Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
579 odpowiedzi w tym temacie

#126 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 22 lutego 2010 - 12:14

Ja chyba mam tylko paragon od tego sprzedawcy.

#127 errah

errah
  • 106 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 12:15

@Stasio90 Dodatkowo by była potrzebna faktura i bardzo często upominają się o fizyczną obecność osoby, na którą została wystawiona faktura.

#128 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 22 lutego 2010 - 12:21

No to klops bo facet sprzedał mi Iphona kupionego na firme nie miał JB ale był bez simlocka FW miał 3.1.2, wgrałem 3.1.3 i niestety żegnaj Plus-ie witaj Orange

#129 figiell

figiell
  • 7 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lutego 2010 - 21:49

Chciałbym zauważyć, że (jak dobrze kojarzę) od 15.02.2010 opłata za zdjęcie simlocka w Orange zarówno dla firm jak i klientów indywidualnych wynosi 76,99brutto. Dziś byłem w salonie Orange w Gdańsku przy Karmelickiej i zdjęto mi simlocka za tą właśnie kwotę (tzn czekam teraz na sms'a z salonu i potem mam podłączyć do itunes z nową kartą). Telefon był kupiony przez porzedniego właściciela na firmę. Pokazałem pani tylko ksero jego faktury...

#130 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 22:07

Jesteś pewien na 100% , że na firmę kosztuje to teraz 76,99 zł ?

#131 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 23 lutego 2010 - 05:18

Nie wiem już co myśleć, przy okazji jak w czwartek będę w auchanie to podejdę do salonu i się spytam.

#132 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 08:30

Ja dzisiaj spróbuję pójść do salonu Orange i ściągnąć simlocka. Mam jakąś fakturę , ale ona nie wygląda na fakturę orange i to nie ja kupiłem tego iphone'a na firmę. Może mi się uda :)

#133 figiell

figiell
  • 7 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 lutego 2010 - 09:00

Jesteś pewien na 100% , że na firmę kosztuje to teraz 76,99 zł ?

wczoraj byłem tylko z fakturą na firmę (i to nie moją) i zdjęto mi simlocka za 76,99.
Pani na chwilę odeszła od biurka i rozmawiała obok mnie chyba z kierownikiem salonu. Słyszałem coś o 500 + VAT, że teraz jest po 77pln dla wszystkich...podeszli razem do biurka i kazał jej przeczytać jakies maile, bo on nie mial czasu. Pani przeczytała i mówi:
OK, Teraz jest dla wszystkich 77pln
Najlepsze jest to, że jak napisałm do BOK, to odpisano mi, że:

"W związku z otrzymanym zgłoszeniem informuję, że blokadę SIM Lock można zdjąć tylko w salonie firmowym Orange.
Zlecenie może być zrealizowane po przedstawieniu niezbędnch dokumentów:
- dowód osobisty,
- karta gwarancyjna,
- dokument zakupu - faktura lub paragon,
Telefon powinien być sprawny technicznie i zakupiony w Orange.

Opłata za zdjęcie blokady SIM Lock jest określona w cennikach usług i wynosi:
- w przypadku Klientów korzystających z ofert indywidualnych 77 zł z VAT.
- w przypadku Klientów korzystających z ofert biznesowych 500 zł (610 zł z VAT).

Pozdrawiam,
Justyna Schmelter
Doradca w Departamencie Obsługi Klientów Indywidualnych
PTK Centertel sp. z o.o."

To co napisała pani Justyna nie jest zgodne nawet z tym co jest napisane na stronie Orange:
Aby zdjąć blokadę simlock należy mieć
"Dokument potwierdzający fakt zakupu terminalu i / lub kartę gwarancyjną."

#134 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 23 lutego 2010 - 09:17

To ja się podzielę moją przygodą. Byłem wczoraj w salonie orange w Częstochowie. mówię, że chcę ściągnąć simlocka z iphona 3gs. Konsultantka odpowiedziała, że nie ma takiej opcji. Na to odpowiedziałem jej, że sam rzecznik PKT centertel oznajmił , że ściągają simlocki za 77zł. Powiedziałem jej, że procedura polega na tym, że pokazuje jej fakturę, spisuje numer imei i coś tam wypełnia a ja podłączam iphona do itunes do komputera i mam odblokowany. Ona odparła, że jeśli podłącze do komputera i sam zdejmę simlocka to jest to nielegalne i stracę gwarancję xd(myślałem, że padnę ze śmiechu). W końcu zadzwoniła do BOK i dowiedziała się , że jest możliwe zdjęcia simlocka ale w firmowym salonie orange a oni są jakimś partnerem orange(ramzas czy jakoś tam0. Skierowała mnie do największego salonu orange w Częstochowie w alejach. Tam dowiedziałem się, że ich salon nie jest firmowy. Sprzeczałem się ponieważ nawet w BOK mówili, że ten salon jest firmowy. Gościówa stamtąd skierowała mnie do 3 salonu w częstochowie, który miał być firmowy ale także nie był! Na dodatek jakiś młody cwaniaczek w tym salonie powiedział, że koszt zdjęcia dal osób prywatnych wynosi 99zł, a dla firm 750zł. Kierownik salonu orange skierował mnie do katowic bo tam jest najbliższy salon firmowy orange. Chyba się tam wybiorę i mam pytanie. Co oni sprawdzają na tef fakturze vat. Kupiłem telefon od gościa co brał telefon na firmę. Na fakturze jest wypisanych 6 telefonów w tym mój iphone 3gs ale nie ma podanych numerów imei telefonów. Też tak macie na fakturze vat? I jeszcze jedna sprawa czy sprawdzają tożsamość osoby z faktury z osobą, która przyjdzie zdjąć simlocka? Pozdrawiam. Podobno to prawda, że 15.02.2010r. weszła w życie nowa procedura mówiąca o tym, że zdejmowanie simlocka dla wszystkich klientów orange(indywidualni i firmowi) kosztuje 77zł.

#135 figiell

figiell
  • 7 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 lutego 2010 - 09:33

Też tak macie na fakturze vat? I jeszcze jedna sprawa czy sprawdzają tożsamość osoby z faktury z osobą, która przyjdzie zdjąć simlocka?.

Ja miałem na fakturze jeden telefon, ale nie było podanego IMEI. Były dane firmy, więc pani sama sprawdziła jakie telefony są kupione na tą firmę i widocznie był tam telefon z IMEI takim jak mój, więc wszystko się zgadzało... Swoich danych nie musiałem podawać, bo powiedziałem otwarcie, że faktura nie jest na mnie. Mój dowód pokazałem dopiero pod koniec, bo trzeba było wystawić fakturę na usługę zdjęcia simlocka...

#136 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 13:35

Ciekawe czemu w mail Ci napisali 500 zł. Teraz nie wiem czy pójść dzisiaj do Orange. Ma ktoś jeszcze jakąś potwierdzoną informację , że w innych salonach (nie w gdańsku) ściągają simlocka za 77 zł na firmę ?

#137 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 lutego 2010 - 13:48

po zdjeciu simlocka przez ultrasnow gubi siec ale przez blackra1n nie

#138 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 14:31

właśnie dzwoniłem do BOK'u Orange i konsultant mnie poinformował , że od 15.02 zmienił się cennik i na firmę kosztuje 79 zł , ale że telefon trzeba oddać , bo oni go odsyłają do serwisu i to serwis zdejmuje simlocka. Mówiłem mu że podam mu tylko imei , a on na to że teraz się zmieniło i że trzeba oddać telefon.

#139 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 23 lutego 2010 - 14:42

po zdjeciu simlocka przez ultrasnow gubi siec ale przez blackra1n nie

Blackra1n nie służy do zdejmowania sim-locka. Chyba Ci chodziło o Blacksn0w? ;)

#140 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 23 lutego 2010 - 14:58

właśnie dzwoniłem do BOK'u Orange i konsultant mnie poinformował , że od 15.02 zmienił się cennik i na firmę kosztuje 79 zł , ale że telefon trzeba oddać , bo oni go odsyłają do serwisu i to serwis zdejmuje simlocka. Mówiłem mu że podam mu tylko imei , a on na to że teraz się zmieniło i że trzeba oddać telefon.

Ignorancja konsultantów z BOK'u Orange jest już legendarna. Kompletna głupota z tym oddawaniem telefonu. Bzdura.

#141 Kruszek

Kruszek
  • 72 postów

Napisano 24 lutego 2010 - 08:17

witam, reaktywuję się na forum,
zakupiłem 2 tyg temu iphona 16 gb 3 gs, oczywiście od razu upgrade do 3.1.3 ;)
później zimny prysznic,
po lekturze tego wątku postanowiłem podzwonić po salonach orange, dokładnie robiłem to wczoraj, wszędzie mówiono mi o cenach za zdjęcie sim-locka ponad 500zł (iphone kupiony na allegro, dołączona f-ra zakupu na FIRMĘ) było już po 19, gdy w jednym salonie powiedziano mi 76 zł.... ja w samochód, w salonie numerek, kolejeczka, 19.35 byłem przy stanowisku, obsługujący mnie konsultant sprawdził tylko fakturę w systemie, wystawił f-rę na kwotę 76zł z groszami, którą od razu opłaciłem w okienku i teraz mam czekać do 48 godzin a następnie podłączyć iphona do itunes.

nie zapeszając ale poszło chyba gładko ;)

Dołączona grafika

udało się - screen powyżej - po 22 godzinach sim-lock zdjęty. Umowa na firmę, ja osoba trzecia, koszt 76.99zł

#142 spec__naz

spec__naz
  • 2 postów

Napisano 25 lutego 2010 - 19:16

Witam.. I jak poszło z tym simlokiem w Orange.. Jest to prawda czy nie.. Bo dzis także doszła do mnie taka pogloska, ale chciałbym się upewnić nim moje cacuszko sprzedam a potem bede plul sobie w twarz.. z gory dzieki za odpowiedz..:)

#143 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 25 lutego 2010 - 19:39

Witam.. I jak poszło z tym simlokiem w Orange.. Jest to prawda czy nie.. Bo dzis także doszła do mnie taka pogloska, ale chciałbym się upewnić nim moje cacuszko sprzedam a potem bede plul sobie w twarz.. z gory dzieki za odpowiedz..:)

Ty chyba sobie żarty stroisz? Te ponad 140 postów to po co jest?

#144 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 25 lutego 2010 - 19:56

Ale ta cena 77zł dla firm to nowość. Też jestem zainteresowany.

#145 spec__naz

spec__naz
  • 2 postów

Napisano 25 lutego 2010 - 21:31

lubie żarty stroić...:D a informacje potwierdzam cena spadla..;)

#146 valdi221

valdi221
  • 6 postów

Napisano 25 lutego 2010 - 21:45

Witam. W związku z otrzymanym zgłoszeniem informuję, że w chwili obecnej istnieje możliwość zdejmowania blokady Simlock z iPhone'a zakupionego w Orange. Blokadę SIM Lock można zdjąć tylko w salonie firmowym Orange. Aby zlecenie mogło być przyjęte Klient powinien spełniać wszystkie poniższe warunki: - przedstawić: dowód osobisty, kartę gwarancyjną, dokument zakupu - faktura lub paragon, numer IMEI aparatu. - posiadać telefon sprawny technicznie, zakupiony w Orange, - zrealizować wpłatę przed zdjęciem blokady. Opłata za zdjęcie blokady SIM Lock jest określona w cennikach usług i wynosi: -w przypadku Klientów korzystających z ofert indywidualnych: 77 zł z VAT. -w przypadku Klientów korzystających z ofert biznesowych: w ramach promocji „Rabat na usługe Zdjecie blokady SIM-LOCK” - 77 zł z VAT Pozdrawiam Katarzyna Graczyk Doradca w Departamencie Obsługi Klientów Indywidualnych PTK Centertel sp. z o.o. tel.: *100, 510 100 100

#147 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 lutego 2010 - 10:53

U mnie w Łodzi uzyskałem info, że 77 zł w biznesowych taryfach tyczy się tylko umów podpisanych "w ostatnim czasie".

#148 valdi221

valdi221
  • 6 postów

Napisano 26 lutego 2010 - 10:57

Okłamali Cie, to kolejny dowód na dezinformacje niekompetentnych i leniwych pracowników ORANGE.

#149 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 lutego 2010 - 11:04

Valdi czyli, że co? Że jak telefon był kupiony rok temu to też to 77 zł obowiązuje ?

#150 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lutego 2010 - 13:12

mam pytanie:]czy jak pójdę do salonu Orange z zafoliowanym telefonem(pudełko zafoliowane)który oczywiście był zakupiony w Orange to też mi będą mogli zdjąć tego sim-locka.Czy muszę go odpakować?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych