Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
579 odpowiedzi w tym temacie

#501 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 19 marca 2012 - 15:08

I aktualizacje itp. itd. wszystko dziala bez problemu, tak?

Tak tak poza tym masz różne formy płatności wejdź na stronę zarejestruj się wybierz model telefonu zapłać i czekaj max 2-3 dni.

#502 The Player

The Player
  • 21 postów
  • SkądCzysta

Napisano 28 marca 2012 - 12:05

a czy ktoś z was zdejmował z 4s i nie działała karta play? tmobile chodzi i orange też a play nie... nie aktywuje się na tej karcie (koleżanka ma taki przypadek)

ps na fakturze nie było numeru imei jak ja swoje zdejmowałem, spisywali z pudełek bo nawet nie otwarte jeszcze były te iphony

Kolego rozwiązałeś ten problem? Bo wychodzi na to, że mam podobnie, użeram się z Orange już chyba z półtora tygodnia i dalej mam zablokowany telefon, a właśnie chce przejść na kartę na PLAYa i nie mogę. Dostałem maila z potwierdzeniem i postępowaniem:

Numer IMEI został zaimpletowany do systemu Apple.

Instrukcja postępowania:

1. Zainstalować kartę innego operatora w iPhonie z naładowaną baterią .
2. Włączyć urządzenie i wprowadzić kod PIN
3. Uruchomić aplikację iTunes na komputerze z dostępem do Internetu.
4. Podłączyć iPhona do komputera.
5. Aplikacja iTunes automatycznie wykryje urządzenie i rozpocznie proces odblokowania.
6. Proces odblokowania może potrwać od 2 do 30 minut w zależności od prędkości transmisji łączy internetowych.
7. Zakończenie procesu odblokowania będzie potwierdzone komunikatem: "Congratulations, your iPhone has been unlocked".
(Dokładna treść komunikatu i wersja językowa może się różnić w zależności od wersji aplikacji iTunes)

Uwaga:
Odłączenie iPhona od komputera przed zakończeniem procesu odblokowania może skutkować uszkodzeniem oprogramowania urządzenia.

Robię tak jak tutaj i dupa, wyskakuje komunikat: "Aby aktywowac telefon iphone nalezy wlozyc kompatybilna karte sim obslugiwanego operatora itd." Kuźwa... Robiłem restore na karcie Orange, bo nie chcialem stracic tych wszytskich programów, gier itp i nie wiem co dalej mam robić :/

#503 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 28 marca 2012 - 13:35

Robię tak jak tutaj i dupa, wyskakuje komunikat: "Aby aktywowac telefon iphone nalezy wlozyc kompatybilna karte sim obslugiwanego operatora itd." Kuźwa... Robiłem restore na karcie Orange, bo nie chcialem stracic tych wszytskich programów, gier itp i nie wiem co dalej mam robić :/

Karta operatora niema NIC wspólnego z programami zainstalowanymi na iUżądzeniu, wykonaj restore z kartą PLAY i napisz co to dało (u mnie nawet restore nie musiałem robić )

#504 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 28 marca 2012 - 19:09

Niektore telefony w orange po zdjeciu simlocka dzialaja tylko z kartami orange i t-mobile. Trzeba skladac reklamacje aby oni to wyjasnili z Apple. Restore z karta Play (ktora dziala z iphone 4) zatrzymuje sie na aktywacji i wyskakuje ze karta jest nie obslugiwana.

#505 The Player

The Player
  • 21 postów
  • SkądCzysta

Napisano 29 marca 2012 - 00:49

No i po restorze (i na Orange i na Playu) dalej dupa... Ehh mam już dosyć tego Orange, już prawie 2 tygodnie się z nimi użeram.

#506 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 marca 2012 - 17:21

Ja mam dokładnie taki sam problem, tyle ze mozna aktywowac z żadna inna karta poza Orange. Nie bardzo wiem co z tym zrobic. Orange zaproponowało, ze zabierze telefon do serwisu. Tyle jesli chodzi o ich pomoc. 77 zeta to wziąć potrafili.

#507 The Player

The Player
  • 21 postów
  • SkądCzysta

Napisano 29 marca 2012 - 20:26

Sprawdzałem na karcie T-Mobile i tez na niej nie chce odblokować telefonu. Orange to porażka, 2 razy płacone było za simlocka i dalej jest. Żenada.

#508 The Player

The Player
  • 21 postów
  • SkądCzysta

Napisano 15 kwietnia 2012 - 11:13

Po perypetiach z Orange, za 139zł ściągnąłem simlocka ze strony simlock24.pl, polecam, trochę ponad 24h zajęło im to.

#509 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 16 kwietnia 2012 - 00:00

Ja mam dokładnie taki sam problem, tyle ze mozna aktywowac z żadna inna karta poza Orange.
Nie bardzo wiem co z tym zrobic. Orange zaproponowało, ze zabierze telefon do serwisu. Tyle jesli chodzi o ich pomoc. 77 zeta to wziąć potrafili.

mogą zawsze oddać te pieniążki oni mają coś problem z 4s wielki

---------- Wpis dodano o 01:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:00 ----------

Sprawdzałem na karcie T-Mobile i tez na niej nie chce odblokować telefonu. Orange to porażka, 2 razy płacone było za simlocka i dalej jest. Żenada.

dlaczego 2 razy płaciłeś za to samo?

#510 Aris88

Aris88
  • 7 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 14:29

W Orange nawet nie ma potrzeby pokazywać dowodu, wystarczy trafić na normalnego konsultanta:) Podaje mu się 3 dane: 1. Aktywny numer w orange do którego ma zostać doliczona kwota 77zł (płatne przy koljenym abonamencie) 2. IMEI naszego urządzenia 3. Adres mailowy na który przychodzi instrukcja odblokowania telefonu. Do mnie mail przyszedł po ok 16 godzinach od wizyty w salonie i wystarczyło zaktualizować softa i po aktualizacji był już bez simlocka (ja robiłem przez WiFi bezpośrednio na IPhone 3GS) Szkoda że jeszcze trzeba za to płacić, może już nie długo wejdzie ustawa i będzie to możliwe za free...

#511 KodiJack

KodiJack
  • 4 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 16:52

Ja dzisiaj to robiłem - telefon do konsultanta o 10:40. Sms z odblokowaniem ok 14:00, a o 15 całą operacje zrealizowałem bez najmniejszych problemów.

#512 pawel9091

pawel9091
  • 19 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 20:58

Miałem kilka problemów no ale po 30 h zdjąłem simlocka za 139 zł ;)

#513 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 05 marca 2013 - 14:05

iPhone 3GS: w sobotę byłem w salonie, w poniedziałek koło południa miałem maila z instrukcjami. Proces przebiegł bez komplikacji.

#514 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 05 marca 2013 - 23:01

Jakiś 2 mies. temu oddawałem synowi 4S, zadzwoniłem na infolinię, zrobiłem zlecenie zdjęcia simlocka, zanim dojechałem do domu jakieś 10 min, przyszedł sms, że blokada została zdjęta i tak już zostało. Doliczyli 77zł do faktury. Fakt, złodziejstwo jakich mało, no ale co zrobić. Nie wiem skąd niektórzy mają jakieś problemy, zwłaszcza z 4S, do tego dodam, że kupiłem 5 z Play, zadzwoniłem od opiekuna firmowego, podałem imei, po 5 min jeszcze podczas rozmowy telefonicznej iPhon znalazł sieć Orange, zalogował się i działa do dzisiaj i tak już kilka aktualizacji od 2 miesięcy, blokady w obu iP nie wróciły i nie ma z nimi żadnych komplikacji.

#515 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 07 marca 2013 - 13:26

Doliczyli 77zł do faktury. Fakt, złodziejstwo jakich mało, no ale co zrobić.

Patrząc na oferty z allegro po 120 i więcej złotych, to nie ma tragedii, ale sam fakt, że jako jedyni zakładają jeszcze te śmieszne sim-locki, wkurza.

#516 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 czerwca 2013 - 07:54

a ja już czekam tydzień ... w salonie byłem 5 czerwca dziś jest 11 i nadal nic ... próbuję aktywować kartą Heyah ;-(

#517 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2013 - 08:23

Jak ściągną, podłączysz pod iTunes i wyskoczy komunikat n.t simlocka. Cierpliwosci :)

#518 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 czerwca 2013 - 09:00

sciagalem juz nie raz lecz trwalo to max 2 dni a nie tydzien

#519 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2013 - 12:48

Ja za czasów 3g czekałem 3 tygodnie. :)

#520 TakumiSan

TakumiSan
  • 2 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 18:46

Witam ! Mam krótkie pytanie : kupiłem iPhona 4S z simlockiem na polskie Orange. I tu jawi się ciekawostka - nie działają na nim żadne karty (nie powinny) ale i nie działa na polskich Orange. Operator w iPhonie to "Orange Poland 12.0". Ktoś może coś poradzić? W salonie mi zdejmą tą blokadę, czy coś bardziej przekombinowane jest ?

#521 bondzioszek

bondzioszek
  • 2 postów

Napisano 22 czerwca 2013 - 00:42

Smoka w orange zdejmowałem przez telefon. 77 zł potrzebny tylko imei i data urodzenia i takie tam podstawowe info żeby mieli z kogo ściągnąć kasę. O godzinie 13;42 przyszedł mail z informacją że gotowe i co dalej. Sprawnie bez problemów wszystko ładnie poszło :)

#522 patnet

patnet
  • 28 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 10 września 2013 - 19:43

Witam mam pytanie czy Orange zakłada sim-loki do iPhone 5 ?

#523 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 września 2013 - 20:07

Tak.

#524 Adrianns

Adrianns
  • 158 postów

Napisano 16 września 2013 - 11:23

11 miesięcy temu zdejmowałem sim-locka w Orange. Teraz oddałem na gwarancję i nie wiem czy z Regenersis wróci do mnie Iphone z sim-lockiem czy bez?

#525 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2013 - 13:00

Bez, simlock zdejmowany jest przez serwer Apple

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych