Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Please log in to reply
579 replies to this topic

#526 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 16 September 2013 - 13:24

Bez, simlock zdejmowany jest przez serwer Apple

Bzdura. Co ma serwer Apple do tego? Simlock był zdjęty na konkretnym telefonie, który przecież nie wróci już do pytającego, tylko dostanie refurba z simlockiem. Orange w takiej sytuacji zdejmie simlocka za darmo. Trzeba mieć tylko potwierdzenie zdjęcia simlocka z poprzedniego telefonu.

#527 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 16 September 2013 - 15:05

Raczej dostanie od razu bez simlock'a, ja przy oddawaniu 4s bez simlocka w Cortland, wcześniej miał simlock'a z Telenor Dania, dostałem refurbished również bez simlock'a.

#528 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 September 2013 - 15:11

Bzdura. Co ma serwer Apple do tego? Simlock był zdjęty na konkretnym telefonie, który przecież nie wróci już do pytającego, tylko dostanie refurba z simlockiem. Orange w takiej sytuacji zdejmie simlocka za darmo. Trzeba mieć tylko potwierdzenie zdjęcia simlocka z poprzedniego telefonu.

Oddawałem kiedyś 3G bez locka a potem 4 bez locka i za każdym razem dostawałem refuba bez simlocka.

#529 Adrianns

Adrianns
  • 158 posts

Posted 16 September 2013 - 15:54

Dzisiaj dostałem refurba bez simlocka :) dziękuje za odpowiedzi

#530 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 16 September 2013 - 19:50

Może coś zmienili, bo ile razy miałem kontakt z regenersis zawsze telefon wracał z simlockiem.

#531 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 23 November 2013 - 20:49

Ktoś w ostatnich dniach zdejmował locka? Czekam od czwartku, a tu widzę, że niektórzy nawet w kilka godzin mieli zdjęte... Ja ostatnio zdejmowałem ponad rok temu i było to 1-2dni maxx....

#532 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 24 November 2013 - 00:13

Ja zamówiłem wieczorem a rano już był.

#533 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 24 November 2013 - 02:16

Ja zamówiłem wieczorem a rano już był.

a kiedy dokładnie?

#534 Edzio1903

Edzio1903
  • 191 posts
  • SkądTrójmiasto

Posted 24 November 2013 - 08:28

W zaszłym tygodniu zdejmowałem - trwało to 3 dni - w poniedziałek po pracy byłem w salonie, w środę do południa simlock zniknął ;)

#535 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 24 November 2013 - 08:43

Nie pamietam dokładnie ale w październiku.

#536 Matt97

Matt97
  • 1 posts

Posted 24 November 2013 - 08:59

Ja też zamawiałem zdjęcie blokady w czwartek wieczorem przez infolinie. Do dziś cisza. Trzeba czekać. Daj znać jak Ci się uda.

#537 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 24 November 2013 - 11:08

Zawsze jest loteria. Raz u mnie trwało 3 godziny, innym razem prawie 2 tygodnie.

#538 anc

anc
  • 9 posts

Posted 07 January 2014 - 11:15

Zdejmowałem simlocka w Orange... a teraz po factory reset iPhone nie mogę go aktywować, bo wg kreatora - muszę mieć zainstalowaną kartę sim... o co chodzi? Czy komuś przytrafiło się coś podobnego? Czy nie mogę aktywować iPhone bez włożonej karty sim? Telefon nie wykrywa mi włożonej karty - tak właśnie działo się przed factory reset.

#539 Valkiria

Valkiria
  • 42 posts

Posted 07 January 2014 - 11:49

Pytanie, czy żąda konkretnej karty, czy Ty chcesz go aktywować bez karty sim...? Wsadź dowolną kartę, to powinno wystarczyć.

#540 woojtekn

woojtekn
  • 96 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 07 January 2014 - 13:36

Zlecenie przyjęte w piątek wieczorem, w sobotę koło południa simlock odszedł w zapomnienie :-)

#541 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 07 January 2014 - 14:39

Zdejmowałem simlocka w Orange... a teraz po factory reset iPhone nie mogę go aktywować, bo wg kreatora - muszę mieć zainstalowaną kartę sim... o co chodzi? Czy komuś przytrafiło się coś podobnego? Czy nie mogę aktywować iPhone bez włożonej karty sim? Telefon nie wykrywa mi włożonej karty - tak właśnie działo się przed factory reset.

Żeby aktywować telefon, musisz mieć wsadzoną kartę sim. Jak jest bez simlocka to może być dowolna, ale jakakolwiek musi być.

#542 ipodfan

ipodfan
  • 344 posts

Posted 19 February 2014 - 19:43

dziś byłem w Orange zdjąć simlocka z 5S. Konsultant zaskoczył mnie mówiąc ze na maila dostanę specjalny kod który po wbiciu w IP zdejmie mi blokadę. Czy tak teraz to wyglada? Jak pamiętam kiedyś to odbywało się przy podłączeniu do iTunes . Kolejna sprawa że po powrocie do domu włożyłem do świeżo wyjetej 5s kartę Play i o dziwo pojawił się zasięg przez chwile wyskoczył komunikat że trzeba włożyć kartę przypisaną do tego telefonu by się aktywował. Lecz po chwili aktywowsł się i jest Play. kolejne pytanie: nie dostałem info na maila od Orange o zdjęciu simlocka czy może to świadczyć ze simlocka niebyło już w momdncie zakupu?

#543 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 20 February 2014 - 10:20

Z kodem to ściema - to znaczy w 99% modeli telefonów jest to kod, ale w iPhone jest tak jak zawsze przez iTunes. Raczej sim-locka miałeś. Widzę 2 opcje, albo zdjęli go tak szybko, że akurat się wyrobili w kilka godzin albo iPhone był brany na przeniesienie numeru wtedy Orange zdejmuje go bezpłatnie, czasem robią to sami z siebie, a czasem trzeba się upomnieć, ale nie płaci się wtedy tych 77zł.

#544 ipodfan

ipodfan
  • 344 posts

Posted 21 February 2014 - 10:53

ciekawa sprawa bo widać że simlock zdjął mi się bez podłączania do komputera. Został usunięty przy pierwszej aktywacji z poziomu samego telefonu przy włożonej obcej karcie. Czy ktoś z was też tak miał?

#545 kummer

kummer
  • 2002 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 21 February 2014 - 18:39

Aktywacja iPhone i zdjęcie simlocka nie wymaga podłączenia z komputerem. Odbywa się równieź online.

#546 JaN008

JaN008
  • 284 posts

Posted 23 February 2014 - 23:58

Czy po wymianie gwarancyjnej w regenersis iphone 5 z zdjętym simlockiem u Orange dostanę telefon bez simlocka?

#547 SeNuke

SeNuke
  • 769 posts

Posted 25 February 2014 - 00:16

Tak.

#548 toprzeciezja

toprzeciezja
  • 105 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 March 2014 - 00:17

A gdy kupie od kogoś iPhone nowego i będę chciał ściągnąć simlocka to czy ja sam z faktura lub paragonem będę mógł iść do orange czy poprzedni właściciel, który brał ten telefon :)?

#549 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 10 March 2014 - 14:09

A gdy kupie od kogoś iPhone nowego i będę chciał ściągnąć simlocka to czy ja sam z faktura lub paragonem będę mógł iść do orange czy poprzedni właściciel, który brał ten telefon :)?

Możesz iść sam.

#550 Michał M.

Michał M.
  • 4 posts
  • SkądSosnowiec, PL

Posted 17 March 2014 - 21:08

Opiszę swoje przeboje ze zdjęciem simlock w orange, nie było łatwo, trochę się rozpiszę, może się komuś przyda. Przy zakupie telefonu otrzymałem fakturę od poprzedniego właściciela, udałem się na pewniaka do najbliższego salonu orange i wielkie było moje zdziwienie jak pracownik salonu powiedział, że simlock można ściągnąć tylko poprzez infolinii. Sprawdziłem w kolejnym salonie i to samo, ale tam już dowiedziałem się więcej szczegółów. Jeśli jestem klientem orange 77 zł doliczają do najbliższej faktury, jeżeli nie jestem w orange to mogę zakupić starter i doładować, aby na koncie było min 80 zł (77 zł zdjęcie simlocka i 3 zł na połączenie z infolinią). Zakup startera, zmiana na nano sim oraz zakup doładowania trwał ok. 50 minut :). Wróciłem do domu, zabrałem się za robotę, doładowałem konto, dalej infolinia to automat (wciśnij 1, potem 4 itp), problem pojawił się przy podawaniu numeru telefonu, w tym momencie zatrzymałem się na 1,5h. Cały czas słyszałem numer nieprawidłowy i tak w kółko, próbowałem wielu sposobów dopiero przypadkowo żona wybrała 0 przed numerem telefonu. Następnie odebrała telefon miła Pani i poprosiła ponownie o nr. telefonu. Dalej to już z górki, podać należy numer IMEI oraz adres e-mail. Na następny dzień z konta pobrało się 77 zł, a na maila otrzymałem instrukcję. Po włożeniu karty innego operatora i odpaleniu iTunes simlock zniknął. Pozdrawiam.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users