Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3073 odpowiedzi w tym temacie

#651 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 kwietnia 2012 - 10:16

Jeżeli chodzi o przód to na 99% tak, natomiast tył jest na 99% inny. Czytaj na stronie producenta najlepiej :)

#652 hyrdyl

hyrdyl
  • 32 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 06 kwietnia 2012 - 18:42

A czy ktoś miał tę folię Folia Ochronna GLLASER MAX iPhone 4 4S + TYŁ mat (2204548737) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i mógłby coś o niej napisać?

#653 maciejkami1

maciejkami1
  • 204 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 18:25

Miałem tą folię tyle, że w wersji na Iphone'a 3gs. Ogólnie polecam, zostałem ich stałym klientem. Folia bardzo wytrzymała. W sumie kilka tabak w metalowych pudełkach + kilka kluczy noszonych przez 1 dzień w tej samej kieszeni spowodowały tylko 1 niezbyt widoczną ryskę.

#654 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2012 - 16:16

Panowie, Potrzebuję namiar na NAJLEPSZĄ folię do iPada 4G - tylko na przód. Jedyne kryterium - ma być absolutnie niewidoczna zarówno dla oka jak i palca. Istnieje coś takiego ? Jest jakaś folia, która nie zniszczy kontrastu/reprodukcji barw nowej retiny ? Będę wdzięczny P

#655 zimool

zimool
  • 3 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 kwietnia 2012 - 19:54

ma ktoś na sprzedaż tą BestSkinsEver na ipada 3 bez 4g ?

#656 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 11 kwietnia 2012 - 23:29

Jedyne kryterium - ma być absolutnie niewidoczna zarówno dla oka jak i palca.

Takia folia jeszcze nie zostałą wynaleziona.
Albo jest widoczna i nie do zajechania (Wrapsol) Droga
Albo jest niewidoczna i tandetna (poliwęglan, PWC) Tania

Obydwie spełniają swoją rolę tylko tańsza krócej wytrzymie i złapie szybciej ryski, Wrapsol nie łapie rys bo jest gumowata.

#657 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2012 - 08:55

No właśnie mam świadomość, że folia której oczekuję nie istnieje :) Generalnie nie znosze pokrowców i chciałbym aby folia była jedynym zabezpieczeniem frontu. A która będzie bardziej transparentna: SGP czy Wrapsol ? To są najlepsze produkty na rynku ? Chcę kupić raz a dobrze. Dzięki P

#658 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 kwietnia 2012 - 10:04

4 miesiące z folią Brando i nie jestem szczególnie zadowolony. Głównie zawiodłem się na jej podatności na zarysowania. Nabrała mnóstwo rys, przez co komfort pracy nie jest najlepszy. Po zdjęciu mam wrażenie, że również ekran kilku mikro rysek nabrał. Z kolei jestem bardzo zadowolony z jakości, przyleganie do ekranu jest idealne, a sama folia bardzo cienka, prawie jej nie idzie odczuć. Będę próbował z Invisible Shield następnym razem.

#659 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 kwietnia 2012 - 10:12

Ja na nowego iPada zakupiłem folię PURO. Na starym iPadzie miałem tanią folię noname i było ją widać (tęczowe refleksy). PURO natomiast zupełnie niewidoczna.

#660 mateo1977

mateo1977
  • 6 postów

Napisano 12 kwietnia 2012 - 17:12

Radzę mocno się zastanowić nad Invisible Shield. Osobiście struktura "skórki pomarańczy" jest dla mnie nieakceptowalna. Wrażenia z jej użytkowania są naprawdę słabe.

#661 energy.

energy.
  • 4 postów

Napisano 12 kwietnia 2012 - 17:38

Co myślicie o tych foliach:

[url]http://allegro.pl/wrapsol-ultra-folia-komplet-apple-ipad-new-ipad-3-i2257590149.html[/url]

[url=http://allegro.pl/folia-invisible-shield-zagg-apple-ipad-3-calosc-i2273370475.html]FOLIA INVISIBLE SHIELD ZAGG APPLE iPad 3 - CAŁOŚĆ (2273370475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

potrzebuję przód i tył.

#662 ostell

ostell
  • 49 postów
  • SkądKrakau, Poland

Napisano 13 kwietnia 2012 - 17:03

też mam folię Invisible Shield i będę ja ściągał. Myślałem że sie przyzwyczaję ale niestety.... fakt-chroni naprawdę dobrze i się nie rysuje ale wygląd?-masakra

#663 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 kwietnia 2012 - 17:11

No właśnie mam świadomość, że folia której oczekuję nie istnieje :)

Generalnie nie znosze pokrowców i chciałbym aby folia była jedynym zabezpieczeniem frontu.

A która będzie bardziej transparentna: SGP czy Wrapsol ?
To są najlepsze produkty na rynku ? Chcę kupić raz a dobrze.

Dzięki
P

Ja mam Wrapsol na iPhonie jako jedyne zabezpieczenie. Jest baardzo wytrzymała, telefon upadł mi dwa razy - po upadku ani śladu, często widzę jakieś rysy - wszystko pięknie się odkształca. Palec sunie bardzo ładnie. Porównując do ekranu iPada 2 bez folii, nie widzę różnicy, jeśli chodzi o kolory, 4S ma jedynie trochę cieplejsze barwy, ale to już nie zależy od osłony ;p. Minusem Wrapsol jest to, że strasznie się maże. Jeśli masz idealnie suche palce, to jest spoko, ale jeśli masz cieplejsze dłonie, to po chwili korzystania (z nowym ipadem pewnie jeszcze bardziej), będziesz miał straszne smugi na ekranie, a w efekcie takie ziarno (?). Folia jest pancerna, to fakt, ale na pewno nie idealna ;).

#664 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 13 kwietnia 2012 - 17:26

Używałem zarówno foli Wrapsol i SGP (którą posiadam aktualnie na 4S) i ta druga mogę Ci polecić. Do Wrapsol już nigdy więcej nie wrócę, folia ta dosłownie szpeci telefon swoją grubością i wycięciami. Jeśli chodzi o SGP (używam Ultra Crystal) jest ona praktycznie niewidoczna na telefonie, a chyba między innymi o to chodzi? ;) Trzeba jednak pamięć, by nie kupować podróbek za 20zł, zarówno Wrapsol jak i SGP na cały telefon to koszt od 80zł w górę.

#665 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 kwietnia 2012 - 21:23

Jaką folię polecacie? Myślę tylko o przedniej szybce. Budżet to max 30 PLN. Tak dochodzę do wniosku, że lepiej zainwestować we wsuwkę... ehh.

#666 Krzysiu

Krzysiu
  • 52 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 13 kwietnia 2012 - 22:57

Folia na boki iPhone 4s macie jakieś typy? może być kolorowa :)

#667 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 14:29

Może to komuś pomoże, a więc: Używałem zarówno foli Wrapsol i SGP (którą posiadam aktualnie na 4S) i ta druga mogę każdemu polecić. Do Wrapsol już nigdy więcej nie wrócę, folia ta dosłownie szpeci telefon swoją grubością i wycięciami. Jeśli chodzi o SGP (używam Ultra Crystal) jest ona praktycznie niewidoczna na telefonie, a chyba między innymi o to chodzi? Trzeba jednak pamięć, by nie kupować podróbek za 20zł, zarówno Wrapsol jak i SGP na cały telefon to koszt od 80zł w górę.

#668 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 kwietnia 2012 - 14:38

"Podróbka" folii? Czy to ma jakieś znaczenie? Moim zdaniem nie, przez 2 tygodnie się bujałem z folią z stoiska z telefonami za 10zł i nie mam żadnych zastrzeżeń, po pierwsze była niewidoczna, a po drugie tak przywarła do mojego 4S'a, że musiałem ją podważać cyrklem... Obecnie mam folię z gelaskins, za 39zł dwie sztuki wysyłają i też nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystko super.

#669 The Player

The Player
  • 21 postów
  • SkądCzysta

Napisano 14 kwietnia 2012 - 14:43

Czytam, czytam i chyba zdecyduję się na SGP Steinheil EX Ultra Crystal jak ją tak polecacie, mam nadzieję, że będę zadowolony, a opinię wydam jak dojdzie i nakleję ;).

#670 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 15:16

"Podróbka" folii? Czy to ma jakieś znaczenie? Moim zdaniem nie, przez 2 tygodnie się bujałem z folią z stoiska z telefonami za 10zł i nie mam żadnych zastrzeżeń, po pierwsze była niewidoczna, a po drugie tak przywarła do mojego 4S'a, że musiałem ją podważać cyrklem...
Obecnie mam folię z gelaskins, za 39zł dwie sztuki wysyłają i też nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystko super.

Jeśli chodzi o podróbki, często są one źle wycięte i nijak nie da się ich prawidłowo nakleić na telefon. Sam widziałem podróbkę SGP, która była za szeroka by w ogóle ją nałożyć na iPhone. Ty pewnie kupiłeś folię no name, a nie podróbkę "renomowanej" firmy :) A jak każdy się już pewnie chociaż raz w życiu przekonał - no name nie zawsze jest zły :)

#671 empe

empe
  • 5 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 21:27

Witam!

Czy ktoś może coś napisać na temat POWER SUPPORT. Folie są na przód i tył, z czego na przód iPhona są dwie wersje Crystal Film Set oraz HD Anti-Glare Film Set - z tego co mi się udało przeczytać folia matowa. Niestety, cała oferta do kupienia tylko za oceanem, w AppleStore tylko jeden rodzaj.

Proszę o opinie, jeśli ktoś "dotyka".

#672 DudusAG

DudusAG
  • 14 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 22 kwietnia 2012 - 09:11

Panowie, czy ktoś z Was ma folię Moshi iVisor? Jest warta swojej ceny?

#673 ave cesar

ave cesar
  • 8 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 10:47

Folia "wrapsol" żółknie. Przyklejona na białym iPhone'ie,po trzech miesiącach wyglada fatalnie (zapewne na czarnym tel. powyższy efekt nie będzie widoczny). Poza tym po nałożeniu folii na boki (w dolnej części telefonu w miejscu gniazda ładowarki),grubość folii nie pozwala na całkowite dociśnięcie wtyczki ładowarki,trzeba docinać. Folia,którą posiadam jest oryginalna. Generalnie folia spełnia swoje funkcje,w szczególności jeśli telefon użytkowany jest w warunkach sprzyjających drobnym uszkodzeniom (w moim przypadku),natomiast efekt wizualny z nałożoną folią "wrapsol" - nieciekawy.

#674 Gemini

Gemini
  • 96 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 kwietnia 2012 - 11:18

Witam!

Z tego, co czytałem polecacie folie, które głównie są bardzo drogie, a po wydatku jakim jest kupno Nowego Ipada budżet nieco się uszczuplił, więc wolałbym coś tańszego :/ Co sądzicie o XQISIT Screen Protector, Cygnett OpticClear Screen Protector albo Folia ochronna Belkin F8N662cw ?

#675 iBor

iBor
  • 226 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 11:48

@Gemini: jasne ze są dobre! Nawet lepsze niż te "ekskluzywne" za 200zł. Wole używać tańszych. A dlaczego? 1 - Bo w każdej chwili mogę ją sobie zdjąć i nie płacze ze na następna folie muszę wydać kolejne 200zl. 2 - Zaloze krzywo takie "cudo" za 200zl albo kurz mi wleci podczas nakładania no i kasa w błoto :D 3 - To takie moje wrażenie ale te tańsze są mniej widoczne chyba ;) 4 - Tańsze są mniej wytrzymałe ale jeśli nie używasz tabletu jako deski do krojenia to tańsze wersje wystarcza. iPhone już nie raz miałem w kieszeni z kluczami albo monetami i po zdjęciu taniej foli nie na ŻADNEJ ryski. iPada trochę trudniej zarysowac jak mamy smart cover - po co przeplacac za folie? ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych