Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Please log in to reply
579 replies to this topic

#101 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 09 October 2009 - 15:26

Ponawiam pytanie do tych co mają już zdjętego simlocka.
Ile czasu minęło od momentu wizyty w salonie Orange do odblokowania przez iTunes ?

Wczoraj byłem w Orange a właśnie teraz podłączyłem telefon do kompa i już jest odblokowany:)

#102 xgrey

xgrey
  • 91 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 October 2009 - 15:44

Wychodzi na to, że tylko my w Poznaniu mamy takie rewolucje? Może będąc przejazdem gdzies w pl wstąpię po drodze i załatwię to jak trzeba, bez oddawania na czas nieokreślony sprawnego sprzętu.

Pewne jest, że pracownicy Poznańskich salonów potrafią "fachowo" wciskać kit klientom :)

#103 eXotic

eXotic
  • 436 posts

Posted 09 October 2009 - 16:27

Pewne jest, że pracownicy Poznańskich salonów potrafią "fachowo" wciskać kit klientom :)

Nic nie zrobisz :D

#104 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 09 October 2009 - 16:31

Zapraszam do Gdańska:D

#105 eXotic

eXotic
  • 436 posts

Posted 09 October 2009 - 16:33

Po co mam jechać do grańska? By zapłacić 600 zł za zdjęcie simlocka? Nie dzięki już prędzej wole sprzedać mojego iphona i kupić nowego z ery.

#106 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 09 October 2009 - 17:07

No ale w przypadku jeśli masz telefon na siebie a nie na firme to masz gwarancję, że tu Ci nie odmówią ściągnięcia simlocka.

#107 Shrek

Shrek
  • 1333 posts

Posted 10 October 2009 - 14:52

A ja nie zaprzestałem walki z nimi w Poznaniu. Zadzwoniłem do BOKu, opowiedziałem zajście, pan poprosił, bym opisał mu wszystko w zwrotnym liście który dostałem od niego. Tak też uczyniłem i czekam. Napisałem ponownie, opisując im całą sytuację, jak konsultanci i kierownictwo salonów w Poznaniu nadinterpretuje i wymyśla własne wersje postępowania ze zdejmowaniem blokad klientom. Czekam na odpowiedź, bo w poprzednim liście mam napisane, że procedura jest do przejścia w najbliższym salonie firmowym. Nie ma mowy, o wysyłaniu do serwisu ect. Więc jeśli dostanę wiążącą odpowiedź na piśmie, że nie ma potrzeby wysyłania mojego sprawnego aparatu, to jadę i walczę, ale już nie będę miły. Dam znac, jak dostanę odpowiedź, może swoim uporem otworzę furtkę w Poznaniu, bo jest nas więcej, z tego co widzę.

#108 Shrek

Shrek
  • 1333 posts

Posted 14 October 2009 - 15:02

Powiedzcie mi, jak tutaj zachować równowagę psychiczną? Nie dostałem jeszcze odpowiedzi na piśmie od BOKu, będąc przejazdem na Ruswelta, postanowiłem wstąpić z partyzanta i zaczepić ponownie sprawę i jakież było moje zdziwienie, kiedy na pytanie o zdjęcie simlock'a pan z uśmiechem na twarzy stwierdził "zapraszam" ?? Wypisał kwit, zapłaciłem w kasie, poinstruował mnie, że albo podczas synchronizacji zostanie usunięty, albo dostanie kod, który przekaże mi telefonicznie do wklepania. Jestem w szoku, chyba dostali po dupie za te skargi, bo to niemożliwa zmiana frontu ot tak, z siebie, nie u nich. Mało tego, przy całej sytuacji była szanowna "blond kierownik" i to ona mi udzielała info, jak zostanie zdjęta blokada. SZOK :)

#109 eXotic

eXotic
  • 436 posts

Posted 14 October 2009 - 15:11

Shrek FV na osobe prywatną czy na firmę? Żądali wszystkiego itd? Pewnie nadal będą ode mnie wołać 500 netto.

#110 Shrek

Shrek
  • 1333 posts

Posted 14 October 2009 - 15:26

Tak, FV na osobę fizyczną, zażądał do wglądu, spisał imei i porównał z tym na FV. Dowodu nie żądał, nie sprawdzał mojej tożsamości o dziwo.

#111 Devillone56

Devillone56
  • 6 posts

Posted 15 October 2009 - 12:46

Simlock zdejmują salony firmowe Orange. Usługa zgodna jest z cennikiem swiadczenia uslug. Ja w sobotę 10/10 byla w salonie w Warszawie. Pokazałam umowę sporządzoną przy zakupie telefonu, paragon fiskalny i dowód osobisty. Telefon kupiłam rok temu, na siebie, przedlużając umowę o swiadczenie uslug. Za zdjęcie simlock wystawiono mi fakturę VAT za zdjęcię simlock, zgodnie z cennikiem byl to 76,98, którą musiałam od razu opłacić. Zapisano moję dane do kontaktu. Dalsza procedura wyglada tak: konsultant wysyła maila do kierownika z prośbą o kod do zdjęcia simlock w iphone. Kiedy otrzymuje maila zwrotnego (po okolo 48 godzinach). We wtorek po południu udalam się do salonu (mogą to przesłać mailem) i otrzymałam wskazówki co robić dalej. Po przyjsciu do domu wylączyłam iphona, zmieniłam kartę sim na kartę innej sieci niz macierzysta. Odpalilam najnowszego iTunesa, włączylam telefon i podłączylam go do itunes. reszte zrobił telefon i program . Po chwili pojawil sie komunikat: "congatulations your ihpone is unlocked".

#112 Pati007

Pati007
  • 265 posts
  • SkądSuchy Las, PL

Posted 16 October 2009 - 08:51

To jak to się odbywa (a włąściwie powinno odbywać) wszyscy w tym wątku wiedzą ;) Tu się cały czas toczyła dyskusja o tym jak całą tę procedurę Orange stara się utrudnić i jakie problemy robi, żeby tego simlocka nie zdjąć.

#113 pdv

pdv
  • 21 posts

Posted 28 October 2009 - 21:10

Ja mam takie pytanko. Kupujac IP 3gs przez allegro (place przelewem) jakich rzeczy potrzebuje do sciagniecia simlocka w Orange?? (potwierdzenie przelewu?? jakas fakture od sprzedawcy??)

#114 emidio

emidio
  • 28 posts

Posted 28 October 2009 - 21:19

Ja mam takie pytanko.
Kupujac IP 3gs przez allegro (place przelewem) jakich rzeczy potrzebuje do sciagniecia simlocka w Orange??
(potwierdzenie przelewu?? jakas fakture od sprzedawcy??)

'Zadnych nie potrzebujesz' bo przy braku szczescia NIE ZROBISZ TEGO, bez zgody własciciela.
Odradzam kupowanie w Orange. Przeszedlem mala meke.
W koncu dotarlem do wlasciciela, po miesiacu!! udalo sie go sciagnac do salonu w pt,
w pon simlock zdjal sie przez itunes. Zaluje ze nie doplacilem kilku stowek na iPhone w Erze.

#115 pdv

pdv
  • 21 posts

Posted 28 October 2009 - 21:36

A jesli bede mial szczescie to co wtedy?? Jakie dokumenty bede mi potrzebne??

#116 iMarekPL

iMarekPL
  • 2727 posts
  • SkądZduńska Wola

Posted 28 October 2009 - 21:46

Faktura z numerem IMEI i najlepiej umowa kupna-sprzedaży.

#117 pdv

pdv
  • 21 posts

Posted 28 October 2009 - 21:53

Dzieki za odpowiedz. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

#118 Ma.N

Ma.N
  • 73 posts
  • SkądSkibniew/Warszawa

Posted 28 November 2009 - 16:22

Sprawa ze zdejmowaniem simloka w Orange jest taka, że najlepiej robić to w salonach Orange, a nie u partnerów - w skrócie, salony Orange nie mają problemu z wystawieniem faktury za usługę w imieniu PTK, partnerzy nie zawsze mogą (lub chcą). Swojego 3GSa kupiłem w abo w salonie przy Pańskiej w Wawie, powiedziałem, że chcę zdjąć simloka. Konsultant nawet się nie zająknął, że nie można czy cokolwiek. Fakturka na 76,99 zł, płatne w kasie i gotowe.

#119 kurtis

kurtis
  • 26 posts

Posted 09 February 2010 - 13:02

Dawno nikt tu nic nie pisał - może do tej pory wszystko w orange unormowało się. Ja tylko napiszę swoje wrażenia. Wczoraj byłem w salonie w Lublinie - Narutowicza i dostałem numerek 24 :/ Gdy wyczekałem swoje i powiedziałem miłej pani, że chcę zdjąć simlocka trochę się przeraziła słysząc słowo "iphone", ale coś tam się dopytała i wszystko poszło jak z płatka. Nawet nie potrzeba ode mnie dowodu. Miałem fakturę za tel i umowę z orange, ale nie na mnie. Po prostu uwierzyła "na gębę", że jestem osobą z faktury. Dziś zadzwoniła i tel został odblokowany :)

#120 eXotic

eXotic
  • 436 posts

Posted 09 February 2010 - 13:42

Co nie zmienia faktu że zdjęcie sima na firmę = 500 zł. Chora Polska.

#121 kamil1114

kamil1114
  • 596 posts

Posted 09 February 2010 - 14:02

@kurtis Dałeś 500 zł ? Według mnie przesadzają z tą ceną na firmę

#122 Iz4j4sz

Iz4j4sz
  • 9 posts

Posted 16 February 2010 - 15:30

A więc po kolei ... Dezinformacja w Orange była straszna ! W Bok raz twierdzono ze nie ma opcji ściągnięcia simlocka z ip gs drugi raz ze można , w salonie firmowym w Krakowie pani stwierdziła że można ale po skończeniu umowy ?? Wysłałem więc mail z zapytaniem do Bok o możliwość ściągnięcia , cenę oraz adres z telefonem salonu firmowego w Krakowie gdzie usługa zostanie wykonana. Dostałem odpowiedź że przeszkód żadnych nie ma , cena 77 pln , a usługa wykonana zostanie w centrum handlowym Bonarka w Krakowie. Uzbrojony w dowód osobisty , fakture zakupu oraz maila ruszyłem do Krakowa. Obsługa fachowa , żadnej ściemy że się nie da lub bla bla bla. Spisano IMEI pobrano kaskę oraz mail do wysłania instrukcji , podziękowano i do widzenia. W końcu po tygodniu telefonowania i walki iP bez smoka :D

#123 Bos

Bos
  • 35 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 February 2010 - 18:53

A ja mam problem. Poszedłem, przyszedł mail. Ok, wkładam kartę od Playa, wpisuję PIN, podłączam do iTunes, atu dalej komunikat o złej karcie oO Jak odłączę i zmienię kartę to się jakiś błąd wyświetla. Jeżeli do nich pójdę z dowodem transakcji o simlocka to mi to zrobią?

#124 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 22 February 2010 - 07:42

Ja natomiast mam takie pytanie, jestem użytkownikiem prywatnym, natomiast osoba od której kupiłem Iphona miała go na firmę (rzekomo ściągnięty simlock a jak się okazało po updacie to wcale) i tu moje pytanie, nie mam faktury i z orange łączy mnie tylko to że kupiłem starter w salonie znajdującym się w auchanie w mieście Mikołów i czy ściągną mi simlocka za 77zł lub będą utrudniać cała procedurę tak jak w przypadku innych osób.

#125 Pati007

Pati007
  • 265 posts
  • SkądSuchy Las, PL

Posted 22 February 2010 - 11:45

Stasio90 - jeśli iPhone był kupiony na firmę to obowiązuje cennik dla firmy. No i bez dokumentów Ci go nie ściągnąć (chyba, że masz znajomości)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users