Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Please log in to reply
579 replies to this topic

#576 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 12 April 2014 - 18:21

Aa, czyli koło się zamyka.
Dobra, czekam zatem dalej poirytowany.

- - - Połączono posty - - -

A oto, co pisał UOKiK w swoim raporcie w sierpniu 2007r. (nowszego nie znalazłem) na temat SIM-locka:

To był tylko raport nie pociągający za sobą żadnych skutków prawnych, zresztą cena znacząco została obniżona. Taką politykę ma Orange i taki zapis o simlocku jest w umowie, którą klient świadomie podpisuje, że się na to zgadza. I nikt się do tego doczepić nie może. Taki mają model biznesowy i nic im nie zrobisz.

#577 grze06

grze06
  • 91 posts

Posted 12 April 2014 - 18:37

Do Zielony_M Przejrzałem Twoje wpisy i zastanawiam sie w czym tkwi Twój problem. Jak pisałem wyżej ja napisałem maila do BOK Orange i na drugi dzień miałem zdjetego simlocka. Myśle, że u Ciebie problem jest natury technicznej. Ja bym przeinstalował iTunis, potwierdził autoryzację komputera i spróbował jeszcze raz.

#578 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 posts
  • Skąd0-22

Posted 12 April 2014 - 19:13

Właśnie przed chwilą otrzymałem maila od Orange* (bez mojej ingerencji do BOK - to ten mail, o którym wspominała konsultantka, i ten którego nie wszyscy otrzymali a SIM-lock i tak został u nich zdjęty). Także temat dla mnie zostaje zamknięty. Dla podsumowania - czekałem 9 dób.

*z informacją, że numer IMEI został zaimplementowany do systemu Apple.

- - - Połączono posty - - -

EDIT: Poprzez iTunes wyskoczył błąd i wywaliło program. Na szczęście zaraz po tym, wyskoczył ekran do aktywacji na iP i poszło poprzez iP za pierwszym razem.

#579 mrseeba

mrseeba
  • 10 posts

Posted 14 April 2014 - 15:51

Zdejmowałem sim-locka w salonie Orange w ubiegłym tygodniu. 77zł ubyło z portfela, ale telefon jest już w pełni wolny :)

#580 Robex741

Robex741
  • 37 posts
  • SkądMiędzyrzecz

Posted 25 September 2014 - 08:36

Ja ściągałem ponad rok temu i nie było żadnego problemu. W końcu wyjazd za granicę nie bolał już aż tak bardzo bo kupiłem kartę tam:D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users