Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3073 odpowiedzi w tym temacie

#326 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 stycznia 2011 - 16:27

Sorry za drobny off-top ale nie mogłem się powstrzymać :D Pewna osoba sprzedaje na Allegro iPhona z "profesjonalnie naklejoną folią" :D

Dołączona grafikaDołączona grafika

#327 subuk

subuk
  • 53 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 05 lutego 2011 - 09:02

Zalozylem Invisible Sheild NA iPad'a i muszę przyznać, że zrobiłem to po raz ostatni. O ile na aluminiowej obudowie przylega ładnie i spełnia swoją funkcję, to na wyświetlaczu masakra. IS porysowal się kawałkiem gumy dolaczonym do zestawu, ktory służy do ściągania nadmiaru płynu i powietrza !! 4 dzień po instalacji i powietrzne bąble jak były tak są ... Usunąć się ich nie da. Nie wiem co mnie natchnęło aby kupić znów to badziewie, przy iPhone'ie obiecałem sobie, że już nigdy wiecej a tu masz psia krew :D Nigdy wiecej żadnych folii !!

#328 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 05 lutego 2011 - 10:17

Trzeba było sobie kupić SGP :-D

#329 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 lutego 2011 - 14:15

Raczej - trzeba było nie zakładać nic na ekran ;)

#330 subuk

subuk
  • 53 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 lutego 2011 - 06:32

Raczej - trzeba było nie zakładać nic na ekran ;)

Otóz to ! Wczoraj ściągnąłem to badziewie w zapalczywym gniewie i znów lubię swojego iPada :D

#331 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lutego 2011 - 21:22

Otóz to ! Wczoraj ściągnąłem to badziewie w zapalczywym gniewie i znów lubię swojego iPada :D

Kolejny uzdrowiony :)

#332 rafalkoj

rafalkoj
  • 47 postów
  • SkądPruszków

Napisano 08 lutego 2011 - 21:54

Mam SGP na iPad'a i iPhone'a i jestem niesamowicie zadowolony... Założenie nie sprawia problemów, nie zostały żadne bąble...

#333 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 marca 2011 - 05:50

żadnych folii na ekran, o nie, nigdy, podjąłem taką decyzję już dawno temu :) natomiast jak już będę miał swojego iPada 2 w rękach, to chciałbym jakoś tyłek zabezpieczyć, bo chyba łatwo go porysować prawda? czy właśnie te folie spełniają dobrze swoją funkcję? czy lepiej jakiegoś gelaskinna?(który jest chyba grubszy?)

#334 subuk

subuk
  • 53 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 15 marca 2011 - 07:44

Na tył Invisible Shield jest znakomity. Nakłada się łatwo (nie tak jak na ekran), nie widać go (prócz tego, że tył się świeci zamiast być matowy), nie brudzi się, pewniej się trzyma. Wybrałbym LeatherSkin - jednak miałem wątpliwości, czy iPad z LetherSkinem wejdzie w uchwyt samochodowy, gdyż skóra ma 0.9mm grubości.

#335 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 marca 2011 - 19:55

właśnie to jest ten problem, musi być porządne a jednocześnie niezbyt grube, tak żeby magnesy od smart'a dobrze działały pożyjemy, zobaczymy

#336 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 marca 2011 - 10:12

No nie wiem jak gruba musiałaby być taka folia żeby magnesy do Smart Covera nie łapały. :D

#337 Edbert

Edbert
  • 165 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 marca 2011 - 11:35

Właśnie, udało się komuś już znaleźć folie na aluminium do iPada 2? Zastanawiałem się jak go zabezpieczyć i najlepszym rozwiązaniem jest chyba smart cover + folia na plecki, tylko skąd wziąć ten skin:/

#338 Yenox

Yenox
  • 9 postów

Napisano 20 marca 2011 - 12:33

A co myślicie o foliach firmy Brando? Od zawsze były uważane za jedne z najlepszych, korzysta ktoś z nich?

#339 escobol

escobol
  • 72 postów

Napisano 31 marca 2011 - 12:00

Ktos ma i uzywa matowa folie do iphona 4? szukam czegos co nie zostawia takiej ilosci palcow na ekranie, teraz mam sgp crystal, ale troche mnie meczy czyszczenie ciagle wyswietlacza Moze ktos cos polecic? SGP? Belkin (widzialem ze maja w ofercie matowa)? nie wiem jaka jest roznica pomiedzy SGP ultra fine a ultra optics (obie matowe)

#340 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 kwietnia 2011 - 10:06

Nie polecam folii Xqisit iPhone 4 iVest (zestaw dwa niby bumpery i dwa komplety folii - 2x przód i 2 x tył). Folia jest bardzo źle dopasowana, miejscami wystaje ok. 1-2 mm., szczególnie tył, przód jest do zaakceptowania. Bumpery też się do niczego nie nadają bo spadają cały czas - są również źle dopasowane. Jedynie co można z tym zrobić to wyrzucić :)

#341 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 02 kwietnia 2011 - 12:03

Sorry za drobny off-top ale nie mogłem się powstrzymać :D Pewna osoba sprzedaje na Allegro iPhona z "profesjonalnie naklejoną folią" :D

Heh ja ostatnio naklejałem folie matującą na mojego ZTE Blade i udało mi się pozbyć powietrza pomiędzy ekranem a folią praktycznie do zera pomimo że robiłem to po raz pierwszy. Niestety kilka dni później telefon mi spadł centralnie na ekran (wyślizgną się z etui) po czym ślizgiem przejechał się po parkiecie co na szczęście skończyło się tylko na rysce na folii ekran się wydaje być oki :)

#342 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 03 kwietnia 2011 - 23:19

ja do pokrowca sgp neo hybrid ex dostałem folię steinheil i jestem bardzo zadowolony:) minimalnie krzywo ją przykleiłem z przodu, ale i tak jest naprawdę dobra. praktycznie nie widać.

#343 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2011 - 15:45

Ja aktualnie używam SGP Oleophobic i rysuje się znacznie mniej niż Crystal Clear, po ok. 2 miesiącach nie mam żadnej mikroryski, jedynie ze dwie grubsze, jak mi się śrubokręt posunął za dobrze ;D. Wcześniej miałem Crystal Clear, ale powstawało dużo rysek i trochę się odklejała po bokach, chociaż nie wiem czy to nie wina bumpera, bo od Oleophobic'a nie noszę go. Oleo~ trzyma się znakomicie. Jedynym mankamentem oleophobic jest to, że jest gruba i telefon nie reaguje tak bardzo dokładnie jak przy Crystal Clear. Nie jest to bardzo uciążliwe ale czasami trzeba "tap'nąć" 2/3 razy. Oleophobic wydaje się też brudzić bardziej od palców, ale to chyba tylko subiektywne odczucie.

#344 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 22:13

jak koledzy spisuje się folia SGP Ultra Crystal na ipadzie ? właśnie taka kupiłem

#345 adrian-name

adrian-name
  • 172 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 12:21

Używałem na iP folii Best Guard i IS. Folia IS odkleja się po pewnym czasie, powstają po kilku miesiącach uzytkowania nowe pęcherzyki i ogólnie nie wygląda najlepiej. Polecam za to folię Best Guard, nalezy zmienić ją raz na 6-12 miesięcy ale na prawde warto. Czekam obecnie na BG dla iPada1. Na tył iPada zamierzam natomiast założyć SGP skin guard.

#346 kerussm

kerussm
  • 66 postów
  • SkądBucktown

Napisano 19 kwietnia 2011 - 12:55

Posiadam folie ZAGG Invisible Shield, naklejalem ja 3 razy bo mi nie wychodzilo i trzyma mi juz prawie 3 miesiace bez zadnych bombelkow, folia jest jak zywa, regeneruje sie sama po mniejszych rysach. Mozna ja zawsze odkleic jak mamy w posiadaniu spray do niej dolaczony. NAJWAZNIEJSZE JEST TO BY ZALOZYC JA WIECZOREM I NA NOC ZOSTAWIC BY WYSCHLA, producent zaleca 12-24 godzin ale 10 godzin jesli chodzi o ekran jest wystarczajace. To tyle ode mnie. Polecam ja w 100% mam ja na 3 urzadzeniach i jestem zadowolony.

#347 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 15:07

Takie pytanie natury technicznej - nie obawiacie się, że podczas "mokrej" instalacjii takiej folii urządzenie w jakiś sposób "przecieknie"? Od kilku dni myslę nad kupnem czegoś w rodzaju InvisibleShield czy podanego wcześniej odpowiednika. Z jednej strony przeraża mnie ilość płynu niezbędnego do instalacji, z drugiej strony ułatwia on w znacznym stopniu cały proces. Nie zmienia to faktu, że podczas "wyciskania" po prostu jakaś ilość tego płynu musi przedostać się do wnętrza urządzenia chociażby szparkami pomiędzy ekranem a obudową, co zaskutkować może utratą gwarancji lub kompletnym zniszczeniem ;\ Co o tym myślicie?

#348 kerussm

kerussm
  • 66 postów
  • SkądBucktown

Napisano 19 kwietnia 2011 - 15:29

Takie pytanie natury technicznej - nie obawiacie się, że podczas "mokrej" instalacjii takiej folii urządzenie w jakiś sposób "przecieknie"? Od kilku dni myslę nad kupnem czegoś w rodzaju InvisibleShield czy podanego wcześniej odpowiednika. Z jednej strony przeraża mnie ilość płynu niezbędnego do instalacji, z drugiej strony ułatwia on w znacznym stopniu cały proces. Nie zmienia to faktu, że podczas "wyciskania" po prostu jakaś ilość tego płynu musi przedostać się do wnętrza urządzenia chociażby szparkami pomiędzy ekranem a obudową, co zaskutkować może utratą gwarancji lub kompletnym zniszczeniem ;\ Co o tym myślicie?

W moim przypadku bylo tak ze sucha szmatka lapalem krople wyciskane na danej stronie. Jesli chodzi o "szparki" miedzy ekranem a obudowa to nie masz sie o co martwic bo wlasnie po to jest tam gumka ochronna :) Jedyne miejsce o ktoro mozesz sie martwic to siateczka od glosnika. W tamtym miejscu folie dociskalem sucha szmatka i wszystko łapało sie szmatki :) Telefon dziala jak dzialal, a folia jest syta :)

#349 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 kwietnia 2011 - 15:48

Taśma malarska na miejsce gdzie coś może wciec + szmatka w ręku. Mokra instalacja jest najlapsza, dobre pozycjonowanie, możliwość poprawki, mało bąbli, które szybko się wyciska.

#350 kerussm

kerussm
  • 66 postów
  • SkądBucktown

Napisano 19 kwietnia 2011 - 15:49

Jak widac, jesli jest sie na cos wyczulonym, zawsze znajdzie sie na to system :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych