Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#226 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 30 listopada 2010 - 22:17

Proszę o odpowiedź

Będzie pewnie adekwatna do ceny, może zostawi ślady na ekranie, może się będzie odklejać, może będą bąble nie do usunięcia, może będzie lepsza od SGP, może będzie niedopasowana, może może może... kupisz to się dowiesz.

#227 patrick1989

patrick1989
  • 495 postów

Napisano 01 grudnia 2010 - 18:31

Nieaktualne, kupiłem Folia Brando Apple iPhone 3GS - Ultra Clear (1348673417) - Aukcje internetowe Allegro

#228 SkyBlu

SkyBlu
  • 8 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 18:00

Miał ktoś folie firmy PURO, jak tak to proszę o opinie. I czy folia firmy Belkin jest dobra?

#229 Cybuch

Cybuch
  • 8 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 10:06

Witam!
W przyszłym tyg jadę do ery przedłużyć umowę i biorę ip 4 i chcę go od razu zabezpieczyć bo tył mojego ip 3g wygląda żałośnie. Wertując forum i ten temat, doszedłem do wniosku że dobrym wyborem będzie chwalona przez Was folia SGP. Znalazłem na allegro coś takiego: [url=http://allegro.pl/skorka-sgp-guard-6-rodzajow-iphone-4-folia-i1349998747.html]Skórka SGP Guard 6 RODZAJÓW iPhone 4 FOLIA (1349998747) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Strasznie droga nie jest ale zastanawia mnie ta skórka na tył. Czy macie z nią jakieś doświadczenia? Nie zostawia śladów, ani nie niszczy się szybko? Wszelkie opinie mile widziane :)

Pozdrawiam

#230 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 grudnia 2010 - 12:05

Wprawdzie tego nigdy nawet w rękach nie miałem, ale sądząc po jakości folii jaką robi SGP myślę, że możesz być też spokojny o jakość tej skórki ;-)

#231 martinez3city

martinez3city
  • 38 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 18:27

Witam!
W przyszłym tyg jadę do ery przedłużyć umowę i biorę ip 4 i chcę go od razu zabezpieczyć bo tył mojego ip 3g wygląda żałośnie. Wertując forum i ten temat, doszedłem do wniosku że dobrym wyborem będzie chwalona przez Was folia SGP. Znalazłem na allegro coś takiego: Skórka SGP Guard 6 RODZAJÓW iPhone 4 FOLIA (1349998747) - Aukcje internetowe Allegro
Strasznie droga nie jest ale zastanawia mnie ta skórka na tył. Czy macie z nią jakieś doświadczenia? Nie zostawia śladów, ani nie niszczy się szybko? Wszelkie opinie mile widziane :)

Pozdrawiam

Zarówno folie przezroczyste SGP na ekran/tył/boki jak i dedykowane skórki na tył są rewelacyjnej jakości. Mam zarówno SGP Ultra Crystal jak i dodatkowo skórkę na tył CARBON i są naprawde świetne. Możesz brać w ciemno, napewno nie będziesz zawiedziony. Ja zabezpieczyłem przód i boki Ultra Crystal, a tył opcjonalnymi pleckami z aluminium o których też jest wątek na forum i jak narazie rewelacja. Folii z przodu praktycznie nie widać,jedynię tę na bokach, ale przynajmniej są one zabezpieczone.

#232 chrzanu

chrzanu
  • 91 postów
  • SkądPraga, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 26 grudnia 2010 - 16:19

Rozumiem ze te folie SGP iPhone 4 Screen Protector Steinheil Ultra Series sa na tyl i przod? Czym sie roznia ultra crystal od ultra oleophobic?

#233 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 grudnia 2010 - 16:36

Rozumiem ze te folie SGP iPhone 4 Screen Protector Steinheil Ultra Series sa na tyl i przod? Czym sie roznia ultra crystal od ultra oleophobic?

Źle rozumiesz, te są tylko na przód telefonu. Oleophobic od Crystal niczym się praktycznie nie różni poza tym, że Oleophobic jest grubsza i twardsza - w zamyśle ma lepiej chronić więc. Ale jak nakleisz to i tak nie zauważysz różnicy. Miałem naklejone obie wersje.
Tu masz zestawy na cały telefon:
SGP iPhone 4 Screen and Body Protector Set Steinheil EX Series - iPhone 4 - Apple iPhone - Cell Phone

#234 chrzanu

chrzanu
  • 91 postów
  • SkądPraga, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:23

Na allegro widzialem tylko jeden zestaw foli na caly tel za 118 zl. Zamawial ktos ktos bezposrednio ze strony SGP do polski? Jakie sa koszty przesylki?

#235 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:45

Jak już jesteśmy przy foliach... Ostatnio dostałem od znajomego Gelascreena (firma mi dobrze znana, bo już od dłuższego czasu na każdym iPhonie mam Gelaskina - z których zresztą jestem MEGA zadowolony). Gelascreen(s) na 3GSie leży IDEALNIE. Folia w ogóle nie widoczna, jedynie wjeżdżając palcem na HOME możemy poczuć lekką różnice - krawędzie (myślę, że kwestia przyzwyczajenia. Polecam dołożyć te parę groszy i kupić ją niż te po 10zł na allegro (którą również posiadałem i nie mam co tu porównywać!).

#236 Hihuacz

Hihuacz
  • 1 postów
  • SkądSokółka

Napisano 27 grudnia 2010 - 22:28

Ja mam folie FLEX-FOL od dwóch lat i nie narzekam

#237 MaciejW

MaciejW
  • 6 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 22:53

Jakby ktoś, tak jak ja, fatalnie przykleił SGP, a potem paprał sprawę coraz bardziej to... Warto umyć folię w gorącej wodzie z płynem do mycia naczyń, wysuszyć suszarką, krople zebrać koniuszkiem twardego papierowego ręcznika i przykleić ponownie. W zależności od wcześniejszych uszkodzeń i paprochów etc. można prawie idealnie przykleić ponownie.

#238 pablo_amable

pablo_amable
  • 2 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 20:36

Jakby ktoś, tak jak ja, fatalnie przykleił SGP, a potem paprał sprawę coraz bardziej to... Warto umyć folię w gorącej wodzie z płynem do mycia naczyń, wysuszyć suszarką, krople zebrać koniuszkiem twardego papierowego ręcznika i przykleić ponownie. W zależności od wcześniejszych uszkodzeń i paprochów etc. można prawie idealnie przykleić ponownie.

Fajnie, uratowałeś mi skórkę :) Już miałem kupować samą folię SGP.

#239 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2011 - 23:31

Słuchajcie pragnę kupić etui SGP IPHONE 4 NEO HYBRID. Dają do tego jedną sztukę ultra crystal. Jest to najlepsza z możliwych folii? Czy mogę śmiało zamawiać ze strony producenta? Na allegro 160zl A w sklepie z wysyłką do Polski 38$. Czy paczka bez problemu do mnie dojdzie? Jak długo trwa taka wysyłka? Proszę o pomoc i z góry serdecznie wszystkim dziękuję. Myślę, że jeśli można od nich śmiało zamawiać to dokupię jeszcze za 11$ jeden komplet folii tylko na ekran.

#240 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 11 stycznia 2011 - 23:34

Przecież było pisane w tym temacie wielokrotnie o zamawianiu z USA. Czy to tak trudno poświęcić 10 min i przeczytać temat?

#241 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2011 - 23:46

Pan Moderator coś mnie bardzo dzisiaj nie lubi. Przeczytałem 10 ostatnich stron tego tematu. Było o zamawianiu na ebay'u. A mi chodzi konkretnie o ten sklep SGP. Czy ktoś w niedalekiej przeszłości zamawiał coś od nich.

#242 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 11 stycznia 2011 - 23:52

Pan moderator nikogo nie lubi :P Czyta się od początku. m.in post #52, #53, itp lenie ;)

#243 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 stycznia 2011 - 01:01

Zamówiłem to etui i dwa komplety folii. Z wysyłką wyszło mi 66$. Jestem tylko ciekaw czy zapłacę cło i VAT. :/

#244 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 12 stycznia 2011 - 09:57

Loteria tak naprawdę. 50/50 bym powiedział :)

#245 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 stycznia 2011 - 13:39

A jeśli przyjdzie mi zapłacić to dostanę jakieś pismo z najbliższego UC? Czy w jaki sposób to się odbywa?

#246 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 12 stycznia 2011 - 14:46

Jeżeli idzie zwykłą pocztą to tak. W piśmie będziesz miał dokładnie napisane co trzeba zrobić.

#247 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 stycznia 2011 - 15:42

Paczka dojdzie na poczte za pobraniem, zadna filozofia.

#248 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 stycznia 2011 - 17:02

Jestem ciekaw jak mi pójdzie to nakładanie folii. Te poliwęglanowe z allegro jak naklejalem na telefony to zawsze coś zrąbałem. Tutaj jak zmarnuję to trochę kasy w plecy. ;/

#249 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 stycznia 2011 - 08:38

Możesz zawsze przemyć i jeszcze raz nakleić.

#250 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 13 stycznia 2011 - 09:29

Mam pytanie. Czy ktos z posiadaczy folii SGP Crystal Clear na ekran, zauważył czasami takie małe "drgania" przy dotknięciu palcem ? Tzn. np piszemy smsy i chcąc przesunąć wiadomości w górę,trzymamy palcem na ekranie i wtedy właśnie drgania te występują. Na pewno wiecie o co chodzi. Czy mieliście tak? To wina folii może być ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych