Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3073 odpowiedzi w tym temacie

#301 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 stycznia 2011 - 12:37

@nivepl: 1. To, że zostaje po ok. 0,5 mm to efekt zamierzony bo ta folia jest kompatybilna z Bumperem i innymi futerałami - jest to świetna sprawa. 2. Mi osobiście łatwiej zakładało się boki jak przód i tył ale rzeczywiście potwierdzam, że bąbelki to zjawisko prawie niemożliwe przy tej folii. Również polecam. Używam jej od września i spisuje się znakomicie. Warta każdej wydanej zł. Zupełnie jej nie widać na iPhonie, nic nie przeszkadza i do tego brak efektu skórki pomarańczowej :) Bardzo fajnie, że w komplecie są dwie sztuki folii i dodatkowe akcesoria. Bez dwóch zdań jest to najlepsza folia dostępna na rynku. P.S. Na iPhonie 3G miałem folię SwitchEasy (była w zestawie z futerałem) i też nie była zła. Bardzo łatwo się przyklejało, nie było jej widać. Bardzo dobra była. Na moim iPhonie była jedna folia przez całe 2 lata i trzymała się znakomicie. Ściągnąłem ją przy sprzedaży i co? 0 śladów kleju :)

#302 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 22 stycznia 2011 - 13:14

@nivepl: to, że po nałożeniu nie było ani kurzu, ani żadnego włosa to nie jest zaleta folii. Po prostu była czysta i telefon tak samo. Z każdą inna folią byłoby tak samo :)

#303 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2011 - 13:39

@nivepl: to, że po nałożeniu nie było ani kurzu, ani żadnego włosa to nie jest zaleta folii. Po prostu była czysta i telefon tak samo. Z każdą inna folią byłoby tak samo :)

No wiem, wiem ;) ale przeciez zawsze sie staralem zeby zakladac w miare czystych warunkach i nie sadze bym tym razem zakladal folie majac na sobie rekawiczki, chirurga. Na pewno jakies mikro badziewie sie tam dostalo a mimo wszystko wyglada to teraz idealnie. Poki co jestem bardzo zadowolony i w przyszlosci pewnie znow kupilbym folie od sgp.

#304 boberek34

boberek34
  • 104 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 14:59

Początkowo także zastanawiałem się nad folią SGP, ale fundusze nie pozwoliły. Zdecydowałem się na folię

iPhone 4G 4 - 3xPRZÓD + 3xTYŁ FOLIA POLIWĘGLAN (1395227537) - Aukcje internetowe Allegro

Za 12zł otrzymałem 3 komplety (przód + tył). Dodatkowo mam jeszcze ściereczki to wyczyszczenia telefonu. Nakleiłem i jestem bardzo zadowolony. Co prawda nie uniknąłem paru pęcherzyków, ale na szczęście udało mi się wyeliminować je z ekranu. Na krawędziach telefonu, czy też na pleckach nie przeszkadzają mi. Nie ma efektu pomarańczowej skórki, jakość obrazu jest taka, jak przed założeniem folii. Jak dla mnie, kupno kompletu od SGP jest nieopłacalne, no chyba że komuś przeszkadzają 3-4 pęcherzyki z tyłu telefonu.

#305 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 stycznia 2011 - 14:18

@ boberek34 - skoro stać Cię na telefon za któryś tysiąc, to co za problem zainwestować jeszcze trochę w jego ochronę? Jestem pewien, że 6 folii za 12zł, nie może chronić lepiej od folii za 150zł (jeżeli o jakiejkolwiek ochronie mowa). Nie rozumiem takiego oszczędzania "na siłę".

#306 boberek34

boberek34
  • 104 postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 16:01

@ boberek34 - skoro stać Cię na telefon za któryś tysiąc, to co za problem zainwestować jeszcze trochę w jego ochronę? Jestem pewien, że 6 folii za 12zł, nie może chronić lepiej od folii za 150zł (jeżeli o jakiejkolwiek ochronie mowa).

Myślę, że nie miałeś styczności z folią, o której mówię.

Nie rozumiem takiego oszczędzania "na siłę".

Nie rozumiem wyrzucania pieniędzy na zwykłą folię za 150zł "na siłę".

Nie mówię, że jest najlepsza. Zostało parę pęcherzyków, które mi nie przeszkadzają. Poza tym, folii w ogóle nie widać. Dałem tylko swoją opinię.

#307 Damass

Damass
  • 118 postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 17:42

Nie rozumiem wyrzucania pieniędzy na zwykłą folię za 150zł "na siłę".

Bez przesady SGP Steinheil EX Ultra Crystal możesz kupić na ebay'u USA za 70zł z wysyłką.
Na allegro ta sama folia kosztuje 109zł + kw

#308 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 stycznia 2011 - 18:31

@ boberek34 - skoro stać Cię na telefon za któryś tysiąc, to co za problem zainwestować jeszcze trochę w jego ochronę? Jestem pewien, że 6 folii za 12zł, nie może chronić lepiej od folii za 150zł (jeżeli o jakiejkolwiek ochronie mowa). Nie rozumiem takiego oszczędzania "na siłę".

Zdziwiłby się.
Folia Puro za 40 zł z Vobisu nie odstępuje SGP. Powiem nawet, że jest lepsza, ponieważ z przodu jest osobne wycięcie na głośnik i kamerkę Face Time.

#309 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 24 stycznia 2011 - 20:02

Bez przesady SGP Steinheil EX Ultra Crystal możesz kupić na ebay'u USA za 70zł z wysyłką.
Na allegro ta sama folia kosztuje 109zł + kw

Teraz już taniej nawet. Zdazaja się po 80zl na Allegro.

#310 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 24 stycznia 2011 - 20:34

Teraz już taniej nawet. Zdazaja się po 80zl na Allegro.

Nawet jeszcze taniej. Ja kupiłem na allegro 2 pełne komplety full body sgp ultra crystal za 112zł z przesyłką, więc wychodzi 56zł za komplet.

#311 Damass

Damass
  • 118 postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 21:29

Nawet jeszcze taniej. Ja kupiłem na allegro 2 pełne komplety full body sgp ultra crystal za 112zł z przesyłką, więc wychodzi 56zł za komplet.

Masz na myśli 112zł za opakowanie w którym są dwa komplety foli ?
Jeśli tak liczysz to mnie jeden komplet wychodzi 35zł

#312 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 stycznia 2011 - 19:32

Zdziwiłby się.
Folia Puro za 40 zł z Vobisu nie odstępuje SGP. Powiem nawet, że jest lepsza, ponieważ z przodu jest osobne wycięcie na głośnik i kamerkę Face Time.

No może i tak, ale wg. mnie, po jakimś czasie folia straci na swojej wspaniałości (zżółknie, zacznie się odklejać) i wtedy zaczyna się żałować, że nie wydało się trochę więcej na lepszą folię i gwarancję ;)

#313 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 25 stycznia 2011 - 19:50

Miałeś tą folię i doświadczyłeś tego? Czy wróżysz z fusów? To, że coś jest droższe nie oznacza od razu, że będzie lepsze od wszystkiego innego.

#314 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 stycznia 2011 - 22:55

Zgadzam się, ale folie od Zagg i od SGP mają gwarancję, a z tego co wiem (przeglądając parę tańszych folii w sklepie) te tańsze nie mają. Więc nawet jak te tańsze dorównują jakością tym droższym, to droższe mają przewagę, którą jest gwarancja ;).

#315 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 stycznia 2011 - 17:23

Gdzie w PL zareklamujesz folię SGP? Odsyłanie, nie ma większego sensu, za dużo zachodu, więc gwarancja w tym przypadku nie jest mocnym argumentem...

#316 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 26 stycznia 2011 - 17:55

Trochę mnie dziwą wasze wymysły. Zastanówcie się po co jest folia....? Dla mnie ma ona ochronić telefon. Folia się zarysuje, coś się z nią stanie-odklejam i przyklejam nową. Nawet nie myślę o gwarancji na folie...eh

#317 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 stycznia 2011 - 18:24

Trochę mnie dziwą wasze wymysły. Zastanówcie się po co jest folia....? Dla mnie ma ona ochronić telefon. Folia się zarysuje, coś się z nią stanie-odklejam i przyklejam nową. Nawet nie myślę o gwarancji na folie...eh

O właśnie, o to mi chodzi...

#318 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 stycznia 2011 - 19:28

Folia się zarysuje, coś się z nią stanie-odklejam i przyklejam nową.

I właśnie po to dobre folie kosztują tyle, żeby się nie zarysowały ani nie odkleiły.

#319 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 26 stycznia 2011 - 19:37

Dobra, jest po prostu najlepsza bo jest najdroższa. Próżna tutaj widzę jest jakakolwiek dyskusja...

#320 mastachaz

mastachaz
  • 41 postów
  • SkądMielec

Napisano 26 stycznia 2011 - 20:33

ja uzywam folii za 3 funty , 2 komplety na iphone 4 , uzywam juz gdzies z 8 miesiecy i zero problemow , takze glupota jest placic duzo za kawalek folii , lepiej wydac mniej i zmieniac czesciej

#321 mastachaz

mastachaz
  • 41 postów
  • SkądMielec

Napisano 26 stycznia 2011 - 20:36

a ja polecam takie cos - tanie ale dobrze docieta , co prawda trochę się palcuje ale szmatkę można wziasc oi przetrzeć - a kosztuje tyle co nic :)

NEW LCD SCREEN PROTECTOR GUARD FOR APPLE IPAD on eBay (end time 11-Feb-11 15:21:56 GMT)

#322 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 stycznia 2011 - 20:38

Gdzie w PL zareklamujesz folię SGP?
Odsyłanie, nie ma większego sensu, za dużo zachodu, więc gwarancja w tym przypadku nie jest mocnym argumentem...

Reklamowałem folię w SGP, bo przysłali matową w opakowaniu Clear. Oddali całe nowe komplety, a stare poprosili o odesłanie - za przesyłkę również zwrócili. Nie sądzę więc, że by był jakiś problem z reklamacją nawet jednej sztuki.

#323 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 26 stycznia 2011 - 20:43

To była ich ewidentna wina i tutaj raczej nie mogło być inaczej. Wątpię jednak aby w przypadku gwarancji było tak samo.

#324 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 28 stycznia 2011 - 21:36

iSpot: Galeria Mokotów Arkadia Złote Tarasy Promenada

#325 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 stycznia 2011 - 22:14

iSpot:
Galeria Mokotów
Arkadia
Złote Tarasy
Promenada

Ktoś prosił o spis galerii w Warszawie? ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych