋.

#654 picik

picik
  • 288 posts
  • Sk膮dWarszawa

Posted 11 April 2012 - 16:16

Panowie, Potrzebuj臋 namiar na NAJLEPSZ膭 foli臋 do iPada 4G - tylko na prz贸d. Jedyne kryterium - ma by膰 absolutnie niewidoczna zar贸wno dla oka jak i palca. Istnieje co艣 takiego ? Jest jaka艣 folia, kt贸ra nie zniszczy kontrastu/reprodukcji barw nowej retiny ? B臋d臋 wdzi臋czny P

#655 zimool

zimool
  • 3 posts
  • Sk膮dPozna艅

Posted 11 April 2012 - 19:54

ma kto艣 na sprzeda偶 t膮 BestSkinsEver na ipada 3 bez 4g ?

#656 papux

papux
  • 128 posts
  • Sk膮dPL

Posted 11 April 2012 - 23:29

Jedyne kryterium - ma by膰 absolutnie niewidoczna zar贸wno dla oka jak i palca.

Takia folia jeszcze nie zosta艂膮 wynaleziona.
Albo jest widoczna i nie do zajechania (Wrapsol) Droga
Albo jest niewidoczna i tandetna (poliw臋glan, PWC) Tania

Obydwie spe艂niaj膮 swoj膮 rol臋 tylko ta艅sza kr贸cej wytrzymie i z艂apie szybciej ryski, Wrapsol nie 艂apie rys bo jest gumowata.

#657 picik

picik
  • 288 posts
  • Sk膮dWarszawa

Posted 12 April 2012 - 08:55

No w艂a艣nie mam 艣wiadomo艣膰, 偶e folia kt贸rej oczekuj臋 nie istnieje :) Generalnie nie znosze pokrowc贸w i chcia艂bym aby folia by艂a jedynym zabezpieczeniem frontu. A kt贸ra b臋dzie bardziej transparentna: SGP czy Wrapsol ? To s膮 najlepsze produkty na rynku ? Chc臋 kupi膰 raz a dobrze. Dzi臋ki P

#658 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • Sk膮dGda艅sk

Posted 12 April 2012 - 10:04

4 miesi膮ce z foli膮 Brando i nie jestem szczeg贸lnie zadowolony. G艂贸wnie zawiod艂em si臋 na jej podatno艣ci na zarysowania. Nabra艂a mn贸stwo rys, przez co komfort pracy nie jest najlepszy. Po zdj臋ciu mam wra偶enie, 偶e r贸wnie偶 ekran kilku mikro rysek nabra艂. Z kolei jestem bardzo zadowolony z jako艣ci, przyleganie do ekranu jest idealne, a sama folia bardzo cienka, prawie jej nie idzie odczu膰. B臋d臋 pr贸bowa艂 z Invisible Shield nast臋pnym razem.

#659 mar99

mar99
  • 829 posts
  • Sk膮dKrak贸w

Posted 12 April 2012 - 10:12

Ja na nowego iPada zakupi艂em foli臋 PURO. Na starym iPadzie mia艂em tani膮 foli臋 noname i by艂o j膮 wida膰 (t臋czowe refleksy). PURO natomiast zupe艂nie niewidoczna.

#660 mateo1977

mateo1977
  • 6 posts

Posted 12 April 2012 - 17:12

Radz臋 mocno si臋 zastanowi膰 nad Invisible Shield. Osobi艣cie struktura "sk贸rki pomara艅czy" jest dla mnie nieakceptowalna. Wra偶enia z jej u偶ytkowania s膮 naprawd臋 s艂abe.

#661 energy.

energy.
  • 4 posts

Posted 12 April 2012 - 17:38

Co my艣licie o tych foliach:

[url]http://allegro.pl/wrapsol-ultra-folia-komplet-apple-ipad-new-ipad-3-i2257590149.html[/url]

[url=http://allegro.pl/folia-invisible-shield-zagg-apple-ipad-3-calosc-i2273370475.html]FOLIA INVISIBLE SHIELD ZAGG APPLE iPad 3 - CA艁O艢膯 (2273370475) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej.[/url]

potrzebuj臋 prz贸d i ty艂.

#662 ostell

ostell
  • 49 posts
  • Sk膮dKrakau, Poland

Posted 13 April 2012 - 17:03

te偶 mam foli臋 Invisible Shield i b臋d臋 ja 艣ci膮ga艂. My艣la艂em 偶e sie przyzwyczaj臋 ale niestety.... fakt-chroni naprawd臋 dobrze i si臋 nie rysuje ale wygl膮d?-masakra

#663 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • Sk膮dWarszawa, PL

Posted 13 April 2012 - 17:11

No w艂a艣nie mam 艣wiadomo艣膰, 偶e folia kt贸rej oczekuj臋 nie istnieje :)

Generalnie nie znosze pokrowc贸w i chcia艂bym aby folia by艂a jedynym zabezpieczeniem frontu.

A kt贸ra b臋dzie bardziej transparentna: SGP czy Wrapsol ?
To s膮 najlepsze produkty na rynku ? Chc臋 kupi膰 raz a dobrze.

Dzi臋ki
P

Ja mam Wrapsol na iPhonie jako jedyne zabezpieczenie. Jest baardzo wytrzyma艂a, telefon upad艂 mi dwa razy - po upadku ani 艣ladu, cz臋sto widz臋 jakie艣 rysy - wszystko pi臋knie si臋 odkszta艂ca. Palec sunie bardzo 艂adnie. Por贸wnuj膮c do ekranu iPada 2 bez folii, nie widz臋 r贸偶nicy, je艣li chodzi o kolory, 4S ma jedynie troch臋聽cieplejsze barwy, ale to ju偶 nie zale偶y od os艂ony ;p. Minusem Wrapsol jest to, 偶e strasznie si臋 ma偶e. Je艣li masz idealnie suche palce, to jest spoko, ale je艣li masz cieplejsze d艂onie, to po chwili korzystania (z nowym ipadem pewnie jeszcze bardziej), b臋dziesz mia艂 straszne smugi na ekranie, a w efekcie takie ziarno (?). Folia jest pancerna, to fakt, ale na pewno nie idealna ;).

#664 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 13 April 2012 - 17:26

U偶ywa艂em zar贸wno foli Wrapsol i SGP (kt贸r膮 posiadam aktualnie na 4S) i ta druga mog臋 Ci poleci膰. Do Wrapsol ju偶 nigdy wi臋cej nie wr贸c臋, folia ta dos艂ownie szpeci telefon swoj膮 grubo艣ci膮 i wyci臋ciami. Je艣li chodzi o SGP (u偶ywam Ultra Crystal) jest ona praktycznie niewidoczna na telefonie, a chyba mi臋dzy innymi o to chodzi? ;) Trzeba jednak pami臋膰, by nie kupowa膰 podr贸bek za 20z艂, zar贸wno Wrapsol jak i SGP na ca艂y telefon to koszt od 80z艂 w g贸r臋.

#665 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • Sk膮dGda艅sk

Posted 13 April 2012 - 21:23

Jak膮 foli臋 polecacie? My艣l臋 tylko o przedniej szybce. Bud偶et to max 30 PLN. Tak dochodz臋 do wniosku, 偶e lepiej zainwestowa膰 we wsuwk臋... ehh.

#666 Krzysiu

Krzysiu
  • 52 posts
  • Sk膮dTr贸jmiasto

Posted 13 April 2012 - 22:57

Folia na boki iPhone 4s macie jakie艣 typy? mo偶e by膰 kolorowa :)

#667 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 14 April 2012 - 14:29

Mo偶e to komu艣 pomo偶e, a wi臋c: U偶ywa艂em zar贸wno foli Wrapsol i SGP (kt贸r膮 posiadam aktualnie na 4S) i ta druga mog臋 ka偶demu poleci膰. Do Wrapsol ju偶 nigdy wi臋cej nie wr贸c臋, folia ta dos艂ownie szpeci telefon swoj膮 grubo艣ci膮 i wyci臋ciami. Je艣li chodzi o SGP (u偶ywam Ultra Crystal) jest ona praktycznie niewidoczna na telefonie, a chyba mi臋dzy innymi o to chodzi? Trzeba jednak pami臋膰, by nie kupowa膰 podr贸bek za 20z艂, zar贸wno Wrapsol jak i SGP na ca艂y telefon to koszt od 80z艂 w g贸r臋.

#668 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 posts
  • Sk膮dWarszawa

Posted 14 April 2012 - 14:38

"Podr贸bka" folii? Czy to ma jakie艣 znaczenie? Moim zdaniem nie, przez 2 tygodnie si臋 buja艂em z foli膮 z stoiska z telefonami za 10z艂 i nie mam 偶adnych zastrze偶e艅, po pierwsze by艂a niewidoczna, a po drugie tak przywar艂a do mojego 4S'a, 偶e musia艂em j膮 podwa偶a膰 cyrklem... Obecnie mam foli臋 z gelaskins, za 39z艂 dwie sztuki wysy艂aj膮 i te偶 nie mam 偶adnych zastrze偶e艅, wszystko super.

#669 The Player

The Player
  • 21 posts
  • Sk膮dCzysta

Posted 14 April 2012 - 14:43

Czytam, czytam i chyba zdecyduj臋 si臋 na SGP Steinheil EX Ultra Crystal jak j膮 tak polecacie, mam nadziej臋, 偶e b臋d臋 zadowolony, a opini臋 wydam jak dojdzie i naklej臋 ;).

#670 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 14 April 2012 - 15:16

"Podr贸bka" folii? Czy to ma jakie艣 znaczenie? Moim zdaniem nie, przez 2 tygodnie si臋 buja艂em z foli膮 z stoiska z telefonami za 10z艂 i nie mam 偶adnych zastrze偶e艅, po pierwsze by艂a niewidoczna, a po drugie tak przywar艂a do mojego 4S'a, 偶e musia艂em j膮 podwa偶a膰 cyrklem...
Obecnie mam foli臋 z gelaskins, za 39z艂 dwie sztuki wysy艂aj膮 i te偶 nie mam 偶adnych zastrze偶e艅, wszystko super.

Je艣li chodzi o podr贸bki, cz臋sto s膮 one 藕le wyci臋te i nijak nie da si臋 ich prawid艂owo naklei膰 na telefon. Sam widzia艂em podr贸bk臋 SGP, kt贸ra by艂a za szeroka by w og贸le j膮 na艂o偶y膰 na iPhone. Ty pewnie kupi艂e艣 foli臋 no name, a nie podr贸bk臋 "renomowanej" firmy :) A jak ka偶dy si臋 ju偶 pewnie chocia偶 raz w 偶yciu przekona艂 - no name nie zawsze jest z艂y :)

#671 empe

empe
  • 5 posts

Posted 16 April 2012 - 21:27

Witam!

Czy kto艣 mo偶e co艣 napisa膰 na temat POWER SUPPORT. Folie s膮 na prz贸d i ty艂, z czego na prz贸d iPhona s膮 dwie wersje Crystal Film Set oraz HD Anti-Glare Film Set - z tego co mi si臋 uda艂o przeczyta膰 folia matowa. Niestety, ca艂a oferta do kupienia tylko za oceanem, w AppleStore tylko jeden rodzaj.

Prosz臋 o opinie, je艣li kto艣 "dotyka".

#672 DudusAG

DudusAG
  • 14 posts
  • Sk膮dGdynia, Poland

Posted 22 April 2012 - 09:11

Panowie, czy kto艣 z Was ma foli臋 Moshi iVisor? Jest warta swojej ceny?

#673 ave cesar

ave cesar
  • 8 posts

Posted 22 April 2012 - 10:47

Folia "wrapsol" 偶贸艂knie. Przyklejona na bia艂ym iPhone'ie,po trzech miesi膮cach wyglada fatalnie (zapewne na czarnym tel. powy偶szy efekt nie b臋dzie widoczny). Poza tym po na艂o偶eniu folii na boki (w dolnej cz臋艣ci telefonu w miejscu gniazda 艂adowarki),grubo艣膰 folii nie pozwala na ca艂kowite doci艣ni臋cie wtyczki 艂adowarki,trzeba docina膰. Folia,kt贸r膮 posiadam jest oryginalna. Generalnie folia spe艂nia swoje funkcje,w szczeg贸lno艣ci je艣li telefon u偶ytkowany jest w warunkach sprzyjaj膮cych drobnym uszkodzeniom (w moim przypadku),natomiast efekt wizualny z na艂o偶on膮 foli膮 "wrapsol" - nieciekawy.

#674 Gemini

Gemini
  • 96 posts
  • Sk膮dPozna艅

Posted 22 April 2012 - 11:18

Witam!

Z tego, co czyta艂em polecacie folie, kt贸re g艂贸wnie s膮 bardzo drogie, a po wydatku jakim jest kupno Nowego Ipada bud偶et nieco si臋 uszczupli艂, wi臋c wola艂bym co艣 ta艅szego :/ Co s膮dzicie o XQISIT Screen Protector, Cygnett OpticClear Screen Protector albo Folia ochronna Belkin F8N662cw ?

#675 iBor

iBor
  • 226 posts

Posted 22 April 2012 - 11:48

@Gemini: jasne ze s膮 dobre! Nawet lepsze ni偶 te "ekskluzywne" za 200z艂. Wole u偶ywa膰 ta艅szych. A dlaczego? 1 - Bo w ka偶dej chwili mog臋 j膮 sobie zdj膮膰 i nie p艂acze ze na nast臋pna folie musz臋 wyda膰 kolejne 200zl. 2 - Zaloze krzywo takie "cudo" za 200zl albo kurz mi wleci podczas nak艂adania no i kasa w b艂oto :D 3 - To takie moje wra偶enie ale te ta艅sze s膮 mniej widoczne chyba ;) 4 - Ta艅sze s膮 mniej wytrzyma艂e ale je艣li nie u偶ywasz tabletu jako deski do krojenia to ta艅sze wersje wystarcza. iPhone ju偶 nie raz mia艂em w kieszeni z kluczami albo monetami i po zdj臋ciu taniej foli nie na 呕ADNEJ ryski. iPada troch臋 trudniej zarysowac jak mamy smart cover - po co przeplacac za folie? ;)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Google (1)