Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
579 odpowiedzi w tym temacie

#51 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 01 października 2009 - 16:14

No z tym 600zł to wiem.... Jednak za 600zł to wole się bawić w zołte, ultra śniegi...

#52 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 01 października 2009 - 17:05

No tak CHAST tyle że nie jest faktura na mnie i do tego na firmę a zdjęcie za 600 zł mi się nie uśmiecha. Chodzi mi czy zdejmą za te 77 bez oglądania faktury.

#53 maniekkrk-f893c60020

maniekkrk-f893c60020
  • 132 postów

Napisano 01 października 2009 - 17:16

czemu taka róznica 77 vs 600?

#54 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 października 2009 - 17:20

indywidualny vs firma, oni nie są głupi wiedzą że do firmy to musi zarabiać na siebie

#55 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 01 października 2009 - 18:19

Jest patent by zapłacić 77zł mając na firme

#56 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 01 października 2009 - 18:24

Jest patent by zapłacić 77zł mając na firme

Jaki??

#57 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 01 października 2009 - 19:32

A czytałeś jakie pytanie wysłałem do nich i jaką dostałem odpowiedź? Czytając uważnie można zuważyć :) Jaki jest podany tam cennik :) Wysłać więc zapytanie takie same. Jak odpowiedz identyczna to powołujecie się na nią oraz dodajecie że jest ona w systemie. W tym cenniku to 77. Ich błąd ale w 3 przypadkach jak na razie działa.

#58 Pati007

Pati007
  • 265 postów
  • SkądSuchy Las, PL

Napisano 02 października 2009 - 08:51

CHAST to podaj może jeszcze patent jak zdjąć simlocka mając fakturę na os. fizyczną ale nie na siebie ;)

#59 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 02 października 2009 - 10:59

Może napisz sobie upoważnienie :)

#60 Pati007

Pati007
  • 265 postów
  • SkądSuchy Las, PL

Napisano 02 października 2009 - 12:32

CHAST, ale Orange uznaje tylko upoważnienia notarialne ;) Na szczęście ja nie mam takiego problemu, bo iP kupiłam w Erze ;)

#61 emidio

emidio
  • 28 postów

Napisano 02 października 2009 - 12:40

A więc tak. Dzisiaj zadzwonilem do salonu na Wierzbięcicach (wczesniej dzwonilem miesiac temu) i... MOŻNA! Udalem sie z pełna dokumentacją zakupu i umową, ale cud by był gdyby wszystko bylo OK. Jako że nie jestem osobą z umowy (wlascicielem) NIC nie mogłem zrobic :) iPhone kupiony na allegro. Zastanawia mnie fakt, co byloby gdybym KUPIL W SALONIE W PREPAID i mialbym tylko paragon ktory mam rozniez TERAZ. Mozna sie wqur... :) Juz po prostu brakuje mi sil... a zdjecie simlocka sni mi sie po nocach...

#62 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 02 października 2009 - 15:50

Można wystarczą chęci. Odpowiednie pytanie i konkretna odpowiedź. Tylko nie w SALONIE a w BOK. EDIT: Dla tych co mają SIMLOCKA na ORANGE i fakturę ale nie dla siebie. Można ściągnąć blokade.

#63 emidio

emidio
  • 28 postów

Napisano 03 października 2009 - 11:31

EDIT:
Dla tych co mają SIMLOCKA na ORANGE i fakturę ale nie dla siebie.
Można ściągnąć blokade.

W jaki sposób? W salonie jednoznacznie mi odmówili i 10min dyskusja nie przyniosla rezultatu.

#64 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 03 października 2009 - 11:35

sprawa z tymi złodziejami jest taka, że osoba prywatna może zdjąc za 77 zł czy cos a klient biznesowy za ... 500 netto. przyszłość jest jasna, przyszłość to napewno nie orange...

#65 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 03 października 2009 - 11:36

Mi również.

#66 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 03 października 2009 - 13:10

10 minut dyskusji powiadasz... A jakich argumentów użyli? Może napiszesz?

#67 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 03 października 2009 - 13:14

moja historia sie zaczyna od dzwonienia 3 razy do orange, dzie mi powiedzieli ze te 70 zł na wszystko ale jak pojechałem 100 km do poznania to mnie w ciula zrobili... i mnie odesłali do yellowsnow... lol

#68 emidio

emidio
  • 28 postów

Napisano 03 października 2009 - 18:45

Takich ze nie jestem wlascicielem telefonu i numeru telefonu. Zdjecie simlocka moze byc dokonane tylko za zgoda wlasciciela.Do pani z obsługi przyszedl wyzej postawiony pracownik i swoja 'sformalizowana' wypowiedzia jednoznacznie ucial mi wszystkie drogi negocjaci. Najciekawsze jest to, ze numer jest juz nieaktywny (wygasł),i takiej informacji raczej nie powinienem uzyskac, ale coz :) Co ciekawe wlasciciel rowniez podal maila w umowie i tym sposobem mam jego gg z sex oferty na google, i to nie zart :D

#69 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 03 października 2009 - 21:25

Oki więc tak :) Zadzwoniłem kilka dni temu do BOK. Wykonanie usługi zdjęcia SIMLOCK nie jest związane z aktywną usługą w ORANGE. To znaczy nie musmimy być ABONENTEM. Skoro posiadamy Fvat oraz telefon ewentualnie UMOWE ZAKUPU lub jakiś DOWÓD (rachunek, przelew, unowa kupna sprzedaży) że zapłaciliśmy za niego to jesteśmy według prawa jego prawowitym właścicielem. Dlaczego więc nie możemy zdjąć SIMLOCK'a z telefonu który jest nasz ? Według informacji udzielonej w BOK można i osoba w SALONIE nie powinna nam tego uniemożliwić. Wiadomo że umowa kupna sprzedaży to nie problem ;) Proponuje więc wszystkim osobą którym odmówiono zjęcia SIMLOCK'a udać się tam jeszcze raz ale z pismem mniej wiecej takiej treści: Jako prawowity właściciel telefonu IPhone o numerze seryjnym ...... i IMEI ..... proszę o zdjęcie SIMLOCK'a W przypadku odmowy proszę o uzasadnienie na piśmie. Brak możliwości z korzystania z waszej usługi będzie skutkowało roszczeniem odszkodowania i zgłoszenie sprawy do urzędu praw konsumenta. Powiem tylko że 2 znajomych przeszło się z takim pismem i zgłoszenie zostało przyjęte. Czy ma ktoś jeszcze jakieś wątpliwości lub pytania ?

#70 Greg_1

Greg_1
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 października 2009 - 23:43

A czy jest jakiś sposób jeśli kupiłem iPhona przez net i mam tylko umowę kupna iP na raty pierwszego właściciela ?

#71 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 04 października 2009 - 08:22

Zapewne płaciłeś przelewem za telefon :) Wydrukuj go. TO też potwierdzenie że jesteś właścicielem. Także to że masz umowę właściciela. Przecież nie ukradłeś telefonu z umową, a także właściciel nie zgłosił kradzieży. Więc jesteś jego prawowitym właścicielem !!!!!!! Napisz więc podobne pismo jak podałem na górze. Musi zadziałać.

#72 Greg_1

Greg_1
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2009 - 22:22

Zapewne płaciłeś przelewem za telefon :)
Wydrukuj go. TO też potwierdzenie że jesteś właścicielem.
Także to że masz umowę właściciela. Przecież nie ukradłeś telefonu z umową, a także właściciel nie zgłosił kradzieży.
Więc jesteś jego prawowitym właścicielem !!!!!!!

Napisz więc podobne pismo jak podałem na górze. Musi zadziałać.

No niestety nie płaciłem przelewem i nie mam żadnego potwierdzenia :/ Ale i tak spróbuje, nie mam nic do stracenia, najwyżej powiedzą nie :wink:

#73 emidio

emidio
  • 28 postów

Napisano 05 października 2009 - 07:54

Za takie 'pisma' i potwierdzenia przelewow jedyne co moga zrobic w salonie, TO WAS WYŚMIAĆ :grin:

#74 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 05 października 2009 - 09:31

Nie wyśmiać tylko muszą odpisać. Zasada jest jedna pismo na pismo. Pozatym zadzwoń do BOK i powiedz że kupiłeś od kogoś telefon i czy możesz ściągnąć SIMLOCK'a Odpowiedz brzmi TAK

#75 antonio350

antonio350
  • 9 postów

Napisano 05 października 2009 - 21:10

witam właśnie mam iphona 3gs bez smoka z pomarańczy trwało to tydzień ale zdjęty za 77 zeta

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych