Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#576 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 13 października 2012 - 05:56

Dzięki, spróbuje :) a jak wysuszyć taką folie żeby nie było 'plam' po wodzie? Czy naklejać na mokro? A druga sprawa, jak nakleiłem folie Wrapsol to był taki efekt 'tęczy', takie kolorowe paski.

#577 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 13 października 2012 - 09:18

Na mokro najlepiej się nakleja, ale zawsze jest ryzyko, że wilgoć dostanie się do wnętrza telefonu. Poza tym, po nakładaniu na mokro pozostaje pod folią odrobina wilgoci i przez pierwsze godziny wygląda źle, ale potem odparowuje i jest idealnie. Kiedyś, jak folie były gorszej jakości, trzeba było kombinować, żeby efekt był idealny, teraz właściwie samo się nakleja ;) Wystarczy dobrze oczyścić szybę i folię (patent z taśmą malarską) i jest dobrze.

#578 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 13 października 2012 - 10:05

dzięki jeszcze raz :) czyli lekko wilgotna folia moze byc? Bo ja czekam aż wyschnie za kazdym razem i zbiera sie przez ten czas kurz i folia jest brudna. Na razie nie mam taśmy malarskiej takiej wielkości to spróbuje jutro.

#579 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 października 2012 - 11:05

dzięki jeszcze raz :) czyli lekko wilgotna folia moze byc? Bo ja czekam aż wyschnie za kazdym razem i zbiera sie przez ten czas kurz i folia jest brudna. Na razie nie mam taśmy malarskiej takiej wielkości to spróbuje jutro.

Ja mam antytalent do naklejania folii, a Wrapsol poszła bardzo gładko! Pęcherzyki powietrza po kilku godzinach same się znikają, musisz tylko uważać na ten kurz.

#580 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 13 października 2012 - 12:00

masz Wrapsol Ultra? też u Ciebie troche 'pogarsza' wyświetlacz? Tzn. jest taki efekt tęczy (takie kolorowe paski) i troche jakby zamazany był ekran. Folię mam oryginalną.

#581 matikk

matikk
  • 23 postów

Napisano 13 października 2012 - 16:19

Zamierzam kupić folię Wrapsol z aukcji allegro za 68 zł. Piszą, że wystawiają paragon i towar w 100% oryginalny. Jak myślicie?
LInk do aukcji: @ Folia Ochronna WRAPSOL CAŁY TEL iPhone 4 4S FV23 (2663521475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#582 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 14 października 2012 - 09:51

oryginał. Okej udało mi sie zalozyć folie na mokro, dzięki za rady! Co prawda tylko tył, bo z przodu zostają ślady i troche mnie to wkurza ;) Jutro kupie folie Wrapsol Essentials (tańsza i są dwie w zestawie), polecacie je? Czy lepiej Puro lub jakieś Brando? edit/ ktoś polecał tutaj Brando, czy ekran nie traci kolorów po założeniu tej folii? Czy lepiej kupić moshi iVisor?

#583 matikk

matikk
  • 23 postów

Napisano 19 października 2012 - 09:31

Kupiłem folię wrapsol na aukcji allegro, produkt oryginalny itp. Po założeniu okazało się, że ma małą skazę i widać ją przy wyłączonym ekranie. Napisałem do Wrapsola, kazali mi przysłać dowód zakupu +zdjęcie skazy. Odesłałem im te zdjęcia i odpisali, że produkt nie pochodzi od nich i nie mogą uznać gwarancji. Przecież to wrapsol daje gwarancję dożywotnią a nie sprzedawca...Czy oni tak mogą? Pozdrawiam

#584 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 19 października 2012 - 21:29

Kupiłem folię wrapsol na aukcji allegro, produkt oryginalny itp. Po założeniu okazało się, że ma małą skazę i widać ją przy wyłączonym ekranie. Napisałem do Wrapsola, kazali mi przysłać dowód zakupu +zdjęcie skazy. Odesłałem im te zdjęcia i odpisali, że produkt nie pochodzi od nich i nie mogą uznać gwarancji. Przecież to wrapsol daje gwarancję dożywotnią a nie sprzedawca...Czy oni tak mogą?
Pozdrawiam

Bardzo możliwe że kupiłeś podróbkę.

#585 matikk

matikk
  • 23 postów

Napisano 19 października 2012 - 21:40

Folia w 100% oryginał, tylko nie kupiona u nich na stronie...

#586 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 19 października 2012 - 22:08

Skąd masz pewność że 100% oryginał? Z drugiej strony jeżeli kupiłeś na allegro to logiczne że bezpośrednio od nich nie masz foli a dowód zakupu, który im przedstawiłeś nie muszą go honorować albo to jak już pisałem jest to podróbka.

#587 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 20 października 2012 - 21:29

Folia w 100% oryginał, tylko nie kupiona u nich na stronie...

Zareklamuj u sprzedawcy od ktorego kupiles i po problemie.
On powinien Ci wymienic na nowa lub oddac kase.

Skoro tak Ci napisali to pewnie sprzedawca od ktorego kupiles nabyl folie na lewo, nie polskiej dystrybucji.

Musisz u niego reklamowac.

---------- Wpis dodano o 22:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:28 ----------

Zamierzam kupić folię Wrapsol z aukcji allegro za 68 zł. Piszą, że wystawiają paragon i towar w 100% oryginalny. Jak myślicie?
LInk do aukcji: @ Folia Ochronna WRAPSOL CAŁY TEL iPhone 4 4S FV23 (2663521475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Cos cana za niska.
Podejrzane...

#588 waluigi

waluigi
  • 708 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 25 października 2012 - 20:24

Dziś założyłem na piątke SGP Ultra Crystal (przód+tył), bardzo fajna folia, kolory jak bez, feeling przy dotykaniu nieco inny, i na wyświetlaczu stawia jakby większy opór ale podejrzewam że to kwestia przyzwyczajenia.

#589 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 29 października 2012 - 13:51

@waluigi - gdzie kupiłeś? tu sprzedawca nawet zaufany, folia chyba oryginał? SGP STEINHEIL ULTRA CRYSTAL FOLIA Iphone 4 Promocj (2736627264) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Nie wszystko co tanie to podróbka, może dostał od SGP kilka zestawów? Warto brać?

#590 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 29 października 2012 - 14:07

Zawsze nalepiam folie Zagg, te w wersji HD są jeszcze lepsze od poprzednich. Można je znaleźć na Allegro.
Apple iPhone 5 Screen Protector | invisibleSHIELD by ZAGG

#591 mangekyo

mangekyo
  • 32 postów

Napisano 30 października 2012 - 00:30

A powiedzcie mi tak szczerze, czy jak ktoś dba o telefon, nosi go w kieszeni ale bez kluczy i innych ostrych rzeczy to czy warto taką folię kupować? W końcu przed upadkiem nie uchroni, a przed rysami niby gorilla glass ma nas ubezpieczyć.

#592 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 30 października 2012 - 22:13

A powiedzcie mi tak szczerze, czy jak ktoś dba o telefon, nosi go w kieszeni ale bez kluczy i innych ostrych rzeczy to czy warto taką folię kupować? W końcu przed upadkiem nie uchroni, a przed rysami niby gorilla glass ma nas ubezpieczyć.

Warto zainwestowac w folie, zawsze to jakas ochrona a o rysy nie trudno

#593 mangekyo

mangekyo
  • 32 postów

Napisano 30 października 2012 - 23:22

Szkoda, a myślałem że obejdzie się, widocznie gorilla glass jest lepsze w reklamie niż w życiu :)

#594 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 31 października 2012 - 21:00

Szkoda, a myślałem że obejdzie się, widocznie gorilla glass jest lepsze w reklamie niż w życiu :)

He he
Niestety ale iPhone jest bardzo delikatny. A jak juz pojawi się jakaś rysa to wkurza maksymalnie.

#595 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 października 2012 - 21:08

A ja od siebie chciałem polecić folię polskiej produkcji firmy 3MK. Mają swój sklep Internetowy oraz sprzedają na Allegro. Folie bardzo dobrze dopasowane, idealnie przeźroczyste, bez efektu "skórki pomarańczowej", łatwo się przyklejają. Naprawdę dobra folia za niewielkie pieniądze.

#596 Damian.

Damian.
  • 38 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 01 listopada 2012 - 08:58

Ja zdecydowanie polecam SGP ULTRA CRYSTAL. Sam posiadam taką na iPad-zie 2 FULL BODY i nawet nie widać że jest folia. Na iPhone 4 też miałem FULL BODY. Zero zastrzeżeń. No i są w przystępnych cenach jak na jakość foli.

#597 plaster20

plaster20
  • 19 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 15:20

Cześć na Apple Story pojawiła się folia dla iP5, co o niej sadzicie?? Zestaw folii antyodblaskowych HD Power Support do telefonu iPhone 5. Proszę o opinię, bo zastanawiam się nad kupnem.

#598 plaster20

plaster20
  • 19 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 09:17

Kupiłem jednak folię SGP Steinheil Ultra Crystal skusiły mnie Wasze opinie na jej temat :)

#599 Vette

Vette
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2012 - 15:29

Mam pytanie do kogoś kto posiada SGP Glas.T / Glas.Tr. Czy grubość tego szkła przeszkadza jakoś w użytkowaniu, nie pogrubia zbytnio telefonu?

#600 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 00:47

Idzie się przyzwyczaić. Jeżeli nie używasz pokrowców typu "slider" nie powinno Ci to przeszkadzać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych