Panowie i panie, chciałbym wam przedstawić mój nabytek z okazji mikołajek
(biedny ja, muszę sam sobie prezenty kupować):
Co prawda nie jest to folia, lecz szkło, ale mam nadzieję, że moderatorzy nie wydłubią mi za to oczu, oraz nie dadzą chłosty.
Przjedźmy do rzeczy:
Kupiłem wcześniej folię ZAGG (za bagatela 200koron). Problemy przy jej założeniu (aplikatory i inne szmery bajery) tak skutecznie mi tę niełatwą sztukę utrudniły, że folia wyglądała jak wyciągnięta psu z .. no, sami sobie dopowiedzcie. Ponadto, pomarańczowa skórka na jej fakturze poprostu mną ruszyła- z obrzydzenia. Nigdy więcej ich produktów.
Szukając ideału (ta, jestem singlem..) kupiłem Spigen SGP GLAStR for iPhone 5 (Cena 35$). Założyłem(wstawię zdjęcie jutro, jak uda mi się zrobić normalne). Jest to ABSOLUTNY must-have, jeśli cenicie sobie wygląd. Mam na myśli fakt, że tego szkła praktycznie nie widać. tzn, nasze myapplowskie oczy dostrzegą je bez problemu, ale wystarczy spojrzeć z odległości jednego metra, żeby nie mieć możliwości rozpoznania wyżej wymienionego szkiełka. Nie chce mi się wywodzić zbytnio o jej możliwościach- od tego macie rączki i stronę producenta a także masę filmików na youtube.
Z mojej strony chciałbym tylko powiedzieć że jest idealna, i jak narazie same pozytywy. Jednak! Jest to jednorazowa opcja. To znaczy, że jak ją założysz to nie ma szans na odklejenie, pozbycie się brudu i przyklejenie na nowo(u mnie jest jedna mała drobinka, nie tak bardzo irytująca). Także, moi mili rozważnie. Dodatkowo- Jako, że szkiełko to szkiełko a nie folia, jest gruba i ciężka (nie aż tak żeby dało się to odczuć). Jednak, skok na przycisku home staje się wręcz studnią. Żeby temu zaradzić, Spigen daje w zestawie nalepki na homebutton, dokładniej 6(2 białe/czarne i 2 kolorwe). Nie jestem osobą o zdolnościach manualnych i źle przykleiłem pierwszą naklejkę... Ze zdejmowaniem jej męczyłem się dobre 25min. I to bez szkła (lepiej założyć nalepkę przed założeniem, potem ułatwia to dopasowanie). Jestem pewien, że po założeniu szkła nie jest możliwym bez posiadania jakiś mega tajemniczych mocy zdjęcie tej nalepki. (Drugą też przykleiłem źle, ale już trudno). Także, na te dwie rzeczy uważajcie. Jest warto, choćby dla samego faktu że to takie same szkło jakie macie normalnie na telefonach, a które można wymienić jeśli się zniszczy. Ekranu za 35dolców nie dostaniecie
.
Noo, to się rozpisałem.
Jeśli ktoś ma zamiar zamówić, mam do oddania kod rabatowy na Spigen SGP GLAS.t lub GLAS.tR (poczytajcie jakie różnice, łapki macie). Jednakże kod oddam tylko osobie która ma powyżej 100postów, i jest na naszym forum dłużej niż pół roku (proszę o uszanowanie tej decyzji, ale to moja wola- wiem, jestem okropny). Kod rabatowy jest na 30% upustu, więc chyba warto . Jeśli ktoś jest pewien swojego zakupu i tego że powinienem mu dać ten kod, śmiało pisać na pw. nie potrzebuję historyjek ani ślicznych pobożnych życzeń, wystarczy mi zapewnienie że kod zostanie dobrze wykorzystany i nie pójdzie na marnę. Wybiorę jedną osobę (zupełnie losowo) i jej wyślę kod. Jeśli nie dostaniecie kodu do piątku to znaczy, że nie mieliście szczęścia- proszę, nie wieszajcie na mnie psów, mam tylko jeden.
ufff, nie lubię takich długich postów.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.