Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#401 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 16:06

W taki, że wypróbowałem już kilka foli na różnych urządzeniach. Get over it. Każdy chroni swój telefon tak jak ma na to ochotę. Jedni wybiora folie chroniące przed ryskami, inni folie pełniące również zadanie futerału -> Wrapsol.

#402 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 grudnia 2011 - 17:40

Żyj w swoim świecie ale nie wmawiaj mi, że się mylę. Twoje zdanie jest Twoje i już, a swoje doświadczenie to sobie możesz dla siebie zachować. Żadna folia nie ochroni telefonu przed pęknięciami, zresztą pseudo pokrowce również.

#403 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 20:05

Żyj w swoim świecie ale nie wmawiaj mi, że się mylę. Twoje zdanie jest Twoje i już, a swoje doświadczenie to sobie możesz dla siebie zachować.

Żadna folia nie ochroni telefonu przed pęknięciami, zresztą pseudo pokrowce również.

Cieszę się, że masz swój świat, ale niektórzy wolą żyć w tzw. "realu". Pewnie o tym słyszałeś. Nie, to nie ten duży sklep, aczkolwiek jesteś blisko. To nie tylko moje zdanie, ale wieeeeluuu ludzi na świecie. Także proszę Cie, zachowaj swoje pseudo zdanie dla siebie i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Nie używałeś - nie komentuj, to powinna być główna zasada każdej recenzji (nie tylko tych małych jak w komentarzach). Każdy ma prawo używać czego chce. Miłego.

#404 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 grudnia 2011 - 22:08

Dokładnie, dlatego nie gadaj głupot, że folia chroni przed upadkiem. Używałem zagga, bestskina, wrapsola(miałem przez 3mies. na tel. służbowym), bodyguardza. Z tymi marnymi, trollowymi obelgami to na inne forum.

#405 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 22:51

Wszystko co powiedziałem poparte jest doświadczeniem, także z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że folia Wrapsol świetnie chroni telefon w czasie upadku. "Trollowe" (cokolwiek to znaczy) obelgi? Ty zacząłeś, ja kontynuowałem :)

#406 adamik55

adamik55
  • 15 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 22:17

Uwaga, gdy nie idzie wam naklejanie folii ochronnej to koniecznie musicie sprawdzić, czy właściwą przyklejacie (ja odrywałem i przyklejałem "miękką" osłone sztywnej i prawdziwej folii i się dziwiłem czemu mi nie idzie ;P

#407 Kulfon1337

Kulfon1337
  • 17 postów

Napisano 24 grudnia 2011 - 02:07

jak to jest z klejem w iShell? nie niszczy to w żaden sposób ekranu?

#408 riczardo

riczardo
  • 169 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 13:40

GelaSkins | iPad Skins, iPhone Skins, iPod Skins, Laptop Skins, Gaming Skins, Custom Skins, Giclee Prints and more...
co myślicie o tych foliach? potrzebuje czegoś na tył iphona 4, folia na przód mnie nie interesuje

#409 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 29 grudnia 2011 - 01:07

Mam GelaSkins na swoim SGS'ie na tylnej klapce od wakacji i trzyma się dobrze. Nigdzie się nie odkleja ani nie łuszczy. Gelaskins jest bardzo dobrej jakości no i ożywiło trochę smarta. Jednak na Iphona bym tego nie przyklejał, chociaż rozumiem, że chcesz uniknąć rysek :)

#410 improve+

improve+
  • 10 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 18:51

Ja polecam folie ochronną InvisibleShield mam ją naklejoną na iphonie i rysy są słabo widoczne.

#411 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 30 grudnia 2011 - 19:33

improve+ łatwo nakłada się tą folię? Bo zastanawiam się właśnie czy by jej nie zamówić.

#412 improve+

improve+
  • 10 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 20:15

Mi jakoś łatwo się naklejało i nie powstały żadne bąbelki

#413 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 05 stycznia 2012 - 16:18

A co sądzicie o folii SGP Steinhell EX Ultra Crystal? Przeszukałem forum ale chyba coś kiepsko mi poszło bo nie znalazłem nic :|

#414 ludzik6

ludzik6
  • 61 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 stycznia 2012 - 15:44

Jaka jest różnica pomiędzy Wrapsol Essentials a Wrapsol Clean ? Kupiłem Wrapsol Clean na cały telefon no ale folia na przód beznadziejnie mi się przykleiła i muszę kupić jakąś folię tylko na ekran. No i zauważyłem że jest Wrapsol Essentials pakowane po dwie sztuki w niższej cenie niż jedna sztuka Wrapsol Clean. Ktoś wie jaka jest różnica w jakości, grubości folii?

#415 Kamrado

Kamrado
  • 95 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 23:47

Nie ma sporu folii , które tu podaliście na allegro :(.
A co powiecie o tańszych foliach? Nadają się?
Kupiłem niedawno iPhone 3GS i każdy grosz na niego wydałem a folie na każdym telefonie miałem;).
Co powiecie o
4 Folie 3MK IPHONE 3G/3GS HQ ŁATWY MONTAŻ (2037163224) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
lub
IPhone 3G 3GS _2 x Folia POLIWĘGLAN +SZMATKI _KRAK (2020320550) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
chcialbym co najmniej dwie, bo różnie to bywa z naklejaniem - wiadomo :).

#416 kevin604

kevin604
  • 12 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 23:22

Szukam folii na przód i tyl iphona 4s . Chce zeby ona byla w ogole nie widoczna .

#417 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 stycznia 2012 - 02:38

Szukam folii na przód i tyl iphona 4s . Chce zeby ona byla w ogole nie widoczna .

Zgłoś się do nich Pentagon (budynek) – Wikipedia, wolna encyklopedia

#418 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 stycznia 2012 - 10:00

Ja właśnie przy okazji zakupowania nowego iPhone'a zaopatrzyłem się w GelaSkins oraz folię Brando na przód.

#419 szkatu

szkatu
  • 59 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 27 stycznia 2012 - 20:44

Witam wszystkich. Mam pytanie, pewnie dla was proste, a dla mnie nie. Mam IPhone 4S White. I chodzi mi o czujnik zbliżeniowy. Czy jak będzie zakryty folią Brando którą chcę kupić, będzie działał tak jak trzeba ? Bo ta folia nie ma wycięcia na ten czujnik, czy to w czymś przeszkadza ? Z góry dzięki a odpowiedz. pozdro

#420 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 stycznia 2012 - 21:26

nie przeszkadza w iPhone 4, to nie będzie i w 4s ; ) pozdrawiam, zadowolony posiadacz folii Brando

#421 szkatu

szkatu
  • 59 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 27 stycznia 2012 - 21:42

No. Ja wiem, że w czarnym nie przeszkadza. Ale biały ma jakiś czujnik zbliżeniowy nad głośnikiem, a czarny tego nie ma. I w folii Brando nie ma wycięcia na ten czujnik.. Na pewno będzie okej wszystko jak folia zakryje ten czujnik ? ? pzdr

#422 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 stycznia 2012 - 21:47

owszem, czarny iPhone również posiada ten czujnik ; ) tak będzie działać [ATTACH=CONFIG]10354[/ATTACH]

#423 szkatu

szkatu
  • 59 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 27 stycznia 2012 - 22:53

ok . Dzięki . pozdrawiam :)

#424 TATT00s

TATT00s
  • 106 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 01:30

Obecnie na swoim biały 4S mam Invisible Shield'a. Uwielbiam tą folię bo nie stresuje się dzięki niej o telefon w ogóle. Zajebiste jest to, że do niektórych gładkich powierzchni dosłownie telefon się przykleja i nie ma obawy przed przypadkowym zrzuceniem go z biurka...ale mając ją od dwóch miesięcy na nim trochę pożółkła :( Słyszeliście coś o ich nowej wersji? Jakiś czas temu dostałem od nich maila że wychodzi cieńsza wersja, ale omyłkowo poszedł do kosza i nie mogę znaleźć informacji o niej.

#425 szkatu

szkatu
  • 59 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 28 stycznia 2012 - 10:35

Ja polecam tylko folię Wrapsol na całość. .Jest 100 razy lepsza od Invisible Shield'a. Nie wiem jak ktoś może mówić że ta folia jest dobra .Mamy przykład powyżej, po 2 miesiącach żółknie, a co za pół roku. I Taka cena . Wrapsol Jest trochę tańsza, ale niewiele. Folia jest bardzo wytrzymała, bezproblemowo się ją nakleja, bez pęcherzyków. Na początku jest trochę gumowa, ale po paru dniach robi się twarda. W ogóle jej nie widać na telefonie . Świetnie dopasowana i choc niektórzy uważają to za mit,chroni przed upadkiem i to jest prawda . Oprócz tego folię Brando na przód i tył plus bumper od Apple .SGP nie próbowałem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych