Posted 21 January 2011 - 18:22
Chcialem dodac swoje 3 grosze na temat folii SGP Crystal Clear EX. Od lat mam telefony z raczej duzymi wyswiatlaczami. Od czasow N95, przez produkty htc, a od kiedy przeszedlem na ciemna strone mocy - iP4. Przez ten czas przerobilm moze z 15 roznych folii. Od tych reklamowanych jako 'wykorzystujace technologie armii/nasa' przez te najtansze gowniane itp. To co doswiadczylem w przypadku SGP to czysty szok! Folia zaklada sie doslownie w 5 minut (front i tyl, boki zajmia jakies kolejne 20min ale warto sie nie spieszyc). Nie wymaga zadnego wylaczania tel na 24h czy innych fanverii. Postepujac zgodnie z instrukcja i po obejrzeniu 2,3 filmikow na YT, nawet idiota by mial problemy z tym zeby cos spieprzyc podczas montazu. Pierwszy szok przezylem po zalozeniu gdzie przy dokladnym 'odsaczeniu' babelkow nie zostal nawet najmniejszy babelek powietrza, wody, kurzy, wlosa, itp. Po prostu IDEALNA gladz! Sama folia nie jest idealnie spasowana ale o tym pisze sam producent chyba i jesli ktos zalozylby z chirurgiczna prezycja i symetria, to i tak ok 0.5mm z kazdej strony by brakowalo. Ale to chyba zamierzony cel by podczas przyszlego uzytkowania nie podwazyc przez przypadek byle czym folii i nie spowodowac jej odklejenia (tak mi sie przynajmniej wydaje). Kolejny szok przezywam do dzis czyli 3 tyg po noszeniu telefonu w kieszeni. Do tego czasu, kazda poprzednia lepsza lub gorsza folia miala od cholery rysek i generalnie juz mialem ochote je zdzierac. Fakt ze kazde z poprzednich folii chronily telefon ale zadna nie wygladala zachecajaco i mialo sie wrazenie ze oszpeca tylko sluchawke. Tu jest dokladnie odwrotnie. Ta folia musi byc niesamowicie wytrzymala bo do dzis 'udalo mi sie' zrobic z tylu telefonu jedna mikroryske. Oczywiscie nie widac jej jesli sie nie wezmie pod swiatlo. ZADNYCH, doslownie ZADNYCH negatywnych efektow folii nie zauwazylem i goraco polecam wszystkim posiadaczom iP4 montaz wlasnie tej. Na pewno nie beda to pieniadze wyrzucone w bloto.